Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#961 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.11.2004 - |13:47|

Jak ktos napisze, ze wynik byl sprawiedliwy dostanie bana :>

PO obejzeniu powtorki jestem lekko poddenerwowany :angry:
  • www.gwrota.com

#962 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 14.11.2004 - |16:00|

PO obejzeniu powtorki jestem lekko poddenerwowany :angry:

Lekko?Ja teraz dopiero się :censored: Dokładnie wszystko przejrzałem i Ruiz nic nie zrobił.Gołota robił co mógł,starał się,a ten pajac tylko się tulił.Może tak trzeba?Kto częściej podpachą komuś będzie siedział :/
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#963 mirc

mirc

Starszy sierżant

• Administrator
  • 818 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.11.2004 - |16:53|

chociaz walke ogladalem tylko urywkami to jednak przewaga andrju byla widoczno choc nie powiem ze nie dostal mocnych ciosow i sie nie zachwial po nich ale przetrwal te chwile i dalej walczyl o zwyciestwo, a tu taki zonk. przed ogloszeniem jeszcze powiedzieli o statystykach i no ja niewiem ale te 30 ciosow wiecej andrju to ja niewiem jak ci sedziowie ich mogli nie zauwazyc przeciez to trzeba by byc slepym albo miec okulary jak stepien zeby tego nie widziec, no i jeszcze te nockdowny(cholera wie jak to sie pisze) no to juz parodia zeby mistrz lezal na dechach co widzimy w sygnaturze Grincha
takich walkow to od dawna chyba nie bylo, a tych sedziow to powinni :censored: :censored: zato

ps Grinch ostatnio straciles troche ze swej mocy :P
technical support rules this board :hyhy: :hyhy:
Sometimes, the best way to hide the truth is to keep it in plain sight.

#964 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.11.2004 - |17:30|

"Aby pretendent uzyskal pas mistrza świata musi wykazać inicjatywe w walce"

Teraz moje pytanie brzmi: czy Andrzej Gołota próbował przejac inicjatywy i przejac mistrzostwo?
Oto co zauważyłem podczas walki (specjalistą nie jestem ale..):

Gołota:

1. położył Ruiza 3 razy na deski
2. wieksza ilość ciosów które doszły
3. większa wola walki, to było widać
4. mniej fauli

Jak dla mnie to wystarcza do miana mistrza świata. Oczywiście zgodzę się, że walka do najpiękniejszych nie należała ale nie z wini Gołoty, lecz samego 'mistrza' który klasy nie pokazał... Zresztą kurcze zobaczcie jak zachowywali się sekundanci Ruiza, żenada <_<

mirc: nie bądz taki mądry :> ;)
  • www.gwrota.com

#965 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 14.11.2004 - |18:25|

Poza tym widać,że Andrzej się zmienił.Nie jest już w ringu niegrzecznym chłopcem.Kiedy padł gong chyba w 6,7 rundzie i Ruiz walnął Andrzeja jakieś 3-5 sekund później po mordzie(sędziowie oczywiście nie zaaregowali)Andrew nawet mu nie oddał.Był spokojny.Nie dał się sprowokować.I to mi się w nim podoba.

A teraz komentarze po walce :/

Wielki :censored: mi mistrz Darisz Misialczewsky(Dariusz Michalczewski)

Czy werdykt jest sprawiedliwy? Euforia, która wyzwoliła się zapewne w sercach polskich kibiców po tym, jak Amerykanin znalazł się na deskach i dwukrotnie był liczony, a ponadto otrzymał od sędziego ostrzeżenie, być może przysłoniła nieco obraz całości dwunastorundowej walki. Jak się po raz drugi ją zobaczy, trochę już na chłodno, widzi się różnicę. Niestety, na niekorzyść Andrzeja, który nie był zawodnikiem dominującym nad broniącym tytułu Ruizem.

Maciej Zegan

Do trzeciej rundy walka układała się po myśli Andrzeja Gołoty. Później przewagę osiągnął John Ruiz, który zasłużenie obronił pas mistrza - uważa Maciej Zegan po pojedynku Gołota-Ruiz o mistrzostwo świata WBA w wadze ciężkiej

Albo ja jestem rzeczywiście ślepy wraz z wielotysięczną widownią i milionową publicznością,albo.....

I jeszcze John Ruiz

Wiem, że przegrywałem z Gołotą, ale bardzo się starałem, żeby wygrać i udało się - stwierdził Ruiz.

Użytkownik MacGyver edytował ten post 14.11.2004 - |18:29|

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#966 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 14.11.2004 - |20:30|

Może zmienię temat na piłkę nożną :)

Skończyła się 12 kolejka, przedostatnia w tym roku.

Co warto odnotować:

1.Wisła mistrzem jesieni :)
2.Groclin przegrał i traci już 7 punktów do lidera. (za tydzień już 10 punktów, bo przegra z Wisła).
3.Ponieważ Groclin przegrał, wzrosły szansę Legii i Amiki na vicemistrzostwo. Teoretyczne szanse ma też Cracovia :).
4.Mimo że spada jedna drużyna, a jedna gra w barażach to walka w końcówce tabelii może być zacięta.
  • 0
VeeDee

#967 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 14.11.2004 - |22:14|

NIe ogladalem walki Goloty wiec powiem co mysle po przeczytaniu i wysluchaniu tego co bylo w tv i internecie. Poczatkowo wszyscy mowili ze walke sprzedano ze to oszustwo itp itd. Potem pojawily sie kometarze innych zawodnikow, ktorzy twierdzili iz wynik jednak nie byl calkiem taki zly. Rylik twierdzila nawet ze Golota poza druga runda nie mial tak wielkiej przewagi. A wiadomo ze jesli mistrza sie nie znokaltuje to sie przegrywa, zreguly. Dlatego moge jedynie stwierdzic ze Golota nie wykorzystal danej mu szansy.

Użytkownik Kirkor edytował ten post 14.11.2004 - |22:18|

• 0

#968 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 14.11.2004 - |23:00|

Dlatego moge jedynie stwierdzic ze Golota nie wykorzystal danej mu szansy.

Jakby ci Ruiz przed każdym ciosem wchodził po pachę to też byś jej nie wykorzystał <_<

Pozwoliłem sobie ułożyć wierszyk :huh:

Gołota vs. Sędziowie

Był piękny ranek,przed 6 w niedziele
Miliony widzów,naprawdę wiele,
Tysiące ludzi w New York'skiej hali
Tylko POLSKIMI flagami machali,
Gdy wyszedł Andrew publika wstała
Bez hymnu w ringu go jednak zastała,
Wtem doszedł Ruiz,o imieniu Johny
Co na zapaśnicze walki rozdaje talony,
I nagle gong,walka rozpoczęta !!
Andrzej dostaje,to Johnego zanęta,
Już 2 runda,Ruiz dostaje !!
Po dwóch nockdown'ach on ledwo wstaje,
Niestety scenariusz tej walki był taki
Że,Ruiz klinczuje bo on jest z Osaki,
Nie daje walczyć,na sędziów on liczy
I zapaśnicze chwyty na Andrzeju ćwiczy,
Już koniec walki,mistrzem Gołota !!
Nie prawda,szok,sędziowska chołota !!
Wygrywa Ruiz,co walczyć nie umie
Choć po ciosach Andrzeja na mate się sunie,
I mistrza niestety znowu nie mamy
Ale za tą walkę i tak go kochamy,
Kibice kochani,rodacy drodzy
Trzymajmy lepiej nerwy na wodzy,
To Andrew wygrał i wszyscy to wiemy
Sędziowską chołotę na kolację zjemy,
Teraz tylko nasz Andrew się w POLSCE liczy
I niech przed następną walką ciężko nam ćwiczy,
To może w Polsce każdy się dowie
Kto wkońcu wygra,Gołota,czy sędziowie.

Użytkownik MacGyver edytował ten post 14.11.2004 - |23:02|

• 0

#969 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 14.11.2004 - |23:15|

O cholera masz talent :o

Kirkor, ciiii...
  • www.gwrota.com

#970 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 15.11.2004 - |10:15|

Panowie jak juz powiedzialem nie widzialem tej walki na zywo. Opieram sie na opiniach fachowcow. WIec Grinch opanuj sie :) . Tak jest jesli sie walczy z mistrzem to trzeba go znokaltowac albo przerobic na kwasno, nie dajac sie samemu. A pozatym mistrzowi zawsze mozna wiecej.
Zeby nie bylo tez kibicowalem Golocie i naprawde zaluje ze nie wygral, ale tak juz jest raz na wozie raz pod wozem
  • 0

#971 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.11.2004 - |12:38|

Jeśli walka nie jest ustawiona to wystarczy PO PROSTU wygrać ją.
Nie sądzisz, Kirkor?
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#972 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 15.11.2004 - |13:57|

Gmerek ja Cie rozumiem. Ale w swiecie jest tak przyjete a zeby w takim sporciej jak boks, gdzie o wyniku glownie decyduja sedziowie, wygrac z mistrzem trzeba to zrobic zdecydowanie a nie troche. Ofszem golota przy odrobinie przychylnosci sedziow mogl wygrac ale sedziowie przyjeli zasade ze jesli nie zwyciezyl znaczoco to wogle nie zwyciezyl. Przykaldowy tego w sporcie mielismy wiecej gdzie o wyniku wlasnie decydowali sedziowie.
A tak po zatym gdyby Golota dokonczyl w trzeciej rundzie to co zaczol w drugiej to nie bylo by zadnych problemow i to Golta teraz nosil by pas mistrzowski
  • 0

#973 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 15.11.2004 - |15:19|

Drużyna Piotra Nowaka zdobyła mistrzostwo MLS

Drużyna D.C. United, trenowana przez Piotra Nowaka, po raz czwarty w historii wywalczyła mistrzostwo amerykańskiej ligi piłkarskiej Major League Soccer (MLS). W finale pokonała w Carson (Kalifornia) Kansas City 3:2 (3:1).

Poprzednio zespół D.C. United triumfował w 1996, 1997 i 1999 roku.

Mistrzowie MLS (zagrał m.in. 15-letni Freddy Adu) kończyli mecz w osłabieniu, bowiem w 58. minucie czerwoną kartkę zobaczył Dema Kovalenko. To pierwszy zawodnik w dziewięcioletniej historii rozgrywek, który musiał opuścić przedwcześnie boisko w finale.

40-letni Nowak prowadzi D.C. United od stycznia tego roku. Jako zawodnik grał m.in. w Zawiszy Bydgoszcz, Young Boys Berno, TSV 1860 Monachium i Chicago Fire. W reprezentacji Polski wystąpił w 19 meczach i strzelił trzy bramki. W 1996 roku został uznany najlepszym piłkarzem Polski w plebiscycie "Piłki Nożnej".

Wynik finału MLS:

D.C. United - Kansas City 3:2 (3:1)
Bramki: D.C. United - Alecko Eskandarian 19, 23, Earnie Stewart 27; Kansas City - Jose Burciaga 6, Josh Wolff 58-karny.
Czerwona kartka: Dema Kovalenko (58-D.C. United).
Widzów: 26 000.

Gratulejszyn :) Nie łatwo jest zdobyć byłemu piłkarzowi mistrzostwo ligi w tak młodym wieku :)
  • 0

#974 Grinch

Grinch

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 16.11.2004 - |22:16|

Panowie jak juz powiedzialem nie widzialem tej walki na zywo. Opieram sie na opiniach fachowcow. WIec Grinch opanuj sie :) . Tak jest jesli sie walczy z mistrzem to trzeba go znokaltowac albo przerobic na kwasno, nie dajac sie samemu. A pozatym mistrzowi zawsze mozna wiecej.
Zeby nie bylo tez kibicowalem Golocie i  naprawde zaluje ze nie wygral, ale tak juz jest raz na wozie raz pod wozem

Jak nie widziale walki to Twoja opinia jest nic nie warta. W boksie zawodowym aby wygrac nalezy albo powalic przeciwnika na deski, albo wypunktowac go, nawet w przypadku gdy jest to mistrz...
Tak sie stalo w tej walce. Niestety, kobieta + boks ( jeden z sedziow) = wielka lipa...
CO do opini fachowcow, to wlasnie wiekszosc ich mowi, ze Golota POWINIEN wygrac walke. Zle punktowanie wlasnie przez ta sedzine jednej z rund gdzie wlasnie to Golota wygrywal... to spowodowalo, ze przegral walke.
  • www.gwrota.com

#975 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 16.11.2004 - |22:25|

Został ogłoszony prawdopodobny sklad naszej reprezantacji na jutrzejszczy mecz z Francja :)

Prawdopodobny skład Polski:
Jerzy Dudek - Marcin Baszczyński, Tomasz Hajto, Jacek Bąk, Tomasz Rząsa - Damian Gorawski, Radosław Kałużny, Sebastian Mila, Jacek Krzynówek - Maciej Żurawski, Tomasz Frankowski.

by onet.pl

Osobiscie bym wywalił kałuznego i dał Szymka i wywalil Rząse i dał Kłosa na srodek a hajte na bok :P
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#976 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 16.11.2004 - |22:46|

Osobiscie bym wywalił kałuznego i dał Szymka  i wywalil Rząse i dał Kłosa na srodek a hajte na bok   :P

Kałużny niech gra,ale co robi tu Gorawski?Kosowski wraca do formy,zbiera dobre noty w bundeslidze(kolejno:3,2,3),a tu jakiś Gorawski :/

Wracając do Gołoty.Na bank nie zakończy kariery,zwłaszcza po tym jak go uświadomiono,że był lepszy i nie sportowo przegrał.Z tego co rano czytałem miał walczyć znowu z ....Ruizem,ale się nie zgodził.Rozmawiano też z jednym z braci Kliczko,Vitalijem,ale nie chce(pewnie się boi :P ).Więc kto???
Jest takich paru jak:Larry Donald,Lamon Brewster,Fres Oquendo,George Arias,ale z żadnym z nim o tytuł walczyć się nie da.Są po prostu 2 formatu.Z Byrdem i Ruizem Gołota już walczył.Zostali tylko bracia Kliczko,Vitalij i Władimir.Razem z Gołotą wymieniona 5 liczy się teraz w boksie zawodowym.Oczywiście w kategorii ciężkiej.Fakt,że w zanadrzu jest jeszcze Riddick Bowe i Evander Holyfield,których przymierzano do Andrzeja,ale wątpie w takie pojedynki.

Menedżer Ruiza: Trzymajcie się od nas z daleka

Andrzejowi Gołocie szybko poszło zastanawianie się nad przyszłością. Chce znów walczyć. Znów z Johnem Quizem – czytamy w „Gazecie Wyborczej”.

Jaky Quiz?A taki quiz,że ktokolwiek wygra...wygra Ruiz :]

Dołączona grafika
To niemożliwe...

Użytkownik MacGyver edytował ten post 17.11.2004 - |07:29|

• 0

#977 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 17.11.2004 - |12:57|

Frankowski w wyjściowej jedenastce :) Niech puknie ze dwie Francji.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 17.11.2004 - |13:09|

• 0
VeeDee

#978 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 17.11.2004 - |14:36|

Tylko czy naszym będzie się chciało grać na końcówce sezonu.
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#979 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 17.11.2004 - |16:31|

Tylko czy naszym będzie się chciało grać na końcówce sezonu.

Dla wielu jest to największa szansa na pokazanie się,więc mecz będzie stał na wysokim poziomie.Szczególnie liczę na Kosowskiego,że pokaże te swoje sztuczki i niebiańskie rajdy.W Kaiserslautern mu nie dadzą pograć,więc musi kombinować.
  • 0

#980 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 17.11.2004 - |22:57|

Najlepiej to pokazał się Dudek.

Mecz był nudny od 55 minuty przesiadłem się na komputer i tylko słuchałem telewizora. Muszę też powiedzieć, że Francja w tej chwili gra słabo... A my Polacy, jak zwykle.
  • 0
VeeDee

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych