Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#921 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 01.11.2004 - |11:00|

W tym roku zginęło wielu młodych sportowców.

[']['][']['][']

Użytkownik VeeDee edytował ten post 01.11.2004 - |11:04|

• 0
VeeDee

#922 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.11.2004 - |13:50|

Mateusz Ligocki zwyciężył w Modenie :)

22-letni Mateusz Ligocki (AZS AWF Kraków/ Zakopane) został zwycięzcą snowboardowych zawodów w skokach (big air), które odbyły się w centrum Modeny (Włochy). Wzięło w nich udział 25 zawodników. Ich ewolucje obserwowało kilka tysięcy osób.

Wyniki:
1. Mateusz Ligocki (Polska)
2. Xavier Laragabaster (Austria)
3. Nicola Franckle (Włochy)

P.S.Za 1,5 roku Zimowa Olimpiada :) Może powalczymy o jakieś medale ??
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#923 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 04.11.2004 - |22:09|

Polski klub znowu dał... Amica przegrała 1:3 z Grazerem AK. :censored:

Co za paskudny rok. Przynajmniej reprezentacja coś pokazała w ostatnich meczach. (liczę jeszcze na dobry występ z Francą :) )

Użytkownik VeeDee edytował ten post 04.11.2004 - |22:24|

• 0
VeeDee

#924 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 04.11.2004 - |22:16|

Polski klub znowu dał... Amica przegrała 1:3 ze Sturmem Graz. :censored:

Na szczęście kolego VeeDee to nie był Szturm :) Tylko Grazer AK :) Gdyby grał ten Sturm,jeszcze za czasów swojej świetności to dopiero byłby szturm na bramkę Amici :) No nic Amica już poległa,szkoda tylko,że nie ugrała tego punkciku austrikom :/
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#925 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 04.11.2004 - |22:23|

Zgadza się. Pomyliłem się :) Ale już to poprawiłem.

Nie widziałem meczu i za bardzo się nim nie interesowałem. Wiedziałem jedynie, że grają z jakimś Graz...
  • 0
VeeDee

#926 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 04.11.2004 - |22:31|

Zgadza się. Pomyliłem się :) Ale już to poprawiłem.

Nie widziałem meczu i za bardzo się nim nie interesowałem. Wiedziałem jedynie, że grają z jakimś Graz...

Ja też do niego zbytniej uwagi nie przywiązywałem :) Czarny koszmar polskich klubów w europejskich pucharach dalej trwa.Jednak mimo,że nie byłem i nie jestem kibicem WIsły,rok 2002 zrobił na mnie ogromne wrażenie.Gdyby wtedy Wisła nie przegrała u siebie z Lazio :/ No niestety ja od czasu do czasu przypominam sobie boje Legii z Panathinaikosem :P
  • 0

#927 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 05.11.2004 - |08:47|

Jeszcze parę takich meczy Amiki i skrętu kiszek dostanę :censored:
Próbuję sie motywować pozytywnie, ale mi chyba wątroba nie wyrobi :>
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#928 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 05.11.2004 - |17:21|

Będzie jednak walka Andrzeja Gołoty z Johnem Ruizem w tv !! A już się zapowiadało,że do tego nie dojdzie :P King zażądał 200 000 $,ale jednak po długich nocnych negocjacjach TVN zakupiła relacje za 130 000 $ :D Przypomnę,że walka odbędzie się z nocy 13/14 Listopada :)
  • 0

#929 Jason Voorhes

Jason Voorhes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoLegionowo

Napisano 06.11.2004 - |15:47|

A ja wlasnie przeczytalem na onecie,ze david beckham konczy kariere :P rzekomo za 2 lata po ms w Niemczech :> przeciez wtedy bedzie mial 31 lat :look: z tego co jeszcze pisza,to ma sie zajac aktorstwem w hollywood :lol:
  • 0

#930 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.11.2004 - |16:15|

...david beckham konczy kariere...

To nieprawda !!!
Boski Davideiro będzie do 50-tki w Japonii grał :D
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#931 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 06.11.2004 - |17:14|

Przed chwilą w TeleExpresie było o meczu okręgówki, gdzie sędzia przedłużył mecz o 13 minut, aż "jego" drużyna strzeliła mecz. A wcześniej wyrzucił najlepszego strzelca drużyny przeciwnej. Oczywiście kamer nie byłe, obserwator PZPNu nie dojechał...

Ja pamiętam 3-4 lata temu meczu Ruch Chorzów - Wisła Kraków. Gdzie sędzia przedłużył mecz o prawie 8 minut, podyktował karny dla Chorzowa w 97 minucie. I uznał go mimo, że był strzelony gdy sędzia pytał się gestem Sarnata czy jest gotowy.

Zresztą tamten sezon dla Wisły był bardzo zły (vicemistrzostwo). I było mnóstwo kontrowesyjnych decyzji. (mecz z Polonią też był przedłużony o 6 minut).
  • 0
VeeDee

#932 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 06.11.2004 - |17:36|

Mała statystyka dzisiejszej kolejki bundesligi :)

Bundesliga: Gol Krzynówka, lider upokorzony

Jacek Krzynówek zdobył bramkę w spotkaniu 12. kolejki Bundesligi pomiędzy Bayerem Leverkusen a SC Freiburg. "Aptekarze" wygrali 4:1. Druzgocącej porażki w Norymberdze doznał lider - VfL Wolfsburg.

Bayer Leverkusen przegrywał do przerwy po bramce reprezentanta Mali Soumaili Coulibaly'ego 0:1, ale po zmianie stron z nawiązką odrobił straty.

Trzy minuty po zmianie stron na listę strzelców wpisał się urodzony w Polsce grający w kadrze Niemiec - Paul Freier.

Pięć minut później do siatki trafił reprezentant Polski - Jacek Krzynówek. Dostał dokładne podanie od Freiera i zdecydował się na nietypowe dla siebie, bo prawą nogą, uderzenie. Trafił precyzyjnie z 16 metrów i wyprowadził "Aptekarzy" na prowadzenie.

W końcówce meczu rozgrywający świetne zawody Freier zdobył swoją drugą bramkę, a wynik ustalił w doliczonym czasie gry Andriej Woronin.

W barwach Leverkusen nie grał Radsław Kałużny.

Piłkarze lidera Bundesligi, VfL Wolfsburg, doznali klęski w Norymberdze. W zespole gospodarzy nie grali Polacy. Tomasz Hajto pauzował za czerwoną kartkę, zaś Bartosz Bosacki nadal leczy kontuzję. Trzy gole dla FC Nuernberg zdobył Słowak Marek Mintal, a jedno trafienie dołożył Markus Schroth. Dramat gości zaczął się juz w 8. minucie, kiedy to za uderzenie rywala czerwoną kartkę otrzymał

Trener gospodarzy, Wolfgang Wolf, który wiele lat pracował w klubie dzisiejszego rywala, ma jak widać sposób na "Wilki".

Na ławce trenerskiej Borussii Moenchengladbach zadebiutował Dick Advocaat, a jego nowi podopieczni wywalczyli w Moguncji jeden punkt.

VfL Bochum zremisował z 1.FC Kaiserslautern 1:1. W barwach gospodarzy 75 minut zaliczył Tomasz Zdebel, zaś 90 minut w drużynie gości grał Kamil Kosowski. To drugi cały mecz z rzędu popularnego "Kosy".

Nudne widowisko z emocjonującą końcówką oglądali kibice na Stadionie Olimpijskim w Berlinie. Hertha zremisowała 1:1 z mistrzem Niemiec - Werderem Brema. Bramkę dla gości zdobył w 80. minucie mistrz Europy - Angelos Charisteas. Grek wszedł z ławki rezerwowych 10 minut wcześniej. Wynik meczu i punkt dla Herthy uratował Aleksander Madlung już w doliczonym czasie gry.

W 76. minucie na boisku pojawił się napastnik gospodarzy - Artur Wichniarek.

Bayern Monachium po golach Claudio [beeep]rro w 3., Roya Makaaya w 80. i Jose Paolo Guerrero w 90. minucie pokonał Hannover 96 z Dariuszem Żurawiem w składzie.

Borussia Dortmund nadal w kłopotach. Nie tylko finansowych ale i czysto piłkarskich. Świadczy o tym porażka w Bielefeld 0:1.
  • 0

#933 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.11.2004 - |10:51|

Jak na razie w 11 kolejce:
Legia Warszawa 4:1 (3:0) Polonia Warszawa
Zagłębie Lubin 2:2 (2:0) Pogoń Szczecin
Cracovia 4:0 (1:0) Wisła Płock
Odra Wodzisław 2:2 (0:0) GKS Katowice
Lech Poznań 2:2 (2:1) Groclin Grodzisk
  • 0

#934 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.11.2004 - |15:26|

Do skandalu doszło podczas meczu Anderlechtu Bruksela z La Louviere (2:1) rozgrywanego w ramach 12. kolejki ligi belgijskiej.

Zdarzenie miało miejsce podczas strzału, dającego Anderlechtowi wyrównanie. Autorem uderzenia, które z całą pewnością warte jest obejrzenia był Walter Baseggio, który przymierzył z woleja z 20 metrów.

Piłka wpadła do bramki, ale problem polegał na tym, że w locie pękła i linię bramkową przekroczyła, będąc już niezdatną do gry. Mimo protestów gości, sędzia spotkania uznał to trafienie.

Przepisy jednak wyraźnie stanowią, że jeśli piłka pęknie lub stanie się niezdatna do gry podczas trwania zawodów to: zawody należy przerwać, gra winna być wznowiona po dostarczeniu zdatnej do gry piłki, rzutem sędziowskim w miejscu, gdzie piłka pierwotnie stała się niezdatna do gry.

Ludzie to mają problemy :/ Skąd on mógł wiedzieć,że mu w locie piłka pęknie.Padł gol i po sprawie.Potem można piłkę wymienić :]
  • 0

#935 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.11.2004 - |15:43|

Ludzie to mają problemy :/ Skąd on mógł wiedzieć,że mu w locie piłka pęknie.

To niech lekarską grają , najwyżej kości puszczą ale piłka zostanie cała :D
  • 0

#936 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.11.2004 - |18:52|

Kolejna bramka Abbotta w 3 lidze angielskiej.Polak ma już na koncie 12 trafień i jest raczej pewne,że w przerwie zimowej opuści Huddersfield.W czołówce strzelców całej Wielkiej Brytanii jest także Andrew Johnson,który ma ogromne chęci gry w naszej reprezentacji(jego dziadek jest polakiem).Powiem wam,że ci dwaj gracze bardzo się przydadzą.W końcu od przybytku głowa nie boli,a konkurencja się przyda.
  • 0

#937 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 07.11.2004 - |20:32|

:wacko: taaa napewno 3 ligowiec sie przyda w Reprezentacji kraju.Toż to byłby obciach na cały swiat :ph34r:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#938 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.11.2004 - |20:45|

:wacko: taaa napewno 3 ligowiec sie przyda w Reprezentacji kraju.Toż to byłby obciach na cały swiat :ph34r:

:lol: Zobacz go najpierw w akcji,a dopiero potem krytykuj.Obciach?Na cały świat?O czym ty mówisz :lol:
  • 0

#939 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.11.2004 - |22:45|

Abbot kto wie możeby i zagrał, ale Johnson to tylko trenera Angoli podpuszcza.
Jakby zagrał w naszej reprezentacji top by go zlinczowali potem.
Pozdrawiam
  • 0

#940 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 07.11.2004 - |23:02|

w jakiej reprezentacji narodowej gra gracz z 3 ligi :ph34r: ....jak taki rewelacyjny jest to by nie grał tam......a poza tym mamy juz napad ustalony :] mianowicie:
Żuraw- Franek,Włodarczyk ,Rasiak,Niedzielan,Olisadebe wiec sorry nie ma miejsca :hyhy:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych