Spoiler Zone
Napisano 07.05.2006 - |12:51|
Napisano 07.05.2006 - |13:12|
Napisano 07.05.2006 - |13:23|
Napisano 07.05.2006 - |13:27|
Natomiast dziwny jest rzeczywiście ten 'brak' litery "D".
Napisano 07.05.2006 - |13:29|
na tej samej stronce sa tez spoilery wg ktorych Eko razem z Lockiem zobacza brata Eko. Znajda drugi bunkier a w nim kolejny film instruktazowy. Nie zgadza sie natomiast sprawa bunkru - tutaj mowa o "?" a nie o plomieniu. No i wreszcie mamy juz kolejne potwierdzenie, ze Libby umiera. I teraz moja mala dygresja. Coraz bardziej wydaje mi sie, ze cala tajemnica, na bazie ktorej powstal LOST wcale nie jest jakas maksymalnie odjechana i skomplikowana. Wrecz przeciwnie. Tworcy bowiem, mam juz wrazenie, panicznie boja sie wyjasniac kolejne zagadki by przypadkiem widzowie nie wpadli na rozwiazanie. Smierc Libby jest tu najlepszym przykladem - mnozymy pytania (co robila w psychiatryku, jakie miala zadanie na wyspie), po czym ja usmiercamy po to, by nie trzeba bylo zbyt szybko odpowiadac. Hurley moze sobie przypomniec dopiero na samym koncu, i wtedy wszystko ulozy sie w jedna, prosta calosc. Innymi slowy, coraz mniejsze mam nadzieje na to, ze tworcy w ogole zaserwuja nam jakies znaczace odpowiedzi przed koncem calego serialu. Zamiast tego, bedziemy zwodzeni za nos pobocznymi i nic nie wnoszacymi do glownej zagadki watkami i zmylani kolejnymi pytaniami, na ktore nie uzyskamy odpowiedzi w ogole, albo dopiero w finale calej opowiesci. Obym sie mylil :/I pojawiło się nowe logo Dharmy:
thailsection.com za http://themisfitishe...o-revealed.html
Użytkownik borderline edytował ten post 07.05.2006 - |13:33|
Napisano 07.05.2006 - |14:23|
więcej fotek:
http://themisfitishe...s-campsite.html
Napisano 07.05.2006 - |14:45|
Natomiast dziwny jest rzeczywiście ten 'brak' litery "D".
Nie ma "D" bo drzwi są dwuczęściowe i jej nie widać. Przyjżycie się innym zdjęciom. W rzeczywistości tam jest!
Napisano 07.05.2006 - |16:40|
no wiec wlasnie. Ogolny zamysl i zakonczenie jest juz znane i nawet spisane, a teraz cala praca scenarzystow polega na maksymalnym odlozeniu w czasie finalu poprzez tworzenie dziesiatkow pobocznych watkow, ktorych celem jest najczesciej zmylenie widzow i odciagniecie od prawdziwego rozwiazania. I tylko raz na jakis czas pokaza nam kawalek prawdy, zebysmy ogladali dalej. No niby to logiczne jest i bardzo zasadne z punktu widzenia ABC, ktorej zalezy na kasie, ale ja jako widz czuje sie troche oszukiwany. Chyba jednak wole seriale, w ktorych zakonczenie nie jest z gory zapisane i scenarzysci dwoja sie i troja, by kazdy odcinek zaskakiwal i przyciagal widzow sam w sobie, a nie tylko jakas mglista tajemnica ktorej rozwiazanie kiedys tam otrzymamy ;-)Jest w tym trochę prawdy, gdyż sam Abrams mówi, że zakończenie już jest napisane, że główny wątek jest całkowicie zrobiony, i że teraz scenarzyści wymyślają wątki poboczne... Oczywiście nie wiemy, który wątek jest poboczny, a który będzie potrzebny do rozwiązania zagadki... I dla mnie końcowe rozwiązanie nie musi być jakieś wyjechane w kosmos, ale mam nadzieję, że mnie strasznie zaskoczy
ale ja marudny jestem, nie ?
Użytkownik borderline edytował ten post 07.05.2006 - |16:40|
Napisano 07.05.2006 - |19:05|
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 07.05.2006 - |19:17|
wiekszosc seriali bazuje na jakims pomysle, ktory jest rozwijany w kolejnych episodach ale zakonczenie jako takie nie jest z gory zapisane. Z jednej stony mamy produkcje typu X-Files, gdzie kazdy odcinek to odrebna historia i w tle spisek, do ktorego wracano co jakis czas (byl on jednak na biezaco organizowany i rozwijany przez scenarzystow), a z drugiej wspominany juz przeze mnie nie raz i nie dwa Prison Break, gdzie kazdy nastepny odcinek jest logiczna konsekwencja poprzedniego i razem tworza jeden ciag. Wiadomo, ze na koncu bohater wydostanie sie z wiezienia, ale to jak do tego dojdzie i jak to bedzie wygladac nie jest raz na zawsze ustalone (najlepszy przyklad to fakt, ze PB poczatkowo mial sie skonczyc na 13 odcinkach i hostoria w linii prostej prowadzila do ucieczki, po czym FOX zdecydowal nakrecic pelen sezon 1 i scenarzysci nie tylko poprowadzili akcje dalej, ale w kapitalny i przy tym wiarygodny sposob skomplikowali wszystko, przez co dopiero teraz zobaczymy faktyczna ucieczke, ktora z pierwotnym planem niewiele ma wspolnego). Innymi slowy podejscie scenarzystow LOSTa wcale nie jest powszechne ;-)no chyba scenarzysci / pisarze ktorzy tworza fabule i scenariusz muszą znac początek jak i koniec ) bo tak to bezsensu )
Użytkownik borderline edytował ten post 07.05.2006 - |19:20|
Napisano 07.05.2006 - |22:28|
czy to aby na pewno jest Ethan? juz nie raz na roznyc fotkach widzielismy kogos, kogo tam nie bylo ;-)Mój pierwszy post, więc witam... Jak widać wyspa potrafi nie tylko leczyć...
ETHAN
Ethan dostal kilka kulek i zostal zakopany. Nie bardzo chce mi sie wierzyc w jego zmartwychwstanie... Ale sama fotka ciekawa. Wiadomo z ktorego to episodu?
Napisano 07.05.2006 - |22:29|
Użytkownik satorian edytował ten post 07.05.2006 - |22:43|
Napisano 07.05.2006 - |22:46|
toc to jasne. Mnie ciekawi, czy ta fotka jest z 21 odcinka czy dopiero z 2-godzinnego finalu, kiedy to pewnie tworcy zaserwuja nam bitwe pomiedzy lostowiczami a othersami.sceny walki Ethana z Lockiem nie było w żadnym epizodzie. BTW, Lock nigdy z nikim nie walczył (nie licząc obicia ryja Charliego )
awracajac do ethana, to tworcy wyraznie mowili, ze nie zaserwuja nam zadnych zombie ;-) choc z drugiej strony bo sciemie z AL juz nie ma co im bezgranicznie ufac :bag:
Użytkownik borderline edytował ten post 07.05.2006 - |22:57|
Napisano 08.05.2006 - |00:14|
http://www.youtube.c.....=LOST spoiler
Napisano 08.05.2006 - |07:00|
Napisano 08.05.2006 - |08:06|
tak wiec w nastepnym odcinku zagubieni znajda az 2 bunkry - spoiler jak najbardziej prawdopodobny...
ciekaw jestem tylko jak komus udalo sie wykrasc tak szczegolowy scenariusz(albo obejrzec odcinek) :]
Napisano 08.05.2006 - |08:36|
no tworcy losta jak do tej pory skutecznie chronili nowe odcinki przed "wczesniejsza" publikacja ;-) ale kto wie, w USA praktyka jest organizowanie przedpremierowych pokazow dla dziennikarzy (tak ostatnio wyplynelo az kilka odcinkow PB). Byc moze ktorys z nich postanowil nas uraczyc goracym info ?;-)według mnie te spoilery skladajace sie na razie z 3 czesci sa prawdziwe: spojrzcie na tytuly kolejnych dwoch czesci- ostatnia z nich nazywa sie "Pearl"(w jakimś ze spoilerów wyczytałem, że tajemnicze miejsce ze znakiem zapytanie wygladac bedzie jak perlowa kopula i bedzie miescem dowodzenia innymi bunkrami)- wedlug mnie to wlasnie bedzie czesc, w ktorej Locke i Eko znajdą "?"...
tak wiec w nastepnym odcinku zagubieni znajda az 2 bunkry - spoiler jak najbardziej prawdopodobny...
ciekaw jestem tylko jak komus udalo sie wykrasc tak szczegolowy scenariusz(albo obejrzec odcinek) :]
choc mi dalej wydaje sie, ze to raczej fake powastaly wlasnie ze zgrabnego polaczenia wszystkich spoilerow i tego, co bylo pokazane w trailerze a jak jest naprawde, przekonamy sie w czwartek rano
Użytkownik borderline edytował ten post 08.05.2006 - |08:41|
Napisano 08.05.2006 - |14:38|
No nie wiem - kilka stron wcześniej ktos jakiś czas przed emisją odcinka (bodajże 2x17) podał jego treść która w 90% pokryła się z tym co było w odcinku i mówił, że widział kilka takich wcześniej ale ich nie czytał a teraz postanowił przeczytać i sprawdzić jak to się sprawdzi.no tworcy losta jak do tej pory skutecznie chronili nowe odcinki przed "wczesniejsza" publikacja ;-)
Napisano 08.05.2006 - |19:56|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych