Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#921 eneldo

eneldo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 07.05.2006 - |12:51|

Kolejnym argumentem przemawiającym za tym, że to fake (no chyba, że coś przeoczyłem) jest to, że flashback pojawia się dopiero w 3 części spoilera, a więc, sądzę, w połowie odcinka. Nie pokrywa się to z dotychczasowym schematem (pierwszy flashback zaraz na początku).
  • 0

#922 eneldo

eneldo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 07.05.2006 - |13:12|

I pojawiło się nowe logo Dharmy:
thailsection.com za http://themisfitishe...o-revealed.html
  • 0

#923 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 07.05.2006 - |13:23|

Jak dla mnie te zdjęcie powyżej i gdzieś tam była jeszcze cała seria poprzednich, to ta osada Innych, o której mówił Mike (zakładając, że mówił prawdę)...
  • 0
The memory remains.

#924 eneldo

eneldo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 07.05.2006 - |13:27|

Ta, to zdecydowanie ta osada. I te logo prawdopodobnie jest tym widzianym z szerszej perspektywy na innym ze zdjęć.
Natomiast dziwny jest rzeczywiście ten 'brak' litery "D".
  • 0

#925 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 07.05.2006 - |13:29|

I pojawiło się nowe logo Dharmy:
thailsection.com za http://themisfitishe...o-revealed.html

na tej samej stronce sa tez spoilery wg ktorych Eko razem z Lockiem zobacza brata Eko. Znajda drugi bunkier a w nim kolejny film instruktazowy. Nie zgadza sie natomiast sprawa bunkru - tutaj mowa o "?" a nie o plomieniu. No i wreszcie mamy juz kolejne potwierdzenie, ze Libby umiera. I teraz moja mala dygresja. Coraz bardziej wydaje mi sie, ze cala tajemnica, na bazie ktorej powstal LOST wcale nie jest jakas maksymalnie odjechana i skomplikowana. Wrecz przeciwnie. Tworcy bowiem, mam juz wrazenie, panicznie boja sie wyjasniac kolejne zagadki by przypadkiem widzowie nie wpadli na rozwiazanie. Smierc Libby jest tu najlepszym przykladem - mnozymy pytania (co robila w psychiatryku, jakie miala zadanie na wyspie), po czym ja usmiercamy po to, by nie trzeba bylo zbyt szybko odpowiadac. Hurley moze sobie przypomniec dopiero na samym koncu, i wtedy wszystko ulozy sie w jedna, prosta calosc. Innymi slowy, coraz mniejsze mam nadzieje na to, ze tworcy w ogole zaserwuja nam jakies znaczace odpowiedzi przed koncem calego serialu. Zamiast tego, bedziemy zwodzeni za nos pobocznymi i nic nie wnoszacymi do glownej zagadki watkami i zmylani kolejnymi pytaniami, na ktore nie uzyskamy odpowiedzi w ogole, albo dopiero w finale calej opowiesci. Obym sie mylil :/

Użytkownik borderline edytował ten post 07.05.2006 - |13:33|

• 0

#926 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 07.05.2006 - |14:23|

Jest w tym trochę prawdy, gdyż sam Abrams mówi, że zakończenie już jest napisane, że główny wątek jest całkowicie zrobiony, i że teraz scenarzyści wymyślają wątki poboczne... Oczywiście nie wiemy, który wątek jest poboczny, a który będzie potrzebny do rozwiązania zagadki... I dla mnie końcowe rozwiązanie nie musi być jakieś wyjechane w kosmos, ale mam nadzieję, że mnie strasznie zaskoczy :D

więcej fotek:
http://themisfitishe...s-campsite.html
  • 0
The memory remains.

#927 Wuszczur

Wuszczur

Szeregowy

• Email
  • 58 postów
  • MiastoCieszyn

Napisano 07.05.2006 - |14:45|

Natomiast dziwny jest rzeczywiście ten 'brak' litery "D".

Nie ma "D" bo drzwi są dwuczęściowe i jej nie widać. Przyjżycie się innym zdjęciom. W rzeczywistości tam jest!
  • 0

#928 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 07.05.2006 - |16:40|

Jest w tym trochę prawdy, gdyż sam Abrams mówi, że zakończenie już jest napisane, że główny wątek jest całkowicie zrobiony, i że teraz scenarzyści wymyślają wątki poboczne... Oczywiście nie wiemy, który wątek jest poboczny, a który będzie potrzebny do rozwiązania zagadki... I dla mnie końcowe rozwiązanie nie musi być jakieś wyjechane w kosmos, ale mam nadzieję, że mnie strasznie zaskoczy :D

no wiec wlasnie. Ogolny zamysl i zakonczenie jest juz znane i nawet spisane, a teraz cala praca scenarzystow polega na maksymalnym odlozeniu w czasie finalu poprzez tworzenie dziesiatkow pobocznych watkow, ktorych celem jest najczesciej zmylenie widzow i odciagniecie od prawdziwego rozwiazania. I tylko raz na jakis czas pokaza nam kawalek prawdy, zebysmy ogladali dalej. No niby to logiczne jest i bardzo zasadne z punktu widzenia ABC, ktorej zalezy na kasie, ale ja jako widz czuje sie troche oszukiwany. Chyba jednak wole seriale, w ktorych zakonczenie nie jest z gory zapisane i scenarzysci dwoja sie i troja, by kazdy odcinek zaskakiwal i przyciagal widzow sam w sobie, a nie tylko jakas mglista tajemnica ktorej rozwiazanie kiedys tam otrzymamy ;-)

ale ja marudny jestem, nie ?:P

Użytkownik borderline edytował ten post 07.05.2006 - |16:40|

• 0

#929 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 07.05.2006 - |19:05|

no chyba scenarzysci / pisarze ktorzy tworza fabule i scenariusz muszą znac początek jak i koniec :)) bo tak to bezsensu :))
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#930 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 07.05.2006 - |19:17|

no chyba scenarzysci / pisarze ktorzy tworza fabule i scenariusz muszą znac początek jak i koniec :)) bo tak to bezsensu :))

wiekszosc seriali bazuje na jakims pomysle, ktory jest rozwijany w kolejnych episodach ale zakonczenie jako takie nie jest z gory zapisane. Z jednej stony mamy produkcje typu X-Files, gdzie kazdy odcinek to odrebna historia i w tle spisek, do ktorego wracano co jakis czas (byl on jednak na biezaco organizowany i rozwijany przez scenarzystow), a z drugiej wspominany juz przeze mnie nie raz i nie dwa :P Prison Break, gdzie kazdy nastepny odcinek jest logiczna konsekwencja poprzedniego i razem tworza jeden ciag. Wiadomo, ze na koncu bohater wydostanie sie z wiezienia, ale to jak do tego dojdzie i jak to bedzie wygladac nie jest raz na zawsze ustalone (najlepszy przyklad to fakt, ze PB poczatkowo mial sie skonczyc na 13 odcinkach i hostoria w linii prostej prowadzila do ucieczki, po czym FOX zdecydowal nakrecic pelen sezon 1 i scenarzysci nie tylko poprowadzili akcje dalej, ale w kapitalny i przy tym wiarygodny sposob skomplikowali wszystko, przez co dopiero teraz zobaczymy faktyczna ucieczke, ktora z pierwotnym planem niewiele ma wspolnego). Innymi slowy podejscie scenarzystow LOSTa wcale nie jest powszechne ;-)

Użytkownik borderline edytował ten post 07.05.2006 - |19:20|

• 0

#931 satorian

satorian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 07.05.2006 - |22:18|

Mój pierwszy post, więc witam... Jak widać wyspa potrafi nie tylko leczyć...

ETHAN
  • 0

#932 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 07.05.2006 - |22:28|

Mój pierwszy post, więc witam... Jak widać wyspa potrafi nie tylko leczyć...

ETHAN

czy to aby na pewno jest Ethan? juz nie raz na roznyc fotkach widzielismy kogos, kogo tam nie bylo ;-)

Ethan dostal kilka kulek i zostal zakopany. Nie bardzo chce mi sie wierzyc w jego zmartwychwstanie... Ale sama fotka ciekawa. Wiadomo z ktorego to episodu?
  • 0

#933 satorian

satorian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 07.05.2006 - |22:29|

sceny walki Ethana z Lockiem nie było w żadnym epizodzie. BTW, Lock nigdy z nikim nie walczył (nie licząc obicia ryja Charliego :))

Użytkownik satorian edytował ten post 07.05.2006 - |22:43|

• 0

#934 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 07.05.2006 - |22:46|

sceny walki Ethana z Lockiem nie było w żadnym epizodzie. BTW, Lock nigdy z nikim nie walczył (nie licząc obicia ryja Charliego :))

toc to jasne. Mnie ciekawi, czy ta fotka jest z 21 odcinka czy dopiero z 2-godzinnego finalu, kiedy to pewnie tworcy zaserwuja nam bitwe pomiedzy lostowiczami a othersami.

awracajac do ethana, to tworcy wyraznie mowili, ze nie zaserwuja nam zadnych zombie ;-) choc z drugiej strony bo sciemie z AL juz nie ma co im bezgranicznie ufac :bag:

Użytkownik borderline edytował ten post 07.05.2006 - |22:57|

• 0

#935 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 08.05.2006 - |00:14|

A propos spoilerow na youtube znalazlem dosc smieszny fake spoiler ;)

http://www.youtube.c.....=LOST spoiler
  • 0

#936 i don't sleep

i don't sleep

Szeregowy

• Email
  • 37 postów

Napisano 08.05.2006 - |07:00|

scena walki Locke'a z Ethanem jest jedną z wyciętych scen dostępnych na DVD, gdyż to pierwotnie Locke miał walczyć z Ethanem, nie Jack . :)
  • 0

#937 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 08.05.2006 - |08:06|

według mnie te spoilery skladajace sie na razie z 3 czesci sa prawdziwe: spojrzcie na tytuly kolejnych dwoch czesci- ostatnia z nich nazywa sie "Pearl"(w jakimś ze spoilerów wyczytałem, że tajemnicze miejsce ze znakiem zapytanie wygladac bedzie jak perlowa kopula i bedzie miescem dowodzenia innymi bunkrami)- wedlug mnie to wlasnie bedzie czesc, w ktorej Locke i Eko znajdą "?"...
tak wiec w nastepnym odcinku zagubieni znajda az 2 bunkry :D- spoiler jak najbardziej prawdopodobny...

ciekaw jestem tylko jak komus udalo sie wykrasc tak szczegolowy scenariusz(albo obejrzec odcinek) :]
  • 0

#938 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 08.05.2006 - |08:36|

według mnie te spoilery skladajace sie na razie z 3 czesci sa prawdziwe: spojrzcie na tytuly kolejnych dwoch czesci- ostatnia z nich nazywa sie "Pearl"(w jakimś ze spoilerów wyczytałem, że tajemnicze miejsce ze znakiem zapytanie wygladac bedzie jak perlowa kopula i bedzie miescem dowodzenia innymi bunkrami)- wedlug mnie to wlasnie bedzie czesc, w ktorej Locke i Eko znajdą "?"...
tak wiec w nastepnym odcinku zagubieni znajda az 2 bunkry :D- spoiler jak najbardziej prawdopodobny...

ciekaw jestem tylko jak komus udalo sie wykrasc tak szczegolowy scenariusz(albo obejrzec odcinek) :]

no tworcy losta jak do tej pory skutecznie chronili nowe odcinki przed "wczesniejsza" publikacja ;-) ale kto wie, w USA praktyka jest organizowanie przedpremierowych pokazow dla dziennikarzy (tak ostatnio wyplynelo az kilka odcinkow PB). Byc moze ktorys z nich postanowil nas uraczyc goracym info ?;-)

choc mi dalej wydaje sie, ze to raczej fake powastaly wlasnie ze zgrabnego polaczenia wszystkich spoilerow i tego, co bylo pokazane w trailerze :P a jak jest naprawde, przekonamy sie w czwartek rano :D

Użytkownik borderline edytował ten post 08.05.2006 - |08:41|

• 0

#939 nilhir

nilhir

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 105 postów

Napisano 08.05.2006 - |14:38|

no tworcy losta jak do tej pory skutecznie chronili nowe odcinki przed "wczesniejsza" publikacja ;-)

No nie wiem - kilka stron wcześniej ktos jakiś czas przed emisją odcinka (bodajże 2x17) podał jego treść która w 90% pokryła się z tym co było w odcinku i mówił, że widział kilka takich wcześniej ale ich nie czytał a teraz postanowił przeczytać i sprawdzić jak to się sprawdzi.
  • 0

#940 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 08.05.2006 - |19:56|

Tak dokładnie to był odcinek 2x18 Dave, Seher podał treść odcinka dzień przed premierą Lost w ABC.
  • 0
.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych