Użytkownik boscorelli edytował ten post 05.05.2008 - |17:26|
Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 05.05.2008 - |17:21|
Napisano 05.05.2008 - |17:26|
Pewnie tak. Koło 10 nie było już tego w kiosku koło mnie, za to w hipermarkecie mieli ze 3 kartony zaklejone taśmą z logiem Taktu. Pewnie dali pudełka, jakie im się nawinęły i w zależności od regionu/kiosku trafiały się lepsze lub gorsze sztuki...A pewnie zamówili po prostu jakąś partię pudełek na 6 sztuk a producent podesłał co miał.
Na to bym nie liczył. Wydaje mi się, że następne płyty będą w kartonikach z opisami i jak ktoś zechce, wytnie sobie potrzebne informacje i zrobi z nich książeczkę.Co do opisu to fakt ale może potem dodadzą jeszcze jakąś "książeczkę" z opisem reszty odcinków.
Użytkownik johnass edytował ten post 05.05.2008 - |17:29|
Napisano 05.05.2008 - |18:16|
http://merlin.pl/Z-a...t/2,597468.html
Co za tempo! Jak tak dalej pójdzie to w czerwcu będziemy już mieli wszystkie 9 sezonów
Napisano 05.05.2008 - |18:38|
Trochę się spóźnili to tak pędzą bo chcą choćby trochę na tym zarobić.Można zamawiać 4 sezon "Z Archiwum X"
Co za tempo! Jak tak dalej pójdzie to w czerwcu będziemy już mieli wszystkie 9 sezonów
Zresztą jedyne co teraz muszą robić to opakowania bo w końcu płyty już mają gotowe.
Jeśli jednak okaże się ,że w czerwcu wyjdzie 9 sezon to będzie to rekord naszego rynku w wydawaniu serialu.
A mogliby się w takim razie postarać o jakieś zbiorcze wydanie i w ROZSĄDNEJ cenie to by pewnie ludzie spokojnie kupowali a nie za te ok 170zł jak teraz za sezon.
Oj boscorelli mieszacie, mieszacie z swoimi postami.Już od dzisiaj można na OceanDVD zamówić serial o policjantach z Nowego Jorku, czyli "Nowojorscy Gliniarze" ("NYPD Blue"),...
A poważnie to mnie bardzo cieszy, że w końcu ten serial u nas wyjdzie - jeden z moich ulubionych z lat 90.
Pytanie tylko jak to będzie dalej wyglądało czy dostaniemy sezon 1 i potem dłuuuuuugie miesiące , lata oczekiwania na następny vide Smallville, Supernatural?
Chociaż patrząc ostatnio na poczynania Imperial-CinePix, to widać, że się ktoś tam obudził i chce nadrobić długie lata posuchy a nie tak jak w Galapagos.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 06.05.2008 - |12:33|
a z innej mańki... amazon.com przywaliło solidną porcję boksów w promocyjnych cenach, na chwilę obecną ponad 300 tytułów ma cenę przynajmniej -40%... wśród przecenionych pozycji są m.in. pojedyncze sezony SG-1, Charmed, 3 Planeta od Słońca, Jak Poznałem Waszą Matkę, Skrzydła, Ziemia 2, Sliders i wiele, wiele innych...
oto link do pełnej listy
http://www.tvshowson...ales.cfm?Sort=8
Napisano 06.05.2008 - |13:56|
Widze ze najwieksza przecena jest na Supernatural, wiecej niz 60% off.
Napisano 06.05.2008 - |16:56|
Jak obiecałem pokazuję jak teraz po "genialnym" pomyśle zmiany formatu wygląda cała seria Gilmore Girls.
Hm coś mi nie chciało dodać do poprzedniego posta drugiego zdjęcia.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 06.05.2008 - |17:10|
Jak obiecałem pokazuję jak teraz po "genialnym" pomyśle zmiany formatu wygląda cała seria Gilmore Girls.
No faktycznie, za ciekawie to nie wygląda. Jeżeli już chcieli zmieniać pudelka, to siódmy sezon mogli wydać w dwóch wersjach. Ja na Twoim miejscu sezony 1-6 sprzedałbym na Allegro i zaopatrzył się w nowe wydanie, które moim zdaniem jest ładniejsze No i zajmuje miej miejsca na półce. Ewentualnie mógłbyś sprzedać wszystkie sezony i kupić sobie "Pełną kolekcję"
Napisano 06.05.2008 - |17:23|
Po prostu olali sobie wcześniejszych klientów i tyle.
Jedyny plus tych nowych to taki, że mniej miejsca zajmuje bo znowu te pudełko w środku to jak gdzieś powyżej pisałem nie za bardzo mi się widzi z powodów które już wymieniłem.
Użytkownik biku1 edytował ten post 06.05.2008 - |17:24|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 07.05.2008 - |09:15|
a z innej mańki... amazon.com przywaliło solidną porcję boksów w promocyjnych cenach, na chwilę obecną ponad 300 tytułów ma cenę przynajmniej -40%... wśród przecenionych pozycji są m.in. pojedyncze sezony SG-1, Charmed, 3 Planeta od Słońca, Jak Poznałem Waszą Matkę, Skrzydła, Ziemia 2, Sliders i wiele, wiele innych...
Jestem zainteresowany Earth2, ale trochę głupio płacić za przesyłkę połowę wartości towaru ;/, jakby ktoś coś chciał zamówić, to zapraszam, albo ja się mogę podpiąć pod kogoś.
Napisano 07.05.2008 - |11:06|
Napisano 07.05.2008 - |11:12|
jeśli nie będziesz kupował zbiorczo z kimś z Twojego miasta, to żadna to oszczędność... za 1 sztukę przesyłka wyniesie $6.48, a za dwie sztuki $8.97, to zaoszczędzisz 2 dolary ($9 na pół), a jeszcze będziesz musiał zainwestować w wysłanie egzemplarza naszą pocztą do osoby zamawiającej z Tobą.
A nie pomyślałem o tym , Dzięki za uświadomienie
Napisano 07.05.2008 - |11:20|
A żeby post nie był OT to czy ktoś się może orientuje kiedy mają wyjść sezony 1 i 3 Dwóch i pół?
Użytkownik sruuba edytował ten post 07.05.2008 - |11:28|
Napisano 07.05.2008 - |13:31|
a cała reszta zależy od urzędu... taki box jak Wings będzie w takim małym chudym kartoniku, to raczej nikt na niego uwagi nie zwróci... dwie sztuki takiego chudego boxu albo jakieś grubsze boxy (np. 6 slimów) to idą już w większym kartonie, położone na kartoniku ciutkę większym od A4 i zgrzane folią i to dopiero umieszczane jest w kartonie.
Przy kilku sztukach zdecydowanie lepiej brać standard, to najbezpieczniejsza opcja... jeśli nie ma wielkiego pośpiechu, to sugeruję sobie rozbijać na raty, po 2-3 sezony na paczkę...
Napisano 07.05.2008 - |19:29|
Napisano 07.05.2008 - |19:44|
To po co takie kupowałaś? Ja już bym wolał w ogóle nie kupić produktu w takim stanie.Co do pudełka Stawki, to u was nie jest zle. Co ja mam powiedziec? Pudełko cale rozwalone+tylna okladka rozdarta do polowy.
Napisano 09.05.2008 - |21:15|
Pierwszy i drugi mam na DVD, trzeci na DivX. Nadzieją w Galapagos że jednak wyda go w Polsce.
Napisano 09.05.2008 - |21:36|
Czyli faktycznie to pojawi/ło się na rynku.
Super teraz tylko ciekawe czy i kiedy wydadzą resztę sezonów.
Przydałoby się jeszcze aby wydali z tych policyjnych seriali : The Shield i Crime Story.
Pojawiła się również oferta "Z archiwum X - sezon 4" z datą sprzedaży od 12 czerwca ---> http://merlin.pl/Z-a...t/2,597468.html
Użytkownik biku1 edytował ten post 09.05.2008 - |21:38|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych