Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#881 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 05.05.2008 - |17:21|

Już od dzisiaj można na OceanDVD zamówić serial o policjantach z Nowego Jorku, czyli "Nowojorscy Gliniarze" ("NYPD Blue"), oczywiście do kupienia jest 1. Sezon za 169 PLN, wydanie składa się z 6 płyt DVD. Prawdopodobnie dystrybutorem jest Imperial-CinePix, bo serial jest z wytwórni 20th Century Fox. Tutaj link do sklepu: http://www.oceandvd....prodet&pid=6077. Szperając trochę po węgierskim sklepie internetowym, nastkąłem się u nich na wydanie 1. Sezonu "Rodziny Soprano" w nowej 4-płytowej edycji, wydanie ma się u nich ukazać już 27 Maja, oczywiście owe wydanie posiada polskie napisy, czyli prawdopodobnie w Czerwcu/Lipcu ukaże się u nas. Poza tym na tej samej stronie są zapowiedzi 2 Sezonów "Ally McBeal", "Angela", "Buffy" oraz "Millennium" i wszystkie posiadają takie same okładki jak u nas.. Oto okładka wydania "NYPD Blue":
Dołączona grafika

Użytkownik boscorelli edytował ten post 05.05.2008 - |17:26|

• 0

#882 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 05.05.2008 - |17:26|

A pewnie zamówili po prostu jakąś partię pudełek na 6 sztuk a producent podesłał co miał.

Pewnie tak. Koło 10 nie było już tego w kiosku koło mnie, za to w hipermarkecie mieli ze 3 kartony zaklejone taśmą z logiem Taktu. ;) Pewnie dali pudełka, jakie im się nawinęły i w zależności od regionu/kiosku trafiały się lepsze lub gorsze sztuki...

Co do opisu to fakt ale może potem dodadzą jeszcze jakąś "książeczkę" z opisem reszty odcinków.

Na to bym nie liczył. Wydaje mi się, że następne płyty będą w kartonikach z opisami i jak ktoś zechce, wytnie sobie potrzebne informacje i zrobi z nich książeczkę. :D

Użytkownik johnass edytował ten post 05.05.2008 - |17:29|

#883 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 05.05.2008 - |18:16|

Można zamawiać 4 sezon "Z Archiwum X"

http://merlin.pl/Z-a...t/2,597468.html

Co za tempo! :P Jak tak dalej pójdzie to w czerwcu będziemy już mieli wszystkie 9 sezonów ;)
  • 0

#884 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.05.2008 - |18:38|

Można zamawiać 4 sezon "Z Archiwum X"

Co za tempo! :P Jak tak dalej pójdzie to w czerwcu będziemy już mieli wszystkie 9 sezonów ;)

Trochę się spóźnili to tak pędzą bo chcą choćby trochę na tym zarobić.
Zresztą jedyne co teraz muszą robić to opakowania bo w końcu płyty już mają gotowe.

Jeśli jednak okaże się ,że w czerwcu wyjdzie 9 sezon to będzie to rekord naszego rynku w wydawaniu serialu. :)
A mogliby się w takim razie postarać o jakieś zbiorcze wydanie i w ROZSĄDNEJ cenie to by pewnie ludzie spokojnie kupowali a nie za te ok 170zł jak teraz za sezon. :(

Już od dzisiaj można na OceanDVD zamówić serial o policjantach z Nowego Jorku, czyli "Nowojorscy Gliniarze" ("NYPD Blue"),...

Oj boscorelli mieszacie, mieszacie z swoimi postami. ;)
A poważnie to mnie bardzo cieszy, że w końcu ten serial u nas wyjdzie - jeden z moich ulubionych z lat 90.
Pytanie tylko jak to będzie dalej wyglądało czy dostaniemy sezon 1 i potem dłuuuuuugie miesiące , lata :P oczekiwania na następny vide Smallville, Supernatural?
Chociaż patrząc ostatnio na poczynania Imperial-CinePix, to widać, że się ktoś tam obudził i chce nadrobić długie lata posuchy a nie tak jak w Galapagos.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#885 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 05.05.2008 - |19:18|

"Plotkara" ("Gossip Girl") w Wielkiej Brytanii premiera pierwszego sezonu na dvd planowana jest na 18 sierpnia 2008.
Ciekawe czy nasz Galapagos wyda to wcześnie skoro u nas równocześnie z wydaniem zagranicznym już trwają pracę nad tym tytułem?
  • 0

#886 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 06.05.2008 - |12:33|

to zależy od tego, co oni rozumieją pod pojęciem "trwają prace" :D

a z innej mańki... amazon.com przywaliło solidną porcję boksów w promocyjnych cenach, na chwilę obecną ponad 300 tytułów ma cenę przynajmniej -40%... wśród przecenionych pozycji są m.in. pojedyncze sezony SG-1, Charmed, 3 Planeta od Słońca, Jak Poznałem Waszą Matkę, Skrzydła, Ziemia 2, Sliders i wiele, wiele innych...

oto link do pełnej listy :)
http://www.tvshowson...ales.cfm?Sort=8
  • 0
Dołączona grafika

#887 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 06.05.2008 - |13:56|

Eh nie wiedzialem, ze tvshowsondvd jest az TAK genialna strona. :)) To zdecydowanie ulatwi szukanie okazji na amazonie, hehe. Az chce sie zaczac kupowac.

Widze ze najwieksza przecena jest na Supernatural, wiecej niz 60% off.
  • 0

#888 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.05.2008 - |16:56|

Odnośnie tego pojęcia "trwają prace" to ja dzisiaj z Klubu Dvd WB [obecnie Galapagos] dostałem takiego maila:

Dołączona grafika

Jak obiecałem pokazuję jak teraz po "genialnym" pomyśle zmiany formatu wygląda cała seria Gilmore Girls. :(

Dołączona grafika

Hm coś mi nie chciało dodać do poprzedniego posta drugiego zdjęcia. :huh:

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#889 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 06.05.2008 - |17:10|

Jak obiecałem pokazuję jak teraz po "genialnym" pomyśle zmiany formatu wygląda cała seria Gilmore Girls. :(

:blink: No faktycznie, za ciekawie to nie wygląda. Jeżeli już chcieli zmieniać pudelka, to siódmy sezon mogli wydać w dwóch wersjach. Ja na Twoim miejscu sezony 1-6 sprzedałbym na Allegro i zaopatrzył się w nowe wydanie, które moim zdaniem jest ładniejsze ;) No i zajmuje miej miejsca na półce. Ewentualnie mógłbyś sprzedać wszystkie sezony i kupić sobie "Pełną kolekcję"
  • 0

#890 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.05.2008 - |17:23|

Jak dla mnie to by wystarczyło aby wydali tez tak jak te poprzednie bo nie chce mi się certolić teraz w sprzedawanie. :(
Po prostu olali sobie wcześniejszych klientów i tyle.

Jedyny plus tych nowych to taki, że mniej miejsca zajmuje bo znowu te pudełko w środku to jak gdzieś powyżej pisałem nie za bardzo mi się widzi z powodów które już wymieniłem.

Użytkownik biku1 edytował ten post 06.05.2008 - |17:24|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#891 krzemyk

krzemyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 07.05.2008 - |09:15|

a z innej mańki... amazon.com przywaliło solidną porcję boksów w promocyjnych cenach, na chwilę obecną ponad 300 tytułów ma cenę przynajmniej -40%... wśród przecenionych pozycji są m.in. pojedyncze sezony SG-1, Charmed, 3 Planeta od Słońca, Jak Poznałem Waszą Matkę, Skrzydła, Ziemia 2, Sliders i wiele, wiele innych...

Jestem zainteresowany Earth2, ale trochę głupio płacić za przesyłkę połowę wartości towaru ;/, jakby ktoś coś chciał zamówić, to zapraszam, albo ja się mogę podpiąć pod kogoś.
  • 0

#892 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 07.05.2008 - |11:06|

jeśli nie będziesz kupował zbiorczo z kimś z Twojego miasta, to żadna to oszczędność... za 1 sztukę przesyłka wyniesie $6.48, a za dwie sztuki $8.97, to zaoszczędzisz 2 dolary ($9 na pół), a jeszcze będziesz musiał zainwestować w wysłanie egzemplarza naszą pocztą do osoby zamawiającej z Tobą.
  • 0
Dołączona grafika

#893 krzemyk

krzemyk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 07.05.2008 - |11:12|

jeśli nie będziesz kupował zbiorczo z kimś z Twojego miasta, to żadna to oszczędność... za 1 sztukę przesyłka wyniesie $6.48, a za dwie sztuki $8.97, to zaoszczędzisz 2 dolary ($9 na pół), a jeszcze będziesz musiał zainwestować w wysłanie egzemplarza naszą pocztą do osoby zamawiającej z Tobą.

A nie pomyślałem o tym :), Dzięki za uświadomienie :P
  • 0

#894 sruuba

sruuba

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 321 postów
  • Miasto51o06'N 17o02'E

Napisano 07.05.2008 - |11:20|

Mam pytanie do SliderOh lub kogoś innego kto często zamawia z amacon.com: ile maksymalnie można zamówić boxów w jednej przesyłce żeby to nie podpadło? Chodzi mi o boxy takiej wielkości jak są Wings ;) i jaką najlepiej wybrać formę przesyłki Standard czy Expedited ?

A żeby post nie był OT ;) to czy ktoś się może orientuje kiedy mają wyjść sezony 1 i 3 Dwóch i pół?

Użytkownik sruuba edytował ten post 07.05.2008 - |11:28|

• 0

#895 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 07.05.2008 - |13:31|

do 35$ raz na miesiąc nie ma prawa podpaść i jakby co, to można spokojnie iść się wykłócać :D

a cała reszta zależy od urzędu... taki box jak Wings będzie w takim małym chudym kartoniku, to raczej nikt na niego uwagi nie zwróci... dwie sztuki takiego chudego boxu albo jakieś grubsze boxy (np. 6 slimów) to idą już w większym kartonie, położone na kartoniku ciutkę większym od A4 i zgrzane folią i to dopiero umieszczane jest w kartonie.

Przy kilku sztukach zdecydowanie lepiej brać standard, to najbezpieczniejsza opcja... jeśli nie ma wielkiego pośpiechu, to sugeruję sobie rozbijać na raty, po 2-3 sezony na paczkę...
  • 0
Dołączona grafika

#896 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 07.05.2008 - |19:29|

Co do pudełka Stawki, to u was nie jest zle. Co ja mam powiedziec? Pudełko cale rozwalone+tylna okladka rozdarta do polowy. :blink:
  • 0

#897 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 07.05.2008 - |19:44|

Co do pudełka Stawki, to u was nie jest zle. Co ja mam powiedziec? Pudełko cale rozwalone+tylna okladka rozdarta do polowy. :blink:

To po co takie kupowałaś? :blink: Ja już bym wolał w ogóle nie kupić produktu w takim stanie. ;)

#898 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 08.05.2008 - |11:03|

Może kogoś zainteresuje TO.

#899 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 09.05.2008 - |21:15|

Zamówiłem pierwszy i trzeci sezon Deadwood z empik.com. Niestety trzeci sezon nie ma polskich napisów. Odesłałem go z powrotem.

Pierwszy i drugi mam na DVD, trzeci na DivX. Nadzieją w Galapagos że jednak wyda go w Polsce.
  • 0

#900 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 09.05.2008 - |21:36|

Już w drugim sklepie pojawiła się oferta z "NYPD BLUE" ---> http://www.dvdmania....V...2600&idgat=
Czyli faktycznie to pojawi/ło się na rynku. :)
Super teraz tylko ciekawe czy i kiedy wydadzą resztę sezonów.

Przydałoby się jeszcze aby wydali z tych policyjnych seriali : The Shield i Crime Story. :D

Pojawiła się również oferta "Z archiwum X - sezon 4" z datą sprzedaży od 12 czerwca ---> http://merlin.pl/Z-a...t/2,597468.html

Użytkownik biku1 edytował ten post 09.05.2008 - |21:38|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych