Skocz do zawartości

Zdjęcie

PYTANKA TECHNICZNE!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1277 odpowiedzi w tym temacie

#881 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 13.01.2006 - |15:18|

Na mininowej nie ma SG-1 Season 2 dvdripa jako jednego pliku.
DVDRip cechuje sie tym ze ma ok. 350mb na odcinek i sa w torrentach jako caly sezon sredno 7,5G. Jesli nie ma przy rlsie napisane jaka to jakosc to musisz sie sporo nagimnastykowac zeby dowiedziec jaka to wersja:
1. Musisz znac wielkosc pliku (np. sciagnac torrenta i go zaladowac)
2. Sciagnac napisy i sprawdzic w pliku "dopasowanie.txt" do jakiej wersji sa dopasowane napisy, jesli do DVDRip to teraz pozostaje porownac oba wielkosci pliku, jesli sa zgodne to masz znaczy ze to co sciagasz to DVDRip (SG-1 wyszlo w 2 wydaniach DVDRip, jedno 700mb/odcinek drugie 350mb/odcinek).
Oczywiscie wystarczy ze sprawdzisz tylko losowo wybrany plik, jesli jeden jest w jakosci DVDRip to pozostale tez beda (to jest jedna z zalet uzywiania torrentow z kompletnym sezonem).

Pozatym najlepsza strona do wyszukiwania torrentow to "isohunt.com" (mininova wysiada) a jesli szukasz scifi to lepiej skorzystac z takich stron jak: www.niteshdw.com czy dromeda.net

Użytkownik Modes edytował ten post 13.01.2006 - |15:20|

• 0

#882 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 24.01.2006 - |21:38|

Mam dwa pytania: Szukam dobrego programu DVD na DVD-r, ale zalezy mi na jakosci, najlepiej jakby mial mozliwos kompresji kilkuprzebiegowej. Wiem ze takie sa bo mam DVD-r serialu 24 i jest napisane ze rekompresowany jest 8 przebiegami a jakosc jest bajeczna.

I drugie pytanie: czy ktos wie co to za program ratDVD i jego mozliwosci ?
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#883 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 24.01.2006 - |22:50|

Zapewne chodzi ci o kompresje 8 przebiegami CCE?
Niestety program nie jest darmowy, w wersjii darmowej wkompresowywuje swoje logo do obrazu :(, i cała rzecz polega na tym że musisz całąpłyte rozpruć, skompresować obraz a potem spowrotem poskładać i podmienić orginalne voby (jak chcesz to miec spowrotem z orginalnym menu). W przypadku filmu pestka, ale z serialem może być już problem. Poczytaj forum.cdrinfo.pl tam jest tego dużo o kompresji dvd, o ratdvd też napewno coś pisze.
  • 0
Zawsze po grudzie

#884 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 27.01.2006 - |23:03|

Krotkie pytanie szybka odpowiedz.
Kompletnie nie wiem z ktorej strony chwicic temat by sie w niego zaglebic.
Jakiej firmy polecie mi drukarke laserowa :>
Oczywiscie model bedzie stary z allegro i "czarnobilay"
Zglepie temat i cos zakupie :P

PEACE :P
  • 0

#885 LechNik

LechNik

Organizator

• VIP
  • 98 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 28.01.2006 - |12:22|

jak jużywany laser to HP np 4P, 4L 5P, 6P byle nie 5L i 6L w tych to sie psuje separator papieru . Za HP przmawia niska cena jak i tanie tonery regerowane ok 120-160 zł a wystarcza na ok 5-8 tyś stron, o i są nie do zdarcia zwłaszcza z koncówka MP
  • 0
A przecież nie cały umieram!
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!

Jan Paweł II

#886 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 29.01.2006 - |18:33|

A takie małe pytanko, czy ktoś wie ile razy można nagrywać (bez pogorszenia materiału) na kasecie filmowej miniDV
  • 0

#887 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 31.01.2006 - |15:19|

kiedys cos na ten temat czytalem na paru forach i generalnie goscie zalecali zeby nie nagrywac wiecej jak 3-4 razy
podobno juz przy 3 razie moze pogorszyc sie jakosc

to info z "drugiej reki" bo sam z takim sprzetem nie mialem do czynienia
  • 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#888 Buchta

Buchta

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 08.02.2006 - |22:23|

Panowie i Panie mam pytanie...

Czy da sie zmienic kursor w XP tak zeby zamiast migajacej kreski byl kwadracik ??? :)
Pamietam ze kiedys mialem wypasiony komputer pod tytułem Commodore +4 i tam taki był...
Potem nastały czasy windows 95, 98 i dało sie w nich zmienic małym trikiem ( w ustawieniach klawiatury sie to zmienialo o ile pamietam - byla czestotliwosc migania, powtarzania i UWAGA szerokosc ) zeby kursor byl kwadratowy...
W lost tez maja :censored: kwadracik...
Nie wiem czemu ale chyba mam jakis sentyment do tego migajacego pudeleczka:)
Cholera mam zmienic sprzet na C +4, 64 albo ATARI ???

POMOCY !!!

Użytkownik Buchta edytował ten post 08.02.2006 - |22:24|

• 0

#889 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 08.02.2006 - |22:34|

Oczywiscie ze mozna.
Pierwszy lepszy edytor grafiki (Photoshop,nawet Paint).
Dopracowanie w edytorze wskaznikow(Na google znajdziesz tysiace).
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#890 Grzechu

Grzechu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPyskowice

Napisano 10.02.2006 - |23:18|

Mam problem z filmami w tymże formacie (AVI). Gdy odtwarzan film obraz miga. Z kodekami wszystko w porzadku, nigdzie nie znalazlem rozwiazania problemu. Prosze pomozcie!

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 10.02.2006 - |23:27|

• 0
Legends may sleep, but they never die.

It's better to die upon your feet, than to live upon your knees.

#891 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.02.2006 - |12:00|

Grzechu: A jednak to cos z kodekami. Odinstaluj wszystkie, nawet te systemowe i wgraj jeszcze raz tylko te, ktore potrzebujesz.

A ja mam inne pytanie.
Za kilka dni chce zreinstalowac system. A ze dysk bedzie duzy, wiec chce sobie przeniesc C:/Documents and Settings i C:/Program Files na inne partycje (D:/docs and sets i E:/Program files), by nie defragmentowac tej z systemem. Ma ktos moze dobry opis wykonania tej procedury? Zalezy mi na tym, zeby w przypadku ponownej instalacji systemu tez dzialalo to z przesunietymi partycjami. Jakos zmodyfikowac instalke windy? Dzieki za kazda pomoc. :)

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 11.02.2006 - |12:01|

• 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#892 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.02.2006 - |12:51|

Nigdy tego nie próbowałem, ale zaraz po instalacji, jeszcze przed zainstalowaniem czegokolwiek dodatkowego zajrzałbym do rejestru i poszukał wpisów odpowiadających za ścieżki dostępu. Jak znajdziesz odpowiednie klucze itp. to wyeksportujesz je i po kazdej instalacji wystarczy dwukrotnie na tych kluczach kliknąć by znalazły się w rejestrze, tylko nie wiem, czy system sam utworzy foldery. Pytanie czy da się zmodyfikować instalator, to już trochę mnie przerasta.

edit: Czy ktoś zauważył, że na mininovie pojawiło sie kilka torrentów do SG1 s09e09 w wersji HDTV? Wie ktos czy jest tego wiecej?

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 11.02.2006 - |16:00|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#893 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.02.2006 - |16:23|

Narazie doszukalem sie tyle:
Nalezy wykonac instalacje w trybie /UNATTEND (bez nadzoru) i w pliku unattend.txt na plycie instalacyjnej musi byc parametr:
[GuiUnattended]
ProfilesDir = D:\
ProgramFilesDir = E:\
Teraz trzeba bedzie to przetestowac na wirtualnej maszynie i sprawdzic czy to dziala. Jak zrobie to dam znac o efektach :)

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 11.02.2006 - |16:24|

• 0

Dołączona grafika

#894 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.02.2006 - |12:22|

Powalczylem z ta instalka, bardzo pomocne okazalo sie VM-vare. Po kilku probach, czytania dziesiatek sprzecznych ze soba FAQ zmusilem to do dzialania:
- tworzymy plik tekstowy winnt.sif. Jest to plik odpowiedzialny za nienadzorowana instalacje windy. Plik musi znalesc sie w katalogu /i386 plyty instalacyjnej. W nim m.in.:
[GuiUnattended]
	ProfilesDir=D:\
[Unattended]
	ProgramFilesDir=E:\
	CommonProgramFilesDir="E:\Common Files"
Pewnie tylko sam Bill wie czemu te rozkazy niby podobne a musza byc w osobnych sekcjach rozkazowych (doszedlem do tego chyba przy piatej instalce ;) ).

Sama sprawa zbudowania instalki nienadzorowanej bardzo ulatwia zycie. Instalacja systemu sprowadza sie jedynie do wlozenia plytki do napedu i zbootowania z niej kompa. Potem mozna wyjsc na kawe i wrocic po pol godzinie majac nowy system z wgranymi sterownikami i programami.
  • 0

Dołączona grafika

#895 Kondi

Kondi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 91 postów
  • Miastowawa

Napisano 18.02.2006 - |12:25|

poszukuje fajnego programu do katalogowania zawartości płytek, musi zawierać wyszukiwarke i żeby można było przeglądać zawartość nośnika jak w eksploatorze windows
  • 0

#896 Thomass

Thomass

Plutonowy

• VIP
  • 424 postów
  • MiastoKraków

Napisano 19.02.2006 - |14:31|

http://www.whereisit-soft.com/
  • 0
Nienawidze poniedzałku...

#897 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 22.02.2006 - |19:11|

Ktoś wie co to jest NK - parametr opisujący tranzystor? Nie mogę nigdzie na necie znależć a potrzebuje. Może ktoś wie, albo ma pod reką jakąś książkę do elektroniki gdzie jest napisane.
  • 0
Zawsze po grudzie

#898 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 07.03.2006 - |13:48|

hej, kupiłem sobie fajową klawiaturkę ;) Jako że jest pod usb to podłączyłem pod ps2 :) I tu pojawia się gigantyczny problem, mianowicie problem z mapowaniem klawiszy. Tzn. dochodzi do przekłamania klawiszy, np. wciśnięcie szybko po sobie a+s+y+u+i+o wywoła F7. Jest to przykład nieżyciowy, ale większym problem jest to, że czasami dochodzi do przekłamania i traktuje np. shift, ctrl, alt jako cały czas naciśnięty... aż go nie nacisnę drugi raz. Problemu tego nie ma gdy, podłączę klawę pod usb. Nie jest to chyba kwestia OS (bo pod XP i Me to samo). Miał ktoś z Was kiedyś taki problem?

Znalazłem podobny problem na http://www.experts-e...Q_21605255.html niestety wszystkie rozwiązania tam są płatne... I tu pojawia się drugie pytanie, czy ma ktoś z Was dostęp do Experts Exchange?? Jeżeli tak, czy ktoś mógłby wysłac solution tego problemu?? :)

Zawsze zostaje mi podłącznie klawiatury na stałe pod USB (które sa czasami zawodne)... :| Ale na razie kombinuje z PS2 :)

PS Przekopałem googla bardzo głęboko ;)

Użytkownik VeeDee edytował ten post 07.03.2006 - |14:30|

• 0
VeeDee

#899 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 09.03.2006 - |12:43|

(...)
Zawsze zostaje mi podłącznie klawiatury na stałe pod USB (które sa czasami zawodne)... :| Ale na razie kombinuje z PS2 :)
(...)

Dlaczego uwazasz, ze podpiecie klawiatury pod usb jest zawodne. Zawodne to sa przejsciowki z usb na ps2. Zreszta wszelkiego typu przejsciowki maja pewnien procent bledu, ktorego sie nie wyeliminuje.
  • 0

#900 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 20.03.2006 - |21:55|

Mam problem logistyczny.... Planuje zakup nowego proca, plyty i pamieci (no i grafiki :(). W gre wchodzi tylko jeden procesor - Pentium D. Potrzebuje porady w sprawie plyty do niego. Chcialbym by miala jak najwiecej kontrolerow IDE, po najmniej 2 PCI (normalnie musi byc na PCI-E), no i rozsadna cena - do ok 400 zl. Moze ktos cos polecic ??
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych