Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Sarah Connor Chronicles

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#881 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 19.05.2009 - |21:31|

Ciagle jest nadzieja :)
http://www.sfcrowsne...009/nz13931.php

I kolejny inny optymistyczny news..
http://io9.com/52584...-see-tscc-again

Warto tez pisac do SyFy poniewaz beda rozwazac przejecie Termianatora do siebie na najblizszym spotkaniu
http://twitter.com/C...atus/1839918505

No i pisac tez do foxa.. dzisiaj 87 maili wyslalem :lol: glowie do tego aroganta, co bal sie fanow dollhousa :lol: Mysle, ze w krotce sie przekona co to sa fani.. TSCC.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 20.05.2009 - |02:40|

• 0

#882 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 20.05.2009 - |11:58|

Wiec zastanow sie nad tym co piszesz. A skoro nie lubisz tscc to po jaka cho**re tu piszesz i prowokujesz ludzi?

To nie była prowokacja. Raczej wyraz zdziwienia, że ludzi dziwi, że TSCC został anulowany. Ale widzę sporo osób jest tutaj nerwowych. Powstrzymam się od takiego wyrażania zdziwienia na przyszłość. ;)

Użytkownik Magnes edytował ten post 20.05.2009 - |12:18|

• 0
http://magory.net - moja strona

#883 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 20.05.2009 - |15:30|

Trzeba dopisac MOIM ZDANIEM.
Tak samo moge moge wejsc w temat dollhouse i napisac ze serial jest beznadziejny glupi, nudny, bez sensu "i nie powiecie mi ze nie jest" Prowokacja? -prowokacja. Wiec zastanow sie nad tym co piszesz. A skoro nie lubisz tscc to po jaka cho**re tu piszesz i prowokujesz ludzi?

Na koniec mały ps.
Nie trzeba dopisywać "moim zdaniem" bo to chyba logiczne, że wypowiada się za siebie.
A widzisz dziwiłeś/ście się ,że ja się kiedyś stresowałem :rolleyes: przy SG-A jak ktoś wpadał i pisał : "ale fajnie, że skasowali ten badziew, plastik". Ewidentna prowokacja.
Bo odrazu było widać, że ktoś nie lubi danego serialu a nie ,że mu się akurat część odcinków nie podobała. A zachowywał się jakby musiał to oglądać i tak pisać.
Oczywiście zasłaniając się wolnością wypowiedzi itp przy pisaniu tych tekstów.
Nie podoba się serial to nie oglądasz i się nie męczysz i nie wypisujesz potem prowokacyjnych tekstów. A nie ,że wchodzisz do tematu i się złośliwie cieszysz ,że komuś skasowali serial.
Ja też odpuściłem sobie kilka pozycji które mi wybitnie nie podpasowały a wręcz nie podobały i ewentualnie wszedłem do danego tematu napisałem, że dla mnie lipa i tyle a nie wchodziłem co tydzień i jęczałem przez cały sezon.

Czego niektorzy ludzie nie rozumieja, ze jednemu podoba sie to a innemu tamto.

So Say We All.

OK koniec tego wątku.

No i pisac tez do foxa.. dzisiaj 87 maili wyslalem :lol: glowie do tego aroganta, co bal sie fanow dollhousa :lol: Mysle, ze w krotce sie przekona co to sa fani.. TSCC.

Myślę, że najpierw Ty się przekonasz jako zakwalifikowany do działu "spam". ;)

A wracając do tych linków co podałeś a konkretnie io9 - to jakoś nie bardzo widzę dalsze istnienie serialu jako "straight-to-DVD movie series" ,że tak powiem zalatuje tu obecną sytuacja z SG-1/A gdzie niby coś się dzieje ale tego nie widać i tak na prawdę obie serie "umierają".
Choć po końcowym odcinku TSCC miło by było zobaczyć jakoś sensownie pociągnięte zakończenie nawet w formie filmu a nie takie o skoczyli do przyszłości i resztę zobaczycie........... nigdy.

Użytkownik biku1 edytował ten post 21.05.2009 - |04:53|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#884 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 20.05.2009 - |15:47|

Trzeba dopisac MOIM ZDANIEM.
Tak samo moge moge wejsc w temat dollhouse i napisac ze serial jest beznadziejny glupi, nudny, bez sensu "i nie powiecie mi ze nie jest" Prowokacja? -prowokacja. Wiec zastanow sie nad tym co piszesz. A skoro nie lubisz tscc to po jaka cho**re tu piszesz i prowokujesz ludzi?

Na koniec mały ps.
Nie trzeba dopisywać "moim zdaniem" bo to chyba logiczne, że wypowiada się za siebie.
A widzisz dziwiłeś/ście się ,że ja się kiedyś stresowałem :rolleyes: przy SG-A jak ktoś wpadał i pisał : "ale fajnie, że skasowali ten badziew, plastik". Ewidentna prowokacja.
..............
OK koniec tego wątku.

Myślę, że najpierw Ty się przekonasz jako zakwalifikowany do działu "spam". ;)

A wracając do tych linków co podałeś a konkretnie io9 - to jakoś nie bardzo widzę dalsze istnienie serialu jako "straight-to-DVD movie series" ,że tak powiem zalatuje tu obecną sytuacja z SG-1/A gdzie niby coś się dzieje ale tego nie widać i tak na prawdę obie serie "umierają".
Choć po końcowym odcinku TSCC miło by było zobaczyć jakoś sensownie pociągnięte zakończenie nawet w formie filmu a nie takie o skoczyli do przyszłości i resztę zobaczycie........... nigdy.

Ja tam zawsze dopisuje moim zdaniem, wedlug mnie etc. Bo sie mnie ludzie zawsze o to czepiali, wiec i tego wymagam od innych.
Co do tego "spamu" to moja prywatna opinia, juz nie chcialo mi sie doklejac linkow do stron ile nas fanow jest. Co mowili ludzie z foxa etc aby nas sprowokowac i rozdraznic.
Co do sytuacji z SGA to niestety, ale nie pamietam Twoich postow. Owszem SGA krytykowalem bo serial mial ogromny potencjal i zostal zmarnowany. A nie przyrywalem ogladania z nadzieji, bo jak chcieli to potrafi zrobic dobry odcinek. Na pewno nie pisalem nic w stylu "kiedy wkoncu skasuja"etc. Wezmy np takie PB, zrezygnowalem na 4 czy 5 odcinkow przed koniec, bo nie widzialem dla serialu zadnych szans. Po za tym negatywna opinia, a prowokacja to dwie rozne rzeczy. Takze nie za bardzo rozumiem tutaj Twojego "ataku" na moja osobe.
Napisales, ze koniec watek, ale trafiles w moj czuly punkt. Nie cierpie jak mi ktos wmawia cos czego nie zrobilem ;)

Ja nie twierdzę, że Ty tak tylko Ty ;) tam tak i to pisałeś, podałem tylko punkt odniesienia jak to wygląda gdy się jest po tej stronie i nie ma tu żadnego "ataku" na Ciebie. :D
//biku
ps. może faktycznie złej formy-osoby użyłem ale to nie chodziło stricte o Ciebie.

Zrozumialem nieco inaczej :rolleyes: Moze to wina tego ze nie spalem juz 22h

Otoz to :)

Użytkownik biku1 edytował ten post 21.05.2009 - |04:54|

• 0

#885 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.05.2009 - |04:55|

Jest jeszcze jedna sprawa na ile im starczy zapału na te "straight-to-DVD movie series" i na ile aktorzy by chcieli być uwiązani przy takiej produkcji. Bo ja obstawiam, że by im góra dwa takie filmy wyszły a potem by się towarzystwo rozpierzchło po innych produkcjach.

Użytkownik biku1 edytował ten post 21.05.2009 - |04:56|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#886 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 21.05.2009 - |08:30|

Z tego co czytalem, to Summer i Thomas byli bardzo zadowloni z pracy na planie Termianatora. Mnie by satysfakconowalo jezeli nie daloby rady z III sezonem, nie wiem co SyFy zrobi, gdyby wypuscili chociaz jeden film zakanczajacy. Premiera T4 w US, juz byla, podejrzewam, ze przyniosla ogromne zyski, nie wspominajac o innych krajach.
  • 0

#887 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 21.05.2009 - |08:49|

Film telewizyjny na zakończenie TSCC mógłby wyjść ciekawie. Chociaż ludzie pewnie oczekiwaliby czegoś jak kinowy Terminator, a pewnie budżet by nie pozwolił tak poszaleć...
(edit: nie wiem czy to do mnie było wyżej, ale ja się nie cieszę że TSCC zostało anulowane, po prostu się temu nie dziwię)

Użytkownik Magnes edytował ten post 21.05.2009 - |08:50|

• 0

#888 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 21.05.2009 - |18:03|

Według mnie powinien powstać trzeci sezon TSCC.
Nie chodzi tylko o to, że serial mi się podoba, ale także nie było jakiegoś sensownego zakończenia, jak w przypadku choćby PB.
Nie rozumiem do końca argumentacji FOXa, że Dollhouse 'could go either way', a TSCC 'officially cancelled'.
Przecież to TSCC ma większą rzeszę fanów i do tego nie jest jakimś nowym wymysłem z **** jak Dollhouse.
Oby pociągnęli wątek dalej z tym, że istnieje szansa na kontynuację.

Użytkownik Spirozea edytował ten post 21.05.2009 - |18:04|

• 0

#889 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 21.05.2009 - |18:13|

A jak wam mówiłem, że wraz z filmem T4 Kroniki zakończą żywot, to nikt mi nie wierzył...

#890 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 22.05.2009 - |08:51|

Przecież to TSCC ma większą rzeszę fanów i do tego nie jest jakimś nowym wymysłem z **** jak Dollhouse.

Fox nie wybierał między jednym a drugim serialem, równie dobrze mógł dać zielone światło obu albo anulować oba.
  • 0

#891 pvd

pvd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 23.05.2009 - |12:23|

co do zakonczenia serialu to wg.mnie powinni krecic 3 sezon i na jesien najlpiej zeby lecial ,teraz wchodzi terminator 4 i ludzie napewno beda zadowoleni i potem beda chcieli pewnie cos jeszcze obejrzec, gdyby nie tvp1 to niewiedzialbym nawet ze jest serial kroniki sahry connor :) mimo ze sporo seriali ogladam

tu jest wielu fanow zarowno serialu jak i filmu pewnie to mam pytanie o skynet research dcp

http://terminatorsal...netresearchdcp/ to z oficjalnej strony jakas instalka tylko niewiem czego gry czy symulacji ,zainstalowalem to na kompa ale niewiem o co tam chodzi jest jakas symulacja planety ziemi z punktami ,moze ktos sie orietuje :) ale wyglada fajnie :) trzeba miec adobe air -darmowy programik

Użytkownik pvd edytował ten post 23.05.2009 - |12:36|

• 0

#892 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.05.2009 - |12:34|

Na dole masz dwa paski z którego uruchamiają sie nagrania video, po lewej zmieniasz tryb widzenia i masz możliwość wpisania jakiegoś kodu, ale znajac takie strony to szkoda czasu. Chodzi tylko o szumną reklamę ;].

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 23.05.2009 - |12:37|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#893 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.06.2009 - |17:12|

Może kogoś zainteresuje Sarah Connor creator Josh Friedman on why the show's finished, and a message for you ---> http://scifiwire.com...reator.php#more

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#894 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 08.06.2009 - |18:34|

BĘDĄ SPOILERY!!!

Wczoraj mnie naszło i wreszcie zrobiłem sobie seans ostatnich czterech odcinków. Serial BARDZO mi się podobał i jako całość dostaje u mnie 9/10. Jednak zakończenie jakie zaserwowali nam twórcy jest moim zdaniem TRAGICZNE i żałosne! Niestety :( Z góry zaznaczam, że Waszych komentarzy nie czytałem jeszcze dokładnie, tylko tak kukałem, żeby nie psuć sobie frajdy z oglądania ;) Z tego co zauważyłem, to większość Was uważa, że główne wątki zostały zakończone i kontynuacja jako taka nie jest już możliwa. Ja uważam, że zakończenie serialu NIC nie wyjaśnia i w dodatku wprowadza nowe niepotrzebne wątki :angry: . Kompletnie nie rozumiem takiego zabiegu, ponieważ było praktycznie przesądzone, że trzeciego sezonu nie będzie. Owszem, jakąś małą lukę mogli zostawić, ale nie aż tak wywracać fabułę!

Cały czas myślałem, że Skynet, to John Henry. Końcówkę serialu widziałem tak: John Henry uczy się i rozwija dzięki Rudej (która jak od kilku odcinków myślałem jest "dobra" i to się sprawdziło). Po jakimś czasie JH zyskuje samoświadomość i na skutek tragicznych wydarzeń (np. śmierć Ellisona, albo córki Weaver), staje się zły i chce zagłady ludzkości. Sara i spółka go załatwiają, albo JH zabija wszystkich i następuje Dzień Sądu :lol: Ewentualnie widziałem drugą taką samą wersję, tylko że z Cameron w roli Skaynetu :P

Tymczasem okazało się, że Weaver stworzyła Johna Henry żeby walczył ze SkayNetem. Niby OK, ale teraz zasadnicze pytanie czym (lub kim) był Skynet? Nie był nim JH i nie była nim Cameron, więc kto? "Turek" w takim razie też nie miał nic wspólnego z powstaniem Skynetu. Kto więc wysłał Terminatora żeby zabił JH? Skynet z przyszłości? Nie łapię tego :( Nawet jeżeli Skynet to Cameron, to czemu nie zabiła JH tylko oddała mu swój chip? Mogła załatwić JH (albo on ją) i po sprawie. No i czemu zrobili tyle szumu o córkę Weaver; przecież ona nie miała NIC wspólnego z tą sprawą, a Sara cały czas tylko "ona nie jest bezpieczna" :blink:

Podróż Johna z Weaver w przyszłość. Niby wyruszyli za JH i chipem Cameron ale tutaj się pytam: po jaką cholerę! To było kompletnie nie potrzebne; wszystko można było załatwić tam, w piwnicy. To, że nikt w przyszłości nie słyszał o Johnie, to OK; chłopak przeniósł się w przyszłość i tym samym przeskoczył Dzień Sądu i nie mógł objąć dowództwa nad ruchem oporu. Pasuje. Kolejne "ale": gdzie podziała się Ruda, po tym skoku w czasie? Fakt, że nie mogła zostać z Johnem bo psy by ją wyczuły, no ale mogła walnąć jakiś tekst w stylu "znajdę cię" albo coś. A tak nie wiadomo czy ona Johnowi będzie pomagać, czy też sama będzie szukać JH?

Kolejna głupota to spasowanie Sary przed podróżą w czasie. Tyle czasu walczyła żeby John był bezpieczny, a teraz puściła go sama? W przyszłość? Z terminatorem? I jeszcze ten tekst: "ja to tutaj załatwię" (czy jakoś tak, nie pamiętam :P) Teraz pytanie: co ona chciała załatwić/zmienić/naprawić? Cameron nie ma, Johna też, Rudej tak samo; został tylko Ellison. W jaki sposób ona chciała im pomóc? Wyjaśni mi to ktoś?

No i czy Sara miała w końcu tego raka?

Może jeszcze coś mi się przypomni, ale to te największe minusy ostatnich odcinków. Naprawdę lubiłem ten serial i to nie ze względu na Summer Glau (za którą za bardzo nie przepadam; wiem, wyjątek jestem). Ten serial miał w sobie to "coś" i szkoda mi było, że nie będzie trzeciej serii. Teraz jednak myślę, że to chyba lepiej, bo mogli to jeszcze bardziej spartolić. Gdyby trzeci sezon miał pokazywać Johna w przyszłości, to miałoby sens, ale z Sarą, a nie bez niej. Sara została w przeszłości i co mieli pokazywać? Jej walkę z rakiem (jeżeli oczywiście go miała), ciągłą ucieczkę przed policją (jeden "Prison Break" mi wystarczy)? Może coś przegapiłem w fabule, więc jak co to proszę, nawróćcie mnie, bo ja naprawdę chcę zrozumieć to zakończenie ale po prostu nie mogę :(

Użytkownik Inuki edytował ten post 08.06.2009 - |18:38|

• 0

#895 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 07.08.2009 - |10:29|

W zasadzie temat nie ten ale podpinam się bo w końcu kompozytor ten sam i muzyczne klimaty podobne.
Ścieżka dźwiękowa z TSCC też miała swoją premierę:

http://www.amazon.co...-...7262&sr=1-1

Użytkownik wergora edytował ten post 07.08.2009 - |10:47|

• 0

#896 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 07.08.2009 - |12:20|

Tak czy inaczej właściwym miejscem byłby temat dotyczący Terminatora. Na przyszłość lepiej o tym pamiętać.
  • 0

->1019<-

#897 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 07.08.2009 - |14:22|

Tak czy inaczej właściwym miejscem byłby temat dotyczący Terminatora. Na przyszłość lepiej o tym pamiętać.

Pamiętałem ale nie mogłem znaleźć tego tematu. Ostatnio gdy do niego zaglądałem był w dziale Seriale.
  • 0

#898 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 17.08.2009 - |02:05|

Ja chciałem tylko cichutko i bez specjalnej nadziei zapytać czy aby jakoweś szanse na kontynuację TSCC istnieją? Choćby w SciFi chanel?
Brakuje mi tego serialu. Jedyny jaki ostatnimi czasy naprawde lubiłem... :) .
  • 0

#899 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.08.2009 - |23:46|

Jak już napisał Inuki...
Kupy się to zakończenie nie trzyma, serial od początku nie miał u mnie jakichś wielkich szans na powodzenie - obejrzałem z nudów (trochę głupie umieszczenie akcji pomiędzy 2 a 3 filmem moim zadaniem), ale już się wciągnąłem w całą sprawę, a tu taką kaszanę walnęli na koniec... producenci nigdy mnie nie przestaną zadziwiać swoim idiotyzmem... Serial dołączam do mojej listy debilnych zakończeń.
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#900 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 01.09.2009 - |16:07|

Jest nikła nadzieja na pełnometrażowy film kończący całość: http://film.wp.pl/id...,wiadomosc.html
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych