Skocz do zawartości

Zdjęcie

PYTANKA TECHNICZNE!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1277 odpowiedzi w tym temacie

#861 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.12.2005 - |11:47|

http://www.kingofsat.net/pl/hdtv.php
Wprawdzie nic polskiego tu nie znajdziesz, ale co tam. Nie wiem też czy te programy są dostępne w Polsce, bo nie mam ani satelity, ani niezbędnego do ich odbioru tunera, ale podejrzewam, e nie ma większych problemów.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#862 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 30.12.2005 - |13:36|

http://www.kingofsat.net/pl/hdtv.php
Wprawdzie nic polskiego tu nie znajdziesz, ale co tam. Nie wiem też czy te programy są dostępne w Polsce, bo nie mam ani satelity, ani niezbędnego do ich odbioru tunera, ale podejrzewam, e nie ma większych problemów.

Mialem na mysli polskie kanały tv. Bo zakładam że przeciętny "Kowalski" ogląda w Polsce programy po polsku (ja się nie nazywam "Kowalski" bo oglądam praktycznie jedynie kanały anglojęzyczne, tyle że nie w HD i w wesji mono :P).
Z tym HD to w ogole jest jakos dziwnie. Z tego co pamietam zapis w tej technologii wystartowal z 10 lat temu. Z jakichs przyczyn jednak wpierw do Europy 'wjechal' telewizor panoramiczny i zwykle kamery rejestrujace wizje w takim standardzie, a o HD albo sie jedynie czytalo, albo ogladalo efekty uzycia HD jak w wypadku na przyklad filmu "Star Wars".
Nie studiowalem tematu glebiej, ale cos mi sie zdaje z HD w Polsce bedzie tak jak z telefonami. Kolega z Kanady mi opowiadal ze tam za rozmowy miejscowe sie nie placi. Tyle ze opowiadal mi to 10 lat temu. W Polsce moze za 5-10 lat tez tak bedzie. Jak by nie patrzec wiec, kupowanie w PL telewizora "HD Ready" to dla mnie troche tak jak kupowanie sobie sportowego bolida ze swiadomoscia ze w tym kraju nie ma drog odpowiednich i przy perwszym skrzyzowaniu zapewne byl rozwalil w jakiejs dziurze w jezdni zawieszenie w samochodzie:D
  • 0
Dołączona grafika

#863 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.12.2005 - |13:59|

Cóż przeciętnego "Kołosky'ego" nie stać na LCD HD, stać na nie raczej ludzi, którzy zarabiają dobrze i zapewne znają języki, więc nie przeszkadzają im obcojęzyczne kanały telewizyjne. Co do reszty to zgadzam sie. W takiej np. Finlandii skolei nie płaci sie za stałe połaczenie z internetem już od lat. W Polsce nie liczyłbym na takie wygody, co najwyżej dopiero gdy UE narzuci to w swoich prawach, bo teoretycznie pobieranie opłat za dostęp do internetu jest niezgodne z prawem. Internet z założenia powinien być darmowy, tymczasem jest tak tylko w USA i Finlandii, nie wiem jak w Japonii, ale wyspiarze mogą sobie pozwolić na takie drobne wydatki.
  • 0

#864 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 30.12.2005 - |17:42|

Z tym HD to w ogole jest jakos dziwnie. Z tego co pamietam zapis w tej technologii wystartowal z 10 lat temu. Z jakichs przyczyn jednak wpierw do Europy 'wjechal' telewizor panoramiczny i zwykle kamery rejestrujace wizje w takim standardzie, a o HD albo sie jedynie czytalo, albo ogladalo efekty uzycia HD jak w wypadku na przyklad filmu "Star Wars".

No cóż,ale w USA jest wyzysk człowieka nad człowiekiem (i murzynów biją :) ) więc tam już nie można sprzedawać telewizorów analogowych tylko HDTV. Natomiast my Mamy wspaniałą UE, która ze wszystkich sił dogania USA i nawet w niektórych dziedzinach przegania (np. w doganianiu :P ) i jest tak jak jest....
Francuzi nigdy nie zgodza się na system z USA, raczej wymyślą i zmuszą wszystkich do używania jedynie słusznego swojego systemu (vide PAL/SECAM i NTSC).

::. GRUPA TARDIS .::

#865 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.12.2005 - |17:55|

HDTV po raz pierwszy wprowadzili Japońcy ze 20 lat temu, tylko nazwę miało wtedy inną i nikt nie chciał za bardzo tego produkować ze wzgledu na koszta wprowadzenia tej technologii w owych czasach.
  • 0

#866 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 30.12.2005 - |18:40|

W takiej np. Finlandii skolei nie płaci sie za stałe połaczenie z internetem już od lat.

Skad wiec cala ta afera z przepisami UE na mocy ktorej dowalili w Polsce 22% vat za internet?
  • 0
Dołączona grafika

#867 wolfkiller

wolfkiller

Kapral

• Użytkownik
  • 159 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 01.01.2006 - |21:42|

Dostałem ostatnio na prezent orginalne DVD BSG sezon pierwszy i zastanawiam sie jak dodać do niego napisy po polsku robiąc kopie oczywiście. Jestem całłkiem obcykany w dekompresji i kompresji ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak podmienic napisy dajmy na to hiszpańskie na polskie :( Ma ktoś jakiś przewodnik czy coś w tym rodzaju?
  • 0
[url=http://www.stargatewars.com/recruit.php?uniqid=zv1160731286[/url]

#868 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 02.01.2006 - |00:50|

Skorzystaj z odpowiednich działów na CDRinfo. Jest tam to omówione. Porady Cobra Verde i inne.
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#869 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 02.01.2006 - |14:21|

Skad wiec cala ta afera z przepisami UE na mocy ktorej dowalili w Polsce 22% vat za internet?

Być może w Finlandii tez mają vat na internet, a że płacą go od "zera" to już inna bajka.
  • 0

#870 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 07.01.2006 - |13:44|

Dostałem ostatnio na prezent orginalne DVD BSG sezon pierwszy i zastanawiam sie jak dodać do niego napisy po polsku robiąc kopie oczywiście. Jestem całłkiem obcykany w dekompresji i kompresji ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak podmienic napisy dajmy na to hiszpańskie na polskie :( Ma ktoś jakiś przewodnik czy coś w tym rodzaju?

Ja dodaje napisy DVDlab Pro. Kiedyś tam znalazłem jakis tutorial (te ze CDR sa troszke dziwne, a przynajmniej były jak ja sie uczyłem dodawać napisy) ale nie pamiętam linka. Jak chcesz to kliknij kiedys na gg to poucze cie krot po kroku co sie robi - ale to potrzeba troszke czasu.

PS. Mam ochotę na takie DVD BSG :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#871 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.01.2006 - |20:34|

Mój system wywałił totalnego orła. :(
Pomyslałem, czas na nową instalacje i zrezygnowałem z prób reanimacji.
Sformatowałem partycje, wgrałem na nowo system (Winda XP pro) no i mam... problem.
Mianowicie IE po otwarciu jakiej kolwiek grafiki czy zdjęcia nie chce mi tego zapisywać jako np .jpg
Jedyna jego opcja to bitmapa.
Mam za sobą kilka instalacji i nigdy nie trafiła mi sie taka przypadłość. Wie ktoś może jak to wyleczyć?
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#872 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 09.01.2006 - |20:41|

http://www.daniweb.c...hread23182.html
moze to pomoze?
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#873 wasylek

wasylek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • Miasto100-LICA

Napisano 10.01.2006 - |16:34|

Witam wszystkich!
Mam kilka pytań:
1.) Czy każdy z was ma np.: przez chwilę w serialu SG-1 zielony obraz albo jakieś krzaczki??
2.) Co może być tego przyczyną??
3.) Jakiego programu i jakich codeków używacie do odtwarzanaia filmików??

Ostatnio zauważyłem w SEZONIE 2 w odcinku nr 15 i 16 są największe krzaki. Ale odcinek 16 w okolicy 13:20 minuty(może troszkę więcej sekund) gdy Sam wchodzi po schodach to koszmar!! Obraz robi się zielony a potem same kwadraty. Nie trwa to dlugo(jakieś 5 sek) ale jest to wnerwiające!! Chcialem to nagrać na płyty ale to brzydko wygląda!! JAk to poprawić??
  • 0

#874 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 10.01.2006 - |16:50|

to może być wina uszkodzonego pliku (i tak jest najczęściej)
ewentualni uszkodzony kodek, ale to najcześciej sypie cały film, a nie tylko pojedyńcze klatki

gdyby to był twój sprzęt, to by ci obraz skakał, dźwięk zwalniał lub rozjeźdżał względem obrazu.

Użytkownik Toudi edytował ten post 10.01.2006 - |20:42|

#875 wasylek

wasylek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • Miasto100-LICA

Napisano 10.01.2006 - |20:29|

Oki!! Czyli ściągne sobie te odcinki jeszcze raz! Dzięki za pomoc!
  • 0

#876 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 10.01.2006 - |21:14|

wasylek: najlepiej sciagaj seriale w formacie/jakosci DVDRip, sa one w najlepszej jakosci (tak, prawda hdtv ma lepsza jakosc, ale hdtv wypuszcza sie zaraz po wyswietleniu serialu wiec czasem zdarzaja sie krzaczki jako wynik "wyscigu szczurow").

Użytkownik Modes edytował ten post 10.01.2006 - |21:15|

• 0

#877 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 12.01.2006 - |23:48|

Mam mały problem ostatnio ..i takie pytanie gdzie mozna sprawdzic stan czy też status trackera ?? ostatnio niby seedów full (np mininova pokazuje kilka tysiecy ) a w moim czy to azureusie czy to u torrencie zero .. seedów i peerów .Stan trackera offline .. i to wszystko :(

ps.jednak padł tracker:(

Użytkownik typcio edytował ten post 13.01.2006 - |15:33|

• 0

#878 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 13.01.2006 - |09:15|

Inne torrenty pobieraja ci sie prawidlowo? Jak niewiesz to pobierz ten torrent: http://www.slackware.com/torrents/ (disk 1, te torrenty sa legalne).
Jesli ten podany przezemnie torrent bedzie dzialal to tracekr tamtego torrenta nie dziala.
Jesli podany przezmnie torrent nie bedzie dzialal to znaczy ze masz zle ustawionego torrenta lub zablokowane porty.
  • 0

#879 wasylek

wasylek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • Miasto100-LICA

Napisano 13.01.2006 - |11:03|

Skąd mam wiedzieć czy ściągam DVDRip?? Ja wchodzę na mininova.org i tam szukam torrenta z całym sezonem! Nazwy są pozmieniane i nie jest napisane czy to DVDRip.Ale zauważyłem że 2 sezon który ściągnęłem jest zwalony. Co dwa odcinki jest krzaczek! Pierwszy sezon SG-1 oraz wszystkie odcinki z Atlantis są OK!! Mam wolne łącze i ściągnięcie takiego sezonu zajmuje mi cały miesiąc! Więc ściąganie od nowa tego jest dla mnie stratą miesiąca! Myślałem, że to tylko ze dwa odcinki ale co chwila w tym sezonie jest coś zwalone!

Jak to możliwe, że np programem SubEdit-Player odtwarza źle odcinki a jak włącze w programie VLC to odtwarza dobrze??(na 10 złych odcinków w SubEdit-Player normalnie odtworzy 7) Ten VLC ma jakieś inne codeki(własne) czy co??
  • 0

#880 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.01.2006 - |11:17|

Zwykle DVDRipy są oznaczone w nazwie pliku i najczęściej są one grupowane w całe sezony.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych