Supernatural - stary wątek
Napisano 03.11.2008 - |16:36|
Powiem krótko błędem scenarzystów jest tu zastosowanie pieczęci o terminie 600 lat.
I dlatego ona MUSIAŁA zostać złamana i została natomiast udało im się z tego wybrnąć odsyłając z powrotem Samahaima [czy jak mu tam było ].
Musiała zostać złamana ponieważ już z 10x o tym wspominaliśmy gdyby nie została to właściwie cała ferajna mogła by iść do pubu bo i tak by mieli 600 lat zapasu.
Uf mam nadzieję, że teraz jest to jasne.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 03.11.2008 - |17:31|
Ale do rzeczy, wątek z pieczęciami jest dziwny. Czy Lucek chodził po ziemi w ciągu ostatniego milenium?
Bo Samhain chyba bywał, a bez niego nie byłoby tej pieczęci wiec WTF?
Mam dwie teorie na ten temat:
- założenie że pieczęści były zakładane nie w chwili zamkniecia lucka tylko ciągle dorzucali nowe (głupie chociażby z uwagi na ładną liczbe pieczeci - 66)
- ta konkretna pieczec była zasilana mocą uwięzionego w niej demona, brak demona = brak pieczęci. Samhain zasilał ją po tym jak wyssało z mocy wczesniejszego demona ( tutaj z koleji nie podoba mi korzystanie z demonów jako bateryjki, no i by naprawic pieczęć wystarczyłoby znalezienie do niej następnego demona)
No i czemu akurat teraz, a nie rok wczesniej? Czyżby Lilith stwierdziła że po tym jak Sam dał jej łupnia potrzeba jej wsparcia? A aniołki dopiero przy zabawie z pieczęciami zauwarzyli otwarcie wrót?
Nie podoba mi sie też serialowa wersja boga. Tak jakby w najlepszym razie był on równy Lucyferowi. Ale to zarzut do wielu fabuł zawierających element wojny nieba z piekłem w ramach mitologii chrzescijanskiej.
Napisano 03.11.2008 - |21:48|
Lilith może od początku chciała uwolnic Lucyfera, ale nie wiedziała jak to zrobić. Dopiero po roku odkryla pieczecie na przykad . Choc zapewne tego sie nie dowiemy.No i czemu akurat teraz, a nie rok wczesniej? Czyżby Lilith stwierdziła że po tym jak Sam dał jej łupnia potrzeba jej wsparcia? A aniołki dopiero przy zabawie z pieczęciami zauwarzyli otwarcie wrót?
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 03.11.2008 - |22:18|
Nie podoba mi sie też serialowa wersja boga. Tak jakby w najlepszym razie był on równy Lucyferowi. Ale to zarzut do wielu fabuł zawierających element wojny nieba z piekłem w ramach mitologii chrzescijanskiej.
Chyba ze wcześnie jest by oceniać ten aspekt serialu. Nie znamy ani jego mocy ani zamiarów. W każdym razie nie sugerowałbym się aniołami, a już na pewno nie Urielem.
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 04.11.2008 - |14:09|
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes
Napisano 04.11.2008 - |16:28|
Jesli w serii jest mowa o (bezimiennym) Bogu to musi to być bóg w wersji zrozumej dla odbiorcy. Czyli wyboru praktycznie nie ma.Chyba ze wcześnie jest by oceniać ten aspekt serialu. Nie znamy ani jego mocy ani zamiarów. W każdym razie nie sugerowałbym się aniołami, a już na pewno nie Urielem.
Najpewniej będzie pokazany jedynie jako ten który wysyła anioły i być może obdarzy Deana jakąś łaską.
Czyli jako widz który nie moze sie mieszac bezposrednio w akcje.
Użytkownik LunatiK edytował ten post 04.11.2008 - |16:30|
Napisano 07.11.2008 - |14:13|
"- Książkę piszę.
- Jaką?
- No, książkę, jej roboczy.. roboczy tytuł to Supernatural..."
"- Myślałem że jesteście z Sanepidu?
- Bo jesteśmy...
- jesteśmy też dekoratorami..
- Plus FBI. A w czwartki lekarzami pluszaków"
"Z wielką mocą idzie wielka odp..." - i ten cios w szczękę
Mina braciszków jak oglądali pluszaka w depresji z butelką piwa... do tego samobójczego pluszaka :>
I parę innych scen, ale przecież nie będę wypisywał całego odcinka...
A wracając do głównego motywu, Dean przyznał się, że pamięta piekło... ale czemu Sam to tak próbuje z niego wyciągnąć.. przecież z tego co pamiętamy, sam też był w piekle...
Użytkownik Toudi edytował ten post 07.11.2008 - |16:03|
Napisano 07.11.2008 - |15:52|
- Jak się ma nazywać pańska książka?
- Eeeeee... Tytuł roboczy to... "Supernatural". Jeżdżę po całym kraju i zbieram historie takie jak twoja.
Napisano 07.11.2008 - |19:52|
Bardzo dobry, luźny odcinek z dużą dawką humoru. Takie zapychacze to ja rozumiem Niby nic szczególnego się nie wydarzyło, ale bardzo przyjemnie i bez znużenia się to oglądało.
Ocena 4+/6
Napisano 08.11.2008 - |15:23|
...:::Son of Anarchy:::...
Napisano 08.11.2008 - |16:21|
po poczatku myslalem ze kolejny odcinek o starych horrorach bedzie ale potem zaliczylem totalnego rotfla widzac samobojstwo misia. i ogolnie jego postawe, az chcialoby sie by byl bialy bo mozna by zanucic: "...nieszczesliwego bialego misia ktory w oczach ma tylko łzy..."
i fajna była jeszcze docinka do Duchovnego ;>
Użytkownik aryss edytował ten post 08.11.2008 - |16:22|
Napisano 08.11.2008 - |17:35|
Samobójstwo jak i cały Miś rządzi
I oczywiście tez proszę o wątek główny
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 11.11.2008 - |11:15|
Napisano 14.11.2008 - |12:12|
Mi ten odcinek przypomniał 2x21, był taką (genialną oczywiście) ciszą przed burzą .
Bracia W. są sławni <lol>.
Napisano 14.11.2008 - |13:09|
Co w tym dziwnego?Bracia W. są sławni <lol>.
Stawiam że nie codziennie w w jednej rodzince zdażają sie wybraniec boży i pretendent do tronu Baala. :>
Jedno co mnie zdziwiło to jakim cudem skoro lilith włada w piekle (gdzie miał rządzic najsilniejszy) znajdują sie silniejsi od niej.
Użytkownik LunatiK edytował ten post 14.11.2008 - |13:11|
Napisano 14.11.2008 - |13:28|
Może nie widzieliśmy jeszcze jej wszystkich umiejętności? Pewnie w 4x10 wszystko się wyjaśni.Co w tym dziwnego?
Stawiam że nie codziennie w w jednej rodzince zdażają sie wybraniec boży i pretendent do tronu Baala. :>
Jedno co mnie zdziwiło to jakim cudem skoro lilith włada w piekle (gdzie miał rządzic najsilniejszy) znajdują sie silniejsi od niej.
Napisano 14.11.2008 - |17:33|
ino zastanawiają mnie pewne sprawy
Poważna: Kim jest to "radio", niby słyszy głosy, ok, ale jak może przesuwać rzeczy? Czyżby kolejne "dziecko" Żółtookiego?
Mniej poważna: Kiedy braciszkowie się przebierają? Raz są w garniakach, a kilka minut później, obrani są na luźno...
Poza tym, widzę, że Kripke miał tn sam dyemat co wy, z poprzednim odcinkiem i wybrnał z niego całkiem nieźle... scenarzyści naprawdę ze sobą rozmawiaja, nie to co w SG...
Najgorsze jest to czekanie na kolejne odcinki... nie mogli by tego puszczać na raz? :>
Napisano 15.11.2008 - |11:08|
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych