Generalnie źle się trochę wyraziłem. Nie oczekuję akcji w sensie strzelanin, wyścigów itd.. Po prostu serial wydał mi się trochę naiwny, bohaterowie mało przekonujący i z niezrozumiałą motywacją. Fajnie był poprowadzony początek, że stopniowo narasta niewiadoma, telefony nie działają, wszystko siada i w zasadzie totalnie nie wiadomo co się dzieje. Ale później to już typowo - "Jesteśmy Amerykanami i damy sobie radę, razem!" + tajemniczy nieznajomy, który wszystko wie i nic nie mówi;) Chodziło mi raczej o to, czy serial się jakoś rozkręci pod względem rozbudowy scenariusza, głębi itd.. No nic, pewnie muszę samemu sprawdzić, żeby się przekonać Dzięki za odpowiedź, pozdro!To zależy co rozumiesz przez rozkręcanie. Z czasem wyjaśnia się coraz więcej szczegółów związanych z atakiem. Jeżeli oczekujesz akcji to się raczej zawiedziesz. Może pod koniec sezonu i w drugim jest jej trochę więcej. Generalnie można się wkręcić ale to raczej jeden z tych spokojniejszych seriali.
Jericho
Napisano 07.03.2010 - |15:33|
Napisano 07.03.2010 - |15:54|
Napisano 18.05.2010 - |11:15|
Zawsze jest szansa że grupa Grumik zajmie się translacją komiksu zaraz po premierze
Zaraz po premierze to nie, ale wczoraj zebrałem ekipę do tłumaczenia tego komiksu w Grumiku i za jakiś czas translacja się pojawi. Jak by znalazł się chętny do pomocy w korekcie to zapraszam na PW.
Napisano 13.08.2010 - |12:56|
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks
Napisano 04.09.2010 - |22:19|
Napisano 05.09.2010 - |20:12|
Dziś na blogu grumika miała premiera translacja pierwszej części trzeciego sezonu Jericho.
3 sezon? A mi się wydawało że były 2 - 1 miał 22 odcinki a potem pod presją fanów stworzono zakończenie w postaci 7 odcinkowego 2 sezonu.
Napisano 19.09.2010 - |22:05|
Napisano 10.05.2012 - |18:52|
Napisano 10.05.2012 - |19:25|
Tylko napewno część aktoór nie zagra i pewnie scenarzyści też inni.
Ale poczekam i zobacze
Napisano 10.05.2012 - |19:32|
Napisano 10.05.2012 - |20:15|
Dobre to jest? Mam ten serial na dysku od chyba roku albo i lepiej, ale nigdy się nie zabrałem. Warto? Byle tylko nie były to klimaty a la Terra Nova czy inny Falling Sky.
Te klimaty to w jakim sensie? Jeżeli chodzi o fabułę, to dzien do nocy, bo w jednym są dinozaury, w drugim kosmity, a w tym trzecim Ameryka po wybuchu kilku atomówek. Jest trochę rodzinnie, ale nie aż tak jak w przypadku TN. Są spiski rządowe, walka o przetrwanie pomiędzy miastami i trochę zgonów też się znajdzie. Jeżeli chodziło Ci o to, żeby nie było zbyt ckliwie i różowo, to bez obaw, nie jest. Dla niektórych serial toczył sie trochę za wolno, ale moim zdaniem miał dobre tempo i z pewnością warto zapoznać się z kilkoma pierwszymi odcinkami. Pierwszy sezon to dla mnie 5/6, drugi 4/6, ale trzeba przyznać, że zakończony dość ładnie. Dlatego ja też specjalnie za odnowieniem tytułu nie jestem.
Użytkownik Inuki edytował ten post 10.05.2012 - |20:19|
Napisano 10.05.2012 - |20:35|
Z TN to nie ma nic wspólnego, z Falling Skies troche ma, tylko zamiast dramatu i sprzeczek na tle rodzinnym mamy dramaty i sprzeczki na tle dwóch sąsiadujących ze sobą miast. Sam klimat także podobny do tego z Falling Skies włącznie z tempem prowadzenia głównego wątku.
Ja ten serial polecam, jest dośc ciekawy (niektóre odcinki dośc nudne), z tego co pamiętam to na plus można zaliczyć także wielowątkowość odcinków i to że niektóre wątki prowadzone są przez kilka odcinków. Durgi sezon jest klimatycznie inny niż pierwszy, głównie dlatego, że jest krótszy i starali sie go bardziej "spłycić" pod przeciętnego Amerykańskiego widza, ale wedłóg mnie jest dzieki temu lepszy.
Napisano 10.05.2012 - |21:54|
Również pamiętam, że serial w połowie pierwszego sezonu zwolnił strasznie i zalatywało kiczowatą obyczajówką, ale postać Hawkinsa sprawiała, że chciało się obejrzeć do końca. Końcówka była super.
Z tego co widziałem to Netflix już ratuje 20 seriali, chyba taką zabawę sobie wymyślili, żeby zrobić szum wokół siebie.
Napisano 10.05.2012 - |22:04|
Nawet jak były jakieś minusy, to, jak wspomniał cliffhanger, postać Hawkinsa zachęcała do dalszego oglądania.
I co najważniejsze - serial ma zakończenie. Może nie do końca pełne, ale dosyć zadowalające.
Co do kontynuuacji?... Ja jestem chyba na nie... Boję się, że zepsuje ona miłe wspomnienia.
Napisano 07.01.2013 - |19:28|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych