Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#821 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 25.04.2008 - |21:18|

Jednak dobrze, że zdecydowałem się, iż nie dam zarobić Wyborczej. ;)

Mam tylko pytanie, czy orientuje się ktoś może, o co chodzi z dostępnością polskiego wydania pierwszego sezonu The Sopranos? Chciałem zrobić sobie rozeznanie w cenach, ale okazało się, że nagle zniknęło z większości sklepów - znalazłem tylko w jednym za superatrakcyjną cenę 199 zł. :D

#822 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.04.2008 - |22:05|

Mam tylko pytanie, czy orientuje się ktoś może, o co chodzi z dostępnością polskiego wydania pierwszego sezonu The Sopranos?

Co nieco na temat pierwszego sezonu jest w poście powyżej nr 803.

Ale fakt, że już praktycznie zniknęła ta pozycja ze sklepów choć czasami można trafić oferty sprzedaży w sklepach netowych.
A i tak kończy się to potem tym ,że zamówienie nie może być zrealizowane z powodu braku dostępności towaru.

Żeby nie offtopować - założymy z Biku oddzielny temat poświęcony organizowaniu miejsca na boksy, będzie tam można napisać o swoich miejscowych rozwiązaniach, powrzucać linki jak ktoś znajdzie coś ciekawego, itp.

Oj trzeba będzie taki temat utworzyć bo z gromadzeniem płyt i boxów to jest zawsze problem.
Zresztą sama widziałaś jak to u mnie wygląda iż miejsca już brak więc przydadzą się jakieś pomysły na ten temat. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 25.04.2008 - |22:10|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#823 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.04.2008 - |08:35|

Co nieco na temat pierwszego sezonu jest w poście powyżej nr 803.

Czytałem go, ale zastanawia mnie powód takiej sytuacji. Czy chodzi o wypromowanie kolekcji Wyborczej, zachęcenie do kupna całego boxu za te 900 zł, czy może skończył się nakład i nie zamierzają już wznawiać tej pozycji (chociaż byłoby to dziwne, że tak nagle w każdym sklepie zabrakło tylko pierwszego sezonu, więc może wycofali go ze sprzedaży...)?

Jakiś czas temu widziałem na Allegro zagraniczny box sezonu pierwszego z polskimi napisami, może tędy droga. ;)

#824 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 26.04.2008 - |08:58|

http://www.fotosik.p...2074499564.html
http://www.fotosik.p...99b793b6bd.html

Ladne ladne, nie powiem, tylko dwa problemy sa:
1. Duzo juz zajete niedlugo i tak zabraknie miejsca ;)
2. Gdzie boxy z Veronica? ;p Czyzbys sprzedala na allegro? ;)

Żeby nie offtopować - założymy z Biku oddzielny temat poświęcony organizowaniu miejsca na boksy, będzie tam można napisać o swoich miejscowych rozwiązaniach, powrzucać linki jak ktoś znajdzie coś ciekawego, itp.

Przydalby sie tez temat o cle... bo mi sie ostatnio nie udalo ominac uwagi tych debili. :/
  • 0

#825 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.04.2008 - |09:17|

Przydalby sie tez temat o cle... bo mi sie ostatnio nie udalo ominac uwagi tych debili. :/

O a coś więcej jeśli można na ten temat.
Chodziło o ilość przesyłek do Ciebie czy też o jej wartość, że to wyłapali?

Bo jeśli o ilość to zawsze można sobie z tym poradzić.
Mam nadzieje, że SliderOh nie będzie zła ;) my tak zrobiliśmy, że podała mój adres do dostawy i potem sobie podjechała i odebrała paczke jak już przyszła .
A przynajmniej nie było tak ,że kilka paczek idzie na jeden adres tylko to się rozbiło na "różne osoby".
I tak choćby już mniej sie zwraca uwagę. :P
Bo ja kupuje w UK a nie w USA więc mi to tam bez różnicy.

Użytkownik biku1 edytował ten post 26.04.2008 - |09:18|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#826 Fenx01

Fenx01

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 315 postów
  • MiastoLublin

Napisano 26.04.2008 - |09:19|

Co do pozostałych nowośći Imperiala to podobno "Buffy" sezon 2 już od dziś można kupić w Saturnie , więc wkrótce też powinna ukazać się w MediaMarkt.

W Saturnie w Galerii Krakowskiej Buffy sezon 2 6DVD kosztuje 169 zł.
Taka sama cena jest również w Saturnie w Złótych Tarasach - 169 zł

Natomiast Empik Złote Tarasy - Buffy - 199 zł.

Użytkownik Fenx01 edytował ten post 29.04.2008 - |09:29|

• 0

#827 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.04.2008 - |12:14|

Ladne ladne, nie powiem, tylko dwa problemy sa:
1. Duzo juz zajete niedlugo i tak zabraknie miejsca ;)
2. Gdzie boxy z Veronica? ;p Czyzbys sprzedala na allegro? ;)

eee, bez przesady, to są po 2 rzędy płyt na każdej półce (na drugim zdjęciu specjalnie wyjęłam Losty, żeby było widać, że się dwa rzędy mieszczą) i to co tam leży to jest efekt kilku lat zbierania, a nie miesiąca, ponad połowa jest wolna, zanim to zapełnię to jeszcze sporo czasu minie

a Veronikę owszem, opchnęłam na Allegro :D
  • 0
Dołączona grafika

#828 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 26.04.2008 - |16:23|

"Stare" wydania Rodziny Soprano są w EMPiKach za 139zł za sezon.

Nie zastanawia was fakt po kiego czorta w wydaniu z Wyborczej dodali wersję dla niesłyszących w języku włoskim? Ten nonsens nie daje mi spokoju. Oczywiście napisy są też m.in. po włosku.
  • 0

#829 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 26.04.2008 - |17:27|

W Merlinie można już zamawiać 3 sezon "Z Archiwum X". Kto wie, może Imperial jednak wyda całość? Jak w sklepach będzie dostępne wszystkie 9 sezonów, to wtedy zacznę kupować ;)

http://merlin.pl/Z-a...t/2,596203.html
  • 0

#830 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.04.2008 - |18:08|

"Stare" wydania Rodziny Soprano są w EMPiKach za 139zł za sezon.

Nie zastanawia was fakt po kiego czorta w wydaniu z Wyborczej dodali wersję dla niesłyszących w języku włoskim? Ten nonsens nie daje mi spokoju. Oczywiście napisy są też m.in. po włosku.

Stare owszem są ale bez pierwszego sezonu, no chyba ,że gdzieś się uchował jakiś egzemplarz.
Co do napisów to co im szkodziło je dać skoro mieli w materiale źródłowym w końcu to kilka MB więcej a przy tych 7-8GB to i tak nie robią różnicy.

W Merlinie można już zamawiać 3 sezon "Z Archiwum X". Kto wie, może Imperial jednak wyda całość?

Ach te sklepy w necie jakby mogły to by i już zrobiły zamówienia na sezon 10 którego nie ma byle tylko zaistnieć w sieci.
A mnie rozbawiło to ,że dzisiaj widziałem w sklepie netowym 2 sezon Archiwum którzy rzekomo według nich ma wyjść w lipcu czy sierpniu i oczywiście dumnie jest , że już go można zamawiać mimo, że termin podali ok tych 90 dni.
A ja go wczoraj w MM miałem w ręku normalnie LOL :lol: - tak to można się właśnie sugerować tymi sklepami.

A dzisiaj w Empiku widziałem nowe wydania 3 sezonów Gilmore Girls.
Tym razem nie było tak ,że w kartonowe pudełko wsadzili slimpacki tylko pudełko takie jak mieliśmy przy 3 sezonie OTH czy 1 Supernaturala.
Pewnie też z takich cieńszych pudełek składać się będzie te zbiorcze wydanie GG.
Mam tylko nadzieje ,że jakiś dureń nie wpadł na taki pomysł by sezon 7 wydać tylko tak ale i będzie wydanie takie jak dotąd.

A i zabiła mnie cena za 2 sezon Ally 198 zł. OMG

Użytkownik biku1 edytował ten post 26.04.2008 - |18:09|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#831 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 26.04.2008 - |18:20|

Stare owszem są ale bez pierwszego sezonu, no chyba ,że gdzieś się uchował jakiś egzemplarz.

Dwa egzemplarze: Rzeszów i Katowice mają po jednym. Idź do EMPiKu w swoim mieście i niech ci ściągną. Jeśli to nie wirtuale (skradzione) to powinieneś mieć swój egzemplarz w ciągu 5-6 dni.
  • 0

#832 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 26.04.2008 - |18:40|

Dwa egzemplarze: Rzeszów i Katowice mają po jednym. Idź do EMPiKu w swoim mieście i niech ci ściągną. Jeśli to nie wirtuale (skradzione) to powinieneś mieć swój egzemplarz w ciągu 5-6 dni.

A wiadomo może, dlaczego pierwszego sezonu praktycznie nigdzie już nie ma i czy jeszcze w ogóle będzie dostępny ten sezon?
Jakaś bardzo dziwna sprawa...

#833 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 26.04.2008 - |18:42|

W USA pojawiła się oficjalna zapowiedź premiery 4 sezonu LOST na DVD. Premiera przypada na 9 grudnia, więc jest szansa, że u nas znowu ukaże się wcześniej. Poniżej można przeczytać o planowanych materiałach dodatkowych oraz zobaczyć projekt okładki. Moim zdaniem bardzo ładny kolorek, chociaż osobiście myślałam, że może w czerwonej tonacji teraz wydadzą... tak czy siak - kolorek ładny :D

http://www.tvshowson...t-Season-4/9460
http://www.tvshowson...-4-Box-Art/9470
  • 0
Dołączona grafika

#834 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 26.04.2008 - |18:56|

A wiadomo może jaka to jest wersja; stara 6-płytowa, czy też 4-płytowa w digipacku i z nową okładką?

Użytkownik Inuki edytował ten post 26.04.2008 - |18:57|

• 0

#835 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 26.04.2008 - |21:53|

A wiadomo może jaka to jest wersja; stara 6-płytowa, czy też 4-płytowa w digipacku i z nową okładką?

Tego już nie wiem. Być może to coś wam powie:

http://www.empik.com...tIndex=62370578

Ewentualnie jutro do nich przedzwonię i się spytam ale stawiam na 4DVD.

Użytkownik wergora edytował ten post 26.04.2008 - |21:54|

• 0

#836 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 26.04.2008 - |23:12|

Tego już nie wiem. Być może to coś wam powie:

http://www.empik.com...tIndex=62370578
Ewentualnie jutro do nich przedzwonię i się spytam ale stawiam na 4DVD.

Raczej mało prawdopodobne, u nas ukazała się brytyjska wersja wydania z obrazem 4:3 na 6 płytach. Ciężko dostać, ponieważ coś mi się wydaje że Galapagos zrobi reedycję i wydadzą 4-płytową taka jaka ukazuje się w GW. Ale kiedy to nie mam pojęcia.
  • 0

#837 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 27.04.2008 - |08:37|

O a coś więcej jeśli można na ten temat.
Chodziło o ilość przesyłek do Ciebie czy też o jej wartość, że to wyłapali?

Chodzilo raczej o duza paczke, bo zmawialem boxy Buffy i Angela (tak jak SliderOh zrobila wczesniej, ale sadzac po tym ze opisy tych wydan umieszczala z kilkudniowym odstepe to do niej dostarczone je osobno i cla uniknela) i przyszly w 1 paczce... No wiec pewnie wielkosc i ciezkosc tego pudla zwrocila uwage, nastepnym razem bede madrzejszy i nie bede oszczedzal na koszcie wysylki, tylko zamowie osobno i zatrudnie kumpla zeby przyjal takze paczki idac za waszym przykladem. ;)

No ale wkurzylo mnie to ostro, przy season 1 i 2 Veronici sie nie przyczepili, ale to byla mniejsza paczka. (ale i tak wyszlo mimo cla okolo 7 zl za plytke z tego zestawu, czyli nadal ogromna znizka w porownaniu z badziewnymi polskimi realiami :D)

Użytkownik cymrean edytował ten post 27.04.2008 - |08:38|

• 0

#838 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 27.04.2008 - |09:03|

Wracając jeszcze do The Sopranos, na australijskiej stronce EzyDVD znalazłem wszystkie sezony w bardzo atrakcyjnych cenach (~61 zł za sezon + wysyłka ~19 zł), jednak z opisów wynika, że tylko nieparzyste sezony posiadają polskie napisy i pewnie stacjonarne DVD nie łykałyby zbyt chętnie 4 regionu...

Jest też na przykład serial Carnivale z polskimi napisami (sezon 1 ~61 zł; sezon 2 ~123 zł).

Użytkownik johnass edytował ten post 27.04.2008 - |09:12|

#839 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 27.04.2008 - |09:21|

Chodzilo raczej o duza paczke, bo zmawialem boxy Buffy i Angela (tak jak SliderOh zrobila wczesniej, ale sadzac po tym ze opisy tych wydan umieszczala z kilkudniowym odstepe to do niej dostarczone je osobno i cla uniknela) i przyszly w 1 paczce... No wiec pewnie wielkosc i ciezkosc tego pudla zwrocila uwage, nastepnym razem bede madrzejszy i nie bede oszczedzal na koszcie wysylki, tylko zamowie osobno i zatrudnie kumpla zeby przyjal takze paczki idac za waszym przykladem. ;)

No ale wkurzylo mnie to ostro, przy season 1 i 2 Veronici sie nie przyczepili, ale to byla mniejsza paczka. (ale i tak wyszlo mimo cla okolo 7 zl za plytke z tego zestawu, czyli nadal ogromna znizka w porownaniu z badziewnymi polskimi realiami :D)

widzisz, to jest loteria, bo koleżanka w Krakowie wzięła s1 i s2 Veroniki, wartość paczki wynosiła niecałe 50 $ i dowalili cło (razem z opłatami wyszło 37 zł). Takie mega wielkie pudła, to ja obowiązkowo biorę pojedynczo, jak na razie się udaje... grzebałam ostatnio w przepisach i wyszło, że paczki o wartości poniżej 35 $ są zwolnione z cła, ale i tak nie należy ich hurtowo sprowadzać, bo jeśli celnik zobaczy, że idzie np 5 paczek jednocześnie na ten sam adres, to może dowalić i cło, i karę. To jest oczywiście teoria i powinna być praktyką, ale często tak nie jest. Mówi się trudno, często kupujemy w USA takie seriale, których w PL nigdy nie zobaczymy i nawet z doliczonym cłem zakup i tak się opłaca :D

to powiedziawszy, można już składać pre-ordery na:
Early Edition S1 http://www.amazon.co...duct/B000YA82GA
Jericho S2 http://www.amazon.co...duct/B0015A5JVY
Eurekę S2 http://www.amazon.co...duct/B0017INRFE
Psych S2 http://www.amazon.co...duct/B0016MOWO6

:D

I chyba zapomniałam wcześniej o tym napisać, nareszcie Steven Spielberg dogadał się z WB i już niedługo na DVD ukaże się 1 sezon... Tiny Toons... O ile mnie pamięć nie myli - polski tytuł brzmi Animki czy Przygody Animków, jakoś tak :D
  • 0
Dołączona grafika

#840 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 27.04.2008 - |10:25|

Raczej mało prawdopodobne, u nas ukazała się brytyjska wersja wydania z obrazem 4:3 na 6 płytach. Ciężko dostać, ponieważ coś mi się wydaje że Galapagos zrobi reedycję i wydadzą 4-płytową taka jaka ukazuje się w GW. Ale kiedy to nie mam pojęcia.

Może faktycznie o to chodzi? Poszperałem trochę po necie i okazało się, obydwa wydania pierwszego sezonu "Soprano", które były u nasz dostępne, miały dźwięk DD 2.0, obraz 4:3 i były na 6 płytach. Również w "Pełniej kolekcji" serialu znajduje się to wydanie. Jednak może faktycznie szykuje się jakaś reedycja, ponieważ kolekcja z GW została opracowana wspólnie z Galapagos, więc muszą mieć oni dostęp do wersji 4 płytowej. No, ale tak to możemy sobie gdybać, dlatego wysłałem list do Galapagos w tej sprawie. Dam znać jak odpiszą ;)

Jeszcze jedna sprawa: w "Kochane kłopoty: Pełna kolekcja" ma być dołączony drukowany przewodnik po wszystkich sezonach. Orientuje się może ktoś, czy przewodnik ten będzie gdzieś można dostać osobno, czy też będzie dostępny tylko w tym pakiecie?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych