Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 25.04.2008 - |21:18|
Mam tylko pytanie, czy orientuje się ktoś może, o co chodzi z dostępnością polskiego wydania pierwszego sezonu The Sopranos? Chciałem zrobić sobie rozeznanie w cenach, ale okazało się, że nagle zniknęło z większości sklepów - znalazłem tylko w jednym za superatrakcyjną cenę 199 zł.
Napisano 25.04.2008 - |22:05|
Co nieco na temat pierwszego sezonu jest w poście powyżej nr 803.Mam tylko pytanie, czy orientuje się ktoś może, o co chodzi z dostępnością polskiego wydania pierwszego sezonu The Sopranos?
Ale fakt, że już praktycznie zniknęła ta pozycja ze sklepów choć czasami można trafić oferty sprzedaży w sklepach netowych.
A i tak kończy się to potem tym ,że zamówienie nie może być zrealizowane z powodu braku dostępności towaru.
Oj trzeba będzie taki temat utworzyć bo z gromadzeniem płyt i boxów to jest zawsze problem.Żeby nie offtopować - założymy z Biku oddzielny temat poświęcony organizowaniu miejsca na boksy, będzie tam można napisać o swoich miejscowych rozwiązaniach, powrzucać linki jak ktoś znajdzie coś ciekawego, itp.
Zresztą sama widziałaś jak to u mnie wygląda iż miejsca już brak więc przydadzą się jakieś pomysły na ten temat.
Użytkownik biku1 edytował ten post 25.04.2008 - |22:10|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 26.04.2008 - |08:35|
Czytałem go, ale zastanawia mnie powód takiej sytuacji. Czy chodzi o wypromowanie kolekcji Wyborczej, zachęcenie do kupna całego boxu za te 900 zł, czy może skończył się nakład i nie zamierzają już wznawiać tej pozycji (chociaż byłoby to dziwne, że tak nagle w każdym sklepie zabrakło tylko pierwszego sezonu, więc może wycofali go ze sprzedaży...)?Co nieco na temat pierwszego sezonu jest w poście powyżej nr 803.
Jakiś czas temu widziałem na Allegro zagraniczny box sezonu pierwszego z polskimi napisami, może tędy droga.
Napisano 26.04.2008 - |08:58|
http://www.fotosik.p...2074499564.html
http://www.fotosik.p...99b793b6bd.html
Ladne ladne, nie powiem, tylko dwa problemy sa:
1. Duzo juz zajete niedlugo i tak zabraknie miejsca
2. Gdzie boxy z Veronica? ;p Czyzbys sprzedala na allegro?
Żeby nie offtopować - założymy z Biku oddzielny temat poświęcony organizowaniu miejsca na boksy, będzie tam można napisać o swoich miejscowych rozwiązaniach, powrzucać linki jak ktoś znajdzie coś ciekawego, itp.
Przydalby sie tez temat o cle... bo mi sie ostatnio nie udalo ominac uwagi tych debili. :/
Napisano 26.04.2008 - |09:17|
O a coś więcej jeśli można na ten temat.Przydalby sie tez temat o cle... bo mi sie ostatnio nie udalo ominac uwagi tych debili. :/
Chodziło o ilość przesyłek do Ciebie czy też o jej wartość, że to wyłapali?
Bo jeśli o ilość to zawsze można sobie z tym poradzić.
Mam nadzieje, że SliderOh nie będzie zła my tak zrobiliśmy, że podała mój adres do dostawy i potem sobie podjechała i odebrała paczke jak już przyszła .
A przynajmniej nie było tak ,że kilka paczek idzie na jeden adres tylko to się rozbiło na "różne osoby".
I tak choćby już mniej sie zwraca uwagę.
Bo ja kupuje w UK a nie w USA więc mi to tam bez różnicy.
Użytkownik biku1 edytował ten post 26.04.2008 - |09:18|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 26.04.2008 - |09:19|
W Saturnie w Galerii Krakowskiej Buffy sezon 2 6DVD kosztuje 169 zł.
Taka sama cena jest również w Saturnie w Złótych Tarasach - 169 zł
Natomiast Empik Złote Tarasy - Buffy - 199 zł.
Użytkownik Fenx01 edytował ten post 29.04.2008 - |09:29|
Napisano 26.04.2008 - |12:14|
Ladne ladne, nie powiem, tylko dwa problemy sa:
1. Duzo juz zajete niedlugo i tak zabraknie miejsca
2. Gdzie boxy z Veronica? ;p Czyzbys sprzedala na allegro?
eee, bez przesady, to są po 2 rzędy płyt na każdej półce (na drugim zdjęciu specjalnie wyjęłam Losty, żeby było widać, że się dwa rzędy mieszczą) i to co tam leży to jest efekt kilku lat zbierania, a nie miesiąca, ponad połowa jest wolna, zanim to zapełnię to jeszcze sporo czasu minie
a Veronikę owszem, opchnęłam na Allegro
Napisano 26.04.2008 - |16:23|
Nie zastanawia was fakt po kiego czorta w wydaniu z Wyborczej dodali wersję dla niesłyszących w języku włoskim? Ten nonsens nie daje mi spokoju. Oczywiście napisy są też m.in. po włosku.
Napisano 26.04.2008 - |17:27|
http://merlin.pl/Z-a...t/2,596203.html
Napisano 26.04.2008 - |18:08|
Stare owszem są ale bez pierwszego sezonu, no chyba ,że gdzieś się uchował jakiś egzemplarz."Stare" wydania Rodziny Soprano są w EMPiKach za 139zł za sezon.
Nie zastanawia was fakt po kiego czorta w wydaniu z Wyborczej dodali wersję dla niesłyszących w języku włoskim? Ten nonsens nie daje mi spokoju. Oczywiście napisy są też m.in. po włosku.
Co do napisów to co im szkodziło je dać skoro mieli w materiale źródłowym w końcu to kilka MB więcej a przy tych 7-8GB to i tak nie robią różnicy.
Ach te sklepy w necie jakby mogły to by i już zrobiły zamówienia na sezon 10 którego nie ma byle tylko zaistnieć w sieci.W Merlinie można już zamawiać 3 sezon "Z Archiwum X". Kto wie, może Imperial jednak wyda całość?
A mnie rozbawiło to ,że dzisiaj widziałem w sklepie netowym 2 sezon Archiwum którzy rzekomo według nich ma wyjść w lipcu czy sierpniu i oczywiście dumnie jest , że już go można zamawiać mimo, że termin podali ok tych 90 dni.
A ja go wczoraj w MM miałem w ręku normalnie LOL - tak to można się właśnie sugerować tymi sklepami.
Mam tylko nadzieje ,że jakiś dureń nie wpadł na taki pomysł by sezon 7 wydać tylko tak ale i będzie wydanie takie jak dotąd.
A i zabiła mnie cena za 2 sezon Ally 198 zł. OMG
Użytkownik biku1 edytował ten post 26.04.2008 - |18:09|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 26.04.2008 - |18:20|
Stare owszem są ale bez pierwszego sezonu, no chyba ,że gdzieś się uchował jakiś egzemplarz.
Dwa egzemplarze: Rzeszów i Katowice mają po jednym. Idź do EMPiKu w swoim mieście i niech ci ściągną. Jeśli to nie wirtuale (skradzione) to powinieneś mieć swój egzemplarz w ciągu 5-6 dni.
Napisano 26.04.2008 - |18:40|
A wiadomo może, dlaczego pierwszego sezonu praktycznie nigdzie już nie ma i czy jeszcze w ogóle będzie dostępny ten sezon?Dwa egzemplarze: Rzeszów i Katowice mają po jednym. Idź do EMPiKu w swoim mieście i niech ci ściągną. Jeśli to nie wirtuale (skradzione) to powinieneś mieć swój egzemplarz w ciągu 5-6 dni.
Jakaś bardzo dziwna sprawa...
Napisano 26.04.2008 - |18:42|
http://www.tvshowson...t-Season-4/9460
http://www.tvshowson...-4-Box-Art/9470
Napisano 26.04.2008 - |18:56|
Dwa egzemplarze: Rzeszów i Katowice mają po jednym. Idź do EMPiKu w swoim mieście i niech ci ściągną. Jeśli to nie wirtuale (skradzione) to powinieneś mieć swój egzemplarz w ciągu 5-6 dni.
A wiadomo może jaka to jest wersja; stara 6-płytowa, czy też 4-płytowa w digipacku i z nową okładką?
Użytkownik Inuki edytował ten post 26.04.2008 - |18:57|
Napisano 26.04.2008 - |21:53|
A wiadomo może jaka to jest wersja; stara 6-płytowa, czy też 4-płytowa w digipacku i z nową okładką?
Tego już nie wiem. Być może to coś wam powie:
http://www.empik.com...tIndex=62370578
Ewentualnie jutro do nich przedzwonię i się spytam ale stawiam na 4DVD.
Użytkownik wergora edytował ten post 26.04.2008 - |21:54|
Napisano 26.04.2008 - |23:12|
Raczej mało prawdopodobne, u nas ukazała się brytyjska wersja wydania z obrazem 4:3 na 6 płytach. Ciężko dostać, ponieważ coś mi się wydaje że Galapagos zrobi reedycję i wydadzą 4-płytową taka jaka ukazuje się w GW. Ale kiedy to nie mam pojęcia.Tego już nie wiem. Być może to coś wam powie:
http://www.empik.com...tIndex=62370578
Ewentualnie jutro do nich przedzwonię i się spytam ale stawiam na 4DVD.
Napisano 27.04.2008 - |08:37|
O a coś więcej jeśli można na ten temat.
Chodziło o ilość przesyłek do Ciebie czy też o jej wartość, że to wyłapali?
Chodzilo raczej o duza paczke, bo zmawialem boxy Buffy i Angela (tak jak SliderOh zrobila wczesniej, ale sadzac po tym ze opisy tych wydan umieszczala z kilkudniowym odstepe to do niej dostarczone je osobno i cla uniknela) i przyszly w 1 paczce... No wiec pewnie wielkosc i ciezkosc tego pudla zwrocila uwage, nastepnym razem bede madrzejszy i nie bede oszczedzal na koszcie wysylki, tylko zamowie osobno i zatrudnie kumpla zeby przyjal takze paczki idac za waszym przykladem.
No ale wkurzylo mnie to ostro, przy season 1 i 2 Veronici sie nie przyczepili, ale to byla mniejsza paczka. (ale i tak wyszlo mimo cla okolo 7 zl za plytke z tego zestawu, czyli nadal ogromna znizka w porownaniu z badziewnymi polskimi realiami )
Użytkownik cymrean edytował ten post 27.04.2008 - |08:38|
Napisano 27.04.2008 - |09:03|
Jest też na przykład serial Carnivale z polskimi napisami (sezon 1 ~61 zł; sezon 2 ~123 zł).
Użytkownik johnass edytował ten post 27.04.2008 - |09:12|
Napisano 27.04.2008 - |09:21|
Chodzilo raczej o duza paczke, bo zmawialem boxy Buffy i Angela (tak jak SliderOh zrobila wczesniej, ale sadzac po tym ze opisy tych wydan umieszczala z kilkudniowym odstepe to do niej dostarczone je osobno i cla uniknela) i przyszly w 1 paczce... No wiec pewnie wielkosc i ciezkosc tego pudla zwrocila uwage, nastepnym razem bede madrzejszy i nie bede oszczedzal na koszcie wysylki, tylko zamowie osobno i zatrudnie kumpla zeby przyjal takze paczki idac za waszym przykladem.
No ale wkurzylo mnie to ostro, przy season 1 i 2 Veronici sie nie przyczepili, ale to byla mniejsza paczka. (ale i tak wyszlo mimo cla okolo 7 zl za plytke z tego zestawu, czyli nadal ogromna znizka w porownaniu z badziewnymi polskimi realiami )
widzisz, to jest loteria, bo koleżanka w Krakowie wzięła s1 i s2 Veroniki, wartość paczki wynosiła niecałe 50 $ i dowalili cło (razem z opłatami wyszło 37 zł). Takie mega wielkie pudła, to ja obowiązkowo biorę pojedynczo, jak na razie się udaje... grzebałam ostatnio w przepisach i wyszło, że paczki o wartości poniżej 35 $ są zwolnione z cła, ale i tak nie należy ich hurtowo sprowadzać, bo jeśli celnik zobaczy, że idzie np 5 paczek jednocześnie na ten sam adres, to może dowalić i cło, i karę. To jest oczywiście teoria i powinna być praktyką, ale często tak nie jest. Mówi się trudno, często kupujemy w USA takie seriale, których w PL nigdy nie zobaczymy i nawet z doliczonym cłem zakup i tak się opłaca
to powiedziawszy, można już składać pre-ordery na:
Early Edition S1 http://www.amazon.co...duct/B000YA82GA
Jericho S2 http://www.amazon.co...duct/B0015A5JVY
Eurekę S2 http://www.amazon.co...duct/B0017INRFE
Psych S2 http://www.amazon.co...duct/B0016MOWO6
I chyba zapomniałam wcześniej o tym napisać, nareszcie Steven Spielberg dogadał się z WB i już niedługo na DVD ukaże się 1 sezon... Tiny Toons... O ile mnie pamięć nie myli - polski tytuł brzmi Animki czy Przygody Animków, jakoś tak
Napisano 27.04.2008 - |10:25|
Raczej mało prawdopodobne, u nas ukazała się brytyjska wersja wydania z obrazem 4:3 na 6 płytach. Ciężko dostać, ponieważ coś mi się wydaje że Galapagos zrobi reedycję i wydadzą 4-płytową taka jaka ukazuje się w GW. Ale kiedy to nie mam pojęcia.
Może faktycznie o to chodzi? Poszperałem trochę po necie i okazało się, obydwa wydania pierwszego sezonu "Soprano", które były u nasz dostępne, miały dźwięk DD 2.0, obraz 4:3 i były na 6 płytach. Również w "Pełniej kolekcji" serialu znajduje się to wydanie. Jednak może faktycznie szykuje się jakaś reedycja, ponieważ kolekcja z GW została opracowana wspólnie z Galapagos, więc muszą mieć oni dostęp do wersji 4 płytowej. No, ale tak to możemy sobie gdybać, dlatego wysłałem list do Galapagos w tej sprawie. Dam znać jak odpiszą
Jeszcze jedna sprawa: w "Kochane kłopoty: Pełna kolekcja" ma być dołączony drukowany przewodnik po wszystkich sezonach. Orientuje się może ktoś, czy przewodnik ten będzie gdzieś można dostać osobno, czy też będzie dostępny tylko w tym pakiecie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych