Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#821 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.02.2007 - |15:55|

Muszę przyznać, że całkiem, całkiem ten odcinek :] C-Note przez cały 2 sezon mnie wkurza, więc albo niech się go pozbędą (bo może przeżyje), albo niech się weźmie w garść, bo to jego zawodzenie mnie wkurza. Ja rozumiem, że ma trudną sytuację, ale...

Franklin raczej przeżyje. Sposób w jaki się wieszał o tym świadczy. Przechylił się do przodu, tak że petla powoli zaciskała się na jego szyji. Nie nastąpiło wiec zerwanie kręgów szyjnych, co jest istotą wieszania. Bedzie więc umierał przez uduszenie, a to moze mu zając nawet ponad minute i to chałasliwie. Pewnie zostanie odcięty ze sznura. Mahone zrobił bład. Razem z sznurem powinie mu przesłać chybotliwy taboret.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#822 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 28.02.2007 - |16:10|

Franklin to w ogóle się dziwnie wieszał :P. Jak mu się uda zdechnąć, to będę pod wrażeniem - nie zacisnął pętli, lina też nie napięta, a wcale z jakiejś dużej wysokości nie skakał. Jakby naprawdę miał się w ten sposób powiesić, to chyba by musiał nogi podciągnąć :D
  • 0

#823 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 28.02.2007 - |18:21|

on tam leci po nowa reke.. mowil przeciez, ze chce przeszczepic sobie jakas "nowa" reke ;) tylko, ze mu w jakims tam czasie C-Note uswiadomil, ze moze dostac reke Azjaty :D

Hehe.. Taaaa Lost.. :D

Najlepsze by bylo, jakby mu bagaz zgubili :D heh Chociaz pewno Bellick przejmie kasiore :)
  • 0

#824 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 28.02.2007 - |18:29|

1x18

Kolejny dobry odcinek, choć poprzedni mi się bardziej podobał.

PLUSY:

+ T-Bag to jednak sprytna bestia :) Pomysł z podszyciem się za psychiatrę jak na razie wypadł dobrze, nie tylko ma nową tożsamość i pieniądze, ale również udało mu się uciec z kraju. Teraz tylko przesiadka w Meksyku i wolna droga do Azji. No chyba, że na lotnisku Bellick zauważy T-Baga i wtedy może być nieciekawie dla tego drugiego.
+ dobra akcja z tym panem Greenem, takie bardzo filmowe to bylo, to całe instruowanie gdzie ma iść, co ma robić itd. Całe szczęście Michael pomyślałe, zanim zaufał temu facetowi, i w sprytny sposób zdemaskował przebranego agenta.
+ Kellerman chce dołączyć w poczet zabójców prezydentów USA :D Coś mi się wydaje, że mu się uda, tym samym przekreślając plan zarysowany przez braci i Greena z końcowki tego odcinka. Prezydent Reynolds zabity, a więc nie ma kogo szntażować. Kellerman zabity, albo popełni samobójstwo. Sprawa Lincolna i kasety pozostaje nadal otwarta. Czyżby nagranie miało trafić do mediów? Tak myślałem kiedyś, i tak też myślę obecnie.

MINUSY:

- pogmatali z tą kasetą (a raczej nagraniem na pendrive'ie). Wszystko powoli się ukladalo, a tu nagle wyskakują z datą nagrania i datą kopii. A więc skoro jest kopia, to gdzieś musi być orginał. Tylko nie mówcie mi, że teraz będą szuakć tego orginalnego nagrania.
- szkoda z powodu śmierci jednej z najfajniejszych postaci serialu. Frankin od zawsze budził moją sympatię, a w 2 sezonie z powodu rozwinięcia wątku jego rodziny, tym bardziej go polubiłem. Szkoda, iż musiał zginąć z powodu brudych gierek i absurdalnych decyzji pana Kima :(
- gdy Mahone kazał Frankinowi użyć czegoś, co będzie w paczce ktora do niego przyjdzie to od razu do głowy mi przyszedł sznur.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#825 ZimoN

ZimoN

Kapral

• Email
  • 165 postów

Napisano 28.02.2007 - |18:37|

- szkoda z powodu śmierci jednej z najfajniejszych postaci serialu. Frankin od zawsze budził moją sympatię, a w 2 sezonie z powodu rozwinięcia wątku jego rodziny, tym bardziej go polubiłem. Szkoda, iż musiał zginąć z powodu brudych gierek i absurdalnych decyzji pana Kima :(

Nie mow hop poki nie przeskoczysz.Nie wiadomo jest czy zginie czyn nie.
  • 0
Nastepne odcinki Losta
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

#826 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 28.02.2007 - |20:03|

Hmm biorąc pod uwagę wasze spostrzeżenia odnośnie szubienicy Frankina, tego jak wyglądała ostatnia scena odcinka, można myśleć, że jednak C-Note przeżyje. Oby wasze przewidywania się sprawdziły :D
  • 0

#827 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 28.02.2007 - |21:23|

Najnowszy odcinek oceniam jako jeden z lepszych :clap:
Co do Kellermana, to myślę że pociągnie za spust, ale nie koniecznie pani prezydent zginie.
Dobrze że nie usłyszeliśmy treści taśmy, napięcie wciąż trzyma.
Szantaż pani prezydent raczej się nie uda, może ułaskawić Lincolna, ale zawsze coś może potrącić go na ulicy itp, więc cały plan raczej nie ma sensu.
Historia T-Baga po wypuszczeniu rodzinki znowu zaczyna robić się sympatyczna i postać wraca do dawnej formy.
C-Note nie zawiśnie, tego raczej jestem pewien, załatwili by go na koniec odcinka jak każdego, a tu widzę wielkie oczekiwanie przez tydzień na historię jak to uda mu się przeżyć.
Myślę że Sucre poradzi sobie z Belliciem. Pytanie tylko czy dojdzie do konfrontacji Bellick : T-Bag.
A mój idol drugiej serii Mahone, myślę, że nie na darmo mówią że łebski chłopak. Zwęszył już że Burrows może być niewinny i sądzę, że do hotelu poszedł bardziej na pogawędkę i poszukiwanie prawdy, a nie w charakterze oddziału pościgowego.
  • 0
Bursztyn & Perła

#828 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów

Napisano 28.02.2007 - |21:30|

Moze Kima chce sciagnac ta snajperka Kellermann.. chociaz kurcze wpadlo mi do glowy inne rozwiazanie...
Kellermann zabija prezydent Reynolds, zostaje zlapany i oskarzony, dostaje ochrone od strony bylych wspolpracownikow ojca braci, staje przed sadem i zaczyna sypac, zeby do konca wyrownac rachunki, tym razem z Kim'em i reszta..
Ale nie wiem.. Ostatnio nie mysle jasno :P Slabo sypiam przez Prison BReak ;)
  • 0

#829 acwo

acwo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 01.03.2007 - |15:02|

Odcinek ok, ale mnie wkurzyło to, że Michael nie zrobił kopii nagrania, ja na jego miejscu zrobiłbym ze 100 kopii i dodatkowo wrzuciłe je do Internetu. Jak w nastepnym odcinku Firma przechwyci im tego pendrive'a i okaze sie ze Scofield nie zrobił kopii, przestaje oglądać ten serial.
  • 0

#830 anovia

anovia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoLubelskie

Napisano 01.03.2007 - |15:19|

ale mnie wkurzyło to, że Michael nie zrobił kopii nagrania, ja na jego miejscu zrobiłbym ze 100 kopii i dodatkowo wrzuciłe je do Internetu.

A pamiętasz jak było z nagraniem w telewizji?? puszczono to tylko raz później FBI zatuszowało całą sprawe:/ także myśle że puszczenie tego do internetu prawdobodobnie niewiele by dało
  • 0

#831 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 01.03.2007 - |15:33|

W kwestii zakończenia odcinka, to ja obstawiam, że ta rurka do której Franklin przywiązał sznur (tak mi się wydaje, bo nie przyjrzałem się dokładnie) się urwie i jeszcze chłop pożyje trochę.
  • 0

#832 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów

Napisano 01.03.2007 - |17:34|

rurka jest raczej mocna, wczoraj ogladalem na klatkach.. jest przymocowana do sciany srubami kilkoma, wyglada to solidnie.. wiec od sciany raczej sie nie oderwie.. a i nie powinna sie zlamac, byloby to smieszne raczej.. a takie nie powinno byc...

co do nagrania.. nie zdzwilbym sie, gdyby to Pope zrobil jakas kopie;)
  • 0

#833 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 01.03.2007 - |17:45|

rurka jest raczej mocna, wczoraj ogladalem na klatkach.. jest przymocowana do sciany srubami kilkoma, wyglada to solidnie.. wiec od sciany raczej sie nie oderwie.. a i nie powinna sie zlamac, byloby to smieszne raczej.. a takie nie powinno byc...

co do nagrania.. nie zdzwilbym sie, gdyby to Pope zrobil jakas kopie;)

Nie miał na czym. laptopa do odsłuchania porzyczył. Chyba, że nosi przy sobie pen drive, o co bym go nie posadzał. To oldtimer.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#834 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów

Napisano 01.03.2007 - |21:11|

Nie miał na czym. laptopa do odsłuchania porzyczył. Chyba, że nosi przy sobie pen drive, o co bym go nie posadzał. To oldtimer.

no ok.. ja bym skopiowal na dysk i wyslal sobie mejlem, nie wierze, ze nie ma w takim elitarnym klubie Wi-Fi i ze ten laptop byl bez karty Wi-Fi ;) hehe..
  • 0

#835 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 02.03.2007 - |00:24|

no ok.. ja bym skopiowal na dysk i wyslal sobie mejlem, nie wierze, ze nie ma w takim elitarnym klubie Wi-Fi i ze ten laptop byl bez karty Wi-Fi ;) hehe..

No właśnie, tak by było najrozsądniej. Jak dało się zauważyć, te nagranie było w formacie MP3, a więc specjalnie dużo nie zajmowało. Skoro tak, to spokojnie Pope mógł po przegraniu na HDD wysłać sobie na jakiś adres mejlowy.

A co do problemu kopiii owego nagrania, ta ja równeiż uważam, że to byłby skandal, gdyby jakimś cudem te nagranie na tym pendrivie została utracone a Michael by powiedział z miną aniołka: "ups, zapomniałem zrobić kopię" :] Możliwe, że ją zrobili na tym laptopie a myśmy tego nie widzieli, ale zdrowy rozsądek podpowiada, że należy zrobić przynajmniej kilka takich kopii i zachować je na nośniku pamięci, HDD i gdzieś w internecie.
  • 0

#836 kris.m

kris.m

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 02.03.2007 - |12:46|

Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby Pope korzystając z tego laptopa w klubie, nie tylko wysłał nagranie mp3 na maila, ale również wrzucił na youtube czy myspace. 60+ to w tej chwili największa grupa internautów w USA i ciągle rosnąca. A jak widać Pope nie boi się laptopa ani pendriva :)
  • 0

#837 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 03.03.2007 - |11:58|

Serial bardzo fajny. Akcja cały czas trzyma w napięciu. Chociaż pierwsza seria Prison break była o wiele lepsza od drugiej. Mam nadzieje ze nie zaczną tego przedłużać i nie będzie nudnych odcinków które nic nie wniosą do serialu.
  • 0

#838 anovia

anovia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoLubelskie

Napisano 03.03.2007 - |19:07|

Zobaczymy co będzie w 3 sezonie:) mam nadzieje że bedzie poziomem dorównywał dwóm poprzednim,i wiem że tak będzie
  • 0

#839 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 03.03.2007 - |21:17|

anovia wreszcie jakiś mądry człowiek.
Pewnie że trzecia seria musi byc dobra, inaczej by jej nie robili.
Cieszę się że bedzie trzeci sezon bo szkoda byłoby rozstawać z takimi bohaterami
  • 0

#840 anovia

anovia

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoLubelskie

Napisano 04.03.2007 - |14:29|

haha dzięki szkoda byłoby naprawde gdyby nie było 3 sezonu.... a może nakręcą i 4......;) mimo tylu sezonów fabuła nadal mnie wciąga a i akcja jest na najwyższym poziomie
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych