Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Sarah Connor Chronicles

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
908 odpowiedzi w tym temacie

#821 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 01.03.2009 - |00:00|

Wow :blink: Jadą po bandzie z tym serialem. Może my się po prostu nie zrozumieliśmy z producentami. Albo tytuł miał brzmieć Termiantor: Sarah Connor Diary bo narazie tak właśnie to wygląda. Melodramat obyczajowy.

Powrót gościa z magazynu był do przewidzenia. Zakrwawione ręczniki w poprzednim odcinku zdradziły zamierzenia twórców.
Dla odmiany pojawiło się trochę akcji ale to można mierzyć w sekundach. Najbardziej drażni Cameron. Nic nie robią z tą postacią łazi, smęci a ten przemarsz w bieliźnie to już był szczyt. No dobra Summer wygląda nieźle ale jaki to miało cel dla tego odcinka bo jak tak ma wyglądać ewolucja postaci to nie wiem co ci scenarzyści mają z głowami.

Technicznych szczegołów już nie będę wymieniał bo jakoś mi szkoda tego serialu.

Jeszcze można tłumaczyć że zbierają siły na finał sezonu ale nawet jak ostatni epizod dorówna T2 to już będzie za późno na 3 sezon.
  • 0
don't try

#822 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 04.03.2009 - |01:02|

Spoznilem sie o 20 min, bo mialbym szanse porozmiawiac z Dekkerem i tym producentem calym. Bo byl chat z nimi, ktory juz sie zakonczyl. Oto najciekawsze tresci.. mozliwe spoilery

12:08
[Comment From Resistance1]
Hey Josh and Tom. Just wondered what both your thoughts are on including futher members of the Reese family in future episodes? Oh and a quick bravo to Tom if I may for his acting in the end scene for "Goodbye to All That", really incredible acting.
12:09
thomas dekker: Resistance 1, there will be more reese boys action coming up. For sure. Def more Kyle. And thanks for the compliment, it was the last scene we shot for the episode and I was quite exhausted. I think that might have helped.

12:14
[Comment From GermanTSCCFans]
In a recent interview you (Josh Friedman) talked about the future of The Sarah Connor Chronicles and that the show might (or not )get cancelled. If it gets cancelled will there be a possibility to move the show to a different network (like in the Buffy Series) ? We really would love a third season.
12:14
josh friedman: I haven't the faintest idea. the show does very well internatinally so WB certainly has incentives to keep it going--but moving to another network is very rare.

[Comment From Logan]
Josh – Can you speak to the “Dekker Tape” spoilers? Betray/Leave/Die. Who will do what?

josh friedman: First, I love the term "Dekker tape". It makes it seem like watergate. Much of what Thomas said was accurate. Some was not. I'll leave it to everyone to parse out through the season which is which.

[Comment From Laura]
Hi, Thomas-- What has been your most welcome challenge this season? --Laura (dekker_daily)

thomas dekker: And Shadoware, the hardest scene for me, is a scene with Riley that is in episode 18. It shall air soon.

moderator: Thomas, Anything else you can say about Episode 18

thomas dekker: it was the most intense episode i've done, for me as an actor at least. Josh was kind enough to give me a lot of heavy stuff to do, and it felt great. its kind of what we actors love, to be put through the ringer. weird...

[Comment From Erika_SCS.net]
Hey Josh - so far Catherine's motives have been shrouded in mystery - we don't know what her mission is or what she's doing with The Turk - can we expect to finally get some real answers on her motives and can you give us any hints on what they might be?

josh friedman: We will find out everything we need to know about Weaver's motives by ep 22. Her goals, plans, likes, dislikes, favorite shows. etc.

[Comment From James]
Josh: If Fox uncharacteristically cancelled The Sarah Connor Chronicles before its time (I'm a devil I know) and you only had a couple of eps left you could produce, what arcs would you like to tie up?

josh friedman: James--Hard to say, the end of S2 ties up a whole bunch of stuff and opens up a whole bunch of new stuff. If we're cancelled after S2 I'll be pissed but I think the fans will have gotten a lot of answers.

[Comment From Callie]
Greetings from Canada! Josh - Cameron mentioned feeling "like a bomb" in ep 11 and talked about suicide and dying. Is she going to do something to her chip??

josh friedman: Callie. Yes.

[Comment From Logan]
Josh - Samson and Delilah, and Allison From Palmdale are also my favorite episodes. I'm sometimes frustrated by standalone episodes which don't move the plot forward. How much do you take into account the feedback that fans provide?

josh friedman: I read a lot of feedback and the standalone/serialized question is always discussed. To me, the show is rarely standalone, certainly in the way that say, CSI is, or the mentalist or something like that. Even Self-Made man, or Alison, which may feel more contained, deepen the mythology. Some of the mission stories we've done certainly have a more standalone A story, but there's always going to be character aspects that we develop over time. The Wire is one of my favorite show. Probably the Crime and Punishment of Television. But you could not just jump into that show. Doesn't bother me. Bothers others. Couldn't do it on network. No one wants standalone eps (not sci fans, it seems) but no one wants their shows canceled, either. Sometimes you gotta be flexible.

Jaki mega waznych rzeczy to nie powiedzili, glownie byla paplanina..

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 04.03.2009 - |01:06|

• 0

#823 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 04.03.2009 - |11:11|

SPOILER !!! SPOILER !!!

Trailer następnych, finałowych odcinków (był ostatnio puszczony na WonderConie): http://ausiellofiles...sive-massi.html
  • 0

#824 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 04.03.2009 - |14:03|

SPOILER !!! SPOILER !!!

Trailer następnych, finałowych odcinków (był ostatnio puszczony na WonderConie): http://ausiellofiles...sive-massi.html

Może będę jedyna osobą, która to powie, ale ja cały czas mam nadzieję na 3 sezon :P Wiem, ze wielu z Was jest zawiedziona tym serialem, i faktycznie, muszę przyznać, że pod względem wykonania jest on bardzo średni. Scenariusze niektórych odcinków nie są najwyższych lotów, ale jeżeli o mnie chodzi ten serial ma w sobie to "coś" co sprawia, że na każdy odcinek czekam z wypiekami na twarzy B) Nawet te przegadane odcinki i monologi Sary mnie nie zrażają (nawet mi się podobają) :D Z początku miałem obawy co do tego serialu i pomyślałem sobie "co za d...l robi z "Terminatora" serial?" Obsada kompletnie nie przypadła mi do gustu (zwłaszcza młody John, którego teraz lubię najbardziej), ale w praniu uważam że się sprawdziła; no dobra Cromarty im nie wyszedł B) Pomimo tego, że klimat serialu jest całkowicie inny od filmów kinowych, to zaraz po pierwszej części jest to mój ulubiony "Terminator" :lol:
Pewnie wielu z Was pomyśli, ze mi odbiło, ale co zrobić? Naprawdę dawno nie było serialu który tak bardzo by mi się spodobał (ostatnim był "Dexter")i mam nadzieję, że powstanie 3 seria. Jeżeli nie to niech chodziaz zakończa go "z pompą", a oglądając ten trailer mam nadzieję, że tak właśnie będzie ;)

A co do tego trailera, to jego ostatnia scena całkowicie mnie zszokowała :o Czyżby "to" naprawdę się miało stać? :blink:

Użytkownik Inuki edytował ten post 04.03.2009 - |14:06|

• 0

#825 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 04.03.2009 - |14:30|

Z tym serialem jest tylko taki mały problem że chyba nie mieli za bardzo pomysłu na ten drugi sezon. W końcu to Terminator jest miejsce na filozoficzne wywody ale nie przez cały czas. Za mało tutaj akcji, i terminatorów.

Z trailerami jest właśnie taki problem. Pokazuja to co najlepsze. Dokładając do tego fakt że do końca bodajże pięć odcinków to te kilka scenek nie wystarczy żeby rozruszać serial. Jest w nim kilka fajnych wstawek, które mogą się sprawdzić. Przede wszystkim pojawi się jakaś akcja.

No a jak ta scenka z końca skończy się tak jak myśle że się skończy to stracę wiarę w John'a Connora i będę miał nadzieję że scenarzste który to wymyślił powieszą za cohones.
  • 0
don't try

#826 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 04.03.2009 - |15:05|

No a jak ta scenka z końca skończy się tak jak myśle że się skończy to stracę wiarę w John'a Connora i będę miał nadzieję że scenarzste który to wymyślił powieszą za cohones.

No to myślimy podobnie :lol: Tylko ja tak się zastanawiam czy z "blaszakiem" da radę :lol: No bo jakby nie patrząc Cameron jest duuuuużo cięższa od Johna, a to się może dla niego bardzo źle skończyć :P Mam nadzieję, że aż tak głupi nie będzie B)

Użytkownik Inuki edytował ten post 04.03.2009 - |15:06|

• 0

#827 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 04.03.2009 - |15:34|

Spoiler

Bylo o tym na tym czacie, co wklejalem.. ale nie zamieszczalem tej odpowiedzi, uznalem za nieznaczaca.. Josh powiedzial wyraznie Nie na ten temat :) Chyba ze klamal. Okaze sie.
  • 0

#828 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 04.03.2009 - |15:35|

@Inuki: rozumiem Cię bardzo dobrze. Też lubię ten serial i też mam nadzieję na 3-ci sezon (nadzieja matką... e? ;D ). 2 z 3 ostatnich odcinków podobały mi się. Jednak to, że tak powolne odcinki skoncentrowane wyłącznie na Sarze zeszły się razem, nie było dobrym posunięciem: jeśli chodzi o oglądalność oraz ogólny wymiar serialu ;X

Z tym serialem jest tylko taki mały problem że chyba nie mieli za bardzo pomysłu na ten drugi sezon. W końcu to Terminator jest miejsce na filozoficzne wywody ale nie przez cały czas. Za mało tutaj akcji, i terminatorów.

Fakt. Jakieś pomysły są, ogólny koncept pewnie się ujawni, jednak jest to zbyt ogólny wątek aby wystarczał na tak długaśny, pełny sezon. Często stawał w miejscu, no i jest taki niewyraźny i bleh. W międzyczasie FOX maczał paluchy w produkcję, aby utworzono więcej stand alone'ów, więc może dlatego nie rozwijano niczego większego.

Z trailerami jest właśnie taki problem. Pokazuja to co najlepsze. Dokładając do tego fakt że do końca bodajże pięć odcinków to te kilka scenek nie wystarczy żeby rozruszać serial. Jest w nim kilka fajnych wstawek, które mogą się sprawdzić. Przede wszystkim pojawi się jakaś akcja.

Dostaniemy więcej akcji. Ja już gdzieś pisałem, żeby dać shotguna Cameron i niech robi typową rozwałkę w stylu terminatora. Z drugiej strony, tej akcji pewnie nie będzie zbyt wiele, ale może uda się twórcom odnaleźć jakiś balans między dramą a akcją. Oby było lepiej niż ostatnio.

Ta scenka z końca: spokojna głowa. Tzn na pewno John coś czuje do Cameron, ale nigdy nie zapomni że jest blaszakiem. Nie będzie po prostu w stanie ;P Poza tym Josh Friedman powtarzał wielokrotnie, że w tym serialu nie ma na to miejsca i najpewniej ta scenka jest wyrwana z kontekstu.

Spoiler

Tylko ja tak się zastanawiam czy z "blaszakiem" da radę laugh.gif

Dla chcącego nic trudnego. lol.
  • 0

#829 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.03.2009 - |10:54|

Terminator 2x17
Nie zakladalem nowego tematu bo nie mam zbyt wiele do powiedzenia :)
Wkoncu cos sie zaczelo dziac.. Ogladalo sie dobrze, bylo wporzadku.
Cameron jest zepsuta, Riley postrzelona przez Jessie, swoja droga ciekawy plan miala, Cameron miala ja zabic, zeby zwrocic Johna przeciwko Cam. Juz myslalem ze uda jej sie zabic Jesse, a tu prosze suprise.. Mysle ze tym odcinkiem serial wchodzi na wlasciwy tor.
  • 0

#830 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.03.2009 - |11:27|

Nie zakladalem nowego tematu bo nie mam zbyt wiele do powiedzenia :)
Wkoncu cos sie zaczelo dziac.. Ogladalo sie dobrze, bylo wporzadku.

?? :unsure: :blink:

To w końcu działo się i dobrze się oglądało czy nie ma o czym pisać ?? ;)

A z innej beczki najpierw chcieliście temat o TTSCC a teraz nawet Wam się nie chce zakładać tematów. <_<
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#831 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 07.03.2009 - |12:08|

Baban z pewnoscia zalozy temat i sie rozpisze.. Ja osobiscie uwazam ze moja wypowiedz nie nadaje sie na rozpoczecie tematu, w ktorym wedlug mnie trzeba przeprowadzic wnikliwa analize i w ogole.. Poza tym jakis dzisiaj dziwny jestem.. nie wiem w ogole co sie dzieje :lol: BSG w ogole nie rozumiem odcinka.. albo 10 albo 0 nie wiem.. musze chyba isc spac....
Poza tym bedzie odcinek o ktorym mozna duzo pisac to i zaloze temat.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 07.03.2009 - |13:07|

• 0

#832 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 14.03.2009 - |19:03|

Promo do odcinka 19 - The Last Voyage of the Jimmy Carter, zapowiada się nie najgorzej. Za tydzień sie przekonamy. A w tym tygodniu oglądalność była łaskawa dla TSCC. Przeszło 1 mln więcej osób oglądało ostatni epizod: TSCC Ratings. Zobaczymy czy trend się utrzyma czy jednak nie.
  • 0

#833 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 22.03.2009 - |23:54|

Promo następnego epizodu - To the Lighthouse
  • 0

#834 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 28.03.2009 - |12:04|

Promo następnego odcinka nr 21 - Adam Raised a Cain
  • 0

#835 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 04.04.2009 - |10:10|

Promo odcinka nr 22 - Born to Run
  • 0

#836 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 05.04.2009 - |20:09|

http://www.fmqinc.co...ator-cancelled/

Trzeba poczekać na oficjalne potwierdzenia od FOXa. Ciekawe po jakim czasie ogłoszą po nadaniu 2x22.
  • 0

#837 baban

baban

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 05.04.2009 - |21:57|

A tutaj z kolei z Ausiello Entertaiment Weekly (1k razy bardziej wiarygodne źródło niż jakaś troll-bloggerka):

Question: There's a rumor that Warner Bros. tore down all the Sarah Connor Chronicles sets, which typically means a cancellation announcement is coming. What are you hearing? --Val
Ausiello: The SCC sets have not been struck, a Warner Bros. insider maintains. They've simply been "shuffled around." (Hopefully not from the soundstage to the landfill).

Nie mówię nawet o wielu nieścisłościach jakie ma ten wpis autorstwa "Lanie Grace".

Nie ma oficjalnego stanowiska FOX'a: nie ma ani 3 sezonu, ani cancela.

Użytkownik baban edytował ten post 07.04.2009 - |14:50|

• 0

#838 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 07.04.2009 - |13:45|

Chyba już wszyscy czekają na ogłoszenie cancela.
Wyniki oglądalności ostatnich odcinków są fatalne.

FOX Terminator: The Sarah Connor Chronicles 3.35mln
FOX Dollhouse 3.49mln

Czyli obydwa seriale - do piachu.
I z całą pewnością finał sezonu Terminatora już nic nie pomoże.
  • 0

#839 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 08.04.2009 - |08:33|

Może dzięki temu Virtuality dostanie zielone światło, bo to też chyba Fox. Ale pewnie i tak nie przetrwa poza pierwszy sezon...
  • 0
http://magory.net - moja strona

#840 pvd

pvd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 12.04.2009 - |10:24|

dla mnie swietny serial , muzyka rewelacyjnaa rola cameron genialna -nie jakas zwykla maszyna ktora potrafi tylko zabijac, ale ewoluuje uczy sie , w jednym z odcinkow miala nadal zabic johna ale anulowala polecenie , w ostatnim odcinku myslalem ze ja pocaluje hehe od poczatku ona niby czula do niego miete a on do niej w sumie nie wiadomo co , w ogole strata czasu byly tam watki typu riley albo jakies wizje sary z kylem ,genialna scena jak summer tanczy ,jak ktos nie widzial to jest swietne nagranie z probnych tancow przed wystepem do tego muzyka w tle http://www.youtube.c...feature=related

szkoda ze raczej nie bedzie 3 sezonu

Użytkownik pvd edytował ten post 13.04.2009 - |11:24|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych