Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#821 nAzGuL22

nAzGuL22

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 115 postów
  • MiastoBytom

Napisano 29.10.2008 - |23:59|

Ja po prostu wymiękłem :D Mina Deana po zobaczeniu kotka- bezcenna:) A najlepsze w tym wszystkim był sam początek, czyli tradycyjne THEN i Lilith i Castiel. Myślałem że pociągną znów z nimi wątek, tym bardziej, że Dean uciekał przed :D:D:D::D piekielnym ogarem :D:D:D:D

To chyba rzadkość w świecie seriali aby serial z odcinka na odcinek był lepszy, mam nadzieję, że tak będzie zawsze.

Użytkownik nAzGuL22 edytował ten post 30.10.2008 - |00:02|

• 0

#822 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 31.10.2008 - |14:46|

Do momentu pojawienia się aniołów myślałem że będzie to standardowy odcinek – ani dobry ani zły, tzw. zapychacz ale po pojawieniu się naszych „dobrych” przyjaciół odcinek się rozkręcił i znów musze, a może raczej chcę postawić najwyższą ocenę.

Nie obyło się bez ciekawych rozmów. Np. rozmowa Sama z Urielem

Sam: Jesteście aniołami, nie powinniście być miłosierni ?

Uriel: Kto tak powiedział ? :lol:

Wizerunek aniołów w oczach Sam chyba spadł tak nisko że przebił ziemię.

Nie będę się rozpisywał bo wymienianie wszystkich ciekawszych momentów nie ma sensu, musiał bym opisać pół odcinka. :P
Ocena: 10/10
  • 0

#823 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 31.10.2008 - |19:41|

4x07

Baaardzo dobry halloweenowy odcinek. Może się jakoś specjalnie nie różnił od "normalnych" epizodów, ale jak zostało wspomniane w odcinku u nich każdy dzień jest jak halloween ;)

Spoilery!
Bardzo fajne było znów zobaczyć odcinek związany z główna fabułą, z aniołkami na czele :] Dużo się dzieje: Kolejna pieczęć została złamana, Dean dowiaduje się, że jest ważniejszy niż mu się wydawało, Sam poznaje aniołków, którzy nie są zbyt święci i jakoś mu nie przypadają do gustu. Btw. ciekawe ile już pieczęci zostało złamanych?

Z niecierpliwością czekam na następny piątek, bo zapowiada się bardzo ciekawy "zapychacz" :]

Ocena 5+/6
  • 0
I will do anything for lulz.

#824 aryss

aryss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.11.2008 - |00:11|

Jadłem krówki podczas odcinka i jak zobaczylem scene z zyletkami to myslalem ze je wypluje...
kolejny odcinek na wysokim poziomie ale chyba wszyscy juz do tego przyzwyczailismy sie.
to ze Uriel nie jest zbyt swiety to akurat nie jest nic dziwnego bo w koncu jest to aniol "zakazany".
bardziej mnie zaciekawily wahania Castiela.
no i teorie ze Sam bedzie dowodzic wojskami Piekelnymi a Dean bedzie generalem wojsk Niebianskich moga sie sprawdzic.
  • 0

#825 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.11.2008 - |01:04|

4x07

Kolejny special i kolejny który się broni a na dodatek nawiązuje do głównego wątku.

Uriel
"Jego wygląd opisywano jako potężnego anioła o długich rozpuszczonych włosach i jasnej karnacji" - wikipedia

Uriel ależ się zmienił, nie poznaję kolegi :)

Użytkownik Quendi edytował ten post 01.11.2008 - |01:05|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#826 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 01.11.2008 - |15:17|

Powiem tylko jedno - more Castiel!
Gość jest niesamowity i na stałe powinien dołączyć do obsady serialu, odcinek bez niego to odcinek stracony, tak jak w 3cim sezonie mówiłem "more Ruby!" tak teraz more Castiel, albo more Ruby (the old one) and Castiel! :P Niestety nowa Ruby śmierdzi na odległość i najlepiej żeby się już w ogóle nie pojawiła
  • 0
You are what you believe yourself to be

#827 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 01.11.2008 - |15:58|

Quendi co Ty opowiadasz że to kolejny specjal! Przecież teraz akcja serialu dzieje się w czasie rzeczywistym i tylko dlatego że w piątek przypadł halloween, odcinek zrobiono w takim klimacie, ale nie miało to nic związane ze specjałami tylko był to odcinek nawiązujący do głownej fabuły. Odcinek nie porwał, ale dowiedzieliśmy się bardzo dużo. Anioły nie tolerują Sama (opór przy podaniu ręki), uważają go za kogoś mało znaczącego (Uriel mówil tylko o wyciągnieciu Deana z miasta, o Samie nie wspomniał), za to Dean będzie podejmował decyzje za Aniołow, bo ja wywsnioskowałem że oni mają wypalone mózgi, jak Castiel dobra od zła nie odróznia. Po to własnie im Dean, potrzebują przywódzcy i na koniec 2 bracie walczący między sobą ze swoją własną armią, mmm ciekawie. Odcinek 6/6 oby tak dalej.

Jedna nieścisłośc- jak Samathai nie zostałby wezwany i pieczęc nie została by złamana. To następna szansa złamania tej pieczęci była by za 600lat. W takim układzie aniołowie nie powinni się wachac i rozsadzic całe miasto. Dalej od Lucyfera o 600 lat..
  • 0
10.0 Supernatural, Lost, Californication, Dexter, Sons Of Anarchy, Chuck
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes

#828 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.11.2008 - |17:04|

Jedna nieścisłośc- jak Samathai nie zostałby wezwany i pieczęc nie została by złamana. To następna szansa złamania tej pieczęci była by za 600lat. W takim układzie aniołowie nie powinni się wachac i rozsadzic całe miasto. Dalej od Lucyfera o 600 lat..

Tyle, że byłby to błąd logiczny "dla nas widzów" bo jak moglibyśmy się teraz przejmować losami braći i 66 pieczęci skoro byśmy wiedzieli , że mamy spokój z Luckiem na 600 lat.

Fakt tak by było bardziej realnie.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.11.2008 - |17:04|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#829 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.11.2008 - |17:09|

nie było by bardziej realnie. Przecież walka toczy się o tych ludzi, dla nich, jeśli będą walczyć na całym froncie, nie patrząc na koszta, to czym będą się różnić od drugiej strony? Poza tym, 600 lat, to dla demonów i aniołów pewno tylko chwila, więc bez różnicy.

Należy też pamiętać, że pieczęci jest 66 sześć i nie wiemy ile jeszcze zostało. ale pewno więcej niż jedna, więc mają jeszcze czas...

#830 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.11.2008 - |17:56|

nie było by bardziej realnie.
Poza tym, 600 lat, to dla demonów i aniołów pewno tylko chwila, więc bez różnicy.
Należy też pamiętać, że pieczęci jest 66 sześć i nie wiemy ile jeszcze zostało. ale pewno więcej niż jedna, więc mają jeszcze czas...

Kolego bzdury gadacie. :P
To jest opowieść o dwóch braciach [wąska perspektywa] i jedno logiczne pytanie - czy oni będą żyli 600 lat?
Nie, więc tak niejako patrząc z takiej wąskiej perspektywy to nic nas nie obchodzi co będzie za 600 lat bo ich już nie będzie.
I tu kończyła by się dla nas widzów sensowność tych 66 pieczęci skoro nawet jeśli by 65 zostało złamanych to i tak wiemy, że chłopaki mogą sobie potem bimbać do końca życia bo ostatnia pieczęć może być złamana dopiero za 600 lat.
I o coś takiego mi chodziło.

No chyba, że zaczną pajacować z podróżami w czasie ale to nic dobrego w tego nie wyjdzie.

ps. oczywiście oni walczą o świat o ludzi i ich potomków.

Użytkownik biku1 edytował ten post 01.11.2008 - |18:04|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#831 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.11.2008 - |18:06|

I tu kończyła by się dla nas widzów sensowność tych 66 pieczęci skoro nawet jeśli by 65 zostało złamanych to i tak wiemy, że chłopaki mogą sobie potem bimbać do końca życia bo ostatnia pieczęć może być złamana dopiero za 600 lat.

no nie mogą :P bo łatwiej złamac jedną pieczęć, niż 66 :P więc muszą robić wszystko bo ich powstrzymać :P

a zresztą, serial jest o braciach, ale walka jest o ludzi, jak ich wybiją, to co za różnicy czy demony złamia te pieczęcie, czy nie?

edit: a jakby to był Nowy Jork, to jak myślisz, Uriel by się wahał by wybić te 10 mln ludzi? Bo przecież chodzi o uratowanie 6 mld.... co to przy tym te 0,01 mld?

Użytkownik Toudi edytował ten post 01.11.2008 - |18:34|

#832 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.11.2008 - |18:12|

no nie mogą :P bo łatwiej złamac jedną pieczęć, niż 66 :P więc muszą robić wszystko bo ich powstrzymać

My się nadal nie rozumiemy.
Ja nie mówię, że mogą się teraz udać do baru i imprezować do końca życia.
Muszą walczyć do końca o resztę pieczęci.
Tyle, że jakby została taka jedna z opcją otwarcia za 600 lat to byłby babol scenarzystów.
Taki wentyl bezpieczeństwa popsułby cały efekt obecnych starań.

a zresztą, serial jest o braciach, ale walka jest o ludzi, jak ich wybiją, to co za różnicy czy demony złamia te pieczęcie, czy nie?

Kto wybije ludzi?

a jakby to był Nowy Jork, to jak myślisz, Uriel by się wachał by wybić te 10 mln ludzi? Bo przecież chodzi o uratowanie 6 mld.... co to przy tym te 0,01 mld?

Gdyby nie to ,że "podlegają" Deanowi to by się nie wahał. Prosta matematyka i minimalizacja strat przez bilans kosztów i zysku.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#833 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 01.11.2008 - |18:14|

...a jakby to był Nowy Jork, to jak myślisz, Uriel by się wahał by wybić te 10 mln ludzi? Bo przecież chodzi o uratowanie 6 mld.... co to przy tym te 0,01 mld?

W zasadzie to nie, bo jakby nie było tenże anioł tudzież archanioł został wyklęty przez papieża Zachariasza w VIII w. i strącony z piedestału anielskiego. Tak, że na pewno by się nie wahał wy eksterminować 10 mln ludzi ;) .

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 01.11.2008 - |18:14|

• 0

#834 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.11.2008 - |18:36|

został wyklęty przez papieża Zachariasza w VIII w. i strącony z piedestału anielskiego. Tak, że na pewno by się nie wahał

Yyy ale co to ma do tego? :)
Co te istoty obchodzą jakieś postanowienia ludzi.

Liczy się dla nich tylko plan i rozkazy Ojca a reszta to im... lotto. :P

Poza tym to "...Uriel był jednym z aniołów, których kult został oficjalnie potępiony przez papieża Zachariasza..." a nie wyklęty.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#835 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 01.11.2008 - |19:03|

Poza tym to "...Uriel był jednym z aniołów, których kult został oficjalnie potępiony przez papieża Zachariasza..." a nie wyklęty.

Jak zwał tak zwał, ale odnosi się to do jednego wniosku, że papiestwo pozbawiło go otoczki "świętego" :)

Tutaj link do tekstu pana biblisty i demonologa z KUL`u - Romana Zająca dotyczącego Uriela:

http://www.kosciol.p...200501181828581

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 01.11.2008 - |19:10|

• 0

#836 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.11.2008 - |19:12|

Też korzystałem z tego tekstu co podałeś. :)

Wracając do serialu zobaczymy co teraz z tego wyniknie ,że Dean ma "pod swoimi rozkazami" przynajmniej dwóch aniołów.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#837 Randall85

Randall85

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 01.11.2008 - |19:48|

A mi w ogóle nie przypadła do gustu postać Uriela.Tzn. aktora, który gra tego anioła.No cholera to nie mogli już znaleźć kogoś innego niż ten "patron" z Prisona?...Jakoś inaczej wyobrażałem sobie tą postać.Castiel wypas, ale Uriel mi nie pasuje nic, a nic...
  • 0
www.othertees.pl - Koszulki z nadrukami, projektowanymi przez artystów z całego świata

#838 jaduwaS

jaduwaS

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 01.11.2008 - |21:06|

O co się kłocicie :P tutaj był poprostu błąd scenarzystów moim zdaniem, bo logicznie bylo by dać nadzieje ze zlamanie wszystkich pieczeci dopiero za 600lat, ale logicznie dla filmu byłoby gdyby doszlo do zlamiania pieczecie. Poprostu blad scenarzystow powodujacych ze odcinek byl nieco nielogiczny.
  • 0
10.0 Supernatural, Lost, Californication, Dexter, Sons Of Anarchy, Chuck
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes

#839 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.11.2008 - |21:15|

ehh gdzie wy macie brak logiki?
bóg przetestewał Deana. Mimo że pod koniec odcinka, mówi on oblaniu, ja myślę że zdał. Mógł jednym słowem wydać wyrok na ponad tysiąc ludzi ale tego nie zrobił... Myślę, że gdyby poszedł na łatwiznę to by obłał...

A co do pieczęci, to nie wiemy, czy wszystkie można otworzyć w najbliższym czasie, może niektóre będzie można otworzyć dopiero za millenium (czyli koło 3000 AD) a dzięki otwarciu kolejnej pieczęci ciągle mamy wysokie napięcie w serialu... Poza tym pamiętajcie, bracia już raz otwarli wrota piekieł :) i jakoś świat sie nie zawalił :P

#840 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.11.2008 - |21:26|

bóg przetestewał Deana. Mimo że pod koniec odcinka, mówi on oblaniu, ja myślę że zdał.
Poza tym pamiętajcie, bracia już raz otwarli wrota piekieł i jakoś świat sie nie zawalił

Przecież Castiel powiedział:
[24039][24090]Nie wiem już, co jest dobre,|a co złe...
[24092][24110]i czy zdałeś test, czy nie.
Wiec nie wiemy czy oblał.

Tak tylko wtedy nie uwolnili samego Lucyfera tylko jego popierdółki.
Więc teraz zagrożenie jest większe.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Bing (1)