Seriale na DVD i Blu-ray
Napisano 22.04.2008 - |17:45|
Teraz pewnie się zacznie "W Polsce nie opłaca się wydawać seriali na dvd, bo i tak nikt nie kupuje, a wszystkiemu jak zawsze winne jest piractwo" Ja kupuję tylko jak wydanie jest tego warte. Badziewia brać nie zamierzam i jeszcze słono za nie płacić (patrz 1 sezon Heroes czy właśnie nieszczęsne X-files w wydaniu Imperiala).
Dodatkowo zaczyna mnie wnerwiać, że traktuje się nas jako potencjalnych złodziei (te głupie reklamówki na dvd "downloading is a crime") i bezsensowne zabezpieczanie płyt przed kopiowaniem, które chyba niczemu nie służy jak tylko utrudnianiem życia ludziom. Kto zechce i tak bez problemu skopiuje. Zresztą mając oryginał, mam prawo do zrobienia kopii.
Napisano 22.04.2008 - |17:51|
http://www.filmweb.p...e Wyborcze.html
Użytkownik Inuki edytował ten post 22.04.2008 - |17:51|
Napisano 22.04.2008 - |21:29|
Napisano 22.04.2008 - |21:48|
Taki mały OffTopic, może nikt mnie nie zlinczujeDodatkowo zaczyna mnie wnerwiać, że traktuje się nas jako potencjalnych złodziei (te głupie reklamówki na dvd "downloading is a crime") i bezsensowne zabezpieczanie płyt przed kopiowaniem, które chyba niczemu nie służy jak tylko utrudnianiem życia ludziom. Kto zechce i tak bez problemu skopiuje. Zresztą mając oryginał, mam prawo do zrobienia kopii.
Oglądanie DVD przez kompueter ma pewne plusy
+ Jeżeli plyta jest zabezpieczona, to ją ripuję na komputer i oglądam bez zabezpieczeń
+ Jeżeli na początku są reklamy, to automatycznie przewijam do głównego menu i ich nie widzę - na stacjonarnych często zablokowane są takie operacje, na komputerze się nie da
Napisano 22.04.2008 - |21:49|
[...]
Dodatkowo zaczyna mnie wnerwiać, że traktuje się nas jako potencjalnych złodziei (te głupie reklamówki na dvd "downloading is a crime") i bezsensowne zabezpieczanie płyt przed kopiowaniem, które chyba niczemu nie służy jak tylko utrudnianiem życia ludziom. Kto zechce i tak bez problemu skopiuje. Zresztą mając oryginał, mam prawo do zrobienia kopii.
Tym bym się nie przejmowal. To samo jest z amerykanskimi wydaniami np w ostatnio nabytym przeze mnie Day Break ostrzezenie FBI na poczatku nie da sie przewinac/przeskoczyc (stosujac AnyDVD). Takze nie tylko nas sie tak traktuje, w US jest to samo. Nie jestem pewny, ale na plytach z Veronica Mars jest chyba podobnie.
Napisano 22.04.2008 - |23:03|
Mi konkretnie chodziło o debilny filmik "downloading is a crime" umieszczony np na polskim wydaniu X-Files (Wersja DeA)
@Toudi ja też oglądam na kompie i w większości przypadków jest tak jak piszesz, czyli można przewinąć. Sam proceder umieszczania tej propagandy na dvd uważam za niesmaczny. Czy piraci zobaczą takie filmiki? Nie, bo ktoś kto wypuszcza film do sieci najczęściej je wycina. Widzą je uczciwi ludzie, którzy kupili dvd za ciężkie pieniądze.
Napisano 23.04.2008 - |20:20|
zna ktoś szczegóły może, dlaczego tak nie jest?
Napisano 23.04.2008 - |20:41|
No właśnie to jest ta SUPER zagadka której nie możemy tutaj pojąć.Zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego wydawcy i telewizja nie współpracują za sobą,
.....................
zna ktoś szczegóły może, dlaczego tak nie jest?
A poważnie to pewnie dlatego ,że to są całkowicie obce sobie firmy i niejako nie mają interesu w współpracowaniu ze sobą.
Do tego każda z tych firm kupuje taki serial na podstawie licencji na różnych warunkach więc i tu pewnie mają jakieś ograniczenia co do tego co z takim materiałem mogą robić.
Moim zdaniem problem jest jednak w tym ,że nie ma tam osób z inwencją czy jak to się ładnie mówi "kreatywnych".
Które potrafiłby wpaść na pomysł aby choćby wspólnie [TV-wydawca dvd] zacząć współpracować przy tłumaczeniu jakiegoś nowego serialu i przy okazji podzielić koszta.
Z możliwością wykorzystania tego przez obie stron na odpowiednich warunkach np najpierw daje to tv potem powiedzmy 6-10 miesięcy później wydawca dvd.
I wszyscy są zadowoleni a najbardziej my klienci bo mamy wybór i lektora i napisy.
Użytkownik biku1 edytował ten post 23.04.2008 - |20:46|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 25.04.2008 - |11:12|
np http://www.empik.com...vd,prod960018,p
Co do Soprano to pudełko jest identyczne jak to do Ekipy, z przeznaczeniem na sezony 1-3. Czyli będzie jeszcze jedno w drugiej połowie kolekcji.
Napisano 25.04.2008 - |15:18|
Poza tym NIC nowego.
Zdjęcia robione komórką ale coś widać.
Użytkownik biku1 edytował ten post 25.04.2008 - |15:19|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 25.04.2008 - |16:35|
Natomiast w MM można już kupić 2 sezon "X-files".
Poza tym NIC nowego.
A ja wczoraj byłem w MM i w Empiku i drugiego sezonu "Archiwum" nie mieli. Był tylko drugi sezon "Ally McBeal"
Napisano 25.04.2008 - |16:54|
W każdym razie ja bardziej liczyłem na Gilmorki i Buffy a tu d...a.
A już chyba we wtorek/środę dostałem reklamowego maila od Galapagos ,że Gilmorki już są, już wyszły, już można kupić..... itd.
No ale to było tylko takie reklamowe pierdu pierdu. :|
Przy okazji dzisiaj faktycznie dali do Soprano pudełko.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 25.04.2008 - |17:50|
Napisano 25.04.2008 - |18:48|
Napisano 25.04.2008 - |19:04|
Napisano 25.04.2008 - |19:24|
ja ostatnio rozwiązałam problem braku miejsca na boksy - posłuchałam rady kolegi-forumowicza i sama taki regał na DVD zmontowałam, kupiłam deski w Castoramie i kołeczki na półki, wywlokłam miarkę, mazak, wiertarę i gwoździe - 4h później miałam takie cuś w pokoju
http://www.fotosik.p...2074499564.html
http://www.fotosik.p...99b793b6bd.html
a tak ciutkę z innej mańki - wszystkim wielbicielom boxów zza oceanu (z USA ) polecam usera/sklepik działający na ebay.com, sysqsystems, mają oni sporo boksów w bardzo fajnych cenach (nie mówię, że wszystkie, bo mają też boksy drogie), ja u nich kupowałam ostatnio Charmed s1 i s2 po niecałe 18 $ za sezon, pozostałe sezony też mają taniej niż na amazon... i co najważniejsze - wysyłka do Polski tylko 6.24 $ / 6.99 lotnicza
http://myworld.ebay.com/sysqsystems/
Użytkownik SliderOh edytował ten post 25.04.2008 - |19:25|
Napisano 25.04.2008 - |19:42|
Napisano 25.04.2008 - |20:17|
Problem w tym, że takiego regału się w sklepie nie dostanie, a jak już są takie specjalne na DVD, to są o połowę mniejsze i kosztują jakby były z diamentu kute ;>
Żeby nie offtopować - założymy z Biku oddzielny temat poświęcony organizowaniu miejsca na boksy, będzie tam można napisać o swoich miejscowych rozwiązaniach, powrzucać linki jak ktoś znajdzie coś ciekawego, itp.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych