The Sarah Connor Chronicles
Napisano 23.02.2009 - |13:22|
http://www.fox.com/b...-spoiler-alert/
Możliwe, że Friedman ma rację: źle trafił z czasem na opowiadanie o demonach Sary. Po dwóch miesiącach przerwy nie tego się oczekuje.
Napisano 23.02.2009 - |14:14|
Napisano 23.02.2009 - |14:56|
Zetnktel bo teraz ten serial można opisać właśnie tak:
Najgorsze że prawie nie ma żadnej akcji z żadnym Terminatorem.
Serial ogólnie mówiąc o Sarze+Terminator a pozostał już ledwie pierwszy człon.
Od poczatku tych akcji tez nie bylo wiele, mozna je zliczyc na palcach. Teraz przyznaje, w ogole nie ma zadnych akcji i ostatnie 3 odcinki szoruja po dnie, placzac sie miedzy wodorostami... ale wydaje mi sie zalozeniem tego serialu bylo glownie odpowiedzenie historii Sary, jak sam tytul wskazuje. Podoba mi sie to, ale jako drugo planowy watek, a tutaj mamy go na pierwszym planie i obecnie tylko to jest.
Nie sądzę, aby Cameron miała co robić za tydzień. Tytuł odcinka 2x16 to "Some Must Watch While Some Must Sleep". Ziew.
Ja czekam na 2x17 i two-parter 2x18-19. Wygląda na to, że w tych odcinkach pokaże się kasa której nie widzieliśmy w ostatnich epizodach. Od 2x12 nie było większej rozpie*duchy (oczywiście nie licząc tego, że Ruda wysadziła magazyn, ale to było CGI).
Staram się nie czytać spoilerów, jednak tym razem chciałem wybadać, czy możemy liczyć na poprawę. I myślę że tak
Dajcie jej shotguna i ciemne okulary ;D Ta kurtka rządzi.
Coz, jak to mowia, jedna jaskolka wiosny nie czyni.. co z tego ze pozniej bedzie lepiej na sam koniec, jak teraz jest do d. Tylko fajni pozostana przy serialu bo taki przecietny Kowalski zobaczy, ze nuda nie ma wybuchow i totalnej destrukcji i przelaczy na inny kanal. Uwazam posuniecie, tworcow, stacji.. kogo kto za to odpowiada katastroficzne.. Czyli najgorszy odcinek serialu, po nim 2 miesiace przerwy i jeszcze przesuniecie serialu na piatek wieczor.. a o jakosci odcinkow nie wspominajac.
Wyglada na to ze po ostatnim odcinku wiele osob zrezygnowalo... bo zostalo nas raz dwa trzy cztery.
Ja oglądam, bo jak ma się skończyć w tym sezonie, to dopatrzę do końca. Jak ogłoszą trzeci sezon, z miejsca przestanę oglądać.
Jak bedzie 3 sezon przestaniesz ogladac? A to dlaczego? Ja tam bym sie ucieszyl i napewno ogladal. Chociaz jakby mial byc taki poziom jak 3 ost odcinkow raczej bym nie dotrwal chociaz jeszcze zadnemu serialowi jaki ogladalem nie dalem osobiscie cancela.. poza Sons of Anarchy ale to z przyczyn technicznych, ze tak powiem. Poprostu nie moglem obejrzec kolejnego odcinka bo sie nie dalo.
Ja wciąż oglądam. Tylko życie odbiera mi ochotę do tworzenia komentarzy na forum. Końcówka była zapowiadana tak szumnie, że można było spodziewać się czegoś mocniejszego, a tymczasem serial trzyma swój średni poziom, czyli dużo rozmyślań Sary + sporadyczny progres głównego wątku. Mi tam się nawet rozmyślania Sary podobają, ale wątek skynetu jest zbyt niemrawy.
W tej chwili serial trzyma zerowy poziom. Co do watku Skynetu.. uwazam ze byl wporzadku. Turek, zabojstwa itd..
Jakbym miał patrzeć na wątek Skynetu przestałbym to oglądać po pierwszym sezonie. To najgorsze w całej serii. Jak patrzę na Cromartiego/John'a Henry'ego to mi się na konwulsje zbiera. Że o agencie Ellisonie nie wspomnę. Od czasu tej akcji z zabiciem kilkunastu agentów przez Cromartiego stał się taki anemiczny że aż głowa boli.
No rola Elissona to taka ze przychodzi do tej Weawer ona mu odpowiada dziendobry i tyle... W ogole nie wiem po co trzymaja ta t1000 w serialu skoro nic sie z tym watkiem nie dzieje.
Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:39|
Napisano 23.02.2009 - |19:11|
No ale gdyby nie sąsiadowały ze sobą, nie psuły by tak odbioru całego serialu ;X Teraz pamięta się nieciekawe 3 odcinki, które zasłaniają odbiór poprzednich.Ostatnie odcinki mogły lecieć w dowolnym momencie i tak by mi się nie podobały.
No tak, ale przynajmniej jest możliwość, że jakoś przyzwoicie skończą cały serial.Coz, jak to mowia, jedna jaskolka wiosny nie czyni.. co z tego ze pozniej bedzie lepiej na sam koniec, jak teraz jest do d. Tylko fajni pozostana przy serialu bo taki przecietny Kowalski zobaczy, ze nuda nie ma wybuchow i totalnej destrukcji i przelaczy na inny kanal.
Co do Ellisona: jak tak skończony kretyn mógł pracować w FBI? Jakim cudem nie kapnął się jeszcze, że Ruda to maszyna? :X
Użytkownik baban edytował ten post 23.02.2009 - |19:14|
Napisano 24.02.2009 - |00:14|
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 24.02.2009 - |00:17|
Napisano 24.02.2009 - |09:23|
#808 Gość_Lowrey23_*
Napisano 24.02.2009 - |19:17|
Użytkownik johnass edytował ten post 09.01.2012 - |16:40|
Napisano 25.02.2009 - |21:36|
Ellison myślę że wie albo się domyśla kim jest ruda. A aktorka świetnie pasuje do tej roli. Tyle że faktycznie, jak większość wątków w tym serialu zdaje się to dążyć donikąd.
A ja mysle,ze Manson to jedyna postac ,ktora swa role odgrywa absolutnie super, nie mowiac juz o gosciu ,ktory gra Ellisona
Napisano 25.02.2009 - |21:48|
Poniżej oficjalne opisy następnych odcinków (od 6-tego marca):
- “Ourselves Alone”
Spoiler - “Today is the Day, Part 1 of 2”
Spoiler - “Last Voyage of the Jimmy Carter, Part 2 of 2”
Spoiler - “To The Lighthouse”
Spoiler
Napisano 26.02.2009 - |14:01|
@Spearhawk: też tak sądzę
Opisy tych odcinków wyglądają na pewno lepiej niż to co mamy obecnie. Trzeba jeszcze przetrzymać z zaciśniętymi zębami odcinek 16-ty.
Coś jednak mi mówi, że sam opis odcinka nie będzie odzwierciedlał całości. Fakt, że najbliższy 16-ty epizod będzie znów monotematyczny, pozbawiony wszelkiej akcji, nie napawa optymizmem do pozostałych 6. Tak jak napisał Lowrey23 większość z nas pogodziła się z faktem, że 3 seria jest tylko w kwestii marzeń i złudzeń. Gdyby było inaczej to musiałaby nastąpić apokalipsa we FOX`ie, co nam chyba nie grozi. Jutro się przekonamy czy odcinek znów będzie powalał nudą czy jednak coś drgnie do przodu.
Użytkownik Spearhawk edytował ten post 26.02.2009 - |14:01|
Napisano 26.02.2009 - |20:29|
Niemniej JA jako wielki fan Terminatora oglądnę SCC do końca, który będzie niebawem gdyż CANCEL wydaje się nieuchronny.
Ze swojej strony powiem że wielkie nadzieje pokładam w kinowym T4, który uważam że może odnieść wielki sukces a co ważniejsze być przy okazji początkiem nowej wspaniałej trylogii, nie mecząc do granic wytrzymałości wątku zabicia Johna przed Judgment Day
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 26.02.2009 - |22:33|
Napisano 27.02.2009 - |09:52|
Z każdym kolejnym odcinkiem ten serial schodzi coraz bardziej na psy
Ledwo nie usnąłem. Owszem sama końcówka ciekawa, ale to były tylko 2 minuty!
Przeciez to jest TERMINATOR, serial wzorowany na jednym z najlepszych filmów AKCJI !
A tu akcji zupełnie BRAK, nuda, pierdoły, głupoty, gadki nastolatków, co za szambo z tego serialu się zrobiło!
I jeszcze rozmowy natury wychowawczej rudej ze "swoją" córą, hahaha!
Mimo naprawdę wielkiego kredytu zaufania do tego serialu - mówię dość, kończcie to, wstydu oszczędźcie!
Napisano 27.02.2009 - |10:15|
Serial mi się podoba mimo wielu baboli i bzdetów ale po ostatnim odcinku......
Ni z gruch ni z pietruchy pojawia sie jakaś drona prawdopodobnie prototyp latajacych
fortec z T1 i T2, jakieś trzy kropki, które nie maja żadnego wyjaśnienia,
ta ruda to wogóle nie wiem co robi w tym serialu bo z tego co narazie wynika to ona jest sprawczynią powstania Skynet'u,
na początku serialu co jeden odcinek był jakiś terminator do rozwałki a teraz to już nie pamiętam
od ilu to już odcinków nic sie nie dzieje w tej sprawie
Czyli mówiąc po prostu groch z kapustą i 2 metry mułu.
Fajnie by było obejrzeć 3 sezon ale jak tak dalej ma być to niech skończą na 2 sezonie
i oszczędzą ludziom męki oglądania.
Liczę na to, że ostatnie odcinki coś pokarzą i może coś wyjaśnią.
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 27.02.2009 - |16:43|
Napisano 27.02.2009 - |17:02|
W sumie to w 2x14 to Kyle wypowiedział od groma tekstów z filmów, co dla fana serii jest było na plus. Może dlatego mimo wszystko ten odcinek mi się podobał
Napisano 27.02.2009 - |17:18|
I może nie tyle częstotliwość jego używania tylko forma jest drażniąca.
Napisano 28.02.2009 - |12:25|
Przepraszam 0.5/10 za Cameron w bieliznie..
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 28.02.2009 - |12:27|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych