Skocz do zawartości

Zdjęcie

Seriale na DVD i Blu-ray

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3851 odpowiedzi w tym temacie

#781 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 18.04.2008 - |15:17|

Za to kupiłem sobie dzisiaj "Rodzinę Soprano" - kupuje się osobno bez GW.
Wydano to tak: w kartonową okładkę wklejono mini książeczkę oraz plastikową tackę w którą wsadza się płytkę.
Jedno co jest fajne to to ,że przynajmniej całość jest wielkości zwykłego slimpacka - czyli ani to duże ani to grube.

Też sobie dzisiaj kupiłem pierwszy numer, "na spróbowanie". Rzeczywiście format wydania jest niewątpliwie plusem, ale już jakość pudełka (tekturka złożona na pół) mnie nie satysfakcjonuje. Spodziewałem się raczej opakowania w stylu Kolekcji Wojennej - w każdym razie za taką cenę mogli się bardziej postarać...

Szkoda ,że nie dali dodatkowo lektora.

Lektora nie ma nawet w normalnych wydaniach, a poza tym i tak jest raczej zbyteczny...

#782 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 18.04.2008 - |15:28|

Też sobie dzisiaj kupiłem pierwszy numer, "na spróbowanie". Rzeczywiście format wydania jest niewątpliwie plusem, ale już jakość pudełka (tekturka złożona na pół) mnie nie satysfakcjonuje. Spodziewałem się raczej opakowania w stylu Kolekcji Wojennej - w każdym razie za taką cenę mogli się bardziej postarać...

Lektora nie ma nawet w normalnych wydaniach, a poza tym i tak jest raczej zbyteczny...

Nie wyobrazam sobie ogladania Sopranos z lektorem (tym bradziej w dubbingu). Zniszczyloby to cala soczystosc jezyka.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#783 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.04.2008 - |15:29|

- Rzeczywiście format wydania jest niewątpliwie plusem, ale już jakość pudełka (tekturka złożona na pół) mnie nie satysfakcjonuje.

- Lektora nie ma nawet w normalnych wydaniach, a poza tym i tak jest raczej zbyteczny...

-- Dokładnie mogli dać choćby trochę grubsze/sztywniejsze to opakowanie.

-- Mi tam również jest zbyteczny ale obiektywnie uważam ,że dla niektórych jest istotnym elementem więc czemu nie.
W takich X-files dali i nie nikomu to nie wadzi więc i tu by było fajnie mieć lektora do wyboru.
Zresztą to ,że oryginalne wydanie z WB nie miało lektora to nie jest wyznacznikiem, że teraz ma go nie być. :P

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.04.2008 - |15:34|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#784 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 18.04.2008 - |16:10|

Nie wyobrazam sobie ogladania Sopranos z lektorem (tym bradziej w dubbingu). Zniszczyloby to cala soczystosc jezyka.

Lektor generalnie zabija cały klimat. Chyba tylko w kreskówkach nie ma to większego znaczenia.

Zresztą to ,że oryginalne wydanie z WB nie miało lektora to nie jest wyznacznikiem, że teraz ma go nie być. :P

No pewnie, mogli jeszcze dać lepsze pudełka niż te oryginalne i cenę dwa razy mniejszą. ;)

A tak na serio, do zawartości merytorycznej płyty raczej nie mam zastrzeżeń (chociaż wydaje mi się, że w prawym dolnym rogu ekranu, podczas odtwarzania odcinków, obraz jest trochę uszkodzony), jednak kiepsko to opakowali. Chyba trzeba będzie odłożyć trochę więcej pieniędzy i nabyć normalne wydanie...

#785 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 18.04.2008 - |20:05|

odnośnie lektora - zarówno lektor jak i napisy są w stanie zabić każdy film czy serial, jednak rzetelnie zrobiony lektor jest mile widzianą opcją do wyboru :)

a w tym ogólnie pesymistycznym nastroju, jaki zafundowały nam puste półki w sklepach, taki dosyć "mega happy njus dla wielbicieli wydań USA", który już od kilku dni krąży... 24 czerwca ukaże się pierwszy sezon Early Edition - Zdarzyło Się Jutro, serial nr 6 na liście Most Wanted :D

NAZWA................................ROK PROD.........# ODDANYCH GŁOSÓW
1. Wonder Years, The..............1988..........................6163
2. Batman................................1966..........................4999
3. Daria....................................1997..........................4640
4. Salute Your Shorts...............1991..........................4331
5. Six Million Dollar Man, The....1974..........................3834
6. Early Edition.........................1996..........................3832
7. Scarecrow and Mrs. King......1983..........................3660
8. Ed.........................................2000..........................3657
9. Bionic Woman, The...............1976..........................3643
10. X-Men.................................1992..........................3435
  • 0
Dołączona grafika

#786 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.04.2008 - |20:13|

24 czerwca ukaże się pierwszy sezon Early Edition - Zdarzyło Się Jutro, serial nr 6 na liście Most Wanted

No no w końcu komuś się tam pomyślało i jak by nie patrzeć to w takim razie niebawem się zmieni numeracja na tej liście skoro jeden serial wydadzą. ;)

A ja w takim razie czekam na obecny numer 1 i 8. :mellow:

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#787 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 18.04.2008 - |20:28|

Na tej liście bodajże na drugim czy 3 miejscu były jeszcze Birds of Prey, ale complete series zostało już oficjalnie zapowiedziane na 15 lipca :)

Ja nadal czekam na numer 7 :D

Coś szczerze wątpię, że uda im się dojść do porozumienia z oszołomami muzycznymi i wydać numer 1... albo wydadzą po 100$ za sezon :D
  • 0
Dołączona grafika

#788 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 18.04.2008 - |22:47|

Early Edition na dvd? Świetna wiadomość. Ciekawe czy wydadzą też pozostałe sezony. Serial jest kapitalny i do tego ma sensowne zakończenie. Z tej listy chciałbym jeszcze The Wonder Years, ale tego możemy nie doczekać. Jeśli maja wydać z innymi piosenkami (tak jak Roswell) to chyba lepiej aby wcale nie wydawali.

BTW
Czy ktoś wie coś na temat wydania Repackaged wszystkich 3 sezonów Roswell? Mają wyjść 29 kwietnia. Czyżby wreszcie wersja zgodna z telewizyjnym oryginałem?

Użytkownik baku edytował ten post 18.04.2008 - |22:49|

• 0

#789 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.04.2008 - |23:07|

BTW
Czy ktoś wie coś na temat wydania Repackaged wszystkich 3 sezonów Roswell? Mają wyjść 29 kwietnia. Czyżby wreszcie wersja zgodna z telewizyjnym oryginałem?

Bardziej chodzi o chęć sprzedaży po tym jak wzrosła popularność Katherine Heigl po jej występach w Grey's Anatomy.
W 2007 zdobyła nagrodę Emmy i do tego dwa lata z rzędu była nominowana do Złotych Globów.
Wystarczy spojrzeć na przyszłe okładki tego nowego wydania - obecnie właśnie Katherine jest na nich najbardziej wyeksponowaną osobą z obsady Roswell.
Więc jest to tylko sprytny zabieg marketingowy mający pomóc w sprzedaży jej wcześniejszego serialu.

Użytkownik biku1 edytował ten post 18.04.2008 - |23:13|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#790 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 18.04.2008 - |23:43|

To nie ładnie ze strony wydawcy. Nazwa bardzo myląca. Sugeruje jednoznacznie, że coś zostało dodane/zmienione. Ehh ten marketing.
  • 0

#791 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 18.04.2008 - |23:44|

Co do Soprano.
Następne numery będą po 20zł, co w sumie daje ok 560zł. (ile kosztują inne wydania).

Nie jestem pewien ale w GW chyba pisało iż będzie się to ukazywać przez 10 miesięcy. :/

Również jak ktoś ma pod ręką to proszę o sprawdzenie info iż można wziąć to na raty, płacząc co miesiąc.

EDIT1:
Za GW.pl

Napisy polskie, brak polskiego lektora, menu po angielsku. Czas trwania jednego odcinka ok. 53 min.

Użytkownik biku1 edytował ten post 19.04.2008 - |08:45|

• 0

#792 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 19.04.2008 - |00:04|

Myślę, że Early Edition wydadzą całość, to tylko 4 sezony i biorąc pod uwagę listę Most Wanted (która też miała wpływ na decyzję o wydaniu serialu na DVD), raczej spokojnie można założyć, że na półce stanie komplecik :D

Nowe wydanie Roswell zostało szczegółowo opisane na tvshowsondvd i jedyna różnica to opakowanie, zawartość płyt jest dokładnie taka sama, niczego nie dodano, muzyka nadal zmieniona.

Użytkownik SliderOh edytował ten post 19.04.2008 - |00:05|

• 0
Dołączona grafika

#793 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 19.04.2008 - |08:44|

Również jak ktoś ma pod ręką to proszę o sprawdzenie info iż można wziąć to na raty, płacząc co miesiąc.

Z tego co pamiętam to gdzieś było napisane iż można zamawiać tylko cała kolekcję i nie ma możliwości rozbicia tego na raty.
Jak znajdę to dam potwierdzenie. :)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#794 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 19.04.2008 - |10:15|

Dołączona grafika

Tylko w tej gwiazdce jest chyba jakiś haczyk, bo koszt zestawu w prenumeracie wynosi 520 zł.

#795 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.04.2008 - |19:54|

z nudów co jakiś czas szukałem Tajemnicy Twierdzy Szyfrów, i się okazało że oficjalna premiera była wczoraj (18 kwietnia)

Powiem tak, cena wydaje się być przystępną, z tego co widzę waha się od 55 do 60zł... jutro zrobię rekonesans po empiku i ewentualnie saturnie i MM... to powiem czy widać na półkach...
A tu trochę więcej informacji: http://www.empik.com...ow,prod930372,p
Dźwięk: stereo Obraz: 16:9
Język oryginału: polski
ilość płyt 4
(więcej może jutro, lub za kilka dni)

Użytkownik Toudi edytował ten post 19.04.2008 - |20:14|

#796 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 19.04.2008 - |20:06|

to powiem czy widąć na półkach...

Widać na półkach, przynajmniej w empiku. ;)

#797 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 19.04.2008 - |21:04|

Toudi chyba widziałem trochę taniej "TTS" w cenie 35 złotych, ale muszę jeszcze sprawdzić.
  • 0

#798 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.04.2008 - |15:34|

:( nie wiem jak u Was ale u mnie w MM wciąż NIC nie ma z serialowych nowości zeszłotygodniowych.
A może gdzieś już się coś pojawiło ? :D
Bo w sklepach netowych też piszą przy danych pozycjach realizacja/wysyłamy 3-5 dni czyli jakby też jeszcze nie mieli.

Przy okazji właśnie widzę, że przesunięto serial Anioł Ciemności - sezon 2 na 18 maja w Millennium (sezon 2) na 19 maja.

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.04.2008 - |17:14|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#799 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 22.04.2008 - |17:16|

:( nie wiem jak u Was ale u mnie w MM wciąż NIC nie ma z serialowych nowości zeszłotygodniowych.
A może gdzieś już się coś pojawiło ? :D
Bo w sklepach netowych też piszą przy danych pozycjach realizacja/wysyłamy 3-5 dni czyli jakby też jeszcze nie mieli.

Nie trudź się z tymi wypadami do MM, bo jeszcze przez jakiś czas nic tam nie znajdziesz :P PODOBNO ukazał się już drugi sezon "Buffy", jednak w poznańskim MM (i w innych pewnie też) mają go dostać dopiero na początku maja, czyli pewnie dopiero po świętach. Co do seriali "Angel" i "Millennium", to premiera została przesunięta na koniec maja. Tak sprawa wygląda.

No a teraz kilka plotek i informacji:

- pisałem do Imperial w sprawie kolejnych sezonów "Alias" i "Chirurgów" no i niestety, ale na dzień dzisiejszy nie wiedzą czy i kiedy zostaną one wydane :angry: To samo dotyczy "M.A.S.H." i "Jednostki"
- podobno Imperial ma też zamiar zrezygnować z boksów "Z Archiwum X", ponieważ sprzedaż pierwszego sezonu jest gorzej niż żałosna :angry:
- Galapagos rozpoczął już prace nad tłumaczeniem "Terminatora" i serial ten powinien znaleźć sie na półkach pod koniec tego roku. Podobna sytuacja ma miejsce z "Nikitą" i "Plotkarą". Być może "Chuck" ukaże się trochę wcześniej, czyli gdzieś w okolicach wakacji :lol:

Jeszcze jedno info o wydaniach gazetowych: podobno w ankiecie Amercomu zwyciężył "Nieustraszony" i to on zostanie wydany po "Drużynie A". Co do pozostałych seriali z tej ankiety, to jest szansa, że 2-3 z niej ukażą sie jako osobna kolekcja. W piątek też do "Rodziny Soprano" ma być dołączony BOX na wszystkie 28 płyt

Użytkownik Inuki edytował ten post 22.04.2008 - |17:19|

• 0

#800 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.04.2008 - |17:30|

Nie trudź się z tymi wypadami do MM, bo jeszcze przez jakiś czas nic tam nie znajdziesz

- podobno Imperial ma też zamiar zrezygnować z boksów "Z Archiwum X", ponieważ sprzedaż pierwszego sezonu jest gorzej niż żałosna :angry:

W piątek też do "Rodziny Soprano" ma być dołączony BOX na wszystkie 28 płyt

A i tak byłem obok w markecie spożywczym to przy okazji zajrzałem do MM.:)

Co do X-files to sie wcale nie dziwię w końcu od roku to już wychodzi w serii DeA to kto chciał to już sobie kupił.
Ale tak to jest jak komuś tam pomyślunek szwankuje i teraz dubluje serial zamiast wsiąść się za inne ciekawe pozycje.

O to fajnie , że dadzą boxa na Soprano.
Ciekawe jak będzie wyglądał, czy się rano z nim zabiorę do pracy. ;)

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.04.2008 - |17:30|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych