Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sklepy Internetowe (zagraniczne)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

#61 sruuba

sruuba

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 321 postów
  • Miasto51o06'N 17o02'E

Napisano 06.10.2008 - |10:50|

Ktos zamawial moze cos ostatnie z amazon.com? Bo sie zastanawiam czy tylko ja mam takiego pecha, czy UC wzial sie ostro do roboty bo 3 ostatnie moje paczki zostaly oclone z tego jedna byla giftem za 57$ :(

Użytkownik sruuba edytował ten post 06.10.2008 - |10:51|

• 0

#62 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 06.10.2008 - |11:00|

jeśli paczka była giftem i łączny koszt wraz z wysyłką był 57$ to teoretycznie możesz iść się wykłócać... chociaż diabli wiedzą jaki oni kurs dolara względem euro przyjęli w chwili, kiedy paczkę przetwarzali... na chwilę obecną 44 euro to 60$, więc to jakieś 3$ w zapasie...

ja odbierałam paczkę ostatnio, też szła jako gift i łącznie było 55$ i nie ruszyli... ale na początku grudnia będę mogła więcej na ten temat powiedzieć, bo przypłynie do mnie paka za ponad 200$ i wtedy się okaże, czy to tylko Twój uc, czy ogólnie już zaczęli clić co popadnie

ostatnią dużą odbierałam chyba ze 3 miesiące temu, to Stargate SG-1 za ponad 100$ i też nie ruszyli, a nawet jako gift nie szło...lol
  • 0
Dołączona grafika

#63 sruuba

sruuba

• Użytkownik
  • 1 321 postów
  • Miasto51o06'N 17o02'E

Napisano 06.10.2008 - |11:25|

to chyba ja mam takiego pecha, albo uc w bytomiu chce zablysnac. zwlaszcza ze ten gift byl rozmiarow jednego boxa dvd i o dziwo nie przyszedl w kartonie, tylko kopercie babelkowej
  • 0

#64 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 06.10.2008 - |17:56|

U mnie w lipcu SG-1 10 sezonów też nie ruszyli, a wyszło jakieś 120 dolarów.
  • 0

->1019<-

#65 cyzyk

cyzyk

Destiny Crew Member

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.10.2008 - |10:05|

Mam takie 2 pytanka:
1) ile wyniosą koszty przesyłki do Polski z Amazonu [USA] jednego sezonu SG:A ?
2) jak długo się czeka na przesyłkę?
  • 0

#66 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.10.2008 - |10:19|

Ad.1 Koszta z tego co pamiętam chyba nigdy nie są stałe-dokładnie takie same więc najlepiej zrobić próbne zamówienie i go po prostu nie akceptować do końca i zobaczyć ile Ci tam wyliczą.
Ad.2 Też różnie , nie ma tu reguły. Jak Ci się trafi [oczywiście mówimy o wyborze zwykłego wysłania nie jakimś przyspieszonym lotniczym] to dostaniesz do 10 dni a jak nie to będzie i nawet 2 tygodnie czy 3.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#67 cyzyk

cyzyk

Destiny Crew Member

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.10.2008 - |10:26|

A tak przeciętnie ile się płaci za wysyłkę? Tak mniej więcej żebym się spodziewał ;]
  • 0

#68 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 12.10.2008 - |10:30|

Amerykański amazon ma zawsze stały koszt przesyłki, tu nie ma żadnych dodatkowych opłat związanych z VATem itp, więc cały koszt zamówienia to jest dokładnie cena boxa jaka widnieje na stronie plus wysyłka, czyli:

standard shipping: 6.48$ za 1 box, za każdy następny trzeba doliczyć 2.49$ (czyli np. za dwa boxy płaci się 8.98$ za wysyłkę), 6.48$ płaci się nawet za wielgachne boxy typu SG-1 complete series

expedited shipping (priorytet): 9.98$ za 1 box, za każdy następny trzeba doliczyć 2.99$

Czas doręczenia w dużej mierze zależy od naszej poczty, w wakacje expedited dochodziły w tydzień, a standard w 12-14 dni, jednak w tej chwili do szczecina expedited idzie 2 tygodnie, a standard 3 tygodnie

A tak swoją drogą, to chyba teraz już z deka się nie opłaca kompletować pojedynczych boxów, skoro po nowym roku skończy się ostatni sezon i na pewno wydadzą complete series ;> Chociaż obecne promocja na amazon.com odnośnie SGA są wybitnie kuszące, to jednak postanowiłam poczekać na complete series :D
  • 0
Dołączona grafika

#69 sruuba

sruuba

• Użytkownik
  • 1 321 postów
  • Miasto51o06'N 17o02'E

Napisano 12.10.2008 - |11:35|

W związku z tym ze mam częsty kontakt z UC ;) to mogę od siebie dodać ze jeśli i twoja paczka wzbudzi zainteresowanie kolegów celników to dolicz jeszcze następujące opłaty:
-Należności celne (VAT + CLO)
-Przedstawienie do kontroli celnej - 1.00 zł
-Przesłanie adresatowi dowodu odprawy celnej - 2.00 zł
-Zainkasowanie od klienta należności celnych - 2.50 zł

Np. dla paczki o wartości 70.45$ dodatkowe opłaty wyniosły mnie 45.50 zł

Użytkownik sruuba edytował ten post 12.10.2008 - |11:36|

• 0

#70 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 12.10.2008 - |21:38|

Odnśnie czekania na paczki z UK, to jak dla mnie, jest to zazwyczaj tydzień - ostatnią paczkę zamówiłem w sobotę, w niedzielę napisali że wysłali a piątek mu ją ładnie do domu przynieśli :) acz pisze, że niby do dwóch tygodni (wersja standard oczywiście)

Użytkownik Toudi edytował ten post 13.10.2008 - |10:09|

#71 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 13.10.2008 - |09:38|

no tak, ale z UK to idą znacznie szybciej, ostatnio do koleżanki paczka szła 3 dni, wysłali w sobotę i we wtorek już ją miała, przy wysyłce z USA trochę dłużej się czeka...
  • 0
Dołączona grafika

#72 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 04.12.2008 - |17:55|

Fajny przewodnik :) Mam konto w Inteligo i powiedz co oznacza ten "guzik"?
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#73 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.12.2008 - |18:07|

Odpowiedź w poscie nr 21 w tym temacie. Zresztą napisała ,że to specjalna karta płatnicza do zakupów w necie.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#74 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 04.12.2008 - |18:54|

Fajny przewodnik :) Mam konto w Inteligo i powiedz co oznacza ten "guzik"?

hehe, ja akurat konta w Inteligo nie mam, ale przynajmniej jakiś czas temu było ładnie napisane, że Visa Electron z Inteligo z rysunkiem guzika ( ;>) jest kartą, która pozwala robić zakupy online... jak wiadomo, normalne karty Visa Electron nie są trawione przez sklepy online, nawet chyba amazon.co.uk pozwala wybrać jako metodę zapłaty kartę Visa Electron, ale np. taka z banku PKO B.P. nie działa, natomiast guzik z Inteligo powinien :D
  • 0
Dołączona grafika

#75 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 22.12.2008 - |16:10|

dzisiaj slyszalem w radio ze teraz nawet do 150 euro bez dodatkowyj (urzad celny) oplaty mozna kupowac online wczesniej bylo do 22 euro no to ladnie poszli do gory
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#76 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 22.12.2008 - |19:36|

no to załatwiałoby sprawę raz na zawsze :D
  • 0
Dołączona grafika

#77 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 16.02.2009 - |10:02|

Czy w ogóle na Amazon.uk można coś kupować. Bo krew mnie już zalewa ile to płyt CD, DVD i gier chciałem kupić i nic. Jakieś obostrzenia mają przez jakichś dostawców. Wyskoczył ajakaś tabelka czego nie można kupići z tego wynika że wszystkiego. Z kolei na US bez problemu. Tylko jak kupowałem zabawkę w grudniu za 4.99$ to za wysyłkę chcieli 24.99$.
  • 0

#78 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 16.02.2009 - |11:09|

na UK mało kupuję, na pewno można kupić CD, DVD i książki oraz jakieś wybrane rzeczy z innego asortymentu, pod warunkiem, że sprzedawcą jest sam amazon.co.uk (musi być dopisek w stylu "sold by amazon.co.uk"), ale to też na chybił-trafił, bo jedno mogą wysłać, drugie nie i nigdy nie wiadomo co i jak, dopóki się nie spróbuje złożyć zamówienia... niby jesteśmy w Unii, ale amazon jakoś tego nie dostrzega... hihi

na pewno nie możemy nic kupić od ludzi czy sklepów, które sprzedają swój towar poprzez stronę amazon (wszystkie towary, które mają dopisek typu "available from these sellers"), ponieważ Polska nie jest ujęta w tzw. amazon payment countries.
  • 0
Dołączona grafika

#79 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 16.02.2009 - |11:21|

na pewno nie możemy nic kupić od ludzi czy sklepów, które sprzedają swój towar poprzez stronę amazon (wszystkie towary, które mają dopisek typu "available from these sellers"), ponieważ Polska nie jest ujęta w tzw. amazon payment countries.

Porażka, oni akurat mają najtaniej. Taka Szklana Pułapka 4 2DVD za 3 funty. Szkoda, będę próbował przez serwis. Dziękuję za radę.
  • 0

#80 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 16.02.2009 - |12:20|

zawsze możesz jeszcze popatrzeć na ebay
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0