Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 4 - dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

#61 777

777

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 13.09.2007 - |08:06|

A dzis pojawila sie 4x02 !!!
Ciekawe czy tez same "napisy"

Najzabawniejsze jest to markowanie sygnalow ... :P
  • 0

#62 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 13.09.2007 - |09:16|

Dobra ktoś loci w kulki sobie obejrzymy cały serial przed emisją lol :)
  • 0

#63 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 13.09.2007 - |11:11|

Well, back home now and thought I’d address an issue that’s been on my mind for the past couple of days. I’m not sure if any of you have noticed, but it would seem that the first two episodes of season four have made their way onto the internet. That, my friends, is what I would call a bad case scenario. But not a worst case scenario. No. You know what a worst case scenario would be? If Sci Fi sent out the first two episodes of the season in their press kits and mistakenly included rough cuts instead of finished episodes. Yeah, that would be the worst of both worlds. Not only would the episodes be available for the fans to screen well before the premiere, but they would be half-finished episodes with temp visual effects and devoid of music and sound effects. Ho ho ho! Imagine if THAT happened?

czyli to nie było specjalnie? O_o
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#64 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 13.09.2007 - |11:13|

@katja

gdybym był paranoikiem to powiedziałbym, że specjalnie wydali to oświadczenie, żeby ukryć to, że celowo wypuścili 2 odcinki :lol: ;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#65 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 13.09.2007 - |11:16|

Zawsze takie rzeczy się dementuje :) do odcinków ma dostęp w tej fazie bardzo mało ludzi graficy dziękowcy wiec albo ktoś wynosi albo to jest po prostu rozpoznanie rynku po to żeby stacja zatwierdziła sezon 5
  • 0

#66 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 13.09.2007 - |11:30|

Mallozzi pisze:

Well, back home now and thought I’d address an issue that’s been on my mind for the past couple of days. I’m not sure if any of you have noticed, but it would seem that the first two episodes of season four have made their way onto the internet. That, my friends, is what I would call a bad case scenario. But not a worst case scenario. No. You know what a worst case scenario would be? If Sci Fi sent out the first two episodes of the season in their press kits and mistakenly included rough cuts instead of finished episodes. Yeah, that would be the worst of both worlds. Not only would the episodes be available for the fans to screen well before the premiere, but they would be half-finished episodes with temp visual effects and devoid of music and sound effects. Ho ho ho! Imagine if THAT happened?

Wygląda, że jest niezorientowany w faktach albo pisze z przekąsem.
No bo dostępna nie jest wersja skończona, tylko własnie tymczasowa, bez efektów dźwiękowych, muzyki, niektóre efekty specialne też pewnie uległy zmianie itd Wersja, z którą mamy doczynienia ma na pewno ładnych parę lub nawet paręnaście tygodni za sobą. Zaczęli kręcić w marcu 2007 średnio zdjęcia trwają około 7 dni na odcinek, to to co widzieliśmy będzie jakoś z czerwca albo coś koło tego. Na pewno parę pierwszych odcinków sezonu 4 jest już w 100% gotowych, inaczej nie daliby rady wyemitowac całości bez większych przerw od 28 września.
  • 0
Master of possimpible ;)

#67 Glock

Glock

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 15.09.2007 - |11:07|

Mam świetną wiadomość dla wszystkich ludzi,którzy nie cierpiął DSRipów(czyli na przykład ja).
Nie będziecie musieli czekać na premiere 4 sezonu na Sky One albo Movie Central...
Cytat z blogu Malloziego:

Also, to all those who don’t know yet - SciFi Channel will be broadcasting season 4 in HD! Trust me - the show will look that much better this year!

Dla nie wyedukowanych w angielskim....SciFI Channel będzie nadawał Stargaty w HD...więc nie będzie już DSRipów ale świetne HDTVRipy!!!
  • 0
Dołączona grafika

#68 DaBiDo

DaBiDo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.09.2007 - |08:05|

Hym, dziwne pojawił się pierwszy odcinek, tyle, że to DSRip a nie HDTVRip :(

A czy wczoraj miała być premiera w HD?
  • 0

#69 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 29.09.2007 - |10:00|

Hym, dziwne pojawił się pierwszy odcinek, tyle, że to DSRip a nie HDTVRip :(

A czy wczoraj miała być premiera w HD?

Premiera w HD jest 1 pazdziernik (Movie Central - 1 października 2007 oraz UK na Sky One - 9 października) takze odpowiednie ripy w HD beda pojawiac sie kilka dni pozniej po emisji na Sci-fi.

Użytkownik mortis4321 edytował ten post 29.09.2007 - |10:01|

• 0

#70 Glock

Glock

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 90 postów

Napisano 29.09.2007 - |11:08|

Premiera w HD jest 1 pazdziernik (Movie Central - 1 października 2007 oraz UK na Sky One - 9 października) takze odpowiednie ripy w HD beda pojawiac sie kilka dni pozniej po emisji na Sci-fi.

To wiemy, ale jak byś przeczytał mój post wyżej....SCIFI Channel miał nadawać SGA w HD...z tego co wyczytałem na innych forach to rzeczywiście wprowadził taką usługę...ale chyba jednak z Atlantis ma jakiś problem....może będzie nadawać parę godzin później :/
Osobiście też się nie ciesze z takiego obrotu sprawy.

Użytkownik Glock edytował ten post 29.09.2007 - |11:09|

• 0
Dołączona grafika

#71 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 30.09.2007 - |21:45|

A ja to tylko zacieram swe rece z radochy,ze tej cholernej baby o nazwisku Higginson juz nie ma!!!!!!!!!!!!. Jeszcze te 4 bodajze z nia odcinki da sie przejsc.Co za ulga.Nie dobrze mi sie robi jak widze to cos na ekranie tv.Dzis wlaczylam sobie poczatek Atlantisa i z mety mnie krew zalala. Naprawde nie wiem skad ja wytrzasneli.Prawdopodobnie z osrodka dla alkoholikow, albo z jakiejs rozwalonej budy.Przyznam,ze nadal obstawiam przydrozne WC :blink:

Użytkownik seven of nine edytował ten post 30.09.2007 - |21:46|

• 0

#72 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 30.09.2007 - |23:47|

Sezon 4 ma zdecydowanego pecha, najpierw wypłynęły przed premierą pierwsze 2 odcinki sezonu, a teraz...
przez pomyłkę na iTunes zamiast S04E01 można było ściągnąć S04E04 Doppelganger, a wszystko dlatego, że było to odcinek kręcony jako pierwszy i miał numer produkcji 401, tak czy inaczej osoby, które w sobotę albo w niedzielę do 15:00 czasu wschodniego USA zdecydowały się kupić S04E01 zrzucały w rzeczywistości S04E04 :)
Ciekawe, czy odcinek znajdzie swoją drogę do internetu ;)

PS
Kompletne info na: www.gateworld.net/news/2007/09/doppelganger_gets_early_itunes_r.shtml
  • 0
Master of possimpible ;)

#73 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 01.10.2007 - |09:58|

Nie wierzę w te przecieki i pomyłki. Coś za dużo tego. To pewnie dalszy ciąg walki o przekonanie stacji, że potrzebny jest 5 i dalsze sezony.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#74 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 01.10.2007 - |15:45|

Kiedy doczekamy sie Atlantisa 4x01 w HD

Tak jak było to już tu kilka razy powiedziane premiera w Kanadzie jest dzisiaj, a jak znowu będzie tak, że Kanadyjczycy zaśpią i nie będzie ripów, to 9 października sprawę załatwią ludzie z UK :)
Tym razem i tak oczekiwanie na wersje HD jest niesamowicie krótkie w porównaniu z wcześniejszymi sezonami :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#75 Stargate_FAN

Stargate_FAN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 01.10.2007 - |15:48|

No to oby nie zaspali :(

I tak kurcze juz mam kilka dni opóznienia z moim prawie ulubionym serialem :) ( Ps najlepszy był SG1 )

Moze drugi odcinek juz pojdzie rownolegle w HD na SCI-FI ?

Użytkownik Stargate_FAN edytował ten post 01.10.2007 - |15:48|

• 0

#76 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 03.10.2007 - |06:54|

Jest źle, oglądalność na poziomie 1.2 household rating, to jakieś 1.7 milliona widzów. Mało
  • 0

#77 DaBiDo

DaBiDo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoKraków

Napisano 03.10.2007 - |08:41|

Może to wina przecieku. Zapewne większa oglądalność będzie przy 3 i kolejnych odcinkach
  • 0

#78 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 03.10.2007 - |09:18|

Jeśli wogóle realnie myślą o trzecim serialu, to bez lead-in'a w postaci SG Atlantis S5, mogą sobie od razu odpuścić, bo to pewnie byłaby totalna klapa...
Poważnym problemem Sci-Fi jest DVR, niestety wznowienie na kolejny sezon zależy tylko od oglądalności na żywo, a nie tej wynikającej z nagrania programu, emisji za granicą, czy też sprzedaży odcinków na iTunes czy za pośrednictwem DVD.
Fakt, że pierwsze 2 odcinki bez muzyki i audio zostały bardzo mocno ropowszechnione i na pewno widziały je dziesiątki jak nie setki tysięcy osób. Pytanie czy to rzeczywiście miało aż taki wpływ na oglądalność w US? Przecież głównie obywatele innych państw szukają Stargate w sieci.

Wracając jednak do sezonu 4, ja osobiście nie trafiłem jeszcze na S04E04, może ktoś miał więcej szczęścia.
  • 0
Master of possimpible ;)

#79 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 03.10.2007 - |09:24|

Wyszło coś takiego Stargate.Atlantis.S04E04.Doppelganger.WEBRip.XviD :)

Nie ściągam, bo chcę sobie po kolei oglądać, no ale jest :)
  • 0

->1019<-

#80 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 03.10.2007 - |10:50|

Jakby ktoś nie wykasował moich postów to byłoby wcześniej wiadomo, że wyszło. Nie ładnie. Ktoś mnie tu chyba bardzo nie lubi, bo inne posty zostały (nawet te, które bezpośrednio odnoszą się do mojej wypowiedzi).

A co do oglądania po kolei to zwykle w środku sezonu kolejność nie ma żadnego znaczenia.

Użytkownik baku edytował ten post 03.10.2007 - |10:53|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych