Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 066 - S03E19 - The Brig

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#61 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 03.05.2007 - |18:19|

nie no nie przesadzaj chłopie ;) chyba jesteś już przewrażliwiony albo masz omamy :) nic takiego w tych 2 minutach nie było jeśli mowa o dzwiękach

Chodzi tu konkretnie o 40 min i 01 sek- odgłos "dechu" jakby dinozaura i 40min 21 sek wrzask jakby kogoś mordowali :) Ale być może to tylko odgłosy dżungli
  • 0

#62 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.05.2007 - |18:23|

Chodzi tu konkretnie o 40 min i 01 sek- odgłos "dechu" jakby dinozaura i 40min 21 sek wrzask jakby kogoś mordowali :) Ale być może to tylko odgłosy dżungli

Ten dech diznozaura brzmi jakby lekki wietrzyk powiał w mikrofon. A dzwięk "mordowania" haha niezły jest, ale moim zdaniem to tylko jakaś małpa albo ptak :P
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#63 Jellyeater

Jellyeater

Plutonowy

• Użytkownik
  • 452 postów
  • Miastoz Odległych Rubierzy

Napisano 03.05.2007 - |18:41|

A mnie martwi i fascynuje to że dostaliśmy kolejną zapchaj dziurę. Dowiedzielismy się, że Locke stawiał w obozie Innych namiot. Teraz dowiemy się, że Jack malował ściany.

Co do napisów to kurcze napiszcie, że nie będzie ich wcześniej. To bym zrobił. Aktualnie poddałem się o 16 obejrzałem odcinek i zaczałem robić napisy. Doszedłem do 2/3, ale pojawiły się oficjalne.

Mamy kolejne czyste skarpetki iwydepilowane panie. Ten samolot co osiadł 4 mile pod powierzchnią. Co jak co, ale nasi specjaliści udowodnili, ze on by się rozwalił na kawałki.
  • 0
Wszsytko tłumaczy paradoks bliźniąt.

Thank you and Nestle!

#64 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 03.05.2007 - |18:48|

trzymal list w kieszeni ?

To wiem. Chodzi mi o to, że list był przygotowany na wypadek spotkania z Cooperem :blink: tak jakby zawsze go przy sobie nosił.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#65 Odnaleziony

Odnaleziony

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów
  • Miastoz wyspy...

Napisano 03.05.2007 - |18:52|

Odcinek jeden z lepszych w 3 serii. Z najlepszych. Akcja, rozwiązywanie ważnych wątków - czyli to, co tygryski lubia najbardziej. Myslalem, ze Sawyer nie zabija Sawyera (LOL), a jednak... No troche stracil w moich oczach, ale załóżmy, że nie miał wyboru. Poddał się emocjom. Ciekawe, czy ta zemsta mu pomoże w poukładaniu sobie psychiki... Lock..hm.. zabił swojego ojca nieswoimi rękami... tak bym to ujął. Trochę tchórzliwe to było. Kate - NO COMMENTS. Niech ją zabiją jak najszybciej. Said - jeden z sensowniej myślących na wyspie. Ben - jak zwykle - ściemnia i manipuluje. Myslalem, ze wiecej sie dowiemy od spadochroniarki. Podsumowujac - odcinek bardzo dobry. O pozostale 3 mysle, ze nie musimy sie martwic... Dosyć zapychania już było. Teraz czysta akcja :)
  • 0

#66 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 03.05.2007 - |19:02|

Odcinek rewelacja. :) John jednak sympatyzuje z innymi. Myślałem, że początkowo Sawyer podaruje życie ojcu Locka, jednak ten był coraz bardziej wkurzający i nie dziwię się zachowaniu Sawyera. A teraz postać która mnie najbardziej wkurza - Kate. Co ona naprawdę jest taka głupia, żeby ważne informacje przekazywać Jackowi i Juliet. Jak najbardziej rozumiem zachowanie Sayida, Hurleya, Charliego, Jina i Desmonda, dobrze że trzymali to w tajemnicy. Ale Kate oczywiście musi wszytko powiedzieć Jackowi i Juliet. Coś czuję, że przez Kate może zginąć spadochroniarka. Mam nadzieję, że Kate nie wystąpi w 4 sezonie, denerwuje mnie już od dłuższego czasu.
Jak dla mnie odcinek 10/10. :)
  • 0

#67 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 03.05.2007 - |19:10|

Moim zdaniem "wygadanie się" Kate miało na celu pokazanie widzom, że Jack i Juliet o czymś wiedzą.
  • 0

#68 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 03.05.2007 - |19:24|

Said - jeden z sensowniej myślących na wyspie.

Masz rację, Sayid jest chyba najrozsądniejszy na wyspie, początkowo dobrym przywódcą był Jack, ale on jest łatwowierny. ;)
  • 0

#69 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 03.05.2007 - |19:31|

krótko i treściwie:
- myśłe ze Jack i Juliet wiedzą o tym że Akte jest w ciąży... Julka chce jej powiedzieć żeby zacząć działać

A głupota Kate mnie po prostu dobija... ona chyba farbuje włosy...

A skąd takiś pewny że o to chodzi ? Co do odcinka to dobrze że nareszcie zabili tego Cooper'a gościu wyjątkowo działa mi na nerwy ;/
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#70 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 03.05.2007 - |19:32|

Obejrzałem 2 raz i w zasadzie wszystko zrozumiałem po za dwoma szczegółami:

- Czy ja dobrze widzę, że Richard to Jacob ?

- Jack w końcowej scenie mówi do Julliet "powinniśmy im powiedzieć" ale co ? czyżby tylko to, że nie ma jak wydostać się ani dostać się na wyspę?
  • 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#71 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 03.05.2007 - |19:32|

Odcinek fajny no i wreszcie jakieś informacje ("odpowiedzi" to za dużo powiedziane). Chyba kręcił to ten sam reżyser, który kręcił odcinek z balastami ("XX days ago" i "XX hours ago" :D). Ale nie da się ukryć, że to jednak zapchaj dziura :|

Dlaczego tak myślisz?

Użytkownik garus edytował ten post 03.05.2007 - |19:34|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#72 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.05.2007 - |19:33|

To ciekawe, a skąd ten wniosek? Mi to jakoś przez głowę nie przemknęło.
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

#73 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.05.2007 - |19:41|

No wreszcie obejrzałem;) Odcinek jednym słowem rewelacja. Następny zapowiada sie jeszcze lepiej. To najpierw zaczne od Kate. Mam juz serdecznie dosyć tej baby, wielce zakochana w Jacku ale sypie sie z Sawyerem. No a teraz wygadała sie przy Juliett.

Te wygadanie nie jest aż takie grożne. Ben i tak wszystkiego się dowie od Bakunina.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 03.05.2007 - |19:48|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#74 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.05.2007 - |19:42|

A teraz postać która mnie najbardziej wkurza - Kate. [...] Mam nadzieję, że Kate nie wystąpi w 4 sezonie, denerwuje mnie już od dłuższego czasu.

Zgadzam sie w 100% ;)
  • 0

#75 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 03.05.2007 - |19:42|

Natomiast jeśli chodzi o tajemnice Juliet, to myśle, że chodzi o Kate która zapewne jest w ciąży. Pewnie to chcieli jej powiedzieć.

Wydaje mi się, że raczej chodzi o zerwanie łączności po implozji Swana.

ps. Odnośnie Kate
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Użytkownik Teoria spiskowa edytował ten post 03.05.2007 - |19:45|

• 0

#76 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.05.2007 - |19:45|

Te wygadanie nie jest aż takie grożne. Ben i tak wszytskiego się dowie od Bakunina.

No nie pomyślałem, że to Bakunin może wszystko powiedzieć Benowi.
Jednak co nie zmienia faku, że Kate jest już nudna i żałosna. ;P

Wydaje mi się, że raczej chodzi o zerwanie łączności po implozji Swana.

Czemu akurat mieli by jej to powiedzieć? Wątpie w to...

Użytkownik Luk@ edytował ten post 03.05.2007 - |19:46|

• 0

#77 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 03.05.2007 - |19:54|

Czemu akurat mieli by jej to powiedzieć? Wątpie w to...

Po to by sobie nie robiła nadzieji, że radio-telefon pozwoli im wezwać pomoc :unsure:

Inna możliwość jest taka, że chcieli powiedzieć, że wyspa jest (była) niewidoczna i nikt jej nie znajdzie tudzież nie ma z niej drogi powrotnej (nie ma już łodzi podwodnej).

Właśnie skoro implozja Swana miała spowodować, że wyspa znów będzie widoczna to dlaczego Naomi jej nie widziała??? Wspomniała tylko coś o tym, że urządzenia "pomiarowe" zaczęły wariować.
  • 0

#78 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.05.2007 - |19:58|

Po to by sobie nie robiła nadzieji, że radio-telefon pozwoli im wezwać pomoc :unsure:

Inna możliwość jest taka, że chcieli powiedzieć, że wyspa jest (była) niewidoczna i nikt jej nie znajdzie tudzież nie ma z niej drogi powrotnej (nie ma już łodzi podwodnej).

Właśnie skoro implozja Swana miała spowodować, że wyspa znów będzie widoczna to dlaczego Naomi jej nie widziała??? Wspomniała tylko coś o tym, że urządzenia "pomiarowe" zaczęły wariować.

No niby tak, no ale takie informacje można by przekazać Sawyerowi albo Sayidowi. Mimo wszystko obstawiam, że chodziło tu o ciąże;)

Może Naomi nie widziała wyspy bo była noc;p w sumie nie głupie hehe

Setny jubileuszowy post;)

Użytkownik Luk@ edytował ten post 03.05.2007 - |19:59|

• 0

#79 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 03.05.2007 - |20:02|

No niby tak, no ale takie informacje można by przekazać Sawyerowi albo Sayidowi. Mimo wszystko obstawiam, że chodziło tu o ciąże;)

Może Naomi nie widziała wyspy bo była noc;p w sumie nie głupie hehe

Setny jubileuszowy post;)

Stwierdzila, ze chmury się rozesżły i ujrzała wyspę ... ciekawe.

PS
Tutaj 108 post jest jubileuszowy ;-)
  • 0

#80 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 03.05.2007 - |20:04|

Jak dla mnie przegenialny odcinek. 10/10. Sawyer miał list bo zawsze go miał w kieszeni gdzieś o tym było. Kate go pytała czemu zawsze nosi go przy sobie i czemu strarannie go składa jakby miał wielką wartość. O ile od razu było wiadome, jeszcze w 1 sezonie że cooper to Sawyer to i tak było niesamowicie. Mnóstwo tajemniczości jest w tym odcinku. Rozpływam się normalnie :) I nie wmawiajcie mi że to zapchajdziura bo to jeden z najlepszych odcinków nie tylko z 3 sezonu ale całego Lost. Znowu uświadczyłem tych samych ciarek na plecach co kiedyś.

Teraz naprawdę można się spodziewać, że to wszystko to jest czyściec mimo, że autorzy zaprzeczyli. "Za gorąco tu na niebo" itp. Dymek mógłby być sumieniem, grzechami albo czymś takim.

Użytkownik Northim edytował ten post 03.05.2007 - |20:10|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych