Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 062 - S03E15 - Left behind

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
254 odpowiedzi w tym temacie

#61 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.04.2007 - |18:47|

O czym ty piszesz... mi chodzi o to że tam była kamera, ale Said napewno znalazł by pomieszczenie z monitorami po tym jak przeszukiwał wioskę po opuszczeniu jej przez innych. Więc albo to pomieszczenie jest pod ziemią, albo znajduje się w innym miejscu.

Może i znalazł. Skąd to mamy niby wiedziec. Jedyne co powiedział, to że nie znalazł nikogo z Innych.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#62 Šafráňský

Šafráňský

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 05.04.2007 - |19:05|

Bardziej niż analiza osobowości Juliet interesuję mnie dlaczego Locke miał bandaż na dłoni. Czyżby tak serdecznie ,,przywitał" się z tatusiem ? [joke]

Nagle zniknęła nam Rousseau . Jeśli nadal przebywała gdzieś w ukryciu być może była świadkiem ekspedycji The Others i powie w najbliższym czasie coś interesującego.

Co do Sawyera. Jego pozycja raczej się utrzyma nawet po powrocie Jacka. Doktorek straci autorytet zaraz po tym jak reszta zobaczy go z Juliet. Sayid związany z Sawyerem niechęcią do pani Burke przybiją sobie piątkę i pocisną z Ms.Beak (mam nadzieję)
  • 0

#63 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 05.04.2007 - |19:17|

a poza tym... jak mozna nudzic sie z dwoma kobietami w blocie i uciekajacych przed dymkiem?

A jeszcze jak się w deszczu "naciągają"-mniam :-D .

Według mnie- Juliet to szpieg.Inni być może tak łatwo nie odpuszczają :huh: Juliet być może ma za zadanie zinfiltrować "plażowiczów" a jak najlepiej to zrobić jak podając się za "odrzuconą" ?Może to jakaś forma zrehabilitowania się? Co do uniku przed pałką- musiała wiedzieć, ze Kate coś kombinuje ( może ktoś jej przekazał przed wejściem do pomieszczenia, że będzie miała niespodziankę w postaci kijaszka na twarzy???? No, ale z kolei w jaki sposób zostało jej to przekazane- za krótki czas i Kate być może by słyszała, że ktoś jej coś szepce. A może niektórzy Inni przewidują niedaleką przyszłość :hehe: w postaci flash'y :hehe: (ok, to żart)

Jak w poprzednich postach napisano: miała kluczyk, udawała nieprzytomną-bo nie wierzę, że po takiej dawce gazu od razu była by tak przytomna (vide Jack lub Kate- chodzi mi o to , że byli zdezorientowani po przebudzeniu )- a ona raz lub dwa porozglądała się i luzik.Pewność, że bariera wyłączona

W nocy dymek :huh: mnie bardziej przypomina jakiegoś robota (?) -słychać jakby odgłos kroków. No i zawsze widok jest z góry.Chociaż Locke spotkał to "coś" w dzień i też spoglądał do góry :huh:

Co więcej można napisać-Locke pewnie został zaakceptowany przez to, że "wyleczyło" go z kalectwa a i sam Ben był dla niego przychylny :unsure: , więc wybaczył mu ten wybryk z łodzią podwodną ;)

Nagle zniknęła nam Rousseau . Jeśli nadal przebywała gdzieś w ukryciu być może była świadkiem ekspedycji The Others i powie w najbliższym czasie coś interesującego.

Ja bym był za tym, że w jakimś sensie trzymała z Innymi i miała robić wodę z mózgu Losties.Może nie widziała wszystkiego, ale16 lat na Wyspie i nie natknąć się nawet na barierę ochraniającą Othersville a Lostowiczom zajęło to -ile to przebywają na Wyspie, 84-90 dni ???No i skąd wiedziała,w pierwszym sezonie, że Ta wyspa ma jakiś system obronny?Może mieli na nią jakąś teczkę :-D - a poważnie, coś musieli na nią mieć, żeby trzymała się i być może jakiś przypadkowych rozbitków :unsure: z daleka od Othersville. Może była "wygnańcem" z grupy, który niekoniecznie musiał znać Bena?

Zobaczymy co przyniosą nowe odcinki

Użytkownik Kiz edytował ten post 05.04.2007 - |19:55|

• 0

#64 paula19

paula19

Szeregowy

• Email
  • 57 postów
  • MiastoTeBeGie ;)

Napisano 05.04.2007 - |19:34|

Bardzo fajny odcinek :') daje 8/10! I dobrze, że Locke sobie poszedł z Innymi! Od kilku odcinków go nie lubię i mnie irytuje. Za to polubiłam Juliet. Jednak wydaje mi się że jest wysłana na Plaże przez Innych, i nie może nic mówić (miała by nie wiedzieć o Dymku a o tym że przez "ogrodzenie" nie przejdzie to wiedziała xD). A tak w ogóle to dymek zdjęcia zawsze robił a teraz to nawet szarpną się na flesza :D.
  • 0

#65 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.04.2007 - |19:53|

nakladali maski bo potem rzucali gaz usypiajacy czy jakis tam

Tak jasne :D Najpierw wrzucali gaz , potem zakładali maski, a na koniec pakowali swoje rzeczy :D
  • 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#66 Marcus

Marcus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 05.04.2007 - |19:58|

"Konfiguracje przeplatywania się nawzajem historii bohaterów we wspólnych flashbackach wydaje się nieprawdopodobna nawet jak na serial. Chyba każdy z nas już ma świadomość tego, że to raczej nie przypadek. Czyli to, że wszyscy są razem na wyspie tez przypadkiem być nie może."

No właśnie. Pamiętacie ten dowcip o 'mocno grzesznej' osóbce płci pięknej która modli się do Boga, będąc w (!) spadającym po awarii samolocie ? "Panie, wiem że zgrzeszyłam, ale czy za moje grzechy mają ponieść karę Ci wszyscy którzy ze mną lecą ?" Na co Bóg: "Tyle lat Was tu wszystkich gromadziłem ... !!!" (w skrócie).
  • 0

#67 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.04.2007 - |19:59|

Fajny odcinek nawiązujący klimatem do pierwszego sezonu. Może niezbyt porywające flashbacki, ale widziałem gorsze. Świetny główny wątek z Kate i Juliet, zwłaszcza schronienie się w drzewie (?), przypomina mi się bodaj pierwszy odcinek, gdzie sama Kate w czymś takim się schowała i policzyła do pięciu. ;) Jednak ten dymek to kaleka! Potrafił się wspiąć i wyciągnąć pilota z wraku kabiny, a następnie rzucić zwłoki na drzewo, tymczasem zwykły płotek okazał się barierą nie do przebycia! :huh:

Świetny motyw poboczny z resocjalizacją Sawyera, sam dałem się nabrać na numer Hurley'a. Odcinek zbyt wiele nie wniósł, ale nie był też wciśnięty na siłę, do tego przyzwoite retrospekcje i kapitalny motyw poboczny. Smażyłbym się w piekle, gdybym dał mniej niż 7/10! :clap: dla autorów odcinka...
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#68 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.04.2007 - |20:31|

Kod wpisany przez Juliett by uaktywnić ultradzwiękową bariere był:

1623
  • 0
Genesis

#69 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.04.2007 - |20:40|

Kod wpisany przez Juliett by uaktywnić ultradzwiękową bariere był:

1623

Nijak w sensowny sposób z tych liczb nie można ulepić 108. Dziwne jak na LOST B)

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 05.04.2007 - |20:42|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#70 ris

ris

Starszy szeregowy

• LAMER
  • 93 postów

Napisano 05.04.2007 - |20:43|

Żal Kate za to jaką ma wyrodną matkę. Motyw z miłością do kogoś kto bije i odnosi się jak do psa mocno naciągany. Jej matka jest psychicznie chora, na pewno nikogo nie kochała! Dziwne jest też zachowanie ludzi wiedzących dlaczego zabiła. Co za tym idzie niechęci do niej. To tyle Kate.
W całym serialu jedna rzecz, która jest dla mnie nie do przyjęcia to ten cały dymek. W tym odcinku przez chwilę odzyskałem wiarę. Sposób w jaki przedstawiony był dymek nasunął mi skojarzenia z filmem "Braterstwo Wilków" Niestety drugie spotkanie z dymkiem to znowu SF :/ Choć pewne cechy dymku czyli nie możność przefrunięcia nad słupami sprawia że ma przyziemne cechy. Ogólnie odcinek bardzo dobry.
  • 0

#71 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.04.2007 - |20:45|

http://bp0.blogger.c...07_12_33_46.jpg

czyli panowie :) wszystko to co mówiłem zaczyna być prawdą :)
jak opisywałem gdy był 1 Sezon żę Dymek = Cerberus :) i sprawdza się !!!!!!!!!!!!!!

tylko teraz pytanie .. dlaczego on Cerberus nie przejdzie pod ziemią ? :) kiieydś w odcinku chciał wciągnać Locke pod ziemie i widać, że może wchodzić pod ziemie.. trochę dziwne ..

czy jest sterowany przez kogoś ? tego nie wiem myślę jednak w 80% gdzieś że to pozostałości po Dharmie dawnej dharmie :) jakiś nieudany eksperyment

ah nie mogę się uspokoić po tej cudownej scenie z dymkiem ;) .. tylko oco kaman jak dymek robił im zdjęcia ? / prześwietłał je ? dziwne trochę ..

co do reszty scen i całości odcinka to jestem pod wrażeniem bo odcinek super i moim rodzicom też się bardzo podobał :)

Użytkownik Azazell edytował ten post 05.04.2007 - |20:52|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#72 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 05.04.2007 - |20:51|

Nijak w sensowny sposób z tych liczb nie można ulepić 108. Dziwne jak na LOST B)

Nie daje 108, ale są to dwie z sześciu tajemniczych liczb (16 i 23). One powtarzają bez przerwy. także Juliet miała skreconę ramie 4 razy.
  • 0
Genesis

#73 ajz

ajz

Szeregowy

• Email
  • 19 postów

Napisano 05.04.2007 - |21:19|

imho odcinek bardzo mocny, jeden z najlepszych :) wyjątkowo klimatyczne sceny z uciekającymi dwiema paniami przed cerberem, ogólnie wyjątkowo efektownie a dźwięk monstera robi wrażenie. Mnóstwo faktów skłania do myślenia że Juliet jest szpiegiem, ja też przychylam się do tej teorii. Zniknięcie innych ponownie zmusza mnie to przypomnienia iż NA NAPIE KTÓRĄ PRZECHWYCIŁ SAID WYRAŹNIE WIDAĆ ROZBUDOWANĄ SIEĆ PODZIEMI dlatego ponownie powiem że othersi czynnie je użytkują, w tym przypadku do ucieczki. Gdzie poszli? może do magicboxa? Myślę ze będzie to nowe miejsce i akcja powoli będzie zmierzać do odcinka w którym będą retrospekcje pewnej organizacji ;)

wątek z wkręceniem sawyera kapitalny, komiczny i typowo lostowy a widok panienek całych z błota miażdży xD

Ciekawe kiedy wreszcie zobaczymy podziemia...

Użytkownik ajz edytował ten post 05.04.2007 - |21:20|

• 0

#74 Shephard

Shephard

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoKraków/NH/WRCE

Napisano 05.04.2007 - |21:23|

Nie wiem czy o tym pisaliście ale gdzieś na tym forum spotkałem się z teorią że dymek to maszyna eliminująca rannych i przerażonych biorąc ich za niebezpiecznych( wysoki poziom adrenaliny), ponieważ jest stary i jego mierniki nie działają zbyt dobrze, często się myli
(patrz Eko). Juliet miała zwichnięte ramie i adrenalina napewno jej skoczyła. Dymek ją zeskanował, wycofał się, przeanalizował dane wrócił rano i chciał zabić tyle że Juliet schowała się za ogrodzeniem.
  • 0

#75 DarkPetr

DarkPetr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.04.2007 - |21:27|

Zniknięcie innych ponownie zmusza mnie to przypomnienia iż NA NAPIE KTÓRĄ PRZECHWYCIŁ SAID WYRAŹNIE WIDAĆ ROZBUDOWANĄ SIEĆ PODZIEMI dlatego ponownie powiem że othersi czynnie je użytkują, w tym przypadku do ucieczki. Gdzie poszli? może do magicboxa? Myślę ze będzie to nowe miejsce i akcja powoli będzie zmierzać do odcinka w którym będą retrospekcje pewnej organizacji ;)

Również przychylam sie do teorii o istnieniu podziemi. Jednak twierdze że Inni udali sie do miejsca którego nie ma na mapie, ponieważ Ben przewidział by to że Sayid wziął mapy tak jak wiedział, że Lock wział C-4.
  • 0
We Stop Hiding,We Stop Running ,We Stop Living In Fear xD
Dołączona grafikaDołączona grafika

#76 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.04.2007 - |21:36|

Trochę mnie dziwi jedno .. dobra niech ten Mur Chroni przed Cerberusem ale dlaczego w poprzednich odcinkach Lostowicze przesli nad murem i jakoś im sie udało !! a Dymek przeciez umie latać :) a w najgorszym wypadku wysoko skakać :) i co ? mam nadzieję, żę Twócy jakoś to wyjaśnią ..

w najgorszym wypadku można przyjąć że dymek sie boi nad murem i pod murem przechodzić
  • 0

#77 DarkPetr

DarkPetr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.04.2007 - |21:38|

Wydaje mi sie ,że to tylko maszyna i nie umie logicznie mysleć.
  • 0

#78 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 05.04.2007 - |21:45|

Juliet jest "Inną" i szpiegiem, bo:
- nie uspiono jej gazem i udawała nieprzytomną
- miała kluczyk do kajdanek
- kłamała, ze nie wie co to jest Czarny Dym, ale wiedziała, że Ogrodzenie go zatrzyma
- wiedziała , że Ogrodzenie jest wyłączone, czyli, że Inni opuścili Othersville

Juliet dla Bena jest wyśmienitą i chyba ostatnią okazją do ponoiwnej infiltracji lostowiczów. Po tym jak zginęli Ethan i Goodwin , a potem on sam się tam zjawił z fałszywą tożsamością i trafił na tortury, trudno sobie wyobrazić , co musiałby zrobić Ben , żeby umieścić wśród rozbitków szpiega - ochotnika. Ben dla Juliet jest wciąż jedyną szansą powrotu do domu, nawet pomimo zniszczenia łodzi podwodnej.
Naznaczenie Juliet - tak się zastanawiałem po co to , miałem pewne podejrzenia i chyba się sprawdziły. Naznaczenie to ograniczenie swobody poruszania się po Wyspie - osoba naznaczona przyciąga uwagę Cerberusa.

Ben - Tajemnicza Wyspo, Ben się nie boi tajemniczego plemienia , czy jakiejś grupy, bo po prostu nic takiego na Wyspie nie ma. Ben się boi paraliżu i utraty władzy. Gdyby się bał tajemniczego plemienia , to Inni by nie opuścili Othersville.
Po tym jak za jednym zamachem Locke niszcząc łodź podwodną rozwiązał mu dylemat z Jackiem (puścić go, czy złamac słowo) oraz sprawił, że Inni zostaną na Wyspie na dłuższy czas (być może na zawsze), Ben zyskał nowego sojusznika, któremu najwyraźniej sprzyja Wyspa.

John Locke - ostro awansował. Gdy przyszedł do Kate, był wolny i powiedział jej, że się za nią wstawił. Więźniowie raczej nie mają pozycji do negocjacji. Co więcej, wygląda na to, że John wreszcie odnalazł sens życia - Wyspę. Przyłączył się do Innych dobrowolnie i uzyskał w hierarchi bardzo wysoką pozycję i ogromne wpływy, być może jest drugi po Benie. Przekonał Bena do opuszczenia Othersville - gdy rozmawiał z Benem w nocy w 3x13 wypominał mu, że ma prąd i wodę, zyje w luksusie i przez to popadł w niełaskę Wyspy, która nie chce go uzdrowić.

Cerberus - niezdolnośc do pokonania 2-3 metrowego Ogrodzenia, zdolnośc do świecenia i najprawdopodobniej robienia zdjęc oraz wydawanie mechanicznych dźwięków, sugerują, że Cerberus jest mechaniczny, a czarny dym słuzy tylko do maskowania i ukrywania prawdziwego kształtu i wyglądu Cerberusa (to nie mój pomysł - przeczytałem o tym gdzieś ) .

Użytkownik Asignion edytował ten post 05.04.2007 - |22:13|

• 0

#79 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.04.2007 - |21:45|

ale niby przeistaczył się w Brata Ecko .. dziwne to wszystko właśnie 2 m ogrodzenia przejśc nie umie :|

Użytkownik Azazell edytował ten post 05.04.2007 - |21:47|

• 0

#80 DarkPetr

DarkPetr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 05.04.2007 - |21:54|

Nie może być idealny :P Gdyby wszystko umiał to by wszystkich powybijał i nie było by co oglądać ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych