Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 057 - S03E10 - Tricia Tanaka is Dead

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
175 odpowiedzi w tym temacie

#61 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 02.03.2007 - |08:48|

OOOŁ JEEE! Piękny, lajtowy odcinek o powrocie nadziei i o szukaniu radochy w pozornie banalnych czynnosciach;). No rzecz genialna, dożo humoru z najlepszej (Lostowej) połki, swietny pomysl z wozem, browcem i Rogerem - wybawicielem;). Piekny motyw przyjazni, wspolnego wysilku i zabawy w tej cholernej dżungli no i odzyskania wiary do zycia przez Charliego - chlopak moze juz zapomniec o Desowych flashach smiercionosnych. Hurley zrobił swoje :).

- scena w aucie czterech herosów wyborna, widac ze chlopaki swietnie sie bawily na planie.
- pominiecie mapy przez sawyera...przeciez to caly sawyer ;), jak dla mnie żaden ból - ile mozna nawijac o potrzebie wyjasnienia kwesti othersów i ich wiochy, mniejsza o jacka - doktorek da rade.

Bylabym nawet za utrzymaniem takiego klimatu do konca odcinku (jak zrobiono to jednym z odcinków X-Files czy Millenium) Nie wiem czy konieczne bylo spotkanie z Rousseau, wyszło tak typowo i przewidywalnie.
  • 0

#62 Kincaid

Kincaid

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 02.03.2007 - |09:02|

Nie zapominajmy o genialnym zwrocie akcji w heroicznej decyzji krytycznej Jabby, kiedy... bedac swiadom konsekwencji, biorac na siebie olbrzymia odpowiedzialnosc... postanowil pojezdzic sobie w kolko jeszcze troche. To zmienilo zdecydowanie realia wyspiarzy.

Aczkolwiek, zgadzam sie z oponia kolegi tu na forum. LOST obecnie sie oglada bo... sie oglada. Jest odcinek - ok. Nie ma odcinka - tez ok. Moze nawet bardziej ok.

W sumie nie zdziwilbym sie za mocno, jakby w koncowce serialu NIE wyjasnilo sie z 2/3 zagadek :)
  • 0
-------------------------------------------------------------------------------------
"Look, but don't touch. Touch, but don't taste. Taste, but don't swallow..."

regards
Michael Kincaid

#63 Mumin

Mumin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoGórny Ślonsk

Napisano 02.03.2007 - |14:25|

Odcinek dość kiepskawy. 5/10. Spodziewałem się, że akcja ruszy wreszcie do porzodu. A tu lipa. Trza będzie poczekać do przyszłego czwartku. Irytujące zachowanie Kate i Sawyera. Zachowywali się jakby wrócicli z pikiniku na leśnej polance. Tylko Kate coś tam powiedziała. Sawyer jakby nigdy nic, najnormalniej w świecie wszystko to olał. W sumie, patrząc się na jego osobowość, to to mogło to się wydwać normalne, no ale... Nie wiem co dalej sądzić o związku Kate-Sawyer. Oni się kochają czy nie??? Mnie się wydaje, że to bradziej James ją kocha. Ona dalej stoi w rozkroku między nim a Jackiem. I mam nadzieje, że ostatecznie wybierze doktorka. Co to do retrospekcji Hugo- nic ciekawego. W zasadzie wszystko to co widzieliśmy, opatrzone innymi obrazkami. Denerwujące jego zachowanie względem ojca. Z początku to mu się nie dziwiłem- opuścił ich, a zaraz po tym jak pojawiła się kasa to wrócił. Ale po tym jak jego ojczulek powiedział mu o tym, żeby się jej pozbył. Na koniec o całym III seznie. Nie uważam, że jest on zły. Wysoko oceniam szczególnie odcinki gdzie jest dużo akcji. Ale Lost od jego początku wiele stracił na uroku. to co mi się podobałow tym serialu to przede wszystkim tajeminca. Teraz mam wrażenie, że oglądamy zwykły serial akcji.
  • 0

#64 greavity

greavity

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 02.03.2007 - |14:35|

No odcinek napewno jeden z lepszych. Moze mi ktoś wytłumaczyc w jaki sposób Alex jest córka Russo i Bena skoro to Inni ja porwali ? Czy poprostu Inni wmawiali Alex ze Ben to jej ojciec??
  • 0

#65 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 02.03.2007 - |14:49|

Meteoryt wydaje mi się logicznym dopełnieniem wszystkich wydarzeń wokół Hugo i mniemam, że twórcy serialu mają rozsądne wyjaśnienie tych zdarzeń. Odcinek mi się podobał, bo jak inni oglądam Losta z podejściem: im więcej zagadek, tym lepiej, bo można pokombinować.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#66 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 02.03.2007 - |15:15|

Ogólnie odcinek mi się podobał, Był o wiele lepszy od poprzedniego. Nie było w nim za wiele akcji, ale przypomina mi trochę odcinki z pierwszej serii. Fajna scena jeżdżenia tym samochodem. Dziwię się ze początkowo nikt nie pomógł Hurleyowi z tym samochodem. Ogólnie fajnie że go uruchomili. Ciekawe czy przyda się w czymś i czy zobaczymy go w innych odcinkach. Czemu na ratunek Jacka poszły tylko 3 osoby? Spokojnie mogli wziąć jeszcze Sawyera, Jima i Charliego. Ocena odcinka: 8/10. :)
  • 0

#67 desmond_23

desmond_23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 02.03.2007 - |15:31|

No niestety znów się zawiodłem, odcinek oceniam 5/10. Jego przeciętność polega na zastoju w akcji, dłużyznach (chodzi mi głównie o nudną zabawę samochodem po puszczy). Ale tak naprawdę to najbardziej mnie rozbroiło jak w trakcie jazdy leciała ta miła muzyczka. Pokazywali to tak długo, wszystkie ujęcia, radocha i w ogóle sielanka. Poczułem się niemalże jak w domu Barbary w "M jak Miłość". Ktoś może się przyczepić i zapytać: czemu ja to oglądam? A dlatego, że wciąż mam nadzieję, że serial zmierzy ku konkretom, bo takie śmieszne codzienne wydarzenia z życia rozbitków są nużące i nie wnoszą nic nowego. Za wiele było tego typu odcinków...

Mam nadzieję, że będzie ożywienie w dalszych epizodach i przybędą lub rozwiążą się pewne tajemnice....bo tajemnica tatuażu Jacka nie zrobiła chyba na nikim wrażenie. Dynamizm i zaskoczenie to czego brakuje!!!!!!!!!!!!!!
  • 0

#68 Fisher

Fisher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 02.03.2007 - |15:35|

No odcinek napewno jeden z lepszych. Moze mi ktoś wytłumaczyc w jaki sposób Alex jest córka Russo i Bena skoro to Inni ja porwali ? Czy poprostu Inni wmawiali Alex ze Ben to jej ojciec??

Wmawiali Alex ze Ben to jej ojciec

odcinek fajny lekki i przyjemny :)

Mam nadzieję, że będzie ożywienie w dalszych epizodach i przybędą lub rozwiążą się pewne tajemnice....bo tajemnica tatuażu Jacka nie zrobiła chyba na nikim wrażenie.

...Ale jeszcze w drugim sezonie każdy chciał sie tego dowiedzieć

Użytkownik Fisher edytował ten post 02.03.2007 - |15:39|

• 0
Сделано в СССР

#69 desmond_23

desmond_23

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 02.03.2007 - |15:43|

...Ale jeszcze w drugim sezonie każdy chciał sie tego dowiedzieć
[/quote]
No wiesz jakoś bardziej interesuje mnie kwestia Dymu, Jednookiego, pozostałych bunkrów itp. Ate wszystkie takie przyziemne sprawy to ja bym wyciął, bo zajmują czas odcinka.
  • 0

#70 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 02.03.2007 - |16:28|

Odcinek dość kiepskawy. 5/10. Spodziewałem się, że akcja ruszy wreszcie do porzodu. A tu lipa.

Teraz mam wrażenie, że oglądamy zwykły serial akcji.

Nie rozumiem... to w końcu wg. Ciebie jest to serial akcji w którym akcja nie idzie do przodu?

PS. Dajcie spokój, serial będzie miał 6 sezonów. I zapewne najlepszy będzie ostatni sezon w którym wszystko się wyjaśni. Musimy przetrwać ciężki okres przeciągania. ;)

Użytkownik Marciin88 edytował ten post 02.03.2007 - |16:29|

• 0

#71 Sytams

Sytams

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoKamien Pomorski

Napisano 02.03.2007 - |16:52|

Meteoryt wydaje mi się logicznym dopełnieniem wszystkich wydarzeń wokół Hugo i mniemam, że twórcy serialu mają rozsądne wyjaśnienie tych zdarzeń. Odcinek mi się podobał, bo jak inni oglądam Losta z podejściem: im więcej zagadek, tym lepiej, bo można pokombinować.

kate poszla po pomoc ... czyli po Russo a Locke oraz Said szli za nia wiec tak naprawde to nikt nie szedl ratowac Jacka przynajmniej nie teraz ...
  • 0
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#72 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 02.03.2007 - |16:56|

Trnaci Tanaka była wypas. Szkoda, że tak krótko ją pokazali.

Tu można popatrzeć na nią więcej:

http://quentin.blox....-doroslych.html

Dopiero dzisiaj się zorientowałem :)

EDIT:

Żeby dwóch postów nie pisać, bo i po co. Odnośnie 'tajskiej panny' to polecam taki film pt. "Edmond" :D

Użytkownik Quentin edytował ten post 02.03.2007 - |17:49|

• 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#73 Aza

Aza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 02.03.2007 - |17:26|

Dopiero dzisiaj się zorientowałem :)

Panieeee......:D

Ale ta tajska panna z retrospekcji Jacka też jest niezla ;)

sry for offtopic
  • 0
And have you found it?-Hurley
No, It found me(The Island)-Locke

Dołączona grafika
1.Lost
2.The L word

#74 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 02.03.2007 - |17:34|

Poczułem się niemalże jak w domu Barbary w "M jak Miłość". Ktoś może się przyczepić i zapytać: czemu ja to oglądam? A dlatego, że wciąż mam nadzieję, że serial zmierzy ku konkretom, bo takie śmieszne codzienne wydarzenia z życia rozbitków są nużące i nie wnoszą nic nowego. Za wiele było tego typu odcinków...

mi właśnie takich codziennych wydarzeń z życia rozbitków trochę brakowało w 3 sezonie. odcinek lepszy od poprzedniego. nareszcie możemy posłuchać wspólnej rozmowy Sawyera i Hugo. do tego JinBo i jego angielski. nareszcie normalna, wesoła główna wyspa. oprócz cudownego odpalenia jakiegoś złomu i akcji z mapą... to praktycznie wszystko mi się podobało. pełen relax.
  • 0

#75 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.03.2007 - |18:16|

Ale po tym jak jego ojczulek powiedział mu o tym, żeby się jej pozbył. Na koniec o całym III seznie. Nie uważam, że jest on zły.

To byłoby coś gdyby Hugo oddał pieniądze, ale trzeba być naprawdę silnym psychicznie żeby sie na cos takiego zdecydować... Ja szczerze przyznam nie potrafiłbym oddać WSZYSTKICH pieniędzy, bo jakby nie było po życiu w takim luksusie perspektywa szukania pracy i w najlepszym wypadku powrót do podobnego barku jako kasjer byłoby bardzo trudne, w dodatku bez gwarancji, że klatwa minie.

No wiesz jakoś bardziej interesuje mnie kwestia Dymu, Jednookiego, pozostałych bunkrów itp. Ate wszystkie takie przyziemne sprawy to ja bym wyciął, bo zajmują czas odcinka.

Każdego to interesuje, jednak ja czerpię przyjemność z oglądania równiez takich odcinków, pośmiac się mozna itp. Wiem, że odpoczynków od odkrywania tajemnic mieliśmy wiele, ale ten "zapychacz" był wyjątkowo przyjemny... poza oczywistymi niedoróbkami takimi jak wyżej wymienione przez forumowiczów... ja dodam może jeden bubel, ktory chyba nie został wymieniony w postach do tej pory otóż Hugo z Charlim baaardzo długo zjeżdżali z tej góry pomimo dużej prędkości, natomiast Sawyer z Jimem szybko dotarli piechotą na dół ;-) JEdnak nie przeszkadza to w ogolnym odbiorze tej scneny oraz całego odcinka.

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 02.03.2007 - |18:18|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#76 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 02.03.2007 - |18:22|

Dopiero dzisiaj się zorientowałem smile.gif

Faktycznie fajna :P :). Ale Azjatka z retrospekcji Jacka była lepsza:P.
  • 0

#77 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 02.03.2007 - |18:45|

Dżizes...luuudzie, aż mi normalnie odcinek ością stanął.. ja poprosze Quentin abys swoje detektywistyczne zdolnosci skierowal w strone Desmonda...mmmm :-D
[zara se pewnie poogladam od srodka Black Hole]
  • 0

#78 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 02.03.2007 - |19:03|

Ogólnie to nie przepadam za odcinkami z Hurley'em. Ale ten był przynajmniej trochę zabawny, zwłaszcza kiedy Rogerowi odpadła głowa i kiedy Sawyer uczył Jima angielskiego :D
Przychylam się że panna z odcinka z Jackiem była lepsza od Trnaci :blush:
Sawyer widac nie potrafi się wysłowic nawet kiedy mu zależy, a szkoda, czasem trzeba ulec.
Końcówka wprowadziła raczej tylko to czego się można było spodziewac od kilku odcinków.
  • 0
Bursztyn & Perła

#79 Snow

Snow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoKraków

Napisano 02.03.2007 - |19:34|

Ja chciałbym tylko zarzucić ciekawostkę, że Tricia Tanaka brzmi nadwyraz podobnie do Tricia Takanawa - azjatyckiej reporterki w Family Guyu, która to jest parodią Connie Chung. Ot, taki psikus

Tricia Takanawa
Dołączona grafika

heheh, miałem dokładnie takie samo skojarzenie.
Jestem praktycznie pewny, że jest to jakieś mrugnięcie do fanów Family Guya, szczególnie iż FG, także idzie na stacji ABC :)

Aha i jeszcze jedna sprawa.
O co chodzi z Randym?
Do tej pory jego postać była
1) Szefem Locka w fabryce pudełek
2) Pracodawcą Hurleya
3) Podwładnym Hurleya

Coraz bardziej wydaje mi się, że wszystkie wspomnienia rozbitków są jakby zaprogramowane w ich umysłach, tak naprawde dane wydarzenia nie miały miejsca, stąd przenikające się te same postaci, wątki... liczby...

Użytkownik Snow edytował ten post 02.03.2007 - |19:40|

• 0

#80 Mumin

Mumin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoGórny Ślonsk

Napisano 02.03.2007 - |19:41|

Nie rozumiem... to w końcu wg. Ciebie jest to serial akcji w którym akcja nie idzie do przodu?

PS. Dajcie spokój, serial będzie miał 6 sezonów. I zapewne najlepszy będzie ostatni sezon w którym wszystko się wyjaśni. Musimy przetrwać ciężki okres przeciągania. ;)

Miałem na myśli serial akcji ale w innym znaczeniu. Akcja rozumiana tutaj jako strzelaniy, walki wręcz itp. Pod tym względem sezon III trzyma się dobrze :) . I jest to mocny jego pkt. A narzekam, że akcja nie rusza w tym odcinku, bo mam namyśli akcje jako fabułę. Bo pod tym względem, chyba się wszyscy ze mną zgodzą działo się w ostatnim epizodzie niewiele :) . I obyś miał rację, że wkrótce będzie lepiej :) .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych