Skocz do zawartości

Zdjęcie

Książki Star Wars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#61 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 07.11.2005 - |23:50|

Ostatnio powróciłem do Trylogii Thrawna oraz do książek : Labirynt Zła, Yoda - Mroczne Spotkanie i Spisek na Cestusie. Te ostatnie to Wojny Klonów.

Czekam na polskie wydania książek zapowiadanych - The LEgacy of the Force. O młodym Benie Skywalkerze (synu Luka i Mary Jade Skywalker). Na prezentowanej w Bastione SW okładce, Ben niebezpiecznie przypomina Anakina Skywalkera z początków kariery....

Rayden

Użytkownik Lord Rayden edytował ten post 08.11.2005 - |00:10|

• 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#62 Lord Yu

Lord Yu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.11.2005 - |15:42|

Na prezentowanej w Bastione SW okładce, Ben niebezpiecznie przypomina Anakina Skywalkera z początków kariery....

To nie Ben, ale Jacen Solo. Ben w LOTF ma 10-15 lat (chyba jakoś tak), a ten gość ma ponad 20. A poza tym na oficjalnej powiedzieli wyraźnie, że to Jacen.
  • 0
Star Wars Mastermind

"SW fans are among the most negative, doom-saying whiners I've ever encountered. Count on SW fans to take one statement and turn it into either a lie or a proclamation of disaster"
-- Randy Stradley

#63 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 10.11.2005 - |19:30|

A to fatalnie ! Nie lubię Jacena (wolę Jainę i św. pamieci Anakina Solo). Zmylił mnie ten opis na Bastionie :
"Cała seria będzie składać się z dziewięciu książek i skupiać na przygodach Rycerzy Jedi wśród których znajdować się będzie najmłodszy z rodu Skywalkerów: Ben. ".

To znaczna różnica czy Ben ma 10 czy 15 lat. W średniowieczu 15-latek mógł zostać rycerzem i być gotowym do walki. Świat SW , żyjący w ciagłej wojnie, chyba równie szybko pobudza do rozwoju jednostek. Tak więc 15letni Ben Skywalker może już być Jedi o niezłych umiejętnościach, choć może być tylko padawanem. Ale kogo ? Ojca czyli Luka czy może kogoś innego ?

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#64 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 09.12.2005 - |15:58|

Uważam, że infantylizm przewija się przez wiele z książek tzw EU - Expanded Univesre. Ale rzeczywiście, panie dały najgorszą plamę. Jeszcze dołożyłabym "Pakt na Bakurze" i "Ślub Księżniczki Leii" a z tych pierwszych "Spotkanie na Mimban" :censored:

Co do Spotkania na Mimban, to trzeba wziąść poprawkę na jeden fakt - ksiązka ta została napisana i wydana jeszcze przed premierą "Imperium Kontratakuje" stąd tyle gaf w niej.

Natomiast "Pakt na Bakurze" jest IMO całkiem w porządku.
Na tej książce opiera się jeden ze scenariuszy oficjalnego RPG.

"Ślubu Księżniczki Leii" z grzeczności nie skomentuję :wacko:
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#65 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 10.02.2006 - |14:50|

Uuuu. bolało....
Właśnie miałam bliskie spotkanie trzeciego stopnia z pierwszym tomem "Dark Nest: Joiner King" Troy Denninga. Powiedzmy, że podobała mi się. Ciekawe, co będzie w drugim tomie "Unseen Queen".
Książka eksploatuje wątki zawieszone w "Star by Star" - porwanie Raynara Thula przez Lomi i Zelka. Ben ma 8 lat i jest zafascyniowany wujkiem Hanem, czyli stara się nie używac Mocy... No cóż, sama nie wiem.

Z kontynuacji Trylogii Thrawna - Survivor's Quest. Też niezłe.
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#66 Cyclops

Cyclops

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 16.02.2006 - |00:02|

przeczytalem wasza chronologie dotyczaca powiesci Star Wars ale tego tytulu nieznalazlem Star Wars - Zahn Timothy - Rozbitkowie z Nirauan i niewiem po ktorej ksiazce powinien byc umieszczony
  • 0

#67 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.02.2006 - |12:26|

przeczytalem wasza chronologie dotyczaca powiesci Star Wars ale tego tytulu nieznalazlem Star Wars - Zahn Timothy - Rozbitkowie z Nirauan i niewiem po ktorej ksiazce powinien byc umieszczony

Przed pierwszą z Nowej Ery Jedi
  • 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

#68 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 16.02.2006 - |14:17|

I nie szukaj tego tytułu, bo oryginalny to "Survivor's Quest" a chronologii pełnej poszukam i jak znajdę, to wrzucę, z tym, że w oryginale.
  • 0

.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#69 Cyclops

Cyclops

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 23.02.2006 - |18:09|

Spoko wielkie dzieki za info
  • 0

#70 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.02.2006 - |21:01|

Wczoraj skończyłem "Napaść na Selonii". Pod względem stylistycznym napisana raczej niezbyt pięknie, ale całkiem fajna historia. Wystarczy przymróżyć oko na niezbyt wyrafinowane opisy i nawet wciąga. Szkoda, że nie mam pozostałych części trylogii:((
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#71 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów

Napisano 05.03.2006 - |13:16|

czy tu jest jakiś upload? Bo mam w wersji pdf póki co, chyba że uda mi się przerobić na tekst i uporządkować.
  • 0

.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#72 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 05.03.2006 - |13:31|

Zawsze mozesz wrzucić na www.sendspace.com a tu podać pierwszego linka ;)
  • 0

#73 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 28.07.2006 - |00:08|

OBI-WAN
Zapowiada sie ciekawie... lecz raczej nie ma to wiele wspólnego z Star Wars, oprócz aktora...
  • 0

Dołączona grafika

#74 Sky_walker

Sky_walker

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.08.2006 - |14:58|

Poszukiwany komiks
Star Wars Knights of the Old Republic: Flashpoint
a konkretnie każda dostępna część :)
Linki, stronki, itp. -=> PM do mnie (także, jeśli chcesz e-maila).

Z góry wielkie dzięki
  • 0

#75 yorar

yorar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 13.08.2006 - |16:01|

Skończyłem jakiś miesiąc temu czytać Władcę Dwumyślnych, chyba najnowsza dostępna w Polsce książka o SW. Niezgorsza, ale czytałem lepsze rzeczy z Seri GW. To jest tom 1, a zakończenie jest jakby już nie było 2. :/ A już zupełnie na dniach skończylem Ostatnie Proroctwo. Ciekawa ksiązka, ukazuje Vongów w ciekawym świetle. :)
  • 0

#76 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.08.2009 - |16:43|

Trylogia Thrawna świetna i idealny materiał na kolejną trylogię.
Reszta książek takie średnie czytadła.

Za to seria z super hiper myśliwcem niszczącym gwiazdy wola o pomstę do nieba.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#77 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.06.2010 - |00:31|

Pytanie do obeznanych w temacie SW? Jak zacząć czytać książki? Chronologicznie http://www.gwiezdne-...tekst.php?nr=91 czy w jakieś innej kolejności np serie w poszczególnych kolejnościach?
  • 0

#78 Petrosdbz20

Petrosdbz20

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 15.02.2014 - |22:19|

Ostatnio sobie postanowiłem poczytać, więc kupiłem na allegro zestaw 10 pierwszych książek kieszonkowych od Amber (cena była całkiem atrakcyjna). Kończę trylogię Bane'a i tak się zastanawiam, czy warto czytać wszystkie wydane tytuły? Wątpliwości mam przykładowo do takich Wojen klonów, X-wingów czy Nocy Coruscant? Żeby zebrać całą kolekcję musiałbym się trochę nakosztować, a jednak wolę czytać na papierze. Więc, czy są jakieś pozycje, ktróre można bez obaw sobie darować?

• 0

#79 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.02.2014 - |22:07|

http://www.amazon.co...6370/uncrate-20

• 0

#80 Delenn

Delenn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 09.07.2015 - |17:47|

Mi się podobał Ślub Księżniczki Leia - w ogóle mnie fascynują czarownice z Dathomiry.
Czy ktoś mógłby mi podać tytuły książek, w których opisana jest wojna z Yuuzhan Vongami?
Ktoś pytał o encyklopedię SW - ja posiadam jedną, ale jest to wydanie dotyczące głównie filmów i krótko powstałych po nich książkach.
Polecam Akademię Ciemnej Strony oraz Miecze Świetlne. Bardzo lubię potomstwo Hana i Leii. Pozdrawiam fanów Star Wars.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych