Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#61 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 10.09.2003 - |21:40|

Tu już nawet nie ma czego komentować. I jak zwykle "wyciągniemy wnioski", "podejmiemy decyzje"... to już nudne. I tak nic z tego nie wyjdzie :(.
  • 0
"...something takes a part of me..."

#62 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.09.2003 - |21:47|

3. 10 IX 2003 Polska - Szwecja 0:2

No i wykrakane :] ech.. koniec świata

No niestety. Pomimo pierwszej bramki, Polacy pokazali futbol taki jakiego juz dawno nie widziałem. Cóż z tego jesli zabrakło nam zgrania, precyzji oraz szczęścia. Łotwa wygrała z Wegrami, co daje nam jeszcze matematyczne szanse by zagrać w barażach, a tam na kogo bysmy nie trafili to z góry skazani jesteśmy na porażkę. Jedymym pocieszeniem jest to, ze skoro pokonalismy Łotwę, a Łotwa Węgrów, to nie powinniśmy miec problemów. BOŻE CHOC RAZ NAM DOPOMÓŻ!!!

Zacznijmy,że nie matematyczne a całkiem spore i realne.Gorzej z tym,że z kim zagramy w barażach?Hiszpania,Walia,Niemcy,Norwegia-Czarno to widzę,choć źle nie zagraliśmy,brakuje nam tego cholernego szczęśćia oraz pewności w grze,zdecydowania to jest najgorsze.Janas robi co może,a się nie udaje.Krzynówek,Hajto(mimo czerwonej kartki),Kłos i nawet Saganowski zasługują na pochwałę,zagrali dobrze,Dudek?Ja go nie oceniam,on zawsze jest najlepszy,jest po za wszelkim zdaniem-jest najlepszy.Mam nadzieję,że w tych barażach zagramy i coś wykombinujemy,aby zagrać w Euro 2004:Portugalia.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#63 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 10.09.2003 - |21:49|

MacGyver - mnie nie obchodzi, czy grali dobrze, czy nie. Ważne jest czy wygrali, czy przegrali. A nasi przegrali i nieważne jest jaką grę zaprezentowali, gdyż za to nie zdobywa się punktów, tytułów, itd. Niech nasi piłkarze w końcu wbiją to sobie do głowy. Mam nadzieję, że nie dostaną się do baraży!!! :angry:
  • 0

#64 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 10.09.2003 - |23:13|

Już sobie wyobrazam te baraze:

29.10.1997 Węgry - Jugosławia 1:7
15.11.1997 Jugosławia - Węgry 5:0
suma: 12:1

14.11.1999 Izrael - Dania 0:5
17.11.1999 Dania - Izrael 3:0
suma: 8:0

10.11.2001 Austria - Turcja 0:1
14.11.2001 Turcja - Austria 5:0
suma: 6:0

To wyniki z "najciekawszych" meczów barażowych ostatnich lat.

Mam nadzieję, że nie dostaną się do baraży!!!

Też mam taką nadzieję
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#65 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 11.09.2003 - |07:30|

EEEE tam w barażach trafiamy na Słowenię i jest ok :), a tak poważnie to sposób gry w tym meczy był najlepszy od czasu meczu z USA w Korei tyle tylko, ze wynik nie taki co po części wynika z szybko strzelonej bramki, a po części z tego, że nawet przy naszej dobrej grze Szwecja jest po prostu lepsza..

Użytkownik Delta edytował ten post 11.09.2003 - |07:39|

• 0

#66 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 11.09.2003 - |10:51|

MacGyver - mnie nie obchodzi, czy grali dobrze, czy nie. Ważne jest czy wygrali, czy przegrali. A nasi przegrali i nieważne jest jaką grę zaprezentowali, gdyż za to nie zdobywa się punktów, tytułów, itd. Niech nasi piłkarze w końcu wbiją to sobie do głowy. Mam nadzieję, że nie dostaną się do baraży!!! :angry:

Święte słowa!!! Oglądałem mecz i łudziłem się, że może stać nas na remis, ale ta szybka bramka sprowadziła mnie na ziemię. To było poprostu żałosne, jedyny Krzynówek coś tam jeszcze grał a reszta z " wielkim" Tomaszem Hajto na czele ( który nie dawał sobie rady więc musiał faulować pozbawiając nas już całkiem szans nawet na uratowanie twarzy) była poprostu słabsza od Szwedów.

Nawet jak awansujemy do baraży, chociaż oby nie bo uważam, że na to nie zasłużyliśmy to sprawdzi się najprawdopodobniej scenariusz z Korei, a co tam było to wszyscy wiemy.

Wracając jeszcze do siatkarzy to oni od czasów juniorskich gdzie większośc z nich zdobyła złoty medal MŚ juniorów w Bahrajnie niczego się nie nauczyli, grają dalej jak juniorzy i boję się, że tegoroczni złoci juniorzy skończą tak samo chociaż OBYM SIĘ MYLIŁ!!!!

Pzdr :rolleyes:
  • 0

#67 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 11.09.2003 - |12:10|

O naszych piłkarzach to już nawet nie ma co pisać. Mam nadzieję, że nie dostaną się do baraży. Gdyby nawet weszli do tych mistrzostw to wstyd byłoby patrzeć na ich dalsze poczynania. Dość o tym.
Co do siatkarzy to ja nie wiem... chyba w psychice mają jakąś blokadę. Coś dziwnego się z nimi dzieje. Przecież grać umieją, potwierdzili to nie raz. Ja jeszcze mam nadzieję, że za rok, dwa pokażą swoje możliwości. Tylko muszą grać odważniej. Te mistrzostwa są już stracone ale będą jeszcze inne rozgrywki. I powiem wam, że znacznie przyjemniej patrzy mi się na naszych przegrywających siatkarzy niż piłkarzy. Fakt, że chwilami się wkurzam ale mam też chwile radości. U piłkarzy nie przeżyłem szczegóolnych emocji od czasu eliminacji do MŚ w Korei.
  • 0

#68 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 11.09.2003 - |12:36|

Ale tak jest zawsze. Popaczcie na mlodziezowki. W noge wygrywaja w siatkie zdobywaja medale. Wszyscy mowia ze to nasza nadzieja ze oni to swiatu pokaza. Przychodzi wiek seniora i co pokazuja ze szkoda mowic. Klutnie z dzienikazami, obrazanie kolegow z rebrezentacji i boiska. Mowienie jakim sie jest wspanialym i ze to nie jego wina przegrany mecz to koledzy. Albo debilne zagrywki w stylu Hajty. Tego nie ma sensu ogladac.

Mnie nie interesuje styl w jakim by nasze reprezentacje wygrywaly jezeli by wygrywaly. Zwyciascow sie nie ocenia.
  • 0

#69 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 11.09.2003 - |15:20|

Święte słowa!!! Oglądałem mecz i łudziłem się, że może stać nas na remis, ale ta szybka bramka sprowadziła mnie na ziemię. To było poprostu żałosne, jedyny Krzynówek coś tam jeszcze grał a reszta z " wielkim" Tomaszem Hajto na czele ( który nie dawał sobie rady więc musiał faulować pozbawiając nas już całkiem szans nawet na uratowanie twarzy) była poprostu słabsza od Szwedów.

Nawet jak awansujemy do baraży, chociaż oby nie bo uważam, że na to nie zasłużyliśmy to sprawdzi się najprawdopodobniej scenariusz z Korei, a co tam było to wszyscy wiemy.

Wracając jeszcze do siatkarzy to oni od czasów juniorskich gdzie większośc z nich zdobyła złoty medal MŚ juniorów w Bahrajnie niczego się nie nauczyli, grają dalej jak juniorzy i boję się, że tegoroczni złoci juniorzy skończą tak samo chociaż OBYM SIĘ MYLIŁ!!!!

Jeśli tak twierdzicie to [beeep] się znacie na piłce!!!Pewnie,że ważne są zwycięstwa i punkty,ale jak polska przegrywa to najlepiej się od niej odwrócić i wogóle nie być polakiem.Ja chrzanie takich kibiców,mi jest przykro,że przegrali,ale nigdy się od nich nie odwróce,zawsze będe w nich wiuerzył bo jestem POLAKIEM!!!!!!!!!!!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#70 RAFTER

RAFTER

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 11.09.2003 - |15:24|

nasza kochana drużyna sie wysiliła 2:0 pierwszy gol w 2minucie poprostu korozja
  • 0

#71 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 11.09.2003 - |16:06|

Jeśli tak twierdzicie to [beeep] się znacie na piłce!!!Pewnie,że ważne są zwycięstwa i punkty,ale jak polska przegrywa to najlepiej się od niej odwrócić i wogóle nie być polakiem.Ja chrzanie takich kibiców,mi jest przykro,że przegrali,ale nigdy się od nich nie odwróce,zawsze będe w nich wiuerzył bo jestem POLAKIEM!!!!!!!!!!!

Czy to, ze sa Polakami to znaczy, ze sa najlepsi na swiecie? Takie oszukiwanie sie doprowadzilo do sytuacji, ktora mamy: ludzimy sie, ze nasi graja na swiatowym poziomie, a cala nasz nadzieje pokladamy w tym, ze nasi trafia na Slowenie w barazach. Otworzmy oczy powiedzmy szczerze: trzeba kogos, kto ,zbduje nam prawdziwa druzyne. Uwazam, ze nasza mlodizezowka gra duzo lepiej niz narodowka. Niestety nie widze w tej chwili trenera w Polsce, ktory bylby w stanie to zrobic.
  • 0
There is always a bigger fish.

#72 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 11.09.2003 - |19:35|

To nie kwestia trenera.trenerów to mamy aż nadto za dobrych i za dużo:Kasperczak,Engel,Janas,Jabłoński,Piechniczek,Lorens czy Gmoch i tak dalej.Tu chodzi o mentalność piłkarzy,oni jakoś dziwnie grają w meczach,Engel ich tak ustawił,że grali pewnie,jeden na jednego i się niczego nie bali!!!Rozwalili Norwegów,Ukrainów i tak dalej.Oni potrafią grać w piłkę,a zwłaszcza Dudek,Krzynówek,Hajto,Żewłakow,Bąk nie mówiąc o Olim,Sypniewskim i by tak dalej wyliczać.
  • 0

#73 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 12.09.2003 - |10:08|

No i znów nic nie rozumiem... myslę o siatkarzach. Jednego dnia przegrywają z jakąś tam Grecją a na drugi dzień pokonują samych mistrzów olimpijskich. I niech nikt mi nie mówi, że wygrali tylko dlatego że Serbia i Czarnogóra nie miała motywacji albo, że grała w słabszym składzie. Nawet taka Serbia i Czarnogóra jest zespołem doskonałym. A naszym chyba brakuje koncentracji. Wczoraj zagrali koncertowo, widzieliście ? Wspaniały mecz. Szczególnie mnie zdumiała końcówka trzeciego seta, kiedy po wspaniałych serwach Prygla, omal nie wygraliśmy czegoś co było już przegrane. I w tym momencie byłem spokojny o rezultat w następnym secie, bo widać było, że naszym zależy. Dostali strasznego powera. Piąty set to już wiadomo - loteria. Ale się udało! :) Gramy dalej. Tylko szkoda tamtych dwóch przegranych meczów w końcówce, mogliśmy grać o medale. Było tak blisko...
  • 0

#74 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 12.09.2003 - |10:16|

Co do tej mnogosci trenerow to lekka przesada. Jest moze kilku. Engel moze i zmobilizowal zawodniku, ale tylko na eliminacje. Bo to co pokazali na na MS bylo zalosne. O klesie trenera wlasnie swiadczy jak przygotuje zawodnikow. Co do wygranych nad Ukraina i Norwegia to dalej im nie idzie. Jestem wiernym kibicem naszej reprezentacji, ogladam wszystkie ich mecze, mimo iz niektore sa zenujace. To ze sie martwie o wyniki nie jest oznaka tego ze sie odniej odwracam. Wrecz przeciwnie nie bede sie cieszyl i chwalil zawodnikow za to ze sie osnieszaja. Owszem mamy kilku dobrych zawodnikow ale i oni wypadaja czasami sniesznie w meczach reprezantacyjnych. I nikt mnie nie przekona ze Hajto jest dobrym obronca. Dobry to on byl jak Waldoch nim kierowal sam nie umie grac.

Pocieszam sie ze wczoraj Polska wygrala z Serbia w siatke.
  • 0

#75 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 12.09.2003 - |13:53|

No w końcu siatkarze zagrali tak jak się od nich oczekiwało, można mówić, że Serbowie nie mięli motywacji do gry ale to są zawodowcy i nie wierzę, że chcięli tem mecz przegrać. Mam nadzieję i wierzę w to , że zajmą 5 miejsce bo z tych drużyn, które będą walczyć o miejsca 5-8 są chyba siatkarsko najlepsi choć z psychiką to różnie bywa.

Co do piłkarzy to nie jest tak, że się odwracam od reprezentacji Polski też oglądam wszystkie mecze i chcę żeby wygrywali i wypadali za każdym tazem jak najlepiej, ale piłkarze też powinni znać swoją wartość i miejsce w szyku, bo gadaniem np. Hajto, to się nic nie zwojuje, oni są zawodowcami nic innego nie robią tylko kopią piłkę, to jest ich zawód.
Przykładem jest wypowiedź Macieja Żurawskiego po meczu, który powiedział, że po stracie bramki już w 2 minucie meczu rozleciał im się cały plan taktyczny.
To ja czegoś nie rozumiem: to trener nie bierze takiej ewntualności pod uwagę?Tym bardziej, że do końca meczu zostało jeszcze 88 minut i można było ten mecz jeszcze wygrać, ale niestety coś z psychiką jest też coś nie tak.

Mam nadzieję chociaż będzie naprawadę ciężko NASI będą walczyć w tych eliminacjach do końca :P

Pzdr :D
  • 0

#76 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 19.09.2003 - |13:49|

Panowie i Panie dziś wielki mecz!!!
LEGIA-wisła

Niewątpliwym jest to,że LEGIA wygra gładko 5-1 i to będzie początek końca wisełki.

HAHAHAAHAHAAA!!!!!!!!!!!!MISTRZ MISTRZ LEGIA MISTRZ MISTRZ MISTRZ LEGIA MISTRZ!!!!!!!!!!!
  • 0

#77 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 19.09.2003 - |13:55|

Święte słowa poprzednika LEGIA jest WIELKA!!!!
Żałuje tylko, że akurat nie mogę iść na ten mecz bo ostatnio na meczu z Lechem był super atmosferka zresztą na każdym meczu na Łazienkowskiej jest SUPER!!!

Ale na pewno usiądę przed telewizorkiem i będę trzymał kciuki za NASZĄ LEGIĘ!!!

!!!!!!!!!!!!MISTRZ MISTRZ LEGIA MISTRZ MISTRZ MISTRZ LEGIA MISTRZ!!!!!!!!!!!

-------------------
  • 0

#78 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 19.09.2003 - |14:05|

Jeszcze co do meczu,tytuł portalu onet.pl

Wisła i Legia:Bogaty i Biedny

Niestety to co piszą to prawda,Legia bez bogatego sponsora,na szczęście ma się to zmienić!!!Legia do boju!!!Niestety mecz obejrze tylko na łuku :D
  • 0

#79 hvolt

hvolt

Plutonowy

• VIP
  • 372 postów
  • MiastoPruszków

Napisano 19.09.2003 - |21:40|

LEGIA - Wisła 4 : 1 !!!!!!!!!

Jeszcze jestem pod wrażeniem meczu, Wisła na kolanach!!!!!!!
LEGIA jest WIELKA!!!!!!!! To był poprostu kapitalny mecz w wykonaniu Legii oby tak w pozostałych meczach i tylko żałuję, że nie było mnie na Łazienkowskiej.

!!!!!!!!!!!!MISTRZ MISTRZ LEGIA MISTRZ MISTRZ MISTRZ LEGIA MISTRZ!!!!!!!!!!!

Pzdr :P
---------------

P.S. MacGyver prawie trafiłeś wynik gratulacje za świetne wyczucie.

Użytkownik hvolt edytował ten post 19.09.2003 - |21:44|

• 0

#80 Delta

Delta

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 19.09.2003 - |22:02|

TAAAAAK oglądam wiele meczów!! Nawet Żona na mnie narzeka, że siedze przed telewizorem, ale odkąd się urzidziłem Legia NIGDY nie wygrała w takim stosunku z Wisłą I większość sukcesu należy oddać brankom strzelonym w ciągu 2 minut i to już nie pierwszy raz!! To był wielki mecz trochę szczęsicia a;e teżpokazał, że wisła ma lekkiego doła. NIe lubie Kubickiego ale tym razem chule czoło gerneralnie jest super!!!!!!!!!!!!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych