Ranking oglądalności
Napisano 24.02.2007 - |15:24|
http://www.calendarl...com/tv/ratings/
tam macie pełny obraz oglądalności... wyniki umieszczane są zawsze w środę i odnoszą się do poprzedniego tygodnia (od poniedziałku do niedzieli)
I uwaga, strona zawiera tylko dane ze stacji o ogólnokrajowym zasięgu (zapomnijcie tam o USA Channel, czy SciFi Channel :/)
Napisano 03.03.2007 - |16:05|
Napisano 04.03.2007 - |19:17|
Thank you and Nestle!
Napisano 04.03.2007 - |20:25|
Napisano 04.03.2007 - |20:45|
ale serial powinien się zakończyć w jakiś nieoczekiwany sposób i, żeby jedna ważna zagadka nie została rozwiązana, żeby mogli się pochwalić jeszcze zapowiedzianym już filmem, który ma zakończyć definitywnie LOST'a
Oczywiscie jesli producenci ukochani nie beda chceli ciagnac losta w nieskonczonosc,ja osobiscie uwazam,ze pociagna losta az ogladalnosc spadnie,i wtedy bedzie za pozno na robie filmow bo wszyscy beda ,za przeproszenim "zygac" lostem.Swoja droga to ciezko byloby chyba zrobic film w oparciu o losta.Jak dla mnie musialby byc neutralny,zeby bohaterowie mieli rowne role,bez 1 czy 2 bohaterow glownych wokol ktorych mialoby sie wszytko krecic.
Użytkownik piotrekoonpl edytował ten post 04.03.2007 - |20:48|
Napisano 04.03.2007 - |20:54|
Napisano 07.03.2007 - |19:24|
24 pozycja z 12.78 milionow.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 07.03.2007 - |20:09|
Genesis
Napisano 07.03.2007 - |20:35|
Napisano 08.03.2007 - |05:13|
Czy takie Smallville też jest serialem elitarnym? A Star Gate? One miały prawdopodobnie mało widzów w swoich ostatnich sezonach.
Thank you and Nestle!
Napisano 09.03.2007 - |00:59|
Tak było w środę:
- największa oglądalność wieczoru POWTÓRKA Criminal Minds - 13.84 mln (emisja 21.00)
- Lost S03E11 nowy odcinek - 12.34 mln
- ta sama pora co Lost - POWTÓRKA CSI: NY - 11.64 mln
Różnica między nowym Lost a powtórką CSI: NY - 0.7 mln
Czyli rzeczywiście Lost staje się serialem dla fanów/maniaków, bo ludzie wolą oglądać powtórki innych seriali bardziej niż nowe odcinki Losta, to chyba najlepszy dowód na to, że Lost staje się za bardzo przekombinowany i za bardzo się dłuży, trzeba było kończyć, a powalczą jeszcze kolejny sezon, ach tak kasa... może coś regionalnego na koniec "Kończ waść, wstydu oszczędź".
Edit:
To tak jak mówić o nas i Chińczykach.
Nie można porównywać ogladalności seriali ze stacji typu ABC o zasięgu ogólnokrajowym, do tego co leciało na The WB (teraz na The CW), nawet The CW nie ma całości kraju pokrytego, a o kablówce jaką jest Sci-Fi nawet nie będę mówił.
Użytkownik martha edytował ten post 31.05.2007 - |11:49|
Napisano 09.03.2007 - |05:38|
12.78 to duzo, jeżeli dopiero od 6 zdejmują.
Czy takie Smallville też jest serialem elitarnym? A Star Gate? One miały prawdopodobnie mało widzów w swoich ostatnich sezonach.
STargate czy BSG są w płatnej, za ten konkretny kanał, kablówce puszczane - w Sci Fi channel. Żeby to porównywać ze stacjami ogólnodostępnymi to należałoby chyba mnożyć ich wyniki razy 10, ale na pewno kilka razy. Nie wiem dokłądnie ile należałoby mnożyć te wyniki, żeby były porównywalne, ale na pewno nie da się wprost ich wyników porównywać..
Napisano 09.03.2007 - |08:49|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 09.03.2007 - |12:40|
Oglądalność i tak jest bardzo wysoka. Dodaj sobie do tego wyniku ludzi, którzy nie oglądają w tv tylko wolą legalnie ściągnąć nowy odcinek ze strony ABC.Czyli rzeczywiście Lost staje się serialem dla fanów/maniaków, bo ludzie wolą oglądać powtórki innych seriali bardziej niż nowe odcinki Losta, to chyba najlepszy dowód na to, że Lost staje się za bardzo przekombinowany i za bardzo się dłuży, trzeba było kończyć, a powalczą jeszcze kolejny sezon, ach tak kasa... może coś regionalnego na koniec "Kończ waść, wstydu oszczędź".
Napisano 09.03.2007 - |14:35|
Sci-Fi nie jest kanałem płatnym.STargate czy BSG są w płatnej, za ten konkretny kanał, kablówce puszczane - w Sci Fi channel. Żeby to porównywać ze stacjami ogólnodostępnymi to należałoby chyba mnożyć ich wyniki razy 10, ale na pewno kilka razy. Nie wiem dokłądnie ile należałoby mnożyć te wyniki, żeby były porównywalne, ale na pewno nie da się wprost ich wyników porównywać..
Genesis
Napisano 09.03.2007 - |16:25|
Napisano 09.03.2007 - |17:44|
Odcinka nie można ściągnąć ze strony ABC, co najwyżej obejrzeć, no i nie da się przewijać tam reklam.Oglądalność i tak jest bardzo wysoka. Dodaj sobie do tego wyniku ludzi, którzy nie oglądają w tv tylko wolą legalnie ściągnąć nowy odcinek ze strony ABC.
Zrzucić to można z iTunes za 1.99$ za odcinek.
Obecna oglądalność Losta, to mniej więcej 50% tego co było pod koniec sezonu pierwszego, ogólnie to z czasem oglądalność powoli cały czas spada...
Jakby nie patrzyć lepiej pamięta sięseriale, które kończyły się przy rewelacyjnej oglądalności (po prostu kończyła się historia), anie z powodu tego, że już nie ma kto tego oglądać i robi się dziwne manewry i kończy pomijając kilka odcinków, żeby tylko chociaż zakończenie można było zobaczyć w TV.
Napisano 09.03.2007 - |17:47|
Dużo ludzi nie ogląda, bo po prostu czekają aż wyjdzie na DVD. W końcu oglądnąć cały sezon naraz to rarytas. I niektórzy napewno tak robią. Niestety nie wiem gdzie można znależć dane o wynikach sprzedaży DVD Może ze 2-3 mln sztuk? Sprzedaż zagranicznym stacjom świeżego sezonu to też na pewno niezły zarobek. ABC też od niedawna zarabia na wszelakich kubkach, koszulkach, a nawet na bieliźnie z serialu Gotowe na wszystko
Ale i tak najważniejsze są wyniki oglądalności. A te, mimo że słabsze, to i tak mocne i stabilne!
Napisano 09.03.2007 - |17:53|
Genesis
Napisano 10.03.2007 - |01:04|
Wiadomo ze 1 czesc obojetnie czego,czy gry,filmu,serialu jest przewaznie lepsza,od sequeli.Wiec nie ma co sie dziwic ze ogladalnosc spada,zwlaszcza ze emitowane sa ciagle to nowe seriale.Jesli Lost bedzie ciagniety w nieskonczonosc to ogladac go bedzie garstka ludzi(w tym ja;P).Choc w przypadku amerykanskich seriali,koncem nie jest istotne wyjasnienie sie spraw i zakonczenie fabuly,ale ogladalnosc,a co za tym idzie zakrecenie kurka z pieniedzy przez sponosrow.
absolutnie nie zgadzam się z pierwszą częścią wypowiedzi i obiema rękoma podpisuję pod drugą.
Seria pierwsza czasem jest najsłabsza. jeśli seria ma potencjał (a Lost moim zdaniem ma ogromny) i jest odpowiednio finansowana (nikt mi nie wmówi, że Lost jest niedofinansowany) i scenarzyści wyciągają wnioski ze swojej pracy (scenarzyści SG - moim zdaniem wzór i przykład wzorowej pracy)- i tu jest w/g mnie pies pogrzebany....
za dużo plątania w temacie. Z całym szacunkiem i bez rasistowskich wycieczek.... Europa to jeszcze kupi ale tyle myślenia dla mieszkańców Nowego Kontynentu???? Żarty, oni tego nie ztrawią, już powoli nie łykają i albo ktoś zacznie coś sensownie wyjaśniać albo ten wykresik zmieni sie radykalnie i słupki się skurczą do niebezpiecznie niskiego poziomu. ja absolutnie tej produkcji tego nie życzę ale znam życie i klimaty telewizyjne.
Życzę owodzenia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych