Skocz do zawartości

Zdjęcie

"The X-Files" w Polsce na DVD?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
204 odpowiedzi w tym temacie

#61 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 31.05.2007 - |10:53|

Ad1. DA już przerwało kilka kolekcji.
Ad2. Chwalą sie tylko polskim lektorem, ani słowa o napisach..

AD 1. Możesz podać jakiś przykład, bo nie przypominam sobie takiego przypadku. Pytam z czystej ciekawości (i nie pisz o "Encyklopedii Star Wars", bo to był tylko eksperyment z ich strony)

AD 2. Co z tego, że chwalą się tylko lektorem? Napisy są i chwała im za to
  • 0

#62 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 31.05.2007 - |13:46|

Encyklopedia Star Wars była tylko eksperymentem ? To dlaczego nie poinformowali o tym osób kupujących? Poszukam tej kolekcji, w którę się wpieprzyłem jakieś 3 lata temu i po 4 numerach przerwali (też eksperyment?) bo nazwy już nie pamiętam.
  • 0

#63 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 31.05.2007 - |13:53|

Kupiłem pierwszy numer i musze powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony. Ta książeczka w twardej oprawie to strzał w dziesiątkę. Odcinki są wytłoczone na płycie DL DVD. Jakość jak na tak stary serial bardzo dobra (dvdripy wyglądają dużo gorzej). Jest lektor (ten sam co w tV, czyli bardzo dobry według mnie) są napisy, jakieś dodatki (chyba tylko jedna usunięta scena, ale podejrzewam, że więcej nie było). Generalnie jedyny minus to menu po angielsku, ale za bardzo to nie przeszkadza.

Miałem nie kupować całej kolekcji, ale teraz chyba zmienię zdanie. Jak Imperial to wyda to na pewno będzie drożej i nie tak fajnie wydane.
  • 0

#64 Profes

Profes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 31.05.2007 - |15:27|

Czy mógłby ktoś sprecyzować dane techniczne tej wznowionej serii, chodzi mi głównie o wersje napisów i scieżĸi dźwiękowe.
Prosze również o potwierdzenie czy juz teraz sa jakies dodatki, bo plan wydawniczy mówi, że powinny byc dopero na ostatniej płytce 2 sezonu.

PS. w pilocie sa dwie usuniete sceny:
1) Scully spotyka sie ze swoim chłopakiem w jakimś studiu telewizyjnym
2) Scully kiedy leży w łóżĸu, po telefonie od Muldera odwraca sie do tego swojego chłopaka

Użytkownik Profes edytował ten post 31.05.2007 - |15:28|

• 0

#65 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.05.2007 - |16:21|

Czy mógłby ktoś sprecyzować dane techniczne tej wznowionej serii, chodzi mi głównie o wersje napisów i scieżĸi dźwiękowe.

Pozwolę sobie zacytować kolegę :
".....Format: 4:3
Audio:
DD 2.0 Polski lektor
DD 2.0 Angielski
DD 2.0 Czeski dubbing

Napisy:
angielski, polskie, bułgarskie, chorwackie, czeskie, duńskie, fińskie, norweskie, portugalskie, słoweńskie i szwedzkie

Odcinki pierwszej płytki:
Pilot
Deep Throat
Squeeze
Conduit

Trochę dodatków. A najfajniejsze dodatki również z dubbingiem japońskim - :lol: ......"

Użytkownik biku1 edytował ten post 31.05.2007 - |16:23|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#66 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 31.05.2007 - |16:49|

Wracajac do serialu X Files,to zapomnialam powiedziec,iz jak sie zamowi prenumerate,to za plytke placi sie 22,40.Z pierwsza przesylka przychodzi smycz na klucze, z 2 koszulka,a z piata film na dvd -X files-odcinek specjalny.Ba malo tego. Z tego co tu czytam,to w pierwszej, drugiej,trzeciej przesylce otrzymujemy 2 numery kolekcji. :afro:
  • 0

#67 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 01.06.2007 - |01:25|

PS. w pilocie sa dwie usuniete sceny:
1) Scully spotyka sie ze swoim chłopakiem w jakimś studiu telewizyjnym
2) Scully kiedy leży w łóżĸu, po telefonie od Muldera odwraca sie do tego swojego chłopaka

Faktycznie są dwie sceny, ale dostęp do nich jest tylko podczas oglądania odcinka. Dziwne. Sprawdziłem dokładnie inne wydania i okazało się, że te dodatki które tutaj są w 100% odpowiadają temu co ukazało się za granicą. Miło.
  • 0

#68 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 01.06.2007 - |05:42|

Jak słyszę Deagostini (czy jak to się pisze) to mi się nóż w kieszeni otwiera :angry: , te gnojki, nie dociągnęli żadnej swojej serii jaką wypuścili do końca, ludzie nie wierzcie tym złodzieją, bo wypuszczą kilka odcinków i zostawią was z tym potem, nie ma na rynku bardziej perfidnej i oszukańczej firmy. :zat:

Powinien im ktoś [beeep] odszczelić :zat: za tą ich złodziejską politykę.

Użytkownik waski edytował ten post 01.06.2007 - |05:43|

• 0

#69 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 01.06.2007 - |06:56|

kupiłam to wydanie i....
nie jest takie złe. :sma1:
estetyczne i ładnie się prezentuje. Sa dodatki i gadżety dla prenumerujących (a w każdej chwili można zrezygnować z prenumeraty :afro: )
to, ze napisy są wyrównane do lewej to dla mnie inność ale nie wada, ale w pewnym momencie u mnie pojawiły się ni stąd ni zowąd na górze ekranu po czym zeskoczyły na dół - to wada jak cholera. Oby to był jednorazowy wyskok. :buu:
Generalnie - jestem na tak i myślę, ze będę zainteresowana dalszym ciągiem - w prenumeracie za 22 coś tam i BEZ kosztów przesyłki a płatność PO otrzymaniu paczki - to dobre warunki
:sam6:
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#70 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 01.06.2007 - |11:26|

Gorzej, że nie da sie poprawiać napisów

Chodź w pracy rzadko mam do czynienia z prawami fizyki

już w pierwszym odcinku, w pierwszych sześciu minutach ... Trochę mnie to denerwuje .. w końcu to podobno tłumaczenie profesjonalistów .....

ps.
kolejne

Mówię ci o tym bo powinnaś widzieć

a Mulder wyraźnie mówi

wiedzieć

28 minuta 13 sek.

Użytkownik typcio edytował ten post 01.06.2007 - |14:33|

• 0

#71 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 01.06.2007 - |15:36|

Wiem z pewnych (z drugiej ręki) źródeł, że imperial wyda X files na jesieni,

A jesli chodzi o źródła informacji Inuki, to uwierz mi moje są dużo lepsze.

Dziwne jest to,że w wielu miejscach tego wydania od DeA. jest właśnie znaczek-logo Imperiala.
Nawet na boku tej książeczki-pudełka dla płyty.
Więc o ile Twoje informacje się potwierdzą i na jesieni będziemy mieli wydanie od Imperiala to będzie zapewne to to samo wydanie tylko,że w boxach.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#72 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 01.06.2007 - |15:43|

Dziwne jest to,że w wielu miejscach tego wydania od DeA. jest właśnie znaczek-logo Imperiala.
Nawet na boku tej książeczki-pudełka dla płyty.
Więc o ile Twoje informacje się potwierdzą i na jesieni będziemy mieli wydanie od Imperiala to będzie zapewne to to samo wydanie tylko,że w boxach.

I tego niestety się najbardziej obawiam. Rzucili ochłap, i powinnismy się cieszyć :/
  • 0

#73 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 01.06.2007 - |18:56|

Nie wiem czy ochłap. Ktoś wierzy w to, że wydanie Imperiala, o ile będzie, zostanie zrobione lepiej? Mam kilka oryginałów i musze powiedzieć, że to wydanie jest pod względem estetyki itp najlepsze. Powiem tak. Tutaj w prenumeracie sezon będzie za ok 130 zł. Ciekawe ile Imperial sobie zażyczy? 180?, 200?
  • 0

#74 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.06.2007 - |10:28|

Powiem tak. Tutaj w prenumeracie sezon będzie za ok 130 zł. Ciekawe ile Imperial sobie zażyczy? 180?, 200?

Ja również jestem pozytywnie zaskoczony estetyką tego wydania.

A co do Imperiala to też mnie to zastanawia za ile oni jako oni wystawia jeden sezon?
Bo co jak co ale akurat są znani z wysokich cen. :>
Przykład najnowszy The Unit - 1 sezon 239 zł - kogoś tam pogięło jak myślą,że ten serial ktoś za tyle kupi.

I na pewno nie będzie to mniej niż te 160 zł z DeA.

Przy wydaniu DeA jedynym jak dla mnie na razie problemem jest jego ciągłość.

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.06.2007 - |13:30|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#75 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 02.06.2007 - |13:27|

Wiem,ze to co tu napisze jest kompletnie nie na temat i nie zwiazane z imperialem...chyba?....ale sezon serialu,, Desperate Housewifes'' kosztuje 170. No ale w tym przypadku mowi o X Files,wiec bedzie z 2 setki.. :huh:
  • 0

#76 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 02.06.2007 - |13:55|

To prawda seriale zaraz po premierze są drogie, za drogie jak na polskie realia. Z Tego co pamiętam 1 sezon Lost kosztował chyba 180 zł , dlatego czekałem z zakupem aż stanieje.
  • 0

#77 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 02.06.2007 - |14:01|

Zgadzam sie,sa zbyt drogie. Czlowiek powinnien zarazbiac co najmniej ze 2 tysiace , zeby sobie na cos takiego pozwolic. Przynajmniej ja tak mysle,ale ja jestm kobieta. A dziewczyny nie zarabiaja tak dobrze jak samce.Hi hi... :look:
  • 0

#78 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 02.06.2007 - |15:27|

Ostatnio wybadałem na amazon.comświetne porównanie cen z polskimi. W preorderze zamawia się Heroes i SG1 s10 i za to razem dajemy im ok 70 USD. Co na dobrą sprawę stanowi przy dzisiejszym kursie waluty cenę odpowiadającą polskiej cenie jednego serialu w dobrym wydaniu (choć z tym też nie zawsze). Może by tak napisać wielką petycję do kogoś ważnego za granicą żeby umieścić Polskę w regionie pierwszym żeby na ich wydaniach były polskie suby (wiem, że mam urojenia, ale chciałoby się :D).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#79 Profes

Profes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 03.06.2007 - |11:25|

Umieszczenie Polski w 1 regionie raczej jest niemożliwe (malutkie róznice techniczne), ale gdyby sie im podesłało gotowe (dopasowane do wersji DVD) napisy, to kto wie....
W standartach regionów chyba nie ma przypisów dotyczących napisów.
  • 0

#80 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 03.06.2007 - |14:24|

nawiazujac do porownywania cen w polsce i innymi krajami. Od ponad miesiaca mieszkam w angli i ceny seriali w sklepie w UK i w polsce po przeliczeniu na np zl to wmiare podobne ceny lub nawet w uk jest drozej, ale w uk na najdrozsze seriale ktore kosztuje okolo 50 funtow to sie pracuje jeden dzien.
oczywiscie amazon jest duzo tanszy duzo promocyjnych cen jest (w tym tygodniu spodziewam sie stargate atlantis sezon 1 niecale 23 funty) wiec najlepszym rozwiazaniem dla polski bylo by zeby powstal polski amazon.
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych