Druga wyspa, lokalizacja bunkrów itp.
Napisano 20.12.2006 - |23:30|
W ostatnim, podwójnym odcinku drugiego sezonu "Live together, die alone" najpierw w 14 minucie Sayid prosi Desmonda o jacht, mówiąc mu , że musi popłynąc na pólnocny brzeg. Desmond go pyta "Na spotkanie z wrogami ? " - dosłownie " Off to see the hostiles, are you? "
Potem w 47 minucie, w retrospekcji Desmonda, w scenie, w której Kelvin pracuje przy mapie i opowiada mu o śmierci Radzinskiego, Desmond prosi Kelvina o pozwolenie wyjścia z bunkra. Kelvin go wtedy pyta " Chcesz wyjśc na zewnątrz pomimo kwarantanny i naszych wrogów ? " - w oryginale" Oh, you wanna go out there with the quarantine and the hostiles?"
A więc łącząc jedno z drugim mamy nieprzyjaciól na pólnocy. Gdy Sayid i Sun z mężem popłyneli jachtem na północ , natrafili na fałszywą osadę Innych na brzegu oceanu. Choć być może Kelvinowi chodziło o osadę , gdzie Inni mieszkali naprawdę ?
Napisano 21.12.2006 - |00:17|
Nie chcę tego podwarzać, ale można uznać, że Desmond powiedział to odruchowo - przecież "inni" byli ich wrogami.W ostatnim, podwójnym odcinku drugiego sezonu "Live together, die alone" najpierw w 14 minucie Sayid prosi Desmonda o jacht, mówiąc mu , że musi popłynąc na pólnocny brzeg. Desmond go pyta "Na spotkanie z wrogami ? " - dosłownie " Off to see the hostiles, are you? "
2.
Potem w 47 minucie, w retrospekcji Desmonda, w scenie, w której Kelvin pracuje przy mapie i opowiada mu o śmierci Radzinskiego, Desmond prosi Kelvina o pozwolenie wyjścia z bunkra. Kelvin go wtedy pyta " Chcesz wyjśc na zewnątrz pomimo kwarantanny i naszych wrogów ? " - w oryginale" Oh, you wanna go out there with the quarantine and the hostiles?"
Tu pojawiają się dwie opcje:
Radzinski i/lub Kelvin
-wiedzieli o "innych" na wyspie mieszkających gdzies na północy.
-wiedzieli, lub raczej Radzinski wiedział o drugiej wyspie i "innych"
A jeśli Radzinski wiedział, czemu nie naniósł na mapę??
Zawsze można założyć, że "inni" nie mają zbyt wiele wspólnego z DI (sama Juliet mówi, że to "Oni nazwali ją Hydrą"). Ale "inni" jednak musieli wiedziec o Radzinskim, Kelvinie i Desmondzie, tak samo jak "chłopcy z bunkra" też wiedzieli coś o "innych" (patrz cytat 2)
Tak ogólnie temat o powiązaniach "innych" z DI wymaga dłuższej dyskusji i oczekiwania na kolejne odcinki.
Napisano 21.12.2006 - |02:24|
Napisano 21.12.2006 - |10:39|
A czy na 100% chodzi o bandę Bena???
Na razie byliśmy pewni, że jest jedna grupa Othersów, która dowodzi Ben, że się przebierają że część z nich to najprawdopodobniej byli naukowcy Dharmy...
Że "kontynuatorzy" misji siedzieli w "Łabędziu" i bali się wychodzić na zewnątrz.
Po 3x05 wiadomo, że w nieodkrytych bunkrach też siedzi jakaś tajemnicza załoga, co się ubiera w mundurki Dharmy.
Wcale się nie zdziwię, jak się okaże, że grupka Bosonogich Brudasów, których widzieli Eko z Jinem, nie ma nic wspólnego z ekipą Bena i mieszkańcami Othersville.
Napisano 21.12.2006 - |16:27|
Odcinek 3x01 - Ben będac swiadkiem katastrofy lotu 815, wydaje Goodwinowi i Ethanowi rozkazy infiltracji rozbitków i zrobienia ich spisu. Sądząc po zachowaniu wszystkich obecnych, było to normalne postępowanie. A poniewaz Radzinski opisał Kelvinowi Innych jako wrogów, można się domyslac , że po rozpadzie DI na dwie frakcje - Kontynuatorów w "Łabedziu" i Rebeliantów Bena, Inni w przeszłości atakowali i porywali personel DI, który się do nich nie przyłaczył (zbrojownia w "Łabedziu": pistolety, karabiny, nawet karabin snajperski - to nie jest broń do polowania na dziki). Grupa Bena postępowała wg zasady "kto nie z nami , ten nasz wróg".
Odcinek 2x07 - Ogon wpada do wody, a Ana-Lucia i Eko ratuja z wody miedzy innymi małego chłopczyka z misiem i jego siostrę.
Odcinek 2x07 - podczas drugiego ataku na rozbitków Bosonodzy Brudasi porywają 9 osób , w tym dzieci , ale Ana-Lucia zabija jednego z nich i znajduje przy nim nóz i listę 9 osób przenaczonych do porwania. A przecież zadaniem Goodwina było sporządzenie listy rozbitków.
Odcinek 2x07 - Ana-Lucia i Goodwin idą na wzgorze wypróbowac krótkofalówkę. W trakcie rozmowy Ana demaskuje Goodwina jako szpiega, a Goodwin potwierdza. Gdy Ana pyta się go " Co zrobiłeś z dziećmi , też je zabiłeś ? " , Goodwin odpowiada " Z dziećmi wszytsko w porządku" i dodaje " Teraz jest im lepiej".
Odcinek 2x05 - Eko i Jin ukrywając się w dzungli przed Bosonogimi, widzą całą ich grupę z bardzo bliska , na koncu grupy idzie małe dziecko z misiem.
Wydaje mi się , ze wszytsko jest już teraz jasne.
Napisano 26.01.2007 - |23:07|
Mam pewna teorie zwiazana z polozeniem stacji obserwacyjnej Perla, mianowicie wg mapy narysowanej przez Kelvina w bunkrze, ktora zobaczyl Locke w chwili gdy lezal przygnieciony przez drzwi, owa stacja znajduje sie ponizej wielkiego "?", a wg mojej teori znajduje sie ona wlasnie w miejscu gdzie jest owy "?" stwierdzam to po przeanalizowaniu ktorego z odcinkow drugiego sezony mianowicie, gdy Locke wzpina sie na te wzgorze gdzie zwisla samolot i z gory dostrzega wielki znak zapytania, na srodku ktorego znajduje sie samolot.
Co wy na to?
Dokladnie mysle ze to:
http://pl.lostpedia....uestionMark.jpg
i ten znak zapytania to to samo:
http://pl.lostpedia....6/6e/PL_map.jpg
Użytkownik 123abcd edytował ten post 26.01.2007 - |23:41|
Napisano 26.01.2007 - |23:28|
co do teorii, to masz byka w niej, mianowicie; to Boone się wdrapywał na to drzewo/urwisko...
co do samej jej treści: może Kelvinowi nie chodziło o samą Perłę, a jedynie o coś co jest dalej? w środku wyspy jak podejrzewam i to było dla niego właśnie wielka niewiadomą i dlatego narysował wielki "?", ale to tylko moje zdanie...
jeszcze raz witam znajomego z innego forum
Napisano 26.01.2007 - |23:37|
Użytkownik 123abcd edytował ten post 26.01.2007 - |23:40|
Napisano 27.01.2007 - |15:25|
Napisano 27.01.2007 - |17:19|
Jeśli twierdzisz, że Perła nie jest wielkim "?" z mapy w bunkrze tylko tym małym "?" pod większym "?", to ja też tak sądzę i jestem przy tej teorii już od odcinka "?". Jak dotąd to jednak nikt się tym nie zainteresował...Mam pewna teorie zwiazana z polozeniem stacji obserwacyjnej Perla, mianowicie wg mapy narysowanej przez Kelvina w bunkrze, ktora zobaczyl Locke w chwili gdy lezal przygnieciony przez drzwi, owa stacja znajduje sie ponizej wielkiego "?", a wg mojej teori znajduje sie ona wlasnie w miejscu gdzie jest owy "?" stwierdzam to po przeanalizowaniu ktorego z odcinkow drugiego sezony mianowicie, gdy Locke wzpina sie na te wzgorze gdzie zwisla samolot i z gory dostrzega wielki znak zapytania, na srodku ktorego znajduje sie samolot.
Co do tego kto widział "?" to był Eco i nie można jednoznacznie stwierdzić że to koło czy "?"... Rysunek powyżej to Twoja interpretacja. A Boone mógł tego nie zauważyć, bo nie wiedział czego ma szukać i był skupiony na samolocie.
mieć wszystko to za mało
DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK
Napisano 28.01.2007 - |17:07|
Sorki za zamet ;P
-----------------------------
Co do tego, ze Jack, Kate i Sawyer sa na innej wyspie, jest to raczej prawde, poniewaz jak widoac w trailerze Kate po ucieczce z Sawyerem mowi: We need boat, przez walkie talkie ;P
Użytkownik 123abcd edytował ten post 30.01.2007 - |13:03|
Napisano 29.01.2007 - |17:35|
Przystan Pala została zbudowana, żeby wozić na Wyspę ludzi i zaopatrzenie z Alcatraz. Jesli uważasz , że to nie ma sensu, to podaj mi powód , dla którego przystan została zbudowana - powód racjonalny i logiczny.
ale... nawet jeśli chodzi o 'poważna Inicjatywę' to od kiedy coś w Loście jest racjonalne i logiczne?
Napisano 30.01.2007 - |00:38|
Czy to, że nie znasz motywów DI, ani ich celów, czyli przyczyn dla których całe przedsięwzięcie zostało rozpoczęte i przeprowadzone na bezludnych wyspach na Pacyfiku musi automatycznie oznaczać , że działania DI są nielogiczne i nieracjonalne ? Chyba masz na razie za mało informacji, żeby wyciagać tak daleko idące wnioski.
I odpuśc sobie te wycieczki osobiste.
Napisano 08.02.2007 - |18:56|
Użytkownik Asignion edytował ten post 08.02.2007 - |18:56|
Napisano 31.05.2008 - |14:07|
- Łabędź*
- The Flame*
- Hydra^
- Strzała^
- The Staff
- The Orchid*
- The Pearl*
- The Looking Glass
- Burza
stacje z * to 100% część 6, bo widzieliśmy filmiki, a te z ^ to moje podejrzenie. A więc Burza, Laska i Zwierciadło to ponadprogramowe inicjatywy ?
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider
Napisano 31.05.2008 - |15:23|
P.S. Do Flame'a nie było filmu instruktażowego.
Użytkownik Metalfish edytował ten post 31.05.2008 - |15:24|
Napisano 01.06.2008 - |09:27|
P.S. Do Flame'a nie było filmu instruktażowego.
tak, wiem, że nie było, ale to oczywiste, że to nasłuch i... nie wiemy bo Johnowi się nudziło...
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »