Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 051 - S03E04 - Every Man for Himself

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
287 odpowiedzi w tym temacie

#61 ODINisLOST

ODINisLOST

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 26.10.2006 - |19:59|

Najlepsza scena Sawyer patrzy na Kate jak zdejmuje sukienke i zaczyna mu zegarek pikać hehehehe a później wiadro zimnej wody na głowe żeby tętno spadło ze śmiechu mało nie spadłem z krzesła

To było dobre masz racje. :-D

A tak patrze na te wasze niektóre posty i nie wiem co mam wam zrobić................
Odcinek był wy[beeep]isty...a wy gadacie, że kiepski, gorszy od poprzednich itd..
Co wy gadacie? Ten był Prawie najlepszy....przed nim był pierwszy epizod.(Nigdy go nie zapomne.)

Co wy macie do Desmonda??Chłopak pokazuje swoje zdolności i tyle! Jak potrafi przewidywać przyszłość to niech tego przed nikim nie ukrywa!!! Swój chłop!!!
Kate.....nie uciekła z klatki bo jest wierna swoim przekoniom i ideom(Live together die alone)...Lubie takie dziwczyny.
Jak miałbym oceniać to 108/10

Kolega, chyba mnie nie rozumie ;) Zapętlenie rzeczywistości. tj. widzieli tą samą wyspe, tyle że od drugiej strony, gdyby zaczeli płynąć wzdłuż "wysp" przepływaliby ciągle koło tej samej wyspy... Ciężko jest mi to tak wytłumaczyć ;P

Ej człowieku to jest bardzo dobre spostrzeżenie!!
Oglądałem w wakacje film Cube 2 na TVP1 chyba....i było coś w nim o tym twoim zapętleniu rzeczywistości.
Ciekawe i to bardzo!!!
Ten widok(tych wysp) miał być szokujący......ale powinni byli nas do tego bardziej przygotować.
Odcinek super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0

#62 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 26.10.2006 - |20:04|

Witam

Mi odcinek się jak najbardziej podobał, mam jednak parę wątpliwości:

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale Ben niby pokazał Sawyer'owi wyspę na której się rozbił samolot? I na której jest obóz naszych rozbitków? Jeżeli tak to kłamał. W pierwszym odcinku jest dokładnie pokazane jak samolot rozbija się na tej samej wyspie na której jest osada innych.

Zdjęcie rentgenowskie, czy to nie jest czasem zdjęcie Locka? Przecież John był sparaliżowany a mogło być to spowodowane takim właśnie guzem na kręgosłupie. Skąd je mieli? Skoro mają cały życiorys Jacka oraz raport z autopsji jego ojca to chyba nie problem zdobyć takie zdjęcie.

Co do sprawy niedźwiedzi. Musimy przyjąć że to już nie są normalne niedżwiedzie, tylko zmodyfikowane przez Dharme. Wszak rozgryzienie mechanizmu w klatce zajęło im tylko 2h. ;)
  • 0

#63 Tosiek

Tosiek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 26.10.2006 - |20:06|

Gdyby Russeau wiedziała (a ona akurat wiedzieć powinna), na pewno narysowałaby ją na mapie.
OK, przyznaję Ci rację; chyba przesadziłem z czepialstwem ;)

Danielle narysowała na mapie drugą wyspę... chyba nie oglądałeś 2-giego sezonu... ;P
  • 0

#64 Eniac

Eniac

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 26.10.2006 - |20:06|

Oglądałem w wakacje film Cube 2 na TVP1 chyba....i było coś w nim o tym twoim zapętleniu rzeczywistości.

Tak dokładnie o to mi chodzi ;) Ale uważam że jest mało prawdopbne choć możliwe - bardziej wydaje mi się, że jest to poprostu druga wsypa, na której mogąbyć jakiś inne stacje itd. a moze nie być kompletnie nic. Ale to czego jestem pewny - Sawyer, Kate i Jack znajdują się na tej samej wyspie, na której się rozbili ;) Bo powtarzam - nie mieli żadnego transportu, żadnej łodzi nic. Ewentualność to jakiś podwodny tunel... A może wpław? ;P

Użytkownik Eniac edytował ten post 26.10.2006 - |20:10|

• 0

#65 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.10.2006 - |20:14|

... nie dziwi Was, że motyw z odkryciem kłamstwa Bena (o rozruszniku) był zaraz przed tym jak powiedział o drugiej wyspie? Kolejne kłamstwo - wymyslił lepszy i bezpieczniejszy sposób na zniechęcenie Sawyera do ucieczki.

Ale przecież Ben pokazał Sawyerowi i nam tec cieśninę. Oczywiscie można snuc rozwazanei, ze ta ciesnina prowadzi na jeszcze jedną wyspe, a miejsce gdzie oni się znajdują, to tylko półwysep głównej wyspy. problem z tym, że łątwiej jest tworzyć teorie niz podprzeć je jakimiś faktami.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#66 Robson

Robson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 26.10.2006 - |20:16|

Zdjęcie rentgenowskie, czy to nie jest czasem zdjęcie Locka? Przecież John był sparaliżowany a mogło być to spowodowane takim właśnie guzem na kręgosłupie. Skąd je mieli? Skoro mają cały życiorys Jacka oraz raport z autopsji jego ojca to chyba nie problem zdobyć takie zdjęcie.

Bardzo ciekawe spostrzeżenie. Przychylam się ku tej teorii.
  • 0

#67 vedder

vedder

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 26.10.2006 - |20:21|

Czekam na pozostale dwa odcinki mini serialu a potem przez 13 tygodni pozostaje ratowac sie niegorszymi wcale Prisonem i BSG (no i trzeba chyba znalezc kolejny serial - moze Eureka? moze dalej 4400? moze w koncu Supernatural? co polecacie?)

Heroes najlepszy nowy serial w tym sezonie. Zapewniam że nie pożałujesz.
Znowu są ludzie którym odcinek się nie podobał. Pamiętam jak wiele osób marudziło na nudę w drugim sezonie a przecież był zdecydowanie lepszy od pierwszego gdzie w większości odcinków nie działo się nic serial ratowały jedynie flashbacki a ludzie się i tak podniecali. Na razie to sezon trzeci jest najlepszy, jedynie poprzedni odcinek był nieco słabszy, ale ten dzisiejszy rewelka. Na szczęście "inna" postrzelona przez Sun nie żyje już się bałem że Jack ją uratuje. Im mniej "innych" tym lepiej dla lostowiczów. Denerwujące są wypowiedzi że "inni" są dobrzy. Mało macie dowodów na to że są żli? Ethan zabił jedną osobę, Charlie ledwo przeżył, porwali Claire i prawdopodobnie chcieli po porodzie ją zabić. Nie wspominam o porwanych osobach z drugiej grupy. Teraz znęcają się nad Jackiem, Kate i Sawyerem co niby przemawia za tym że są dobrzy?
Wiemy że są dwie wyspy można było się tego domyślać. Kate twierdzi że nie kocha Sawyera wolę ją z Jackiem, ale kto nadąży za kobietami. Inni nie mają już łączności ze światem i jak się okazuje wielkich możliwości technicznych. Nie mają nawet chirurga skoro położna zajmowała się wyciąganiem kuli. Retrospekcje super bardzo mi się podobały nie wiedziałem że Sawyer był w więzieniu.
  • 0

#68 pierwszynaiwny

pierwszynaiwny

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 26.10.2006 - |20:22|

po raz trzeci na potwierdzenie teorii L-4:

http://www.zdrowykre...index.php?id=20

Użytkownik pierwszynaiwny edytował ten post 26.10.2006 - |20:23|

• 0

#69 Trufs

Trufs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 26.10.2006 - |20:30|

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale Ben niby pokazał Sawyer'owi wyspę na której się rozbił samolot? I na której jest obóz naszych rozbitków? Jeżeli tak to kłamał. W pierwszym odcinku jest dokładnie pokazane jak samolot rozbija się na tej samej wyspie na której jest osada innych.

Czemu klamal ?

1-sza wyspa - tu zyja othersi i lostowicze,

2-ga wyspa - tu obecnie znajduja sie nasi porwani lostowicze i czesc othersow

co sie nie zgadza?
  • 0

#70 Robson

Robson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 26.10.2006 - |20:37|

po raz trzeci na potwierdzenie teorii L-4:

http://www.zdrowykre...index.php?id=20

No ok, ok :) Teoria jest w porządku, nie załapałem od razu o czym pisałeś. Odebrałem to jako reklamę ;)
  • 0

#71 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 26.10.2006 - |20:39|

1) Jack powiedział że to zdjęcie człowieka koło 40-go roku życia ( 35-45)
2) Locke w jakimś odcinku powiedział że jest po 50-tce.
3) gdyby to był John Locke, Jack powiedziałby koło 50-tki
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#72 Robson

Robson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 26.10.2006 - |20:45|

1) Jack powiedział że to zdjęcie człowieka koło 40-go roku życia ( 35-45)
2) Locke w jakimś odcinku powiedział że jest po 50-tce.
3) gdyby to był John Locke, Jack powiedziałby koło 50-tki

Uważasz, że patrząc na zdjęcie rentgenowskie jest się w stanie określić dokładny wiek chorego? Mógł powiedzieć orientacyjnie, w znaczeniu że nie jest to zdjęcie ani dziecka, ani osoby młodej, ani staruszka. Około 40 może być równie dobrze 30-50. Chyba że chcesz się upierać. :P
  • 0

#73 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.10.2006 - |20:47|

Kilka rzeczy się wyjaśniło, ale ogólnie cały sezon zwalnia......zwalnia........zwalnia...................

i

właśnie dlatego, że zwalnia większość z was, wcześniejszych zagorzałych fanów serialu (pozdrwo Quentin no offence) zaczyna się mocno niecierpliwić i bardzo często niesłusznie atakować poziom kolejnych odcinków. Prawda jest taka, że kolejne epizody wcale nie są gorsze od tych z pierwszego czy drugiego sezonu tylko niektórzy z nas nie wytrzymują napięcia i chcieliby WIEDZEĆ WSZYSTKO TU I TERAZ :D

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 26.10.2006 - |21:05|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#74 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 26.10.2006 - |20:58|

Wreszcie wrociliśmy do "Hydry". Ja właśnie wolę ten nowy klimat 3 sezonu bardziej, niż to co widzieliśmy tydzień temu (czyli nawiązanie do 1 sezonu). Odcinek wyśmienity, chyba najlepszy jak na razie wśród tych czterech.

Ocena: 9

PLUSY:

+ A jednak faktycznie James był w więzieniu. Kolejna osoba po Desmondzie :P Jak pokazały nam retrospekcje, tam również był tym samym Sawyer'em co na wyspie, nawet scena z czytaniem książki i odpowiedź, że nie ma czasu. Wyrachowany, bezwzględny, cyniczny, oschły i grający na siebie samego.
+ bardzo ładna scenka wziecia siłą Jamesa do pomieszczenia, królik w klatce a potem igła w serce. Ładnie to wyszło, i za to brawa dla reżysera. Natomiast inne brawa należą się Benowi i spółce, który w mistrzowski sposób podpuścił Jamesa, pobawił nim się jak kukiełką, dowiedział się o nieodwzajemnionym uczuciu jamesa do Kate a na końcu wkurzył go widokiem na wyspę i zdusił w nim chęć ucieczki. Plus dla The Others :clap:
+ jak miło ze strony Juliett, że sobie przypomniała o Jacku. On zaś mógł wreszcie coś zrobić, bo chyba wynudził się w tej celi na śmierć. Jeśli dobrze kombinuję to te zdjecie rentgenowskie przedstawiało kręgosłup Bena, a to była chyba najbardziej cenna informacja jaką wyniósł Jack w czasie pobytu na sali operacyjnej. Jeśłi to prawda, no ta chyba mamy już powod, dla którego Jack został porwany i będzie trzymany przez dłuższy czas w odosobnieniu. Operacja na wyspie w zamian za opusczenie wyspy przez Jacka brzmi rozsądnie, ale czy taka właśnie będzie propozycja Bena? Nie wiadomo, ale jestem pewien, że nie dowiemy się tego w tym roku :(
+hehe fajna scenka z Jamesem podglądającym Kate, który nagle podniecił się aż tak, że musiał się oblac wodą :-D
+ scena z piorunem, to jeli dobrze zrozumiałem, objaw nowej zdolności Desmonda (przewidywanie przyszłości). Interesujące, to trzeba przyznać. Jeśli będzie mógł on kontrolować tę zdolność i w pełni wykorzystywać, to będzie na pewno cennym nabytkiem dla rozbitków.

MINUSY:

- trochę do dziwne, że Jamesowi nie podskoczyło tętno do 140 w momencie gdy Danny go lał po mordzie. W takich sytuacjach prawie na pewno ma się tętno około 140-150.
- nawiązując do powyższego, zdziwiło mnie dwukrotnie, że James z taką posturą i mięsniami, jest okładany po gębie i rzucany przez Bena i Dannego jakby to była dziewczyna.
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#75 q1977

q1977

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 26.10.2006 - |21:02|

Jak dla mnie najlepszy odcinek 3 sezonu. Myślałem że Collin przeżyje ale się pomyliłem. Co do tego zdjęcia kręgosłupa lepiej poczekajmy aż się wyjaśni kogo ono przedstawia.
Ben z tą wyspą blefuje powiedział to Sawyerkowi aby przekonać go że nie warto uciekać bo gosciu na zdolności aby dać nogę z tej katki i nikt go wtedy nie powstrzyma. A tak najpierw postraszyli go rozrusznikiem potem dowiedział się że to pic. I wtedy Ben pokazuje mu inną wyspę i mówi że to tam ich samolot się rozbił i że nie warto uciekać. Siłą rzeczy to przepłynołby wpław na ta drugą wyspe.
A pani doktor okazała sie być specjalistką od płodności :D a myślałem że to pani psycholog :sam5:

Użytkownik q1977 edytował ten post 26.10.2006 - |21:03|

• 0

#76 ODINisLOST

ODINisLOST

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 26.10.2006 - |21:19|

Tak dokładnie o to mi chodzi ;) Ale uważam że jest mało prawdopbne choć możliwe - bardziej wydaje mi się, że jest to poprostu druga wsypa, na której mogąbyć jakiś inne stacje itd. a moze nie być kompletnie nic. Ale to czego jestem pewny - Sawyer, Kate i Jack znajdują się na tej samej wyspie, na której się rozbili ;) Bo powtarzam - nie mieli żadnego transportu, żadnej łodzi nic. Ewentualność to jakiś podwodny tunel... A może wpław? ;P

Słuchaj amigo..........
Zauważ tylko, że jak Desmond odpłynął ......to tak na prawde przypłynął do tej wyspy.
To jest coraz bardziej podejrzan!!!
Kurcze ja obstawiam za tym....to musi być to!!!
Ale z drugiej strony jakim bożym cudem nikt tych wysp nie zuważył(Said Sun i ten koreańczyk)jak płyneli łdka do okoła wyspy??
Czy to nie jest dziwne?
  • 0

#77 Eniac

Eniac

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 26.10.2006 - |21:22|

Czemu klamal ?

1-sza wyspa - tu zyja othersi i lostowicze,

2-ga wyspa - tu obecnie znajduja sie nasi porwani lostowicze i czesc othersow

co sie nie zgadza?

Powtarzam do znudzenia i kolejny raz - nie zgadza się to, że w momencie, w którym kate, sawyer i jack zostają porwani, Micheal odpływa ich łodzią, łódź Desmonda zdobywają w drugim odcinku 3 serii, więc wytłumacz mi jak przedostali się na drugą wyspe, na której rzekomo teraz się znajdują? Inni kłamią.
  • 0

#78 ODINisLOST

ODINisLOST

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 26.10.2006 - |21:23|

- nawiązując do powyższego, zdziwiło mnie dwukrotnie, że James z taką posturą i mięsniami, jest okładany po gębie i rzucany przez Bena i Dannego jakby to była dziewczyna.

Ej to nie jest tak , że jak masz duże mięśnie itd. to po ciosie w twarz nic ci sie nie satnie!!
Jeden celny strzał i mówimy dowidzenia pacjentowi. Uwierz mi. B)
  • 0

#79 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 26.10.2006 - |21:35|

(pozdrwo Quentin no offence)

Siur. Jest mi o tyle łatwiej, że nigdy nie byłem zagorzałym fanem :) Niektórych odcinków s1 nawet nie widziałem dokładnie. Innymi słowy wcale się nie niecierpliwie, po prostu serial, który lubię zaczyna przynudzać i robi się z niego 'spaghetti'.

+ scena z piorunem, to jeli dobrze zrozumiałem, objaw nowej zdolności Desmonda (przewidywanie przyszłości).

Musi jeszcze potrenować. Nie przewidział, że Claire odmówi przenosin z chatki ;)

Ben z tą wyspą blefuje

Znaczy co? Nie ma drugiej wyspy, tak? A Sawyer jest idiotą i się nie rozejrzał dokoła i widział tylko tyle ile my...?

Powtarzam do znudzenia i kolejny raz - nie zgadza się to, że w momencie, w którym kate, sawyer i jack zostają porwani, Micheal odpływa ich łodzią, łódź Desmonda zdobywają w drugim odcinku 3 serii, więc wytłumacz mi jak przedostali się na drugą wyspe, na której rzekomo teraz się znajdują? Inni kłamią.

Mozliwości jest zylion. Nie mamy najmniejszego pojęcia o stopniu zaawansowanie technicznego Innych. Widziałeś jedną łódkę i jedną żaglówkę i tyle wiesz. Mogłeś nie widzieć całej flotylli łodzi łącznie z lotniskowcem. Piszesz (chyba Ty), że któreś z porwanej trójki poczułoby, że jest transportowanych na inną wyspę. Nieprzytomni też? No i to co pisałem wyżej - Sawyer miał okazję (w przeciwieństwie do nas) rozejrzeć się dookoła. Jakoś nie protestował, gdy Ben poinformował go o tym jak mała jest ta druga (wg Ciebie jedna i ta sama) wyspa. Chyba by zauważył, że Ben go robi w bambuko. No chyba, że Inni zamaskowali oceanem całe lądowe połączenie tego kawałka wyspy na którym stali Ben i Sawyer z drugim wielkim kawałkiem wyspy. Cóż to dla Innych. Małe piwo.
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#80 Trufs

Trufs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 26.10.2006 - |21:38|

Nie sadze by oddajac lodz Michealowi pozbawili sie jedynego srodku transportu, napewno maja jeszcze jakas lodke czy cos, moze nawet lodz podwodna (sub o ktorej mowil Ben jak dobrze pamietam) Byloby zupelna glupota oddawanie tego kuterka gdyby nie mieli innych. Zreszta pomysl podwodnego tunelu miedzy dwoma wyspami tez jest mozliwy, w koncu co jest nie mozliwe w LOST jak zaraz odnajdzie sie ufok? :lol:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych