Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 57 – S03E17 - Sunday

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
126 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Odcinek 57 – S03E17 - Sunday (181 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (38 głosów [25.68%])

Procent z głosów: 25.68%

2. 9.5 (10 głosów [6.76%])

Procent z głosów: 6.76%

3. 9 (26 głosów [17.57%])

Procent z głosów: 17.57%

4. 8.5 (17 głosów [11.49%])

Procent z głosów: 11.49%

5. 8 (16 głosów [10.81%])

Procent z głosów: 10.81%

6. 7.5 (4 głosów [2.70%])

Procent z głosów: 2.70%

7. 7 (14 głosów [9.46%])

Procent z głosów: 9.46%

8. 6.5 (2 głosów [1.35%])

Procent z głosów: 1.35%

9. 6 (5 głosów [3.38%])

Procent z głosów: 3.38%

10. 5.5 (1 głosów [0.68%])

Procent z głosów: 0.68%

11. 5 (5 głosów [3.38%])

Procent z głosów: 3.38%

12. 4.5 (1 głosów [0.68%])

13. 4 (2 głosów [1.35%])

14. 3.5 (1 głosów [0.68%])

15. 3 (2 głosów [1.35%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (1 głosów [0.68%])

21. 0 (3 głosów [2.03%])

Procent z głosów: 2.03%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 Newman

Newman

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 21.01.2007 - |13:49|

Bo nie był postacią wazna xF mnie ciekawi czemu oni zawsze idą powoli? Ja bym zapieprzał na drugi koniec Atlantis
  • 0

#62 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 21.01.2007 - |14:07|

on nie zginął jest moment kiedy kamera pokazuje kolesia jak leży na łóżku oparzony cały ale żyje
  • 0

#63 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 21.01.2007 - |14:30|

na moj gust to byl ten facet, ktoremu wycieli guza, a nie zolnierz
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#64 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 21.01.2007 - |14:35|

Odemnie 8 . Odcinek, pomimo tego ze niema asurian i wraith jest niezły .
Szkoda tylko że zaczynają znikać te najsympatyczniesze postacie .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#65 epona

epona

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.01.2007 - |19:04|

Z mojej perspektywy wkurzające to międlenie czasu. Odcinek całkiem niezły poza.....

JAK MOGLI zabić Carsona????? Tia, wiem, że głośno było o tym już od dawna ale i tak.... Ja zdecydowanie się z tym nie zgadzam. Gdzieś tam ktoś powiedział, że to postać drugoplanowa... Od drugiego sezonu już niekoniecznie:/
Do bani z takimi układami:((((((((((
  • 0
There Are Some Days, You Take The Long Way Home...

#66 zat

zat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.01.2007 - |21:22|

7/10. Większa część odcinka praktycznie o niczym. Ostatnie 10 minut warte obejrzenia. Końcówka przypomina odcinek SG-1 gdy ginie dr. Fraiser. Były wiadomości wcześniej o odejsciu z serialu aktora grającego role Carsona Becketta ale nie przypuszczałem że reżyserzy definitywnie zrezygnują z tej postaci i ją uśmiercą. Generalnie wielka szkoda, bo lubiłem tę postać :(

zat :zat:

Dołączona grafika

Użytkownik zat edytował ten post 21.01.2007 - |21:23|

• 0

#67 PYREK

PYREK

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 22.01.2007 - |08:48|

6.5/10 szkoda tak barwnej i wesloej postaci...no coz!Duzy plus za ciekawe ujecie platformy Atlantis w finalnej scenie! B)
  • 0

#68 ziemca

ziemca

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 22.01.2007 - |15:52|

wg mnie jeden ze slabszych odcinkow, z tym guzem to przegiecie z deka, a Carsona szkoda, juz wilalbym zeby Teyla odpadla (wg mnie srednia postac), no ale trudno, najwazniejsze ze McKay zyje :D jego by mi bylo najbardziej zal. pozdro
  • 0

#69 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 22.01.2007 - |16:26|

Wszytkie + i - zostały juz powyżej wymienione więc tylko dodam tylko ocene 6/10.

ps. mam nadzieje że osoby, które miały wątpliwości co do dalszego udziału Weir w serialu ostatecznie sie przekonały, ze powinna już dawno wylecieć albo zamienic sie miejscem z Carsonem.

Użytkownik Wodzu edytował ten post 22.01.2007 - |16:28|

• 0

...:::Son of Anarchy:::...

#70 VipeR

VipeR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 22.01.2007 - |21:17|

wg mnie jeden ze slabszych odcinkow, z tym guzem to przegiecie z deka, a Carsona szkoda, juz wilalbym zeby Teyla odpadla (wg mnie srednia postac), no ale trudno, najwazniejsze ze McKay zyje :D jego by mi bylo najbardziej zal. pozdro

Przegięcie to może nie, ale wg mnie odgrzewany kotlet. Poprostu nie mają czego wymyślać to biorą miksują SG1 i taki koktail wrzucają do SGA :/ Jak ktoś już wspomiał to Podobny odcinek do Heroes, a ja przypomnę jeszcze odcinek Singularity (z Cassandra - S01E14).

Szkoda Carsona lubiłem jego akcent :)

przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł, w sumie mogli użyć systemu wrót (ta "autostrada" którą niedawno zbudowali :)) aby wrócic, tylko, że wtedy musielby użyć skoczka ...

wychodzi kolejna nieścisłość naszych scenarzystów :rolleyes:

Nierozumiem czemu skoczka? Przecierz po to jest eee baza Midway, to że pierwszy raz użyto skoczka to tylko dlatego, że Midway był jeszcze bez pancerza (strasznie duszno byłoby shepardowi :P). Międzywrota automatycznie przesyłają (bez materializacji) dane (to co jest przesyłane) do kolejnych wrót. Na Midway zapewne jest komp jak w SGC. Co prawda nie wiem po jakiego dokładnie ciula jest Midway :| Może dlatego żeby zmniejszyć pobór energii :| Czyli taka mała niekonsekwencja - nie tyle odległość między galaktykami pobiera tyle energii co przesył pomiędzy dwoma różnymi systemami wrót :?

Użytkownik VipeR edytował ten post 22.01.2007 - |21:19|

• 0

#71 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 22.01.2007 - |21:56|

Nie. Midway została zbudowana po tym, jak McKay bawił się w konstruowanie ZPM i sie przjeechał, wyładowując ten który już mieliśmy na Atlantis. Przez to powrót przez Wrota na Ziemię był dosyc ryzykowny, bo energii zostało już bardzo mało i trzeba było a oszczędzać na bardziej istotne sprawy (np. ewakuację Atlantis czy przesłanie posiłków). Wykombinowano więc bardzo rozsądna rzecz-Dedal pozbierał Wrota z Pegaza tam gdzie mógł (te od tysiącleci nie używane zwłaszcza) i poumieszczał je w równych odstępach od siebie aż do połowy odległości między galaktykami. To samo zrobiono z kilkoma Wrotami naszej galaktyki. Więc faktycznie zrobiono most między Pegazem a drogą Mleczną. Równie dobrze można by przelecieć przez niego konwencjonalnie, za każdym razem wbijając adres następnych Wrót w łańcuszku, ale zajęłoby to sporo czasu, więc wykombinownao te chocki-klocki z buforami. Jest to jednak tylko teoria, bo w praktyce nie da się teog zrobić, a o tym za chwilę. Co prawda ktoś moze stwierdzić, że to głupie, bo np.Wraith mogą użyć mostu, by do nas dolecieć, ale nie ma na to szans, bo musieliby znać adresy tych Wrót, poza tym do skutecznego korzystania z mostu (tak, by dolecieć do Midway), potrzebny jest ten porogram do zabawy z buforami, które dodają swojego rodzaju "dopalacz" do przesyłu energii z Wrót do Wrót. I dlatego tylko w teroii można by "ręcznie" przejść z naszej galaktyki do galaktyki Pegaza. Poza tym, skoro zostały one wyciągniete z swoich galaktyk, to zostały odłączone od swoich sieci i obecnie isntieją tylko w formie wspomnianego mostu. Make sense? I hope so :-D
  • 0

#72 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 22.01.2007 - |22:07|

A, właśnie przypomniała mi się jedna rzecz- swego rodzaju pogrzeb, kiedy to odegrano hymn Szkocji (jak mniemam). Cuuuudo.

Swojądrogą ciekawe skąd wzieli dudziarza w kilcie w Atlantis ? :P

P.S. Ale trumny z napisaem "Atlantis" nie mogę przełknąć :/
  • 0

#73 VipeR

VipeR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 22.01.2007 - |23:06|

Nie. Midway została zbudowana po tym, jak McKay bawił się w konstruowanie ZPM i sie przjeechał, wyładowując ten który już mieliśmy na Atlantis. Przez to powrót przez Wrota na Ziemię był dosyc ryzykowny, bo energii zostało już bardzo mało i trzeba było a oszczędzać na bardziej istotne sprawy (np. ewakuację Atlantis czy przesłanie posiłków). Wykombinowano więc bardzo rozsądna rzecz-Dedal pozbierał Wrota z Pegaza tam gdzie mógł (te od tysiącleci nie używane zwłaszcza) i poumieszczał je w równych odstępach od siebie aż do połowy odległości między galaktykami. To samo zrobiono z kilkoma Wrotami naszej galaktyki. Więc faktycznie zrobiono most między Pegazem a drogą Mleczną. Równie dobrze można by przelecieć przez niego konwencjonalnie, za każdym razem wbijając adres następnych Wrót w łańcuszku, ale zajęłoby to sporo czasu, więc wykombinownao te chocki-klocki z buforami. Jest to jednak tylko teoria, bo w praktyce nie da się teog zrobić, a o tym za chwilę. Co prawda ktoś moze stwierdzić, że to głupie, bo np.Wraith mogą użyć mostu, by do nas dolecieć, ale nie ma na to szans, bo musieliby znać adresy tych Wrót, poza tym do skutecznego korzystania z mostu (tak, by dolecieć do Midway), potrzebny jest ten porogram do zabawy z buforami, które dodają swojego rodzaju "dopalacz" do przesyłu energii z Wrót do Wrót. I dlatego tylko w teroii można by "ręcznie" przejść z naszej galaktyki do galaktyki Pegaza. Poza tym, skoro zostały one wyciągniete z swoich galaktyk, to zostały odłączone od swoich sieci i obecnie isntieją tylko w formie wspomnianego mostu. Make sense? I hope so :-D

Nom przecierz to napisałem więc przeczytaj moj post jeszcze raz :/ Tylko dalej nie rozumiem sensu istnienia STACJI Midway (taki duży rekaw pomiędzy galaktykami, w którym znajduje sie para wrót - krańcowe z obu galaktyk) :?
Pozatym system nieużywanych wrót wymysiła Sam dużo wcześniej niż zostało to zbudowane (nie pamiętam w którym odcinku wspomina o tym McKay, w tym co juz jest ten system wrót albo wcześniej). I zostało to opracowane, by można było w każdej chwili robić przejścia, a nie tylko włanczać wrota na ułamek sekundy do przesył danych, czy na dłużej - awaryjnie.
  • 0

#74 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 23.01.2007 - |00:01|

Nom przecierz to napisałem więc przeczytaj moj post jeszcze raz :/ Tylko dalej nie rozumiem sensu istnienia STACJI Midway (taki duży rekaw pomiędzy galaktykami, w którym znajduje sie para wrót - krańcowe z obu galaktyk) :?
Pozatym system nieużywanych wrót wymysiła Sam dużo wcześniej niż zostało to zbudowane (nie pamiętam w którym odcinku wspomina o tym McKay, w tym co juz jest ten system wrót albo wcześniej). I zostało to opracowane, by można było w każdej chwili robić przejścia, a nie tylko włanczać wrota na ułamek sekundy do przesył danych, czy na dłużej - awaryjnie.

Hmm przyjmijmy, ze oba systemu wrot sie roznia... Midway, to taka przesiadka. Wychodzisz z jednego systemu wrot i wsiadasz w inny. Teoretycznie, zeby przeskoczyc miedzy galaktykami, trzeba duzej ilosci energii. Tutay poradzono sobie z tym w taki oto sposob, ze nie przeskakujesz z galaktyki do galaktyki przez wrota, tylko normalnie przechodzisz lub ewentualnie przelatujesz skoczkiem.Nie potrzeba wiec energii wielkiej, wszystko cacy i miodzio. :)
  • 0

#75 VipeR

VipeR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 23.01.2007 - |01:16|

Hmm przyjmijmy, ze oba systemu wrot sie roznia... Midway, to taka przesiadka. Wychodzisz z jednego systemu wrot i wsiadasz w inny. Teoretycznie, zeby przeskoczyc miedzy galaktykami, trzeba duzej ilosci energii. Tutay poradzono sobie z tym w taki oto sposob, ze nie przeskakujesz z galaktyki do galaktyki przez wrota, tylko normalnie przechodzisz lub ewentualnie przelatujesz skoczkiem.Nie potrzeba wiec energii wielkiej, wszystko cacy i miodzio. :)

Też myślałem nad różniącymi się typami wrót (i to byłoby jedynym sensownym wytłumaczeniem stacji Midway), ale przecierz z ziemi można bezpośrednio skoczyc do Pegaza i na odwrót :| Wiec ta teoria odpadła :( Kolejną możliwością jest to że nie skok do innej galaktyki pochłania dużo energii, a połączenie między 2 różnymi typami wrót, ale to znowu byłoby przegięcie :P Wystarczyłoby na Atlantisie ustawić drugie wrota pochodzące z naszej galaktyki i po sprawie :P
  • 0

#76 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 23.01.2007 - |10:48|

chyba wyrazilem sie maloprecyzyjnie.
zeby dostac sie z wrot naszych do wrot z pegaza potrzebna jest energia z ZPM.
Wiec obeszli to. Nie przechodzi sie przez wrota miedzy galaktykami, tylko sie przechodzi samodzielnie. Tak jak napisalem. Przesiadka po prostu. I juz nie jest potrzebna ta enrgia, bo kazde wrota maja tyle ile starcza na podroz w jednym systemie wrot. tyle
  • 0

#77 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 23.01.2007 - |11:31|

Napisałem co napisałem, bo gadasz pierdoły :P Wychodzi nieznajomość SG.
Nie można połączyć się za pomocą dowolnych Wrót z Pegaza do Milky Way. Do tego potrzebne są Wrota na Atlantis, których kryształy z DHD mają zapisane specjalne instrukcje. Bez tego nie ma możliwości połączenia z naszym systemem.
A wyjaśniać wyjaśniałem dokładnie, bo wedle twoich ostatnich słów tamtego posta nie rozumiałeś, po co cała ta szopka z Midway i że odległość między galaktykami się nie liczy. Liczy się, ja opisałem ci sposób, w jaki rozwiązano ten problem. Przeczytaj swój post może jeszcze raz ;] Nie tłumaczyłem, że obie sieci Wrót są niekompatybilne, bo myślałem, że to wiesz i z takich oczywistości nie trzeba wyjaśniać.

Użytkownik Zarrow edytował ten post 23.01.2007 - |11:37|

• 0

#78 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.01.2007 - |11:31|

Skok do innej galaktyki pobiera duż o energi, anie dwa różne typy wrót. Prosze spojrzeć na odcinek w którym O'Neill zbudował prowizoryczne ZPM aby przejść do Asgardów, worta były te same. A istnienie stacji Midway. Możliwe że nie da się tak wielu wrót otworzyć. Albo poprostu ze względu bezpieczeństwa.
  • 0

#79 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 23.01.2007 - |11:35|

Zetnktel mnie ubiegł, więc może na wszelki wypadek odpowiem jeszcze raz-sieci Wrót z pegaza i MilkyWay są niekompatybilne. Tylko wrota z kryształami z DHD z Atlantis są w stanie łaczyć się z naszym systemem. A żeby to zrobić, to trzeba wbić adres bezpośrednio, bo żadne Wrota nie przekażą "kodu autoryzacji" kolejnym Wrotom, mimo ze Wrota początkowe ten kod posiadają. Stąd konieczność posiadania Midway. Omija się po prostu ograniczenia związane z poborem energii i z niemożnością połączenia z naszą siecią bez "dekodera" z
Atlantis.

Użytkownik Zarrow edytował ten post 23.01.2007 - |11:40|

• 0

#80 wiliano

wiliano

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 23.01.2007 - |15:09|

Sorki mam maleńki problem nie moge do teraz zasać właściwej wersji odcinka :( Już wyszla kolejna częśc a ja nie mam jeszcze 3x17 właściwego :( Prosze pomóż ktoś !!
Czy posiada ktoś może link do torenta lub właściwą nazwe żebym mógł zasać z bearshe lub innego programu !!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych