Czy warto?
Napisano 20.05.2008 - |23:58|
Napisano 23.05.2008 - |12:49|
Wrażenia jak najbardziej pozytywne, jak do tej pory nie trafił sie zaden przynudzajacy odcinek. Pomysł z zyjacymi statkami jest świetny (ciekawe tylko jak się rozmnażają w warunkach naturalnych xD). No i charakteryzacja jest niesamowita, ciekawe tylko ile czasu zajmowała Jedyny element który mnie denerwuje w Farku to Rygel, powinni go wysadzic na najbliższej planecie
Użytkownik Nemedy edytował ten post 23.05.2008 - |12:50|
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free
I walk to my own song
<3
Napisano 25.05.2008 - |02:11|
Napisano 25.05.2008 - |12:21|
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free
I walk to my own song
<3
Napisano 25.05.2008 - |14:34|
Napisano 14.07.2008 - |14:12|
Napisano 14.07.2008 - |15:24|
Raczej nie.Pozwólcie na mały offtop, gdyż dla jednego pytanie nie ma co zakładac osobnego wąttku. Czy można obejszeć Farscape w formacie innym niz 4:3? Gdyż do tej pory znajdywałem takowe wersje, albo ciut ciut bardziej panoramiczne (ale za to, albo z błędami, albo z wbudowanymi eng subami...)
Ja mam w oryginale takie proporcje 1.33:1 Fullscreen i z tego co mi wiadomo to oryginalne wydania tak mają.
No chyba ,że gdzieś trafiasz tak jak napisałeś na inną samoróbkę.
Jedynie zdaje się PKW ma panoramę.
Użytkownik biku1 edytował ten post 14.07.2008 - |15:25|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 31.07.2008 - |17:27|
Wracając do tematu. Jestem w połowie 3 sezonu i powiem tyle: jest wypasiony w kosmos!
Bardzo mi się podoba. Serial jest niepowtarzalny. )
A prosiak musi być. Też mnie wkurzał na początku, ale bez niego serial nie byłby ten sam.
Pozdrawiam wakacyjnie!
Napisano 31.07.2008 - |19:31|
Użytkownik gordman edytował ten post 31.07.2008 - |19:33|
Napisano 01.08.2008 - |00:35|
"Coś czego nie czułem od..."
Niestety chyba wcześniej się wścieknę ponieważ w systemie nadawania dwóch odcinków tygodniowo potrwa to trochę
Nie bez znaczenia jest również fakt, że serial trzeba oglądać w oryginalnej ścieżce dźwiękowej. Do tej pory oglądałem z lektorem, a dzisiaj znalazłem na google wideo odcinek pierwszy i mimo kiepskiej jakości (trochę ponad 150 MB), serial nabrał nowego wymiaru, ale tutaj w sumie nie napisałem nic odkrywczego. Szkoda, że bez napisów, ale coś tam mniej/więcej z naciskiem na mniej, rozumiałem.
Z pewnością warto ten serial zobaczyć. Czy ktoś poczuje jednak klimat lub nie, jest kwestią indywidualną.
Ja w każdym bądź razie poczułem i mam nadzieję poczuwać dalej.
Napisano 10.09.2008 - |07:05|
"Farscape", jaki jest, każdy widzi, ale to zdecydowanie obiekt wyjątkowy i choćby dlatego wart obejrzenia. Może się podobać, może nie, ale warto obejrzeć, żeby wyrobić sobie własne zdanie.
W jednej z wypowiedzi przeczytałam, że niepotrzebna jest tam magia. Mi się jednak wydaje, że magia to nic więcej, jak nauka, której jeszcze nie rozumiemy. Crichton nie rozumie zasad działania napędu hech i przez długi czas nie ma pojęcia, na jakiej zasadzie działają tunele, co nie znaczy, że uważał je za magię. A wszystkie hikus-pokus w tym filmie? No cóż, to w końcu nieznana, odległa galaktyka, pełna dziwnych istot których moc może wydawać się magiczna.
Napisano 06.10.2008 - |21:53|
Farscape był pierwszym serialem jaki oglądałem, w którym porzucono wybielanie bohaterów. Każdy ma prawo być świnią od czasu do czasu. To kamień milowy w rozrywce
Napisano 07.10.2008 - |16:46|
Wciągnęło także mojego tatę, który na początku był bardzo sceptycznie nastawiony, a teraz jest w drugiej połowie 3 sezonu. Gdy powiedziałam mu, że serial kończy się po 4s. i filmie... hmmm... trzeba było zobaczyć jego minę...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych