Czy Atlantis ma szanse dorownać SG1?
Napisano 04.09.2004 - |23:04|
Lekarzyc do kitu, i kaleczy sie jego mowa moj subtelny,wyrafinowany i czuly sluch, ale to swego rodzaju stacja Babilon, kazdego rodzaju po trochu, wiec.... trzeba go przezyc ,jak [beeep]zke....
W mojej ocenie? poczekam,jak sie rozwinie, ale jedno jest pewne: po pierwszym moim spotkaniu z rasa Wraith mialam niejako koszmary nocne,wiec.... chyba cos w nich jest....A trzymany w klatce Steve(nazwany melodyjnie przez Shepparda) po prostu mnie zachwycal....
Oby sie wyrobili.....
Napisano 11.09.2004 - |07:14|
Mamy do czynienia z nową technologią: statki Puddle Jumper (który nawiasem mówiąc przypomina mi troszkę samochód dla dużej rodziny coś, jak Ford Galaxy), nowa broń - drone'y pradawnych i same zaginione miasto - Atlantis. Całkowicie nowe wrota też są bardzo ładne i przypadły mi do gustu zarówno dźwięki podczas wybierania adresu jak i same świecące symbole. Przygody drużyny SGA mają w sobie coś nowego. I w końcu pojawił się wróg straszniejszy od goa'uldów, których to SG-1 zaczęła już rozwalać seryjnie.
Mając za sobą kilka odcinków SG: Atlantis, zagłosowałem na TAK. Jestem pewny, że serial dorówna SG-1, ale czy uda mu się przebić pierwowzór? Nie mam pojęcia, choć to z pewnością byłby spory wyczyn.
Those who understand binary and those who don't.
Napisano 16.09.2004 - |14:22|
zaczynam wątpić we wszystko
Napisano 17.09.2004 - |00:03|
mimo wszystko daje szanse Atlantis i uwazam ze jest w stanie dorownac. nie zapominajcie ze to sa dopiero poczatki i jeszcze pelno fajnych odcinkow bedzie przed nami
Napisano 17.09.2004 - |07:01|
dr Weir jest bardzo kiepską postacią, płytką i zupełnie nieciekawą
Teyla jest jakby na doczepkę w większości odcinków i jak dotąd także nie udało mi się jej polubić.
Co co reszty zastrzeżeń nie mam MacKay jest świetny, doktorek też. Jednym słowem - resztę ekipy polubiłem.
Kibicuję Atlantis bo SG1 z odcinka na odcinek staje się nudniejszy.
Napisano 17.09.2004 - |13:34|
Napisano 17.09.2004 - |20:26|
Mało jest romansów w SG-1?teyla jest dla mnie w porzadku - fajna z niej laska i jeszcze leci na shepparda. mam nadzieje ze a Atlantis jakis romansik bedzie
To ma być serial SF a nie obyczajowy.
Ship Teyli i Sheppard'a? Jestem przeciw.
Wystarczy, że takie romanse rozłożyły mi już jeden serial.
Dość tego.
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Napisano 17.09.2004 - |22:00|
Popieram! Nie przeszkadzało mi to do czasu... Ale teraz z każdym odcinkiem w którym poruszany jest wątek (blech!) romantyczny, robi mi się coraz gorzej. I daję słowo, że jak SGA podąży tą drogą i będzie starał się dorównać w ten sposób SG1, to zmienię definitywnie zdanie co do tego serialu.Wystarczy, że takie romanse rozłożyły mi już jeden serial.
Dość tego.
Użytkownik Ogotai edytował ten post 17.09.2004 - |22:01|
Napisano 17.09.2004 - |22:21|
marcinssdd - nie chodzi mi o ship taki jak w SG-1, tylko myslalem ze moze bylby jakis watek erotyczny? :hyhy: (ŻART !!! )Ship Teyli i Sheppard'a? Jestem przeciw.
jesli Atlantis ma dorownac SG-1 to musi sie zaczac dziac cos ciekawszego - moze na poczatek Weir powinna sie wyluzowac, potem powinni znalezc jakiegos ZPM aby uaktywnic pole silowe wokol tego "miasteczka"
Napisano 17.09.2004 - |22:26|
Między nami mówiąc mnie martwi inna sprawa - skąd oni biora amunicję, krzesła, fotele. Dlaczego wogule używają jedynie broni palnej - nie mają Zat'ów, ani innej broni energetycznej (jego jednego ogłuszacza nie można liczyć).
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 11.10.2004 - |14:32|
Pewnie nie będę oryginalny ale SGA podoba mi się, nawet bardzo, jest tu dużo nowych pomysłów no i przed realiztorami dużo nowych możliwości (nowa galaktyka itd.). Jeśli chodzi o bohaterów, tak jak już ktoś wcześniej wpomniał przyzwycziliśmy się już do O'Neila, Tilka czy Carter (a nawet do Jonasa
Po obejżeniu prawie połowy sezonu 1 chyba się już przyzwyczaiłem do nowych postaci. Czy SGA będzie lepsze zobaczymy z końcem sezonu. Na pewno jest świerze i otwiera duuużo nowych możliwości. W końcu ile planet można "wydzwonić" w naszej galaktyce. Co do humoru Sheparda - inny niż O'Neila ale według mnie wcale nie gorszy. Teyla - na razie kicha, a szefowa bazy - cóż dla mnie zakrawa na dr. Queen - z zupełnie innego serialu
Wielkie dzięki za napisy do serialu, chylę czoła, nagrałem to sobie do kupy na DVD i taaak to można oglądać.
Pozdrawiam Cezar
Napisano 11.10.2004 - |16:41|
Ogólnie pomysł wydaje mi się nie najlepiej realizowany.
Napisano 11.10.2004 - |17:38|
Napisano 11.10.2004 - |22:26|
Ale serio. Crew taka sobie - obu paniom mozna podziekowac, no i panu mlodemu zolnierzykowi, on tez nic nie robi. Glowny watek - walka/unikanie Wraith - hmmmm, jak ktos zauwazyl wczesniej, znajda sojusznikow i juz koniec zagrozenia z ich strony. No i glowny watek sie posypie i trzeba bedzie wymyslac nowy, tak jak w przypadku Enterprise (niejaka wojna temporalna - lacznie moze z 6 odcinkow przez dwa sezony...).
Ale co by nie bylo, trzeba ogladac Atlantisa (respekt za napisy ), tak jak i Enterprise...
Napisano 17.10.2004 - |21:48|
PS. Miasto wyglada calkiem ciekawie!! Ogolnie idea jest dobra zeby wykozystac ja w grze:) - shieldy, armory, fajna mapka uszkodzen miasta - juz wszystko gotowe ;).
PS2. Cala ta wyprawa na atlantis bez sprawdzenia czy to atlantis i bez mozliwosci powrotu.. troche to malo prawdopodobne zwazajac na poprzednia maksymalana ostroznosc dowodztwa SGC... (no fakt.. teraz Jack dowodzi;) Wyslac 300 najlepszych ludzi na potencjalna rzez.. (zalozmy ze historia by sie potoczyla inaczej i Wraith zajeliby atlantis po pradawnych; a to ze w pomieszczeniu wrot nie bylo nikogo o niczym by nie przesadzalo; kazdy srednio inteligentny czlowiek zadalby to pytanie: a jesli..) Bardzoooo sobie ulatwili ta sprawe jak wiele innych autorzy Atlantis. Strasznie mnie to razi. A was?
PS2. Garnitury na innych planetach to juz zenada kompletna!!! (jakie jest prawdopodobienstwo ze na odleglej planecie po kilkuset latach ludzie wymysla dokladnie ten sam kroj z krawatem? BZDURA Przez duze wszystkie 6 liter - to jak kamera w lustrze podczas kreconego filmu :( ) To bylo w sg1 na pewno, a i chyba w sga tez, ale pewny nie jestem.
Użytkownik angree edytował ten post 17.10.2004 - |21:56|
Napisano 18.10.2004 - |05:43|
Fakt, SG-1 ma za sobą 8 sezonów a Atlantis połowę pierwszego, ale co tam! Postacie mają być nakreślone tu i teraz! To nic, że Teal'c do 4. sezonu nic nie robił i był głupim i dużym Jaffa...Tayla to wogole niby odpowiednik tealca, ale jest jakas taka bez wyrazu. Ktos powiedzial ze jak Tealc tylko Teal'c smieszny.. NIE jak tealc. Po nim wiesz dokladnie czego sie spodziewac, ma swoj mocno nakreslony charakter (pamietacie w jakims odcinku jak Sam probowala zagadac do Tealca? to bylo chyba w 8x01) i do tego jest postacia zabawna w swojej powadze.. a Tayla nawet nie jest ladna (oczywiscie to moja osobista ocena)
No to zonk normalnie, nic tylko skreślić serial na starcie. Przecież 100% normy musi być! Twórcy nie trafili w 10 z gustami publiczności? Na stos ich!Jestem troche zawiedziony... w calym serialu podobaja mi sie 3 postacie.
Bo przecież Goa'uld są od ludzi zupełnie różni, prawda? Fakt, w końcu to robaczki. To nic, że bez nosicieli nic nie potrafią, więc cały czas oglądamy innych ludzi, prawda?Wrog zupelnie nie przypadl mi do gustu. Sa troche za bardzo podobni do ludzi.
I normalnie cała intryga się wali. Bo Goa'uld zabrali ludki z Ziemii, i rozwieźli ich po innych planetach. O kurde! Przecież Pradawni wyglądają jak my! To jakaś mistyfikacja musi być! Tak naprawdę są zieloni i mają obleśne mordy, nieprawdaż?Ale najwiekszego zonka zaliczylem jak zaczalem ogladac 1x01 gdy w odleglej galaktyce natrafili... na ludzi!!!! Przecierz to goauldowie porozmieszczali ludzi na innych planetach zeby "uzywac" ich jako niewolnikow w naszej galaktyce. W sg1 bylo wspomniane ze ludzie pochodza z ziemi. A tu nagle w odleglej galaktyce do ktorej udali sie pradawni (wiadomo ze kiedy "ewolucja zatoczyla kolo" na ziemi pradawnych juz dawno nie bylo! - informacje w odcinku w ktorym odkryli zamarznieta pradawna) okazuje sie ze trafiaja na homo sapiens sapiens.. ale ok.
Naprawdę? 1. sezon SG-1 był drętwy? A ja już myślałem, że będziesz miał jakieś uzasadnienie dla wszystkich powyższych uwag. Teraz rozumiem - 1. sezon drętwy, SG-1 cacy, 1.sezon drętwy, Atlantis be. Normalnie LOLAle SGA bede ogladal. moze sie rozkreci. IMO seria pierwsza SG1 byla troche dretwa (jesli chodzi o akcje a nei fabule) a potem sie na prawde rozkrecila (mozna bylo dodac do intra troche widowiskowych "akcji", jednak nie wroze temu serialowi tylu serii co sg1 (chyba nikt przy zdrowych zmyslach kto widzial 1x01).
Dzięki za poprawienie humoru na początku dnia, miło czytać ludzi, którzy mają problemy z logicznym wywodem i argumentacją.
Napisano 18.10.2004 - |17:19|
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 18.10.2004 - |17:56|
To tak jakbyś czytał "Wiedźmina" Sapkowskiego albo "Władce Pierścieni" Tolkiena od tyłu. Ubaw po pachy.
Napisano 19.10.2004 - |13:55|
Napisano 19.10.2004 - |19:34|
Tzn pierw ogladnolem Atlantisa 1x01x02 nastepnie obejzalem 2 odcinki lost city. Potem 8x doprzodu. Nastepnie 7x od 1 do lost city. Nastepnie 6x w takiej kolejnosci jak sie sciagnelo. Teraz 5x od 10 do ostatniego i od 7 do 9. Teraz sciagam te 7 i bede ogladac w kolejnsoci w jakiej sie sciagna. A potem planuje 4x... no moze 1x sciagne:)hmm, ja kiedyś zacząłem czytałać książkę od ostatniej strony i też mi się nie podobała, bo nie wiedziałem o co chodzi
a tak poważnie zacznij oglądać sg1 od początku a nie pożałujesz
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych