Skocz do zawartości

Zdjęcie

Asgardczycy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
161 odpowiedzi w tym temacie

#61 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 23.11.2005 - |17:39|

jack mógłbyś podać źródła; pozatym troszkę wiem na temat optymalizacji i jestem ciekaw metod matematycznych, które zastosowano do udowodnienia, że optimum przy wysokiej inteligencji to humanoid; bo jeśli ci naukowcy takowych nie użyli(znaczy narzędzi matematycznych) to mamy do czynienia z prymitywnym antopocentryzmem;

NIestety, nie prowadzę kronik magazynów i czasopism które czytam. Ale o ile wiem i pamiętam problem wynikł przy programie SETI. Chodziło o określenie wyglądu i pewnych cech morfologicznych obcych. O tym też była mowa w jakimś programie Discovery, ale znając ich uproszczenia, raczej na to sie nie powołuje :)
Problem obecności ludzi i tego, czy istaniały starsze rasy humanoidów, coraz częsciej pojawia sięw różnych magazynach naukowych lub popularno naukowych. Ale na ile jest to prawdopodobna hipoteza, pewnie przyjdzie nam jeszcze poczekać, żeby się dowiedzieć.
Inna sprawa, to obecność obcych na Ziemi. Co prawda, w myśl zasady, że po wytworach można poznaćtwórcę, często spekuluje się, czy niektóre pozostałości archeologiczne nie są tworem obcej (pozaziemskiej) cywilizacji. Ale to teżciężko stwierdzić. Nie ma niepodważalnych argumentów za i przeciw. Więc jakby nie patrzył, większość takich spraw nadal pozostaje w sferze prawdopodobieństw.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#62 Thor`s Hammer

Thor`s Hammer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 13.01.2006 - |21:24|

odnosnie kultur prekolumbijskich i ich "kosmicznych umiejetnosci".polecam ksiazke pt: "z powrotem na ziemie" ktora sprawadzi na ziemie co niektorych zbytnio wierzacych w teorie daenikena czy Daniela jacksona. Wracajac do tematu. Jak sie rozwinie watek ich wspolpracy z Tauri. po pokonaniu robaczkow metalowych mogli bymam uzyczyc swojej szarej dloni w walce z wraith czy ori. W koncu jak to stwierdzil J. O`neill do Carter:Don`t forget to mention that we saved several times their little, skinny asses" :D
  • 0

#63 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 18.01.2006 - |09:12|

Cóż widzę, że przynajmniej w Teorii względności jestem od Ciebie lepszy :P Bo lecąc z prędkością bliską "c" względnie zmienia się postrzeganie czasu. Wg transformacji Lorentza w układzie nie poruszającym się czas biegnie szybciej niż w poruszającym się.

heh starzeje się bo wcześniej jakoś nie zauważyłem tego posta; oczywiście masz rację, ale w moim poscie sugerowałem, że tak zaawansowana rasa nie korzysta już z dylatacji czasu; tylko np. warp drive;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#64 Zarathos

Zarathos

Kapral

• Użytkownik
  • 241 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 18.01.2006 - |14:25|

inwe wiesz, ze masz sporo racji z tym 'nie korzysta'. Jak Daniel wspomnial Tolianom o ziemskich teoriach fizycznych to sie na niego dziwnie popatryli. Widocznie jak we Futureramie - Asgardczycy ustawowo zmienili predkosc swiatla :D
  • 0
I Kruk wcale nie odlata, jakby myślał siedzieć lata
Na Pallady biuście przy drzwiach, pośród dwóch kamiennych króż,
Krwawo lśni mu wzrok ponury, jak u diabła, spod rzęs chmury;
Światło lampy rzuca z góry jego cień na pokój wzdłuż,
A ma dusza z tego cienia, co komnatę zaległ wzdłuż,
Nie powstanie - nigdy już!

#65 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 18.01.2006 - |14:30|

Jest ono zawinięte w płutna i od ponad 2000 lat leży w światyni Bogini Słońca (jeśli sie nie mylę) w Naiku na Honsiu i nikt, nawet klan cesarski nie ma prawa odwinąć płucien. Lustro jest tam z pewnością, lecz nikt nie wie nic ponadto.

Skąd wiadomo, że jeszcze tam jest skoro nie można sprawdzić, że tam jest ? :hyhy:

Użytkownik psjodko edytował ten post 18.01.2006 - |14:31|

::. GRUPA TARDIS .::

#66 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.01.2006 - |15:29|

Nie doceniasz japońskiej dbałości o tradycje. Jeśli Japończycy mówią, że płutno nie było rozwijane od 26 wieków to tak jest. A skoro nikt tego nie ruszał, to coś tam musi być.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#67 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 19.01.2006 - |20:11|

Nie doceniasz japońskiej dbałości o tradycje. Jeśli Japończycy mówią, że płutno nie było rozwijane od 26 wieków to tak jest. A skoro nikt tego nie ruszał, to coś tam musi być.

No tak.
Przed takim argumentem wszyscy naukowcy na świecie padają na kolana ...

... ze śmiechu.

#68 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.01.2006 - |22:18|

Co mam Ci wiecej powiedzieć, że widziałem? Chcesz żebym skłamał, tylko po to by zaspokoić Twoje pragnienie dowodów? Masz tylko gwarancję na to, że płótna nie były odkrywane od czasu odejścia królowej Słońca Amaterasu, tak twierdzą Japończycy i ja im wierzę, nic więcej nie trzeba, wystarczy uwierzyć, lub nie.
  • 0

#69 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 20.01.2006 - |07:36|

tak twierdzą Japończycy i ja im wierzę, nic więcej nie trzeba, wystarczy uwierzyć, lub nie.

to jest argument typu:

Mam w domu żywego słonia na złotym łańcuchu zamkniętego w butelce.

"tak ja twierdze, nic więcej nie trzeba, wystarczy uwierzyć lub nie".

Tylko, że takie "argumenty" kończa wszelka dyskusję....

#70 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.01.2006 - |08:40|

Proszę bardzo, jedź do Naiku, i poproś o odwinięcie zwierciadła Amaterasu, może Tobie pozwolą, bo w końcu Twoja rządza dowodów jest ważniejsza niż prawo, którego nawet cesarz Japonii nie może ominąć. Nie wymagaj cudów, zdjęcia Ci nie dam bo 2600 lat temu nie było aparatów fotograficznych i niestety nie można było takiego zdjęcia zamieścić w internecie. Ale portale tak poważne jak ten tutaj coś niecoś chyba powinny Cię przekonać, jest tam wzmianka o tym o czym mówię, choć zapomnieli wspomnieć o tym małym fakcie, że zwierciadła nikt nie widział od wielu wieków i nawet nie możemy mieć pewności, czy rzeczywiscie jest to tylko zwierciadło z brązu.
  • 0

#71 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 20.01.2006 - |12:22|

Co mam Ci wiecej powiedzieć, że widziałem? Chcesz żebym skłamał, tylko po to by zaspokoić Twoje pragnienie dowodów? Masz tylko gwarancję na to, że płótna nie były odkrywane od czasu odejścia królowej Słońca Amaterasu, tak twierdzą Japończycy i ja im wierzę, nic więcej nie trzeba, wystarczy uwierzyć, lub nie.

ślepa wiara sprzyja stagnacji, za to zdrowy sceptycyzm - rozwojowi. jak widac wybrales pierwsza opcje.
zadnej gwarancji nie masz, nawet jak ktos ci da gwarancje na pismie to nie oznacza to 100% pewnosci.
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#72 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.01.2006 - |13:39|

Wiara akurat nie prowadzi do żadnej stagnacji. Wielu słynnych archeologów prowadzi lub prowadziło badania nad Graalem czy Arką Przymierza, o których słuch zaginął, lecz wierzą, ze gdzieś tam są i wystarczy tylko poszukać. A zwierciadło Amaterasu jest pod reką, tyle tylko, że nie można go zobaczyć. Niewazne czym tak na prawdę jest to zwierciadło, ale ono tam jest. Podobno świadczy o tym waga całego pakunku, która jest sporo wieksza niż gdyby nic tam nie było. Więcej nie jestem w stanie Wam przedstawić, bo niby skąd? Cudotwórcą nie jestem i sie odczepcie.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 20.01.2006 - |13:39|

• 0

#73 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 20.01.2006 - |13:55|

Wiara akurat nie prowadzi do żadnej stagnacji. Wielu słynnych archeologów prowadzi lub prowadziło badania nad Graalem czy Arką Przymierza, o których słuch zaginął, lecz wierzą, ze gdzieś tam są i wystarczy tylko poszukać. A zwierciadło Amaterasu jest pod reką, tyle tylko, że nie można go zobaczyć. Niewazne czym tak na prawdę jest to zwierciadło, ale ono tam jest. Podobno świadczy o tym waga całego pakunku, która jest sporo wieksza niż gdyby nic tam nie było. Więcej nie jestem w stanie Wam przedstawić, bo niby skąd? Cudotwórcą nie jestem i sie odczepcie.

no ja napisalem "slepa wiara" a nie wiara ogolnie - to jest cos innego. a jak piszesz ze masz gwarancje bo ktos cos powiedzial (nie wiadomo kto, nie wiadomo kiedy) to jest to delikatnie mowiac - troche naiwne.
  • 0

#74 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.01.2006 - |14:01|

Na prawdę nie doceniacie japońskiej tradycji. Musicie sobie uświadomić, że to jest zupełnie inny naród niż nasz. Co nam zostało z naszych pierwotnych słowiańskich wierzeń, a co i zostało Japończykom. Porównaj to sobie. Nie próbuj mi wmówić, że pod tymi płótnami nic nie ma bo coś jest i nic na to nie poradzisz. Nie ważne czym by to miało nie być.
  • 0

#75 Wąski.

Wąski.

Szeregowy

• VIP
  • 68 postów

Napisano 20.01.2006 - |14:07|

Ja się tylko zastanawiam co Japończycy mają wspólnego z Asgardem? :unsure:
  • 0
Dołączona grafika

#76 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 20.01.2006 - |14:20|

Bóstwa i ich obecność w przeszłosci na Ziemii. Tyle mają wspólnego.
  • 0

#77 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 20.01.2006 - |14:56|

dziwne oczy
  • 0

#78 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 20.01.2006 - |15:10|

Dokladnie :unsure: Hans i reszta sie tu od 10 czy wiecej postow kluca, piszac w kolko to samo, a co to ma wspolnego z asgardem? I gdzie jest moderator :huh:
  • 0

#79 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 20.01.2006 - |15:54|

Muszę się zgodzić z Hans-em Olo - praktycznie zadnemu innemu narodowi bym nie uwierzył, ale Japończycy są najbardziej sumiennym i przywiązanym do tradycji narodem, więc można wierzyć, że ten pakunek leży nieruszany przez te stulecia. Zastanawia mnie tylko kiedy zdecydują się go otworzyc - czy jest to jakoś uwarunkowane ?

Użytkownik Jedi edytował ten post 20.01.2006 - |15:54|

• 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#80 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 20.01.2006 - |18:38|

Czy ja wiem. POdobnie ma się rzecz z tajemniczą relikwią przechowywaną w Etiopii, jeśli się nie mylę. W każdym razie chodzi o kościół wczesnochrześcijański. Ichniejsza hierarchia twierdzi, że posiadają Arkę Przymierza, której też nikt tak naprawdę nie widział, bo jest zasłonięta i trzymana w specjalnej skrzyni. Raz w roku jest ta skrzynia wynoszona w procesji, ale nikt poza tylko głową kościoła nie wie, jak to wygląda.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych