Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 049 - S03E02 - The Glass Ballerina

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#61 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.10.2006 - |19:33|

Bo nie wierzę, że pozwoli "Dejtukmajsan'owi" wrócić do cywilizacji. No i co z tego , że zabił dwie osoby, ale pradwopodobnie by wskazał gdzie jest parędziesiąt żywych plus -być może - dobrano by się do tyłków Others'om za to zrobili ludności na tej wyspie, jeśliby tacy tubylcy istnieli.

Wypuszczenie Michaela było przedsięwzięciem bezpieczny. ta sie on uwikłał w zbrodnie Innych, że będzie milzcał jak zaklęty. Swoje grzechy wyzna na spowiedzi na łożu śmierci, jeśli wogóla. Z Waltem tez prosta sprawa. Kto sie będzie przejmował bajaniem dwunastolatka z przerostem wyobrazni, tym bardziej że wyspy tej nie ma nażadnej mapie, ani zdjęciu satelitarnym.

Jeśli wypuszcza Jacka, to wcześniej uwikłaja go tak w swoje ciemne sprawy, że będzie milczał jak zaklety.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#62 kleox

kleox

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 12.10.2006 - |19:41|

3. Tak zastanwiam sie kim jest Karl o ktorego pytala Alex. :D

to ten gość z drugiej klatki z pierwszego odcinka, który wypuścił Sawyera i zainicjował ucieczkę

Dowiadujemy sie ze Sun byla niezla klamczucha :) Juz wiemy dlaczego Jin w 1 sezonie mial zakrwawione rece w retrospekcji

nieprawda - to już wiedzieliśmy w pierwszym sezonie... Jin wtedy "przekazywał wiadomość" pewnemu Ministrowi i przy tym widać było pokrwawione ręce
  • 0

#63 szczurek

szczurek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • MiastoWleń

Napisano 12.10.2006 - |19:50|

Sorki za moja nieudolnosc, w koncu pierwszy sezon ogladalem jakis rok temu wiec... a jak wiemy skleroza nie boli :) Jestem ciekaw kto w Google wpisywal juz "Benjamin Linus" hehe. Mi wyszukuje jakies poniemieckie stronice, a niemieckiego nie umim :)

Użytkownik szczurek edytował ten post 12.10.2006 - |19:56|

• 0

#64 ODINisLOST

ODINisLOST

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 12.10.2006 - |20:04|

Zauważcie chłopaki , że Kate w końcu siedzi za kratkami!!!
Więc jedank fatum!!! Przeznaczenie!!!
Musi odpokutować za swoje winy!!!
Odcinek naprawde świetny, szczeególnie walka Sawyere z the others!!!
Nie wiem czy ktoś grał w MGS3 ale Sawyer zastosował CQC w tej walce!!!
Ale czemu nie zemdlał po tym jak został uderzony z Ak-47 w tył głowy?
Ciekaw jestem czy nie było w historii kogoś ważnego o imieniu Benjamin Linus??

LOST LOST LOST!!!!
  • 0

#65 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.10.2006 - |20:11|

Ciekaw jestem czy nie było w historii kogoś ważnego o imieniu Benjamin Linus??

Było kilku znanych Linusów, ale żaden o imieniu Benjamin.
  • 0
Genesis

#66 maciej lubicz

maciej lubicz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 12.10.2006 - |20:37|

Mam nadzieje , że Colleen przeżyje . Fajna babka ( taka twarda :bag: )
  • 0

#67 tiam

tiam

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 12.10.2006 - |20:41|

Dobra, wartka rzecz. Retro(spekcje) niezłe; ukazują Jina w konkretnym świetle, czego nie można odnieść do Sun;). Jack z odcinka na odcinek zyskuje na intensywności, a jego irytacja i obłęd rewelacyjnie komponują sie z resztą historii. Smaczniutka scena Sawyera z Kate - z uklonem dla fanów, a poprzedzające ją ujęcie twarzy owego przystojniaka utwierdza w przekonaniu, że to najbardziej fotogeniczna postać na wyspie, rewelacyjnie upozowana do każdego kadru;).

Benry (Linus) nadal przerażajacy, choć ujmuje zaskakującymi gestami w irracjonalnych jakby nie było sytuacjach (moment przedstawienia sie i wyciagniecia dłoni).

Tak trzymać.
  • 0

#68 elfikk

elfikk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 12.10.2006 - |21:22|

Mam nadzieje , że Colleen przeżyje . Fajna babka ( taka twarda :bag: )

pewnie jack ja uratuje
  • 0

#69 lead

lead

Kapral

• Użytkownik
  • 205 postów

Napisano 12.10.2006 - |21:26|

pewnie jack ja uratuje

niby dlaczego mialby ratowac ja jack, skoro jak widzielismy w 2 sezonie na wyspie znajduje sie dosc spora liczba lekarzy, powierzyli by los jednej z nich w rece kogos, kto w naturalny sposob jest ich wrogiem, zamiast ratowac ja przy pomocy wlasnych lekarzy? no chyba ze innym faktycznie nie zalezy na zyciu swoich towarzyszy...
  • 0

Dołączona grafika

#70 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.10.2006 - |21:45|

niby dlaczego mialby ratowac ja jack, skoro jak widzielismy w 2 sezonie na wyspie znajduje sie dosc spora liczba lekarzy, powierzyli by los jednej z nich w rece kogos, kto w naturalny sposob jest ich wrogiem, zamiast ratowac ja przy pomocy wlasnych lekarzy? no chyba ze innym faktycznie nie zalezy na zyciu swoich towarzyszy...

Widzieliśmy grupke facetów w białych kitlach, że to lekarze, to już jest twoja interpretacja.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 12.10.2006 - |21:46|

• 0
Genesis

#71 Ashley

Ashley

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 12.10.2006 - |21:46|

O ile pamietam to Juliet jest lekarzem, chyba ze ściemniala...
  • 0

#72 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 12.10.2006 - |21:48|

O ile pamietam to Juliet jest lekarzem, chyba ze ściemniala...

Jack jest chirurgiem o światowej sławie i to wiemy napewno.
  • 0
Genesis

#73 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 12.10.2006 - |21:57|

James wybrał najlepszy z danych mu momentów :) Poprostu BOMBA, Odcinek świetny, ale flashbacki mi sie nie podobały. Mimo wszystko Season 3 naprawde zapowiada się superowo !!
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#74 lucaa_rules

lucaa_rules

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoOpole

Napisano 12.10.2006 - |22:09|

robi się coraz ciekawiej ;) ja nie przepadam za Sun i Jinem ale fleszbeki ogląałam z przyjemnością, wreszcie Sun nabrała charakterku :P
No i powrót mojego kochaneGO Sayida :P
No i czułam się troche jak w przeminęło z wiatrem jak Sawyer dorwał się do Kasi :P

bardzo zależy Benowi/Henremu na łódce, może aby wreszcie spieprzyć z wyspy, kij ich tam wie ;)

do następnego odcinka :)
  • 0

#75 arthur

arthur

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 12.10.2006 - |22:13|

"Nazywam się Benjamin Linus.|Całe życie mieszkam na tej wyspie."

ile on ma lat? koło 40?
czemu ktos kto spedził całe zycie na wyspie ma wracac do cywilizacji?? he :) jesli oczywiscie to jest prawda.
a co z leczniczymi własciwosciami wyspy? kolega dzis mi to przypomniał... wiec co moze obcy sa na wyspie bo w normalnym swiecie juz dawno by umarli? a tu wiodą słodkie zycie ogladajac mecze w TV :)
  • 0

#76 L o c k e

L o c k e

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 12.10.2006 - |22:25|

Zauważcie chłopaki , że Kate w końcu siedzi za kratkami!!!
Więc jedank fatum!!! Przeznaczenie!!!
Musi odpokutować za swoje winy!!!

Witam po długiej przerwie. :)
Kolego,a dziewczyny to co :*
Twoja myśl jest naprawdę niezła-coś w tym musi być,skoro Jack został akurat oddzielony od nich(on nikogo nie zabił-raczej).
Odcinek niezły.Zdecydowanie najlepsze retrospekcje Sun i Jin-a.
Troche gorzej wyglądala akcja z ogniskiem i całą zasadzką(jakieś takie naciągane).
Ostatnie 5 minut było najlepsze.
Jestem niemal przekonany,że to wszsytko jest fałsz(tzn. nie mają kontaktu ze światem zewnętrznym w pełnym tego słowa znaczeniu)Jeżeli już to raz po raz otrzymują jakieś przesyłki(tak jak lostowicze)i cała ta wyspa jest pilotowana ze świata zewnętrznego.
Ocena 7/10
  • 0

#77 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 12.10.2006 - |22:50|

hola hola, a skąd wiesz, że Desmond nie wyparował?

Pewnie dlatego, że nazwisko aktora, który go gra jest w napisach początkowych :)
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#78 satorian

satorian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 12.10.2006 - |23:04|

Odcinek spoko. Fajnie, że mój Sajid wrócił, ale źle, że jego zachowanie wciąż się radykalizuje. To niestery może wróżyć jego rychły koniec :(
  • 0

#79 Radzinsky

Radzinsky

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 12.10.2006 - |23:34|

Dla mnie to doskonay, wręcz ksiązkowy przykad kontaktu ze światem.

moim, zdaniem "kontakt ze światem zewnętrznym" Innych jest tak samo prawdziwy, jak stwierdzenie że Inni są "good guys", czyli w zasadzie jeszce nie wiadomo tak na 100 %
Wiedza jaką posiadają o Zagubionych Inni pozwala im manipulować nimii. Na przykład Jack może być wielkim fanem drużyny Y, a tu mu Ben zapodał informację, że drużyna X zdeklasowała sławną i niepokonaną drużynę Y. Manipulacja i jeszcze raz manipulacja. Myślałem że Ben kazał przytargać komuś TV dla jakichś wyższych celów niż pokazanie urywku meczu futbolowego. Jednak ten jakże trywialny urywek meczu poderwał wycieńczonego Jacka na nogi. Manipulacja ..

Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na jedną rzecz. Czy jachty mają silniki? Nie znam się, ale jeżeli nie mają, to do ukradnięcia łodzi Elizabeth przydała się łódź motorowa Innych (słychać silnik w tle podczas kradnięcia jachtu). Przy założeniu, że łódź którą dali Michelowi to była ich jedyna, można wywnioskować, że Michael nie dopłynął do celu, bo skąd w takim razie odgłosy silnika motorowego przy jachcie? Wyjaśniałoby to dlaczego Benowi tak bardzo zależało na łodzi Elizabeth - poprostu nie mają ich zbyt ewiele na stanie.
  • 0

#80 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 12.10.2006 - |23:56|

Odcinek niezły choć bez rewelacji (może poza końcówką). Dla mnie 7/10

Plusy:

- poznajemy prawdziwe personalia Henrey'ego.

- dowiadujemy się, że Inni mają kontakt ze światem zewnętrznym.

- teraz już wiemy, że Ben che czegoś od Jacka. Tylko co to może być?

- piękna scena pocałunku Sawyera i Kate. No i tekst "Smakujesz jak truskawki".

- bardzo dobre flashbacki. Tak sie zastanawiałem czy dziecko nie jest przypadkiem tego kolesia, z którym spała Sun, ale to chyba raczej niemożliwe. Od tego momentu do wydarzeń na wyspie minęły minimum 3 miesiące.

minusy:

- Sawyer i Kate jako robotnicy jakoś mi nie podpasowali choć trzeba przyznać, że scena jak Sawyer gapi się na Kate jest niezła. Nie bardzo rozumiem co Inni robią. To musi być jakiś test tylko czego ma dowieść lub co chcą dzięki niemu osiągnąć? Przecież nie porwali ich po to aby mieć tanią siłę roboczą.

- akcja z łódką i ta całą zasadzką taka sobie. Doświadczony wojskowy Sayid daje się podejść jak małe dziecko.

Na koniec jeszcze jedna uwaga. Ben chciał łódź aby rozbitkowie nie pływali ot tak sobie dookoła wyspy bo jeszcze mogliby odkryć coś czego ich oczy nie powinny oglądać.

Sezon zapowiada się bardzo dobrze. klimat jakby trochę inny niż w poprzednich dwóch, ale mi odpowiada.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych