Skocz do zawartości

Zdjęcie

Traveler

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
121 odpowiedzi w tym temacie

#61 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.06.2007 - |13:19|

Trzeci odcinek taki sobie. Chłopaki uciekają I to skutecznie. FBI goni, z tym już gorzej. Ciągle nie wiadomo o co chodzi w tle. Pojawia sie Traveler. Czyżby wszystko to dla rabunku tego obrazu?
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#62 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.06.2007 - |02:32|

Z moich domysłów jaki jest główny wątek serialu. "szefowie" zlecili zniszczyć coś z tej wystawy(pewnie w jakiś dziele są jakieś super tajnie wiadomości - ala skarb narodu). W końcu czekali na potwierdzenie że wszystko zniszczono.

Traveler jest gościem od czarnej roby i najprawdopodobniej tez nie wiedział jak jest główny cel jego zadania. "uciekając" z muzeum postanowił zabezpieczyć swoją przysłość finansową i ukradł pierwszy lepszy obraz(czyżby swój cel?)

Jak się wszystko potoczy zobaczymy...

Ja oglądam dalej.
  • 0

#63 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 08.06.2007 - |09:50|

Myślę że się rokręci jak nie jeden inny serial

Taa, tylko pytanie czy będzie miał szansę się rozkręcić ;)Bo komuś do lba wpadnie Cancel dać i po zawodach...
Dla mnie serial naprawdę fajny, tajemniczosć jest plusem, lubię takie produkcje, w których nie do końca wiadomo, o co chodzi. Byłem pewny że Traveler nie zginął. Może bossowie w muzeum powiesili falsyfikaty i chcą zgarnąć kasę z ubezpieczenia :) jak dla mnie na razie jeden z ciekawszych seriali, jakie się ostatnio pojawiły.
  • 0

Dołączona grafika

#64 piotrex007

piotrex007

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 09.06.2007 - |15:30|

Trzeci odcinek pokazal, ze serial ma szerokie perspektywy :P Odcinek mogl sie podobac i mi sie podobal ;] co do Travelera mozna bylo przewidziec ze zyje ale myslalem ze okaze sie to pozniej ;)Wogolejakos wszystko szybko sie dzieje. mam nadzieje ze nie skonczy sie na 8odcinkach :)
Pozdraiwam
  • 0

Zapraszam na mojego bloga o serialu Traveler
Traveler

#65 Gwalin

Gwalin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 10.06.2007 - |23:35|

Polaczenie Vanished z Prison Breakem... nie wiem czy fortunne.
  • 0

#66 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 11.06.2007 - |10:20|

Polaczenie Vanished z Prison Breakem... nie wiem czy fortunne.

no dokladnie takie same mam wrazenie, ale na razie mi sie podoba. Nie jest tak super, jak w pierwszym odcinku, ale dwa kolejne episody wcale nie sa takie zle i skutecznie zachecily mnie do dalszego ogladania. Poza tym, na bezrybiu i rak ryba ;)
  • 0

#67 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 12.06.2007 - |17:34|

Jestem po trzech odcinkach i na razie jest lepiej niż dobrze ;] Klimat rzeczywiście jak z pierwszego sezonu PB i pierwszych kilku odcinków Vanished.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#68 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 12.06.2007 - |17:50|

103

Po 2 slabym odcinku 3 jest dosc dobry.
To ze Traveler zyl bylo pewne.
Akcja z obrazem bardzo interesujaca tez wydaje mi sie ze obraz to jest droga do odkrycia jakiegos dlugo istniejacego spisku.

Ocena: 7/10

Może bossowie w muzeum powiesili falsyfikaty i chcą zgarnąć kasę z ubezpieczenia

Ta, pewnie i co jeszcze?? :o
Jak narazie wydaje sie ze bossem byl wysoko postawiony urzednik CIA, co jak co ale tam jest tyle kasy ze to odszkodowanie to pokrylo by moze promil ich budzetu.
Pozatym napewno latwiej i co wazniejsze ciszej jest okrasc CIA (ile razy to widzialismy w filmach?) niz upozorowac zamach terrorystyczny.
  • 0

#69 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 14.06.2007 - |17:55|

104

ALE SIE DZIEJE!!
Ten Will to naprawde musi miec cos waznego, nie dosc ze go poszukuja nasi bohaterowie to teraz sie dowiadujemy ze sciga go CIA, ten murzyn z 1 odcinka i jakas grupa bylych zolnierzy.
Okazuje sie rowniez ze Will chcial wykonac zadanie i zniknac (nawet przed swoimi szefami) a wplatanie naszych bohaterow nie bylo jego lecz jego przelozoznych pomyslem.

Najlepsze jest to ze Jey dzwoniac do dziewczyny sprowadzi FBI do Deer harbour gdzie pojawienie sie Willa spowoduje pewnie to ze beda musili tam zostac dluzej niz planowali.

Ocena: 9/10
  • 0

#70 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.06.2007 - |18:26|

104

ALE SIE DZIEJE!!
Ten Will to naprawde musi miec cos waznego, nie dosc ze go poszukuja nasi bohaterowie to teraz sie dowiadujemy ze sciga go CIA, ten murzyn z 1 odcinka i jakas grupa bylych zolnierzy.
Okazuje sie rowniez ze Will chcial wykonac zadanie i zniknac (nawet przed swoimi szefami) a wplatanie naszych bohaterow nie bylo jego lecz jego przelozoznych pomyslem.

Najlepsze jest to ze Jey dzwoniac do dziewczyny sprowadzi FBI do Deer harbour gdzie pojawienie sie Willa spowoduje pewnie to ze beda musili tam zostac dluzej niz planowali.

Ocena: 9/10

Serial dobry ale obawiam się, że niedługo wyleci z grafiku jak Day Break. Po czterech odcinkach ciagle nie mamy nawet śladu pojęcia o co w tym wszystkim chodzi. Sprawa zamaist się rozjasniac, coraz bardziej się zaciemnia. Robi się to frustrujące.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#71 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 14.06.2007 - |20:36|

42. Traveler ABC 5.30

Tak właśnie wypadł w ostatnim wyniku oglądalności Traveler i dlatego właśnie poczekam aż skończy się serial i zapadnie decyzja o jego kontynuacji lub skasowaniu. No i ciekawi mnie czy serial zakończą :]

Użytkownik Rand edytował ten post 14.06.2007 - |20:37|

• 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#72 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 15.06.2007 - |00:38|

No jak dla mnie jak serial ma miec 8 odcinkow a 4 juz poszly przy czym puszczaja go w takiej a nie innej czesci sezonu to jest prawie pewne ze doturlaja go do konca ;)
  • 0

#73 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 15.06.2007 - |00:54|

To że doturlają to faktycznie jest bardzo prawdopodobne ale czy go zakończą w tych 8 odcinkach :> Bo jak kończy się cliffhangerem a nie dadzą 2 serii to nie chce przeżywać tego co było z Vanished :/ A serial zapowiadany był na jit więc bardzo możliwe iż liczyli na dobre wyniki i 2 serii, a jak będzie zobaczymy....
  • 0
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House

#74 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 15.06.2007 - |12:07|

Rand: Raczej fakty przemawiaja za tym ze w 8 odcinkach sie porzadnie zakonczy.
1. Serial mil miec 22 odcinki, zrobiono z nich 8.
2. Serial mial byc emitowany od pazdziernika jest od maja, mieli dosc czasu na zmiane scenariusza tak by miescil sie w 8 odcinkach.
  • 0

#75 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 15.06.2007 - |13:33|

Możliwe, że jest jak mówisz tylko troche nie chce mi się wierzyć że ABC tworząc serial nie miało nadziei na to iż zagości on dłużej w ramówce i że bedzie kolejnym hiciorem jak Lost. Teraz właściwie stacje z góry zakładają że serial odniesie sukces i go pociągną dalej. W przypadku Vanished czy Jericho się pomylili ( no akurat Jericho zostało uratowane, ale tylko dzięki zapałowi fanów). Ale jakoś nie słyszałem żeby robili serial tylko na np 10 odcinków i go kończyli, bez względu na oglądalność.
W przypadku Travelera czytajac opinie wychodzi na to ze serial jakby ciągle miał się rozkręcić, a jak na 8 odcinków to czasu na to rozkręcenie za bardzo nie będzie. Dlatego założyłem że liczą na 2 serie, zwłaszcza przy porównaniu tego serialu do PB. Jeśli się robi serial 8 odcinkowy i chce sie go zakończyć to trzeba od początku pchać fabułe, akcje dalej, a pewne zagadki już teraz rozwiązywać.
Ja w kazdym razie czekam na opinię m. ni. Twoją i innych forumowiczów odnośnie serialu po jego zakończeniu. Jeśli okaże się jak mówisz i serial sie zakończy dobrze to będe miał co oglądać w sierpniu :)
  • 0

#76 MisIIek

MisIIek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 15.06.2007 - |21:38|

Modes a skąd pomysł ze ściga go CIA ?? raczej Homeland secruity ;)
  • 0
Były użytkownik Michał od prawie trzech lat nie mogę się zalogować...

#77 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 18.06.2007 - |14:54|

Ja w kazdym razie czekam na opinię m. ni. Twoją i innych forumowiczów odnośnie serialu po jego zakończeniu. Jeśli okaże się jak mówisz i serial sie zakończy dobrze to będe miał co oglądać w sierpniu :)

To typowa zapchaj dziura sezonowa, fajnie jak to szybko zakończą, bo większego powodu do kontynuacji tego bezpłciowego serialu nie widzę.
  • 0

#78 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 23.06.2007 - |02:05|

Z moich domysłów jaki jest główny wątek serialu. "szefowie" zlecili zniszczyć coś z tej wystawy(pewnie w jakiś dziele są jakieś super tajnie wiadomości - ala skarb narodu). W końcu czekali na potwierdzenie że wszystko zniszczono.
Traveler jest gościem od czarnej roby i najprawdopodobniej tez nie wiedział jak jest główny cel jego zadania. "uciekając" z muzeum postanowił zabezpieczyć swoją przysłość finansową i ukradł pierwszy lepszy obraz(czyżby swój cel?)

I widzicie, a jednak ten obraz jest kluczem:P

A nowy odcinek (1*05) strasznie mi przypomina skarb narodów z tym kluczem i biblioteką. Ale nie mówię więcej co było :X

Czekam na kolejny odcinek:>

Ile to ma ich mieć?
  • 0

#79 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 23.06.2007 - |11:12|

ma byc 8 odcinkow.
  • 0

#80 net34

net34

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 24.06.2007 - |00:12|

A oni w koncu zamierzaja w tych 8 odcinkach wszytko wyjasnic czy raczej zrobic jakiegos cliffhangera i liczyc na przychylnosc bossow w kwestii kontynuacji serialu? BO nie wydaje mi sie zeby po 8 odcinakch cokolwiek mialo za duzy sens - tzn chodzi mi o to, ze jezeli wyjasnia wszystko po 8 to bedzie to chyba raczej chaotyczne, niezbyt spojne, tandetne i ogolnie ssace pauke ;PP A tak wolge to serial nawet niezly, choc momentami az nadto schematyczny jezeli chodzi o produkcje (filmy/ksiazki/seriale) typu - "ci maluczcy kontra ta zla konspiracja", ale oglada sie go niezle.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych