Skocz do zawartości

Zdjęcie

Eureka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
345 odpowiedzi w tym temacie

#61 mrozi

mrozi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 17.08.2006 - |14:54|

Fajny serial ... Lekko i przyjemnie się go ogląda ...
  • 0

#62 raas

raas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 17.08.2006 - |15:03|

Jestem po kolejnych odcinkach 3,4 zaczyna mi sie coraz bardziej podobac :)
Pewnie dlatego że to jest mój pierwszyserial tego typu i nie mam jeszcze skali porównawczej. No to czekam na napisy do odcinka nr 5 :P
  • 0

#63 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 19.08.2006 - |22:22|

Popieram Jooboo.
Albo zrobią z artrefaktu jakiś sensowny główny wątek, albo serial będzie się toczył nie wiadomo gdzie i w jakim celu.

Niemniej jak na lekki serial, jest całkiem nieźle.

Powodzenie tego serialu zależy od scenarzystów, bo aktorzy i realizacja są dobre.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#64 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 21.08.2006 - |03:52|

Jestem po 1-05 i jest coraz lepiej. Naprawdę jak na razie udana produkcja. Artefakt na jakiś czas będzie soią przewodnią serialu i jakimś tam głównym wątkiem. Mi się podoba, ale ciekaw jestem co dalej. Jakoś nie widać w tym wszystkim 1 sensownego kierunku i wizji.
  • 0

#65 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 23.08.2006 - |10:06|

No całkiem nieźle. Wreszcie okazuje się, że to nie chodzi tylko o badania na nazym ziemskich poziomie, ale też coraz więcej jest mowy o tym czymś na poziomie 5. Artefakt staje siejakimś cantrum? raczej jeszcze nie jest to do końca pewne. Faktem jest, że coraz częsciej sięo nim mówi w serialu, co może wskazywać na pewną trolę tego czegoś w życiu miasteczka i pewnie ziemii. Ciekawośtkądla mnie jest grupa ludzi, do których należy ta terapeutka. Coś czuję, że serial będzie sięopierał na walcęmiędzy złymi i dobrymi, którzy będą chcieli zdobyć to "coś ".
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#66 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 23.08.2006 - |20:56|

106 naprawde dobry :) smialem sie do rozpuchu jak Carter przyszedl po Nobla i nikt niewiedzial o co mu chodzi :D Duzym plusem byla takze Joe w sukni (wow :slina: ), oraz przedfinalowa scena z kopnienciem urzadzenia.
  • 0

#67 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 24.08.2006 - |06:06|

odcinek bardzo dobry; naprawdę znakomicie wychodzi na ekranie antagonizm między Starkiem, a Carterem;
oby tak dalej;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#68 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 24.08.2006 - |17:29|

Fajny patent z tym "zapomnianym" urządzeniem :P Ten kopniak to normalnie jak w ruski telewizor...hehe. Jo w sukni tez miodzio..... Uuuahhh :)
Serial naprawde zrobiony z jajem.
  • 0
Dołączona grafika

#69 JohnnyHa

JohnnyHa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • MiastoStworek. Z Krakowa.

Napisano 25.08.2006 - |01:32|

Odcinek z Noblem wymiata, jak dla mnie najlepszy do tej pory - głównie dzięki dawce humoru. Serial od początku jest wesołą odmianą... hmm... X-Files? - i nawet motywy z Artefaktem w mojej opinii tworzą raczej humorystyczne podejście do 'głębokiej fabuły'. Po prostu zabawa w otoczce SF, zrobiona ze smakiem karykatura 'kultowych' seriali tego gatunku. Odcinek 1x06 polecam!!
  • 0

#70 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 27.08.2006 - |10:45|

Zobaczylem pierwsze 6 odcinkow i bardzo pozytywnie odbieram serial. Jest to chyba kino familijne w konwencji xfilesowej troche, ale z przymrozeniem oka. Pomysl dobry, dobre wykonanie, i lekka mgielka tajemniczosci.
No i ta Erica Cerra jako zastepczyni szeryfa :)))
Mam sie do czegos przyczepic? Ok. Hinson, ktora gra corke szeryfa gra i wyglada beznadziejnie.

Generalnie jednak bardzo pozytywnie.
  • 0
Dołączona grafika

#71 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 27.08.2006 - |10:57|

Ogrodnik: Czepiasz sie wygladu czy gry aktorskiej?
Jak dla mnie gra ona przyzwoicie, a i wyglad niczego sobie :)
  • 0

#72 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 27.08.2006 - |12:57|

@Modes - Ogrodnik tak już ma :) Więc nie ma coo się denerwować :)
Ostatni odcinek - całkiem niezwykły. Pokłon w stronę starszego pokolenia :aniolek: Scena z rozdaniem Nobla - rewelacja. Ubawiłem się przy tym niezwykle :D A i to grzebanie w pamięci i świadomości - jakoś zapachniało mi trochę SG1 i replikatorami :huh:
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#73 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 27.08.2006 - |14:31|

Szósty odcineczek całkiem fajny. Poziom jak zawsze trzyma sie na dobrym poziomie. Brakuje mi tylko watka przewodniego....
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#74 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 27.08.2006 - |19:39|

Bardzo fajny odcinek 6. Długo czekałem na napisy ale było warto. Scena z NOBLEM mnie powaliła choć było trochę naciągane jak koleś odrazu ozdrowiał. No i STARY zespół był spoko. Może jakiś moderator zrobił by ankietę dla serialu i osobne forum?? Coraz więcej ludzi go ogląda i chcieli by go oceniać.
  • 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#75 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 27.08.2006 - |19:59|

Może jakiś moderator zrobił by ankietę dla serialu i osobne forum?? Coraz więcej ludzi go ogląda i chcieli by go oceniać.

w pełni popieram prośbę;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#76 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 27.08.2006 - |20:20|

w pełni popieram prośbę;

Osobiście bym się z tym wstrzymał. Sądze że Eureka nie jest lepsza od Blade czy Kyle XY a te dwa seriale wydaje mi się są popularniejsze na naszym forum.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#77 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 27.08.2006 - |20:54|

Watpie zeby bylo oddzielne farum na ten serial ;)
Juz predzej by bylo na doctor who ktory juz 3 serie bedzie lecial, ma OGROMNA widownie w UK i coraz wieksza w polsce.
Znaczy nie zebym nie chcial oddzielnego forum dla Eureki ale logicznie rzecz biorac Dr. Who ma wieksze szanse.
  • 0

#78 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 27.08.2006 - |22:06|

Niby fajny odcinek, ale brakuje wciąż głównego wątku. Ale mam nadzieję, że w końcu zostanie rozwinięta kwestia tego czegoś, wiadomo gdzie :). (pewnie końcem sezonu to zrobią...).

Ogólnie:

Jak na razie serial w sam raz na niedzielne popołudnie ;)
  • 0
VeeDee

#79 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 28.08.2006 - |20:14|

Moderator akurat nie ma nic do powiedzenia w kwesti nowych dzialow... Jak juz by powstaly to mysle, ze szybciej Prison Break sie zalapie niz serial co ma 6 odcinkow :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#80 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.08.2006 - |13:04|

Dzisiejszy odcinek niezly. Na powazny minus mozna zaliczyc brak rozwiazania kwestii nowej broni oraz glupote Cartera po tym jak "tajemnicza postac" zabrala mu dowody (przeciez taki dom napewno ma monitoring i szlo zobaczyc czy ktos otwieral drzwi, jak nie to biorac pod uwage ze nie ma okien zlodziej musi byc nadal w domu, ergo zlodziejem jest chlopak corki).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych