Raczej nie. To ze pierścienie nie były wcześniej ukazane w żadnym statku klasy X-304 to nie oznacza że nie zamontowali ich tam.Niewiem czy ktos poruszyl ten temat , z gory przepraszam jesli zostalo to napisane .
Odyseja i Korolew byly jednostkami klasy DEDAL . Wiec niech ktos mi powie co na tym 2 robily PIERSCIENIE ??
Nikt nie zwrocil na to uwagi ??
Z tego co mi wiadomo PROMETHEUS jedynie mial pierscienie . Reszta juz teleportery Asgardu .. . Czekam na opinie .
Pierścienie są standardowym wyposarzeniem statków i kalsy X-303 (Prometeusz) i kalsy X-304 (Dedal, Odyseja). Ponieważ czemu mieli by rezygnować z alternatywnego środka transportu zwłaszcza na wypadek uszkodzenia promieni teleportujacych.
A to dego Tau'ri powinni zbudować niewileki statek klasy "transportowej" :> właśnie taki statek by się przydał do zgarnięcia Carter latającej koło Super Wrót Ori.
Bo prominie promieniami niezły bajer ale nigdy nie wiadomo do czego taki statek moze się przydać.
PS: przyszło mi do głowy skoro Ori już przylecieli przez Super Wrota i na filmie widać że wrota były wyłaczone gdy oni odlatywali to czemu Tau'ri nie dokończyli tego co zaczeli wybrania adresu do galaktyki Ori i zablokowaniu wrót na jakiś czas opuźniając inwazje. I czy wrota nie powinny być ciagle aktywne. Wkońcu zasilane przez grawitacje czarnej dziury moga być właczone cały czas.
Użytkownik komar edytował ten post 17.07.2006 - |18:42|