Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 195 - S10E01 - Flesh And Blood

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (251 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (39 głosów [17.97%])

Procent z głosów: 17.97%

2. 9.5 (27 głosów [12.44%])

Procent z głosów: 12.44%

3. 9 (57 głosów [26.27%])

Procent z głosów: 26.27%

4. 8.5 (20 głosów [9.22%])

Procent z głosów: 9.22%

5. 8 (39 głosów [17.97%])

Procent z głosów: 17.97%

6. 7.5 (9 głosów [4.15%])

Procent z głosów: 4.15%

7. 7 (10 głosów [4.61%])

Procent z głosów: 4.61%

8. 6.5 (4 głosów [1.84%])

Procent z głosów: 1.84%

9. 6 (3 głosów [1.38%])

Procent z głosów: 1.38%

10. 5.5 (1 głosów [0.46%])

Procent z głosów: 0.46%

11. 5 (3 głosów [1.38%])

Procent z głosów: 1.38%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

13. 4 (1 głosów [0.46%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.46%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.46%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (2 głosów [0.92%])

Procent z głosów: 0.92%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.07.2006 - |18:33|

Niewiem czy ktos poruszyl ten temat , z gory przepraszam jesli zostalo to napisane .
Odyseja i Korolew byly jednostkami klasy DEDAL . Wiec niech ktos mi powie co na tym 2 robily PIERSCIENIE ??
Nikt nie zwrocil na to uwagi ??

Z tego co mi wiadomo PROMETHEUS jedynie mial pierscienie . Reszta juz teleportery Asgardu .. . Czekam na opinie .

Raczej nie. To ze pierścienie nie były wcześniej ukazane w żadnym statku klasy X-304 to nie oznacza że nie zamontowali ich tam.
Pierścienie są standardowym wyposarzeniem statków i kalsy X-303 (Prometeusz) i kalsy X-304 (Dedal, Odyseja). Ponieważ czemu mieli by rezygnować z alternatywnego środka transportu zwłaszcza na wypadek uszkodzenia promieni teleportujacych.
A to dego Tau'ri powinni zbudować niewileki statek klasy "transportowej" :> właśnie taki statek by się przydał do zgarnięcia Carter latającej koło Super Wrót Ori.
Bo prominie promieniami niezły bajer :D ale nigdy nie wiadomo do czego taki statek moze się przydać.

PS: przyszło mi do głowy skoro Ori już przylecieli przez Super Wrota i na filmie widać że wrota były wyłaczone gdy oni odlatywali to czemu Tau'ri nie dokończyli tego co zaczeli wybrania adresu do galaktyki Ori i zablokowaniu wrót na jakiś czas opuźniając inwazje. I czy wrota nie powinny być ciagle aktywne. Wkońcu zasilane przez grawitacje czarnej dziury moga być właczone cały czas.

Użytkownik komar edytował ten post 17.07.2006 - |18:42|

• 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#62 jareck_i

jareck_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 17.07.2006 - |19:20|

Dobra , ale poco instalowac Pierscienie skoro jest Teleporter Asgardu . Z tego co pamietam pierscienie nie sa produkowane , lecz odzyskiwane z innych jednostek .
  • 0
Aurox 10.1 QuickSilver
PLD
FreeBSD
Mepis
Ubuntu

#63 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 17.07.2006 - |20:26|

mam nadziej że to nie wbrew regulaminowi http://www.scifi.com.../season01/0101/ po prawej stronie jest zwiastun 2 odcinka z seri 10
  • 0

#64 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 17.07.2006 - |20:32|

Bardzo fajne efekty specjalne:)) dalem 9,5.

jedno male pytanko, zastanawia mnie co sie stało z Asgardzkim statkiem

Pozdrawiam
  • 0

#65 Asen

Asen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 17.07.2006 - |21:37|

Poza ogólnymi zachwytami - pół roku postu robi swoje.
Myślę, że autorzy scenariuszy zapędzili się jak na początku Atlantis - tam przedstawiono Wraith jako prastare nieśmiertelne (byle najedzone) istoty nie-do-zabicia - a potem już w 1x20 wycinali ich w pień.

Tutaj już w 9x19 wprowadzono dosyć przygnębiajacy wątek - czciciele ORI nie zachwieją się w swojej wierze - popłynie morze krwi, ale dopóki pozostaną przy życiu będą wierni swoim bogom i będą walczyć ze Złymi Mieszkańcami naszej galaktyki.

Z tej teorii szybko będą się scenarzyści musieli wycofać, jeżeli, acha no tak... jeżeli planują jakieś sukcesy wojenne naszych galaktykan.

Użytkownik Asen edytował ten post 17.07.2006 - |21:43|

• 0

#66 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 17.07.2006 - |23:20|

Mniej widowiskowe od SGA, ale tak już się utarło, że gdy 1 odcinek nowego sezonu SGA stanowi przedłużenie poprzedniego, to przynajmniej w ostatnich sezonach SG-1 pierwszy odcinek, to przeważnie "zbieranie sie do kupy" i rozglądanie: co dalej.

Ale początek sezonu jest bardzo obiecujacy, Ori zaczynaja podbój, a Tauri mogą co najwyżej "zarysować" im osłony. Daję 9.0 za potencjał. Efekty tylko troszkę gorsze niż w SGA. :>
  • 0

#67 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 17.07.2006 - |23:22|

Odcinek beznadziejny. Jestem zawiedziony tym odcinkiem. I po co było tyle czekać? Poprostu rozwiązania w tym odcinku są porównywalne do mody na sukces. Dno Dno Dno. Gorzej sie chyba nie dało zrobić. Przeciez mieli tyle mozliwosci i wybrali... NAJGORSZA. Zdecydowanie ocena 2/10

całkowicie się zgadzam, te wspaniałe dialogi, logiczna akcja, czy sensowne działania bohaterów. poprostu totalna katastrofa :( najbardziej mnie ubawił mitchel pilotujący Odyseje, buhahahahaha :) :) że nie wspomne o tych minkach i 'dialogu' jak ha'tak brat'acka leciał taranem na statek ori
"- bra'tack nie leć na niego, szkoda życia
- chce godnie umrzeć
- Teal'c powiedz mu żeby przestał
- nie powiem"
i teraz mitchel wyciaga asa z rękawa
"- ahaaa, nie damy ci umrzeć, przylepilem do ciebie lokalizator
- (Carter) zaraz do nas strzelą 6, 5 , 4 ...
[poczekamy do 1 zeby byla wieksza dramaturgia, i niech Carter zrobi lepsza minke]
3, 2, 1, ..
(hip hip hura udalo sie 0,000001sek przed zderzeniem, nasi dzielni bohaterowie uratowani uffff)

zaraz zaraz jeszcze trzeba strzelić jakąć mądrą konwersacje jacy to ori są niedobzi...
i tak dalej i tak dalej....

śmiać się chce :)

januszek: masz racje kiedyś, sg-1 to było to: 3,4 sezon, a teraz szkoda okglądać

ps. zagłosowałem, zobaczyłem wyniki i znowu mi się śmiać chce :) :) :) :):)

Użytkownik Merlin edytował ten post 19.07.2006 - |22:05|

• 0

#68 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 17.07.2006 - |23:23|

jedno male pytanko, zastanawia mnie co sie stało z Asgardzkim statkiem

Nie jestem pewien, zle chyba został zniszczony w 9x20 :/

Ta scena w mojej wersji (350mb) ma miejsce w 41:15. Nie widzę jednak dokładnie czy to statek Asgard, sprawdźcie to jeśli możecie.

Dobra , ale poco instalowac Pierscienie skoro jest Teleporter Asgardu . Z tego co pamietam pierscienie nie sa produkowane , lecz odzyskiwane z innych jednostek .

Skąd wziąłeś informację, że są pozyskiwane skądś indziej? Nie, żebym się spierał, ale nie przypominam sobie, aby było gdzieś tak powiedziane. Ponadto, skoro na Hatakach mają pierścienie, to chyba da radę je spokojnie wybudować, w sytuacji, kiedy Jaffa to nasi sojusznicy. O Tok'Ra nie wpsominając.

Ponadto z teo co zauważyłem, jak tylko nasze okręty troche obrywają, to od razu teleporter sie psuje i po robocie.

Tutaj już w 9x19 wprowadzono dosyć przygnębiajacy wątek - czciciele ORI nie zachwieją się w swojej wierze [...]Z tej teorii szybko będą się scenarzyści musieli wycofać, jeżeli, acha no tak... jeżeli planują jakieś sukcesy wojenne naszych galaktykan.

Tu się nie zgodzę, moim zdneim to bardoz dobry wątek! Gdyby scenarzyści zaserowwali mi takei rozwiązanie, chyba bym sie popłakał. Mielibyśmy replay(no, nie całkiem ale wiadomo o co chodzi) z Jaffa, którzy odrwrócili się od swoich bogów.

Użytkownik Mystral edytował ten post 17.07.2006 - |23:24|

• 0

#69 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 17.07.2006 - |23:41|

januszek: masz racje kiedyś, sg-1 to było to: 3,4 sezon, a teraz szkoda okglądać

ps. zagłosowałem, zobaczyłem wyniki i znowu mi się śmiać chce :) :) :) :):)
ps2. a teraz czekam na odpowiedzi "prawdziwych fanów"

To nie oglądać i nie marudzić...
  • 0

#70 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.07.2006 - |00:07|

PS: przyszło mi do głowy skoro Ori już przylecieli przez Super Wrota i na filmie widać że wrota były wyłaczone gdy oni odlatywali to czemu Tau'ri nie dokończyli tego co zaczeli wybrania adresu do galaktyki Ori i zablokowaniu wrót na jakiś czas opuźniając inwazje. I czy wrota nie powinny być ciagle aktywne. Wkońcu zasilane przez grawitacje czarnej dziury moga być właczone cały czas.

Rzeczywiscie sluszna uwaga. wyglada na to ze mamy male niedopatrzenie w serialu, chyba ze ktos ma jakies wytlumaczenie?

Tutaj już w 9x19 wprowadzono dosyć przygnębiajacy wątek - czciciele ORI nie zachwieją się w swojej wierze - popłynie morze krwi, ale dopóki pozostaną przy życiu będą wierni swoim bogom i będą walczyć ze Złymi Mieszkańcami naszej galaktyki. Z tej teorii szybko będą się scenarzyści musieli wycofać, jeżeli, acha no tak... jeżeli planują jakieś sukcesy wojenne naszych galaktykan.

Tez prawda, ale powtorka z rozrywki nie bylaby mile widziana.
  • 0

#71 jareck_i

jareck_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 18.07.2006 - |07:39|

SG-1 schodzi na dno .... Taka jest prawda . Od 1 sezonu szlo na fali az do 5 . Pozniej juz zaczelo tracic na znaczeniu ... az do 7 sezonu . Im dalej tym gorzej .... . A 10x01 to KATASTROFA ... .
  • 0
Aurox 10.1 QuickSilver
PLD
FreeBSD
Mepis
Ubuntu

#72 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.07.2006 - |09:10|

Sg-1 do sezonu 8 miało się dobrze :)
Zwłaszcza jak był RDA. To jego odejście zaczeło psuć film. A my powinniśmy się przyzwyczaić że raczej nie będzie tak jak na początku i obniżyć troche nasze wymagania względem serialu.
Choć było by bardzo miło gdyby scenarzyści zaskoczyli nas czymś :) co by bardziej rozkręciło serial.

Jejku już ci wyjaśniłem że poleganie tylko na teleporcie asgardu było by mniej taktyczne. Lepiej mieć 2 środki transportu niż jeden zeby zwiększyć przewage taktyczną i mieć awaryjny środek transportu.

Równie dobrze można sie spytać po co w aucie koło zapasowe.
Lub po co rzołnieżowi prócz karabinu jeszcze pistolet i nóż , czy po co w wieżowcu schody skoro jest winda.

Użytkownik komar edytował ten post 18.07.2006 - |09:12|

• 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#73 hans_69

hans_69

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 18.07.2006 - |10:58|

Czekam co będzie dalej. Na razie lekka kicha. 8,5 za Vale. I tak dalej będę oglądał. i na koniec drobna uwaga jak chcecie polemizować ze swoimi wypowiedziani to stwórzcie sobie odrębny temat na forum a tutaj to wolałby czytać opinie na temat odcinka, a nie wypowiedzi na temat wypowiedzi w temacie wypowiedzi. Pozdrawiam wszystkich. :bag:
  • 0

#74 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.07.2006 - |18:51|

Odcinek nie powalił mnie na kolana. Po tak długim okresie czekania miałam nadzieję na coś więcej. Wola scenarzystów, ale mogli już rozwalić Odyseję, śmieszne zaczyna się robić to, że SG1 zawsze jakoś cudem ujdzie z katastrofy. Wielki plus za wystruj statków Ori, wielki minus, za to, że odcinek w ogóle nie trzymał mnie w napięciu. SGA bardziej mi się podobało. Ocena 8/10.
  • 0

#75 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 18.07.2006 - |20:45|

Generalnie, ten rajd Mitchela by uratowac Carter był zbedny, bo mogli ja zgarnąc za pomocą pierścieni, tak samo jak zrobił to Jacob w 4 sezonie ratujac Jacka i Tealca jak zostali uwięzieni w hybrydo - gliderze.

Pozdrawiam
  • 0

#76 Kondi

Kondi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 91 postów
  • Miastowawa

Napisano 18.07.2006 - |21:26|

w sumie to nie ma sie o czym rozpisywac, odcinek jest slaby, podobalo mi sie tylko ostatnie 10 minut poza tym nuda :(
Jesli sezon ma sie rozkrecic to musi to byc szybko
a ja jestem za Pradawnymi :D

Użytkownik Kondi edytował ten post 18.07.2006 - |21:28|

• 0

#77 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.07.2006 - |21:47|

Wreszcie obejrzałem. Moje hormony omal nie spowodowały apokalipsy jak usłyszałem "previously on Stargate SG1". Teraz juz ze mną wszystko w porządku. Fajny odcinek mimo częściowej schematyczności. Wybuch, ucieczka, wybuch ucieczka, ale tak poza tym jest super. Nie wiem jak Claudia grala w Farscape, ale jak ją widzę w SG1 to coraz bardziej nabieram ochoty na farka. Postac Vali emanuje niesamowitą, pozytywną enerią, bardzo mi się podoba.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#78 Depth Finder

Depth Finder

Szeregowy

• Email
  • 28 postów

Napisano 19.07.2006 - |10:56|

7,5

Odcinek blado wypadl na tle SGA. Formia zbierania tego co zostawil final 9 serii nie przypadl mi do gustu.
Nie wiem, ale marze aby kiedyś ziemianie zdobyli cos lub odkryli... jakas technologie, albo statek dzieki ktoremu nikt nam nie bedzie zagrazal, jak ktos sie pojawi rzadny wladzy, zniszczenia, zniewolenia w galaktyce przylatuja NASI i mowia "poddaj sie albo zginiesz" a jak nie bum bam koniec zabawy. Ciagle uciekanie, podchody i kombinacje jak pokonac super silnego wroga mnie juz nie bawi, ja chce sie ekscytowac jakims arsenalem ktory posiadamy, o ktorym nikt nie wiem... ot taki suprise dla nieprzyjaciela :P i miec swiadomosc ze mamy przewage taktyczna, bojowa itp. (jak już serial od pewnej serii idzie na latwizne to czemu nie posc tym tropem? :P)
  • 0

#79 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 19.07.2006 - |11:21|

To dopiero byś zaczął narzekać. Tu nie chodzi o robienie z SG1 prequela do Star Treka. Zauważ inne aspekty serialu: ciągle pojawiające się, nowe dylematy i konflikty moralne, obnażanie słabości systemu sprawowania władzy na Ziemii itd. Także ten odcinek kontynuował te tradycje i za to lubię SG1.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#80 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 19.07.2006 - |14:04|

Mowie o calym rozpoczetym sezonie.

A skad mozesz wiedziec co bedzie dalej w sezonie? :o ... A no tak bo czytales spoilery. Mam prosbe, jesli chcesz rozmwiac o spoilerach idz do odpowiedniego topika a nie psujesz nam zabawe.

Przeciez ta konfontacja z Ori byla smiechu warta. Pare stateczkow contra Ori. Zupelnie nieprzekonujace.

Tu sie zgadzam, ale jakby znikad przybyli Furlingi czy tez Noxowie albo Pradawni to by bylo to bez sensu, czy moze wedlog ciebie to by bylo fajnie??

No bardzo mi przykro Napisz do Sokara czy jakiegos nowego guru forum, zeby odblokowal dodawanie komentarzy przy nieemitowanych odcinkach, to Ci napisze te same pytania przy odcinku 10x10 albo 10x15

Prosze nie psuj nam zabawy spoilerami...

Rownie plastyczne = mozna je naginac.

Dokladnie ... tylko mam wrazenie ze ty przespales 90% filmow amerykanskich ;) Zli lamia zasady, dobrzy nie :P

Podobnie Pradawni, dlatego oczekiwalbym w tym sensie wkroczenia do akcji Pradawnych ze Tauri czy ktos inny (Nox, Asgard) zostalby uzbrojony przez Pradawnych. Ale nie na tej nudnej zasadzie ze Daniel i Vala beda znowu kopac na wsi i wynajdywac kolejne artyfakty. Bo to juz jest nudne...

A na jakiej zasadzie? Takiej ze jakis z pradawnych przyjdzie z dyskiem twardym i powie "prosze o to schematy broni zdolnej zniszczyc ORI, mamy nadzieje ze jej nie wykorzystacie tak jak niezliczona ilosc innych ras do wojny i zniszczenia wlasnej planety" ;). Czy moze masz jakis inny pomosyl ... a no fakt ty nie jestes od myslenia tylko od oceniania, "to mi sie nie podoba, wymyslcie cos innego. Co? Ze nic innego nie idzie wymyslec? A co mnie to obchodzi!? Mnie sie nie podoba i ma byc inaczej!!"

Rzeczywiscie sluszna uwaga. wyglada na to ze mamy male niedopatrzenie w serialu, chyba ze ktos ma jakies wytlumaczenie?

Zeby to bylo pierwsze :huh:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych