Jericho
Napisano 28.09.2006 - |18:18|
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 28.09.2006 - |18:21|
Napisano 28.09.2006 - |18:24|
Napisano 28.09.2006 - |18:27|
Nowe wersje maja oznaczenie hdtv niewiem jaka to ja ta twoja...
Napisano 28.09.2006 - |20:26|
czyli to stare jest...
poczekam na jakies spojlerki, moze ktos sie zlituje i dokladniej opisze te roznice??
Napisano 28.09.2006 - |20:55|
Napisano 28.09.2006 - |22:58|
Napisano 28.09.2006 - |23:50|
odcinek ma 38 minut. to stara wersja....
odcinek konczy sie tym, ze blondyna wychodzi z samochodu na drodze, a tam pelno zdechlych wron (nie wiem, ktos sie wczesniej wypowiadal, ze widzial jakis martwych ludzi... widac wyraznie, jak nie wiem co, ze to wrony czy kruki, czarne ptaszyska)
a propos: gdzie ja juz widzialam te blondyne??
Napisano 29.09.2006 - |03:52|
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA
Napisano 29.09.2006 - |07:32|
A te okreslenia ktora podalas nic nie pomagaja w dedukcji ktora to wersja poniewaz:
- xvid - rodzaj kodowania
- asd - rodzaj kompresji
Napisano 29.09.2006 - |08:53|
no, ale jak sobie na mininovej wpiszesz w wyszukiwarke "xvid asd" to ci ciekawe pozycje wyjda.
ja wlasnie z nich korzystam, myslalam, ze inni tez tacy sprytni i ze wszyscy wiedza, o co chodzi
to ja czekam na litosciwa dusze, ktora opowie, czym sie roznia te dwie wersje pilota.
Napisano 29.09.2006 - |10:00|
W zasadzie to ciezko sie doszukac jakichs wad, moze glowny bohater zbyt czesto ratuje wszytskich
Plusy:
+ klimat, klimat, klimat !!!!
+ muzyka
+ postac tego niby-gliniarza
+ ostatnia scena (ciekawe czy mu pinesek wystarczy )
+ wymienialem juz klimat ?
Minusy (ale to tak na sile):
- wszedobylski, wszystkowiedzacy glowny bohater
- kopalnia posiada system filtracji powietrza z zewnatrz ??
- zepsuty wiatrak = zepsuty schron (no ale to Amerykanie w koncu:> )
Pozostaje tylko czekac na 1x03
Napisano 29.09.2006 - |10:27|
a jesli chcesz doladna rozmowe to sobie sciagnij ... albo sciagnij napisy do obu wersji i porownaj.
Napisano 29.09.2006 - |17:37|
Dodam że jeśli idzie o oglądalność to 2 odcinek miał praktycznie taką samą jak 1 odcinek a dodatkowo zyskał trochę w grupie wiekowej 18-49. Czyli narazie jest bardzo dobrze.
Napisano 29.09.2006 - |21:17|
PS: Mam wersję xor
Napisano 29.09.2006 - |22:15|
Napisano 30.09.2006 - |01:05|
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA
Napisano 30.09.2006 - |13:45|
Napisano 30.09.2006 - |16:50|
Oh my gooood jakbym powiedział po obejrzeniu drugiego odcinka – niespójność za niespójnością
tak sobie myślę, że w twojej wypowiedzi jest też trochę niespójnośći, albo może nie do końca uważasz przy oglądaniu. nie mówię oczywiście, że w odcinku wszystko się trzymało kupy i było super zapięte na ostatni guzik, ale...
1. wentylator: z tego co pamiętam wszystko w schronie było z lat 50. XX wieku. zakładając, że klinika ma wentylację zapewne nie raz została ona wymieniona w tym czasie na nowszą, więc nie dziwi mnie, że części lub w ogóle cały mechanizm, by nie pasował.
2. opad radioaktywny:
a) będę cytował "Efekty opóźnione (opad radioaktywny oraz inne efekty środowiskowe) działają przez dłuższy okres - począwszy od godzin, aż do wieków - oraz mogą spowodować straty nawet na obszarach bardzo oddalonych od miejsca detonacji."
poza tym mam wrażenie, że była mowa, że będzie poruszać się tyle czasu, co zwykła burza (czyli około 2 h), bo w zasadzie tym właśnie jest, tylko, że niesie ze sobą opady radioaktywne, promieniowanie i takie tam.
aha mały edit: jeśli chodzi o napisy, to sądzę, że to jednostkowy problem. nikt wcześniej nie zgłaszal takiego problemu, więc statystyki mówią chyba wszystko.
pzdr
Użytkownik radical edytował ten post 30.09.2006 - |16:51|
Napisano 30.09.2006 - |19:13|
a) wentylator w schronie jest na prąd – abstrahuję skąd oni tam mają prąd w schronie (no powiedzmy że jest tam siłownia awaryjna – czyli generator (zakładam też że szpital ma przenośne generatory – wiec zapewnienie odpowiedniego zasilania do wentylatora z końca XXw – bo na taki wygląda szpital nie powinno stanowić problemy a co do tego że ten z lat 50 jest zepsuty? Cóż zawsze jest śrubokręt ewentualnie szlifierka kontowa – ewentualnie nawet można zostawić go na miejscu – po prostu będzie odrobinę mniejszy przepływ tunelowy i za pomocą folii, taśmy samoprzylepnej i np.: bandaży podłączyć nowy zestaw do kanału czepnego lub raczej do filtrów – tzw. prowizoryczną wentylację robiłem już kilka razy w życiu – co prawda wyglądają jak wentylatory chaosu ale działają. Moje ostatni dzieło ma wydajność 4 tys m3 na godzinę a podłączyłem je w 20 minut jako obudowę używając starej szafki.
Co do samej zaś wentylacji to oglądając serial użyli oni określenia nie działa i IMHO chodziło im raczej o wentylator niż samą wentylację (czyli kanały ect...bo decyzję główny bohater podjął po tym jak spalił się silnik napędzający wentylator)
Co do opadu to nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi w kontekście do mojej wypowiedzi ja się tak mniej więcej czepiam co do czasu dotarcia bo wybuch był poprzedniego dnia pod wieczór a dotarł do jerycho nad ranem – czyli przynajmniej tak z 6 godzin a cytując burze z nad Denwer docierają po dwóch godzinach do nas – poza tym deszcze i burze to akurat zjawiska jak najbardziej naturalne po większości wybuchów atomowy ze względu na unoszenie do atmosfery dużych ilości kurzu poprzez sam wybuch – a co wzleci wysoko musi spaść – najczęściej z deszczem J
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych