Skocz do zawartości

Jericho

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
855 odpowiedzi w tym temacie

#61 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 28.09.2006 - |18:18|

jeszcze a propos 1go odcinka, czy ten w formacie / xvid asd / to wersja promocyjna, czy nowa?
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#62 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 28.09.2006 - |18:21|

co to jest wersja promocyjna? :P
  • 0

#63 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 28.09.2006 - |18:24|

yyy .. :) no chodzi mi o to, czy to ta pierwsza wersja, sprzed wakacji..... :P a ja k sie to poprawnie nazywa??
  • 0

#64 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 28.09.2006 - |18:27|

preair? :>

Nowe wersje maja oznaczenie hdtv ;) niewiem jaka to ja ta twoja...
  • 0

#65 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 28.09.2006 - |20:26|

no jak pisalam, moja to xvid asd.. (oszczednosc dysku i limit sciagania.... :D )
czyli to stare jest...
poczekam na jakies spojlerki, moze ktos sie zlituje i dokladniej opisze te roznice?? :)
  • 0

#66 Mirek_koval

Mirek_koval

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28.09.2006 - |20:55|

Oh my gooood jakbym powiedział po obejrzeniu drugiego odcinka – niespójność za niespójnością ale ogólnie klimat fajny tyle że jak zwykle amerykanie – do tej pory myślałem że to Niemcy nie potrafią nic zrobić bez instrukcji, dziś wiem iż amerykanie uznają tylko dwa stany – działa lub zepsute – zarąbista scena z wentylatorem – zepsuł się? Ok. to cały schron do d... ewakuacja – gdzieś tam znajdzie się miejsce. W polskich schronach OC na wypadek awarii prądu wogóle nie montowało się wentylatorów elektrycznych ino mechaniczne – patent z II W.Ś ale działa a że trzeba korbą machać? Bywa – a tak na poważnie to raczej wolałbym ten wentylator kręcić kluczem francuskim przerobionym na korbę niż szukać nowego schronu – abstrahując od faktu iż w takim szpitalu musi być przynajmniej kilka wentylatorów – choćby w sali operacyjnej ale co ja tam :) Druga sprawa ile ten opad tak naprawdę krążył w atmosferze 6 –8 godzin? Kurka na piechotę by chyba szybciej doszedł – no chyba że były przeciwne wiatry :) kto ich tam wie jak to działa w USA? W europie dym z nad chernobyla w ciągu paru godzin dotarł do Szwecji... I kilka jeszcze innych detali – jak pamiętam z OC to w ich przypadku wszystko w miarę szczelne może robić za schron a jakby miało jeszcze betonowy dach to już super ale zabawa zacznie się jak ktoś wyjdzie za szybko ze schronienia – z tego co pamiętam zalecany czas to przynajmniej 7-14 dni w zależności od odległości od głównego celu. Ciekawe też jak ci ładni aktorzy będą musieli powoli zacząć przerzedzać włosy bo ich utrata to kwestia najbliższego miesiąca – no ale w tempie 1dnia/odcinek to jeszcze trochę potrwa. Ostatnia scena bardzo bardzo –fajny motyw z pokazaniem dłoni sięgającej do pudełka i jeszcze raz i jeszcze raz.
  • 0

#67 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 28.09.2006 - |22:58|

elam: a kiedy sciagneles ta wersje asd?
  • 0

#68 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 28.09.2006 - |23:50|

hm, dobre pytanie... :) cos ze 3 tygodnie temu :)
odcinek ma 38 minut. to stara wersja....

odcinek konczy sie tym, ze blondyna wychodzi z samochodu na drodze, a tam pelno zdechlych wron (nie wiem, ktos sie wczesniej wypowiadal, ze widzial jakis martwych ludzi... widac wyraznie, jak nie wiem co, ze to wrony czy kruki, czarne ptaszyska)
a propos: gdzie ja juz widzialam te blondyne?? :huh:
  • 0

#69 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 29.09.2006 - |03:52|

Taka mala ciekawostka odnosnie wiadomosci w alfabecie morsea ktora otrzymal "dzielny murzynek":
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#70 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.09.2006 - |07:32|

elam: pierwszy odcinek byl 15 dni temu, wiec jak sciegnelas 3+ tygodni temu to samo przez sie sie rozumie ze to stara wersja ;)
A te okreslenia ktora podalas nic nie pomagaja w dedukcji ktora to wersja poniewaz:
- xvid - rodzaj kodowania
- asd - rodzaj kompresji
  • 0

#71 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 29.09.2006 - |08:53|

aaaaha :)
no, ale jak sobie na mininovej wpiszesz w wyszukiwarke "xvid asd" to ci ciekawe pozycje wyjda.
ja wlasnie z nich korzystam, myslalam, ze inni tez tacy sprytni i ze wszyscy wiedza, o co chodzi :)

to ja czekam na litosciwa dusze, ktora opowie, czym sie roznia te dwie wersje pilota.
  • 0

#72 kris77

kris77

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • MiastoTrzebinia

Napisano 29.09.2006 - |10:00|

Odcineczek 1x02 - mioodzio ;) Po pilocie jeszcze mialem watpliwosci czy cos fajnego z tego bedzie, ale teraz widze ze serial ma spory potencjal.. No i jeszcze ten tytul odcinka :D Brakuje tylko cyfry 13 na drzwiach schronu :P
W zasadzie to ciezko sie doszukac jakichs wad, moze glowny bohater zbyt czesto ratuje wszytskich ;)

Plusy:
+ klimat, klimat, klimat !!!!
+ muzyka
+ postac tego niby-gliniarza :)
+ ostatnia scena (ciekawe czy mu pinesek wystarczy :P )
+ wymienialem juz klimat ? :P

Minusy (ale to tak na sile):
- wszedobylski, wszystkowiedzacy glowny bohater
- kopalnia posiada system filtracji powietrza z zewnatrz ??
- zepsuty wiatrak = zepsuty schron (no ale to Amerykanie w koncu:> )

Pozostaje tylko czekac na 1x03 :)
  • 0

#73 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 29.09.2006 - |10:27|

elmo: bys przeczytal posty w temacie zanim sie w nim wypoiwesz: http://forum.gwrota....s...st&p=200423
a jesli chcesz doladna rozmowe to sobie sciagnij ... albo sciagnij napisy do obu wersji i porownaj.
  • 0

#74 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 29.09.2006 - |17:37|

Drugi odcinek jak dla mnie nawet lepszy od pierwszego. Wiemy że sporo miast z USA zostało zaatakowanych. Ciekawe jak dalej się ta sytuacja rozwinie.
Dodam że jeśli idzie o oglądalność to 2 odcinek miał praktycznie taką samą jak 1 odcinek a dodatkowo zyskał trochę w grupie wiekowej 18-49. Czyli narazie jest bardzo dobrze.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#75 Rimmel

Rimmel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 29.09.2006 - |21:17|

Mam pytanko czy tylko mi się napisy z tym drugim odcinkiem nie zgrywają czy Wy też tak macie ?!

PS: Mam wersję xor ;)
  • 0

#76 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 29.09.2006 - |22:15|

to mnie zasmuciles, bo ja tez ta wersje zasysam wlasnie...
  • 0

#77 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 30.09.2006 - |01:05|

PS: XviD-XOR i napysi od hataka pasuja idealnie.U mnie dzieje sie czesto tak,ze gdy ogladam w sub edicie napisy sie "rozchodza" a np w WMP dzialaja idealnie.
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#78 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.09.2006 - |13:45|

U mnie w SubEditcie wszystko gra jak należy.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#79 radical

radical

Starszy kapral

• VIP
  • 283 postów
  • Miastono man's land

Napisano 30.09.2006 - |16:50|

Oh my gooood jakbym powiedział po obejrzeniu drugiego odcinka – niespójność za niespójnością

tak sobie myślę, że w twojej wypowiedzi jest też trochę niespójnośći, albo może nie do końca uważasz przy oglądaniu. nie mówię oczywiście, że w odcinku wszystko się trzymało kupy i było super zapięte na ostatni guzik, ale...
1. wentylator: z tego co pamiętam wszystko w schronie było z lat 50. XX wieku. zakładając, że klinika ma wentylację zapewne nie raz została ona wymieniona w tym czasie na nowszą, więc nie dziwi mnie, że części lub w ogóle cały mechanizm, by nie pasował.
2. opad radioaktywny:
a) będę cytował :D "Efekty opóźnione (opad radioaktywny oraz inne efekty środowiskowe) działają przez dłuższy okres - począwszy od godzin, aż do wieków - oraz mogą spowodować straty nawet na obszarach bardzo oddalonych od miejsca detonacji."
B) poza tym mam wrażenie, że była mowa, że będzie poruszać się tyle czasu, co zwykła burza (czyli około 2 h), bo w zasadzie tym właśnie jest, tylko, że niesie ze sobą opady radioaktywne, promieniowanie i takie tam.

aha mały edit: jeśli chodzi o napisy, to sądzę, że to jednostkowy problem. nikt wcześniej nie zgłaszal takiego problemu, więc statystyki mówią chyba wszystko.

pzdr

Użytkownik radical edytował ten post 30.09.2006 - |16:51|

• 0
back from the dead :D

#80 Mirek_koval

Mirek_koval

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 30.09.2006 - |19:13|

Co do wentylatorów to się wypowiem tak :
a) wentylator w schronie jest na prąd – abstrahuję skąd oni tam mają prąd w schronie (no powiedzmy że jest tam siłownia awaryjna – czyli generator (zakładam też że szpital ma przenośne generatory – wiec zapewnienie odpowiedniego zasilania do wentylatora z końca XXw – bo na taki wygląda szpital nie powinno stanowić problemy a co do tego że ten z lat 50 jest zepsuty? Cóż zawsze jest śrubokręt ewentualnie szlifierka kontowa – ewentualnie nawet można zostawić go na miejscu – po prostu będzie odrobinę mniejszy przepływ tunelowy i za pomocą folii, taśmy samoprzylepnej i np.: bandaży podłączyć nowy zestaw do kanału czepnego lub raczej do filtrów – tzw. prowizoryczną wentylację robiłem już kilka razy w życiu – co prawda wyglądają jak wentylatory chaosu ale działają. Moje ostatni dzieło ma wydajność 4 tys m3 na godzinę a podłączyłem je w 20 minut jako obudowę używając starej szafki.
Co do samej zaś wentylacji to oglądając serial użyli oni określenia nie działa i IMHO chodziło im raczej o wentylator niż samą wentylację (czyli kanały ect...bo decyzję główny bohater podjął po tym jak spalił się silnik napędzający wentylator)
B) Co do opadu to nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi w kontekście do mojej wypowiedzi ja się tak mniej więcej czepiam co do czasu dotarcia bo wybuch był poprzedniego dnia pod wieczór a dotarł do jerycho nad ranem – czyli przynajmniej tak z 6 godzin a cytując burze z nad Denwer docierają po dwóch godzinach do nas – poza tym deszcze i burze to akurat zjawiska jak najbardziej naturalne po większości wybuchów atomowy ze względu na unoszenie do atmosfery dużych ilości kurzu poprzez sam wybuch – a co wzleci wysoko musi spaść – najczęściej z deszczem J
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych