Skocz do zawartości

Zdjęcie

Torchwood

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
127 odpowiedzi w tym temacie

#61 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 27.01.2008 - |23:07|

Jestem po drugim odcinku nowego sezonu, serial trzyma wysoki poziom - nie kumam tylko czemu prawie nikt z forumowiczow (bo i nie pisze nic) nie golada Torchwood... no ale to nie moja broszka. :(
  • 0
Dołączona grafika

#62 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 27.01.2008 - |23:22|

Nie jesteś jedynym który ogląda :) fakt 2 odcinek też jest na bardzo fajnym poziomie a kolejny też się fajnie zapowiada. Ciekawe jak zwalczą inwazje tych kosmitów jak z jednostkami się męczyli.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#63 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 28.01.2008 - |09:58|

Jestem po drugim odcinku nowego sezonu, serial trzyma wysoki poziom - nie kumam tylko czemu prawie nikt z forumowiczow (bo i nie pisze nic) nie golada Torchwood... no ale to nie moja broszka. :(

Jeśli mnie pamięć nie myli to kiedyś za bardzo nie lubiłeś tego serialu ;).
Co do odcinka to końcówka była naprawdę - zapowiada się genialna seria, ale czemu jeszcze nie ma Marty Jones i ile mam czekać na mojego ulubionego towarzysza Doktorka.
...
Mam też pytanie natury technicznej wie ktoś skąd można ściągnąć napisy angielskie do odcinka, bo umyka mi 40% tego, co mówią, jakieś dziwne te ripy muzyka i tło strasznie głośne a same dialogi ciche.
  • 0

#64 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 28.01.2008 - |14:36|

A prawda. Poprzedni sezon w srodku przynudzał. Ale potem sie rozkrecil! :)
  • 0
Dołączona grafika

#65 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 28.01.2008 - |20:41|

Mam też pytanie natury technicznej wie ktoś skąd można ściągnąć napisy angielskie do odcinka, bo umyka mi 40% tego, co mówią, jakieś dziwne te ripy muzyka i tło strasznie głośne a same dialogi ciche.

Ściągnij rip [MM] są idealne a w tym przypadku lepsze od scenówki.
(grupa FoV się nie popisała i to dwa razy pod rząd :( ).

A napisy pl już się ukazują :)
Jeżeli jednak bardzo potrzebujesz angielskich to daj znać na priv.

Użytkownik psjodko edytował ten post 28.01.2008 - |20:43|

::. GRUPA TARDIS .::

#66 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 28.01.2008 - |23:50|

Dzięki na przyszłość będe pamiętał a teraz biorę się ponownie za 2x01. A wie ktoś może dokładnie kiedy się pojawi Marta Jones i w ilu odcinkach ma grać?

Użytkownik Krusty edytował ten post 28.01.2008 - |23:52|

• 0

#67 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 29.01.2008 - |08:56|

A wie ktoś może dokładnie kiedy się pojawi Marta Jones i w ilu odcinkach ma grać?

2x06 - Reset (1) - 20.02.2008
2x07 - Death Comes To Torchwood (2) - 27.02.2008
2x08 - A Day In The Death Of...(3) - 05.03.2008
:)

PS.
Tak przy okazji: będzie również w czterech odcinkach 4 sezonu Doctora Who.

Użytkownik psjodko edytował ten post 29.01.2008 - |09:01|

#68 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 01.02.2008 - |00:03|

I po 3 odcinku - troszke Torchwood wyhamował, w dzisiejszym odcinku mamy małe love story z kiepskim zakonczeniem, ale jakos to mozna bylo zniesc, bo tempo odcinka mimo wszystko wytrzymuje. Kapitan gej dzis znowu sie obsciskiwał, ale juz sie przyzwyczaiłem ;]
No... czekam na nastepny odcinek - Torchwood jest imo w tej chwili najlepszym z emitowanych na swiecie seriali Sci-Fi.
...Chociaz, nie wiem, czy z tego powodu cieszyc sie czy odwrotnie...
  • 0
Dołączona grafika

#69 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 04.02.2008 - |10:16|

Mnie też za bardzo się nie podobało, odcinek typu zapychacz, nic ciekawego nie wniósł do głównego wątku, ale imho jedna rzecz zaczyna mnie wnerwiać w sezonie - Jack plus Ianto w zeszłym jakoś przełknąłem parę Gwen plus Owen w tym już nie.
....
Ogrodnik - Cieszyć się przynajmniej coś zostało bo w przyszłym roku będzie jeszcze mniej scifi.

Użytkownik Krusty edytował ten post 04.02.2008 - |21:19|

• 0

#70 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.02.2008 - |19:56|

Liczyłem, że kolejny sezon troche zmieni oblicze serialu, ale na razie się zawiodłem.
Do Doctora najlepiej pasuje mi określenie błyskotliwy, jakoś w tym serialu mogę dostrzec inteligencję.
Natomiast Torchwood stara się być za wszelką cenę nie poprawny politycznie, jakby historyjki pisane były , aby tylko pokazać kogoś w łóżku lub zarzucić kilka kośliwo-seksualnych tekstów. Na dłuższą metę męczy mnie takie podejście.

Jeszcze pytanie, zniknięcie kapitana pod koniec pierwszego sezonu = końcówka Doktora sezon trzy? Coś takiego jest powiedziane w pierwszym odcinku aktualnego sezonu, ale nie jestem pewien.
  • 0

#71 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 04.02.2008 - |21:22|

Jeszcze pytanie, zniknięcie kapitana pod koniec pierwszego sezonu = końcówka Doktora sezon trzy? Coś takiego jest powiedziane w pierwszym odcinku aktualnego sezonu, ale nie jestem pewien.

Indeed
  • 0

#72 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 09.02.2008 - |22:19|

Odcinek nr 4 - ok, chociaz ten pomysl, zeby z obcola robic zródło ***** na handel...
+ ze pojawia sie chlopak Gwen, chociaz ja juz myslalem kiedys ze ten zwiazek sie rozpadl, hmmm
+ oczka stworka
+ scena awantury, całkiem całkiem zagrana.

No to daję 8.5 na zachętę.
  • 0
Dołączona grafika

#73 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 10.02.2008 - |00:27|

No nie wiem jak to robisz, że zawsze jesteś pierwszy... może pora się przyznać, że chyba bardzo polubiłeś ten serial.
  • 0

#74 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 10.02.2008 - |13:37|

No nie wiem jak to robisz, że zawsze jesteś pierwszy... może pora się przyznać, że chyba bardzo polubiłeś ten serial.

Lubie ten serial, jak i dra Who. Szkoda tylko, ze jakos w Polsce sie srednio seriale podobają. Gdy pare lat temu emitowano w USA nowy odcinek SG1, dziesiątki czy setki ludzi tutaj na forum natychmiast zdawało relację - jak im sie odcinek podobal. Bywalo, ze napisy powstawaly do odcinka w ciagu mniej niz 24 godzin.

Glownym promotorem Dra Who i Torchwood na gwrota.com jest Psjodko, ale ten bakcyl SciFi z Wysp jakos na tym forum nie zaskoczył. A szkoda.
  • 0
Dołączona grafika

#75 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 10.02.2008 - |15:16|

Żadna szkoda... Niektórzy wolą, jakość niż ilość. Wolę obejrzeć 13 równych odcinków przygód doktorka niż 22 odcinki Atlantisa, z czego 3/4 będzie totalną kichą to samo się tyczy tak zachwalanego przez niektórych How I Meet Your Mother, który wymięka przy 6 odcinkach IT Crowd.
  • 0

#76 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 11.02.2008 - |07:51|

Glownym promotorem Dra Who i Torchwood na gwrota.com jest Psjodko, ale ten bakcyl SciFi z Wysp jakos na tym forum nie zaskoczył. A szkoda.

Och dziękuję :)

Jak mówisz "bakcyl z Wysp" - jednak powolutku zaskakuje.
Oprócz Doctora i Torchwooda jest jeszcze Life on Mars (i spinoff Ashes to Ashes).
Jest też Primeval (juz 2 sezon).

Z innych (nie SF) polecam Spooks (na amerykański rynek nazywa się to chyba MI-5)
bardzo realistycznie pokazana praca kontrwywiadu Brytoli...

Więc powolutku, powolutku...

Użytkownik psjodko edytował ten post 11.02.2008 - |13:35|

#77 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.02.2008 - |14:17|

Ostatnio troche pomarudziłem na Torchwood, ale od tego czasu zdecydowanie w moim prywatnym notowaniu serial skoczył do góry.

"Mięso" Epizod robiący wrażenie, przede wszystkim bezkompromisowym podejściem. Ludzie wymyślili potwory, aby istniało coś bardziej potwornego od nas samych- mniej więcej to jest pomysł odcinka. Realizacja (efekty) przypomniały mi film Dream Catcher, tylko że tutaj to my jesteśmy źli a nie kosmici.

"Adam" Właściwie żadnej rewelacji nie mieliśmy, całość dość przewidywalna. Pozostaje pytanie czym naprawdę był Adam, powiedział że wtopił się we wspomnienia Jack'a, jednak póżniej w tej szkatułce był piasek, czyli może naprawdę był na tej plaży? Natomiast sama koncepcja 50, czy coś koło tego wieku dość mizerna. Bardziej to wyglądało na Planetę Małp niż miejsce gdzie istnieli Agenci Czasu.

"Reset" Powrót 'średniej' Marty Jones. W przypadku występów w Doctorze nie było z nią problemów, bo to był serial z dużym przymróżeniem oka. Z kolei Torchwood jest bardziej przyziemny, ludzki i realistyczny. Zatem pani doktor wyglądała jak księżniczka z bajki. Trzeba czekać na rozwinięcie lub zakończenie wątku Owena- jest to bez wątpienia największe zaskoczenie odcinka.
Zauważyłem też drobnitkie nawiązanie do Doctora. W momencie gdy Marta wchodzi po raz pierwszy do kwatery na drzwiach znajduje się wycinek z gazety " Nowy Burmistrz, Nowe Cardiff " ze znajomą twarzą.

Użytkownik baloo edytował ten post 28.02.2008 - |14:22|

• 0

#78 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 28.02.2008 - |15:28|

Och dziękuję :)

Jak mówisz "bakcyl z Wysp" - jednak powolutku zaskakuje.
Oprócz Doctora i Torchwooda jest jeszcze Life on Mars (i spinoff Ashes to Ashes).
Jest też Primeval (juz 2 sezon).

Z innych (nie SF) polecam Spooks (na amerykański rynek nazywa się to chyba MI-5)
bardzo realistycznie pokazana praca kontrwywiadu Brytoli...

Więc powolutku, powolutku...

I właśnie szkoda bo angielszczaste seriale są duuuużo lepsze od hamerykańskich.
Rewelka Doktor Who :lol: :lol: :lol: , niezły Torchwood(chociaż mnie się średnio podoba)
No i Life on Mars też za :P jebiaszczy :P :P serialik
I szkoda że nie ma więcej bo bym chętnie obejżał
a w oryginale niestety nie jestem po anglielskiemu więc muszę liczyć na litość tłumaczy-
przy okazji wielki szacun dla wszystkich tłumaczących :lol: :lol: :lol: :lol:
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#79 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.03.2008 - |18:58|

"Marsz Martwego"
Przegięty to odpowiednie słowo do określenia odcinka. Trochę za mocno fantazja wybuchła, już motyw z finału pierwszego sezonu z Abadonnem był przegięty. Torchwood dla mnie nie jest serialem, który powinien porywać się na "największe" tematy, a tutaj mamy walkę ze wcieloną Śmiercią. Niech zostawią takie pomysły na Doctoraka, który jest odpowiedniego kalibru, aby mierzyć się z takimi przeciwnikami.
Drobnym zgrzytem była druga rękawica- jak okazała się potrzebna to Jack znalazł ją w pięć minut. Dodatkowo wprowadzono jakieś tajemnicze kółko osób nawiedzonych. Dziewczynka trzyma na powitanie kapitana kartę z rycerzem. Czy to tylko tarot/ odzwierciedlanie natury kapitana, czy może sygnał że znają się od dość długiego czasu?
O ile pozostawienie Owena w serialu okazało się dobrym pomysłem, o tyle sądziłem że wyślą panią Jones na emeryturę i trochę się rozczarowałem happy endem z tego powodu.
Jak mówiłem wcześniej ten serial wydawał mi się taki bardziej przyziemny od Doctora, natomiast teraz do nieśmiertelnego dołączył nieumarły.
  • 0

#80 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 03.03.2008 - |10:36|

Realizacja (efekty) przypomniały mi film Dream Catcher, tylko że tutaj to my jesteśmy źli a nie kosmici.

Przeczytaj książkę (Łowca Snów) - w filmie zepsuto do GRANIC możliwości ideę powieści..
  • 0
http://magory.net - moja strona

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych