Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fifa World Cup 2006

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
138 odpowiedzi w tym temacie

#61 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.06.2006 - |09:37|

A teraz inna sprawa: Wczorajsze mecze Paragwaju i TiT utwierdziły mnie we przekonainu że na bramce powinien postawi świeża krew. Wydaje mi się, że gdybym ja miał decydowc o pozycji bramkarza postawił bym na Fabiańskiego - młodośc i skromnośc górą, a nie arogancja i pompatycznoś Boruca który zawsze szuka winnych w niepowodzeniach u kogoś innego tylko nie u siebie - tak było na ślaskim że kibice byli chamscy a teraz mieli świetnych kibiców i co ?. I jeszcze bardziej sie ośmieszyli....

Boruc mówiąc prawdę o kibicach na Śląskim wcale nie twierdził że to przez np. taką a nie inną postawę kibiców nasi wtedy przegrali.

Rozumiem że taką wypowiedzią:

Jest mi po prostu wstyd. Jeśli przegrywamy z Ekwadorem, to z kim chcemy wygrać? - zapytał retorycznie przygnębiony porażką polski bramkarz. - Na pewno bardzo ciężko będzie się pozbierać do następnego meczu, ale ja nie spuszczę głowy i nie zacznę płakać. W sporcie niespodzianki się zdarzają, faworyci nie zawsze wygrywają i może w naszym spotkaniu z Niemcami też tak będzie".

Boruc zwala winę za porażkę na np. kibiców albo krzywą murawę?
Dla mnie Boruc to spoko gość (w dodatku w 100% Legionista :D). Jednak biorąc pod uwagę że Mundial mamy już przegrany również skłaniabym się do tego żeby ogrywać młodych m.in. Fabiańskiego.

PS. A może by tak Tomasz KuszCZAK NORRIS ;).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#62 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 11.06.2006 - |10:08|

Co do Kuszczaka - hmmmm miał kryzys, dałbym mu szanse znów.

Co do Boruca.... niechce mi sie szukac ale po meczu na ślaskim powiedział o (nas) ślazakach, ze to wieśniacy (w tym kontekscie trzymała sie wypowiedz ale chodziło własnie o słowo: wieśniacy).

Typowe myślenie jak to powiedziałeś 100% Legionisty :/.

Szkoda mi go za taką wypowiedz, bo kibole ze ślaska go przemielą jak będzie grał we Chorzowie :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#63 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.06.2006 - |10:14|

Co do Boruca.... niechce mi sie szukac ale po meczu na ślaskim powiedział o (nas) ślazakach, ze to wieśniacy (w tym kontekscie trzymała sie wypowiedz ale chodziło własnie o słowo: wieśniacy).

Co do jego wypowiedzi to nie mówił on o Ślązakach a tylko o kibicach którzy byli na stadionie. Cytat: "kibice odwalili lekką wieś". Tak to brzmiało. I tutaj 100% poparcia dla Boruca.

Użytkownik Pawel edytował ten post 11.06.2006 - |10:14|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#64 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 11.06.2006 - |11:23|

Szukam jakiegoś fajnego podkładu muzycznego i nie wiem co dać. Na pewno coś szybkiego, pasującego do akcji. Mam jeden sample, ale to kilkukrotnie powtarzana 9sec sekwencja.

Szukam czegoś w stylu: TUTAJ
Ale ciągłe powtarzanie tego samego może się w końcu znudzić.

PS. Może niech mod przeniesie to do tematu Mundialu, bo robi się offtopic.

Użytkownik Cholek edytował ten post 11.06.2006 - |11:24|

• 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#65 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.06.2006 - |12:35|

Co do Kuszczaka - hmmmm miał kryzys, dałbym mu szanse znów.

Typowe myślenie jak to powiedziałeś 100% Legionisty :/.

Szkoda mi go za taką wypowiedz, bo kibole ze ślaska go przemielą jak będzie grał we Chorzowie :)

Naucz sie może czytać ze zrozumieniem - to raz.

Niewyobrażam sobie po tym co sie działo na Śląskim jakakolwiek reprezentacja Polski chciała tam grać przez najbliższe kilka lat - to dwa.

Boruc miał rację, kibice na Śląsku są troche "inni". Jak Kazio Deyna strzelił bramkę Portugalii z rzutu rożnego to go wygwizdali, obrzucali i opluli. Nieważne, że Polak, ważne ze z Legii - to trzy.

Jestes typowym przykładem takiego kibica - to cztery

Mimo wszystko pozdrawiam :)
  • 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#66 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 12.06.2006 - |10:41|

To że ostatnio Śląsk jest w niełasce - to widac.... Jedyny stadion spełniający kryteria FIFA a uzyskuje najmniejszą ilośc punktów wśród obiektów typowanych do rozgrywania meczy Euro. O dziwo komisja to ludzie nie ze ślaska - uprzedzenia ?? (ale to tylko ja jestem anty "L"). Przecierz to woła o pomstę do nieba, że jednym z najlepszych obiektów wg tej komisji okazuje się wirtualny stadion który dopiero się buduje....

A to że jestem uprzedzony do "L" to lekkie przegięcie - osobiście ze Legii uwielbiam Fabiańskiego - to co robił na meczu z Górnikiem to nawet normalni kibice Zabrza mu brawa bili, wsród nich ja też byłem.. ale co tam jestem uprzedzony do Legii.

Niewyobrażam sobie po tym co sie działo na Śląskim jakakolwiek reprezentacja Polski chciała tam grać przez najbliższe kilka lat - to dwa.

To tylko pretekst by grac we Warszawie - od dawna wiadomo ze Listkiewicz szukał pretekstu by najważniejsze mecze rozgrywac na stadionach we stolicy - teraz tylko głupi kibice dali mu pretekst. Ile tam u was na stadion wejdzie kibiców - 10.000 ?. U nas na Ślaskim (nie Narodowym - Narodowy to wymysł PZPNu, od zawsze to był Ślaski stadion) zwykle jest po 40.000. Ale mi to tam wsio rybka gdzie grają - kiedys jak cały ślask odbudowywał stolice a potem stawił gospodarke kraju po wojnie to było OK a teraz jak mamy tutaj we regionie biede to słycha tylko śmiechy i szyderstwa....ale oddalam sie od tematu.

Boruc miał rację, kibice na Śląsku są troche "inni". Jak Kazio Deyna strzelił bramkę Portugalii z rzutu rożnego to go wygwizdali, obrzucali i opluli. Nieważne, że Polak, ważne ze z Legii - to trzy.

LOL inni jesteśmy ?. Nie wiem jak to było ze Deyną, ale wiem ,ze wygwizdaliśmy (niech będzie że to tylko ślazacy chodzą na mecze na ślaskim, a że kibole leją się ze kibolami Legi - to pewnie dla tego że częsc sie przebiera i sie lejemy miedzy sobą :P). drużynę nie Boruca - drużyna narodowa to nie tylko Legia - i tutaj mogę powiedzie, ze moze nie wiesz (i może to by dla Ciebie szok) ale tam grało niewielu zawodników z Legii :D wiecej było z innych klubów.

Pewnie zaraz napiszesz że jak kibice ze ślaska przyjeżdzają do warszawy to nas witacie rzucając kwiaty do nóg ?. Tylko ci wredni ślazacy, to gniazdo patoloii społecznej są tacy źli.

Co do jego wypowiedzi to nie mówił on o Ślązakach a tylko o kibicach którzy byli na stadionie. Cytat: "kibice odwalili lekką wieś". Tak to brzmiało. I tutaj 100% poparcia dla Boruca.

Kibice odwalili wieś - to tak. Takie zachowanie powinno byc jakby kadra przegrywała 4:0 - sam bym gwizdał ale nie zaraz po 1:0 - należało kibicowac

Zakończe to miłym akcentem który powtarzam ciągle - nie przepadam za Legią (ale są drużyny które bardziej nie trawie) - to fakt, Legii sie należało mistrzostwo kraju jak nikomu innemu - to drugi fakt , ale to nie mój mistrz - to trzeci fakt :)

Mecz na ślaskim był tylko wstępem do blamażu ale ja dalej będe kibicował kadrze, a jeszcze bardziej kadrze bez Janasa :)

PS. Szykuje sie wypad górników do stolicy.... i znów bede słyszał jacy to "chorzy" ludzie mieszkają na ślasku.

Mimo wszystko pozdrawiam

Ja równierz pozdrawiam (bez "mimo wszystko") - ja tam do nikogo nie mam urazy a jeśli ty masz to troszkę szkoda mi cię, bo dąsasz się za mała sprzeczkę - no ale widocznie ślazcy kibice tak działaja na innych zwłaszcza tych ze .... :)

Użytkownik mmisiek edytował ten post 12.06.2006 - |10:45|

• 0

Dołączona grafika

#67 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 12.06.2006 - |13:49|

Jak ktośby chciał posłuchać audio z konferencji prasowej z Janasem i Smolarkiem to TU leży mp3.
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#68 Vasco

Vasco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 12.06.2006 - |13:58|

Należy miom zdaniem pogratulować gry Iranowi i Portugalii. :D
Gdyby nie bląd obrońcy Iranu Rahmana Rezaei'ego myśle że skonczyłoby się na remisie.
Co do Angoli moim zdniem błąd w 4 minucie popełnił Jamba. Potem świetnie grał i
rozgrywał Figueiredo a gdyby Akwa trafił z przewrotki w bramkę byłby to najpiękniejszy
gol mundialu :clap:
  • 0

#69 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.06.2006 - |15:56|

A ja dzisiaj z kolegami doszedłem do wspólnego wniosku, że są jeszcze szanse. Bo Polacy mają jeszcze tajną broń i to niejedną:
1. Mecz Polska vs RFN - Klose i Podolski od razu po gwizdku startują z piłką i lecą na niemiecką bramkę, potem strzelają jeszcze dwie zanim trener zdąży ich wymienić.
2. Janas przed meczem zmieni skład a w 15 minucie meczu wpuści Rasiaka i Niemcy od razu na jego widok leżą i kwiczą ze śmiechu i mamy kolejne dwie bramki.
Metody wielce nieuczciwe, ale jakże skuteczne:)

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 12.06.2006 - |15:57|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#70 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 12.06.2006 - |16:38|

http://polska.zolto.zieloni.patrz.pl

Daje linka jakby ktośjeszcze tego nie słyszał ;)
Zeby na mundialu było tak pięknie...
  • 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#71 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.06.2006 - |23:51|

bardzo zaskoczyla mnie dzisiaj gra Australii, 3-1 z Japonia to naprawde cos :)
Australia wraca na mundial po 32 latach przerwy. czterokrotnie grali w barazach do finalow mistrzostw swiata, jednak awans udało sie im osiagnac dopiero za czwartym podejsciem. widac ze te poprzednie baraze to byl zwykly niefart, bo dzis pokazali ze nie beda chlopcami do bicia i moga urwac punkty faworytom. Brazylia i Chorwacja, bo wg mnie te dwie druzyny awansuja moga miec z nimi wiele problemow :)
rozczarowala mnie jednak postawa USA. myslalem ze zwojuja cos w tej grupie i powtorza sukces sprzed 4 lat, jednak okazuje sie ze nie stanie sie to podczas tych mistrzostw. a szkoda :(
licze ze jutro Togo urwie pkty Korei, tak jak T&T Szwecji, Francja wygra ze Szwajcarami a Brazylia rozniesie Chorwatow :)

PS dzisiaj trafilem wynik do przerwy jak i wynik koncowy meczu Wlochy - Ghana :)

---

Szukam jakiegoś fajnego podkładu muzycznego i nie wiem co dać. Na pewno coś szybkiego, pasującego do akcji. Mam jeden sample, ale to kilkukrotnie powtarzana 9sec sekwencja.

Szukam czegoś w stylu: TUTAJ
Ale ciągłe powtarzanie tego samego może się w końcu znudzić.

mozesz wykorzystac ktorys track z ktorejkolwiek czesci Fify :)
maja tam fajna muze, pasujaca do klimatu wiec problemy z glowy :)
chyba ze nie chcesz kopiowac i wolisz cos oryginalnego, to przynajmniej mam nadzieje ze dalem ci juz jakies namiary :)

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 13.06.2006 - |10:27|

• 0

#72 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 13.06.2006 - |08:41|

Polacy mają szanse tylko w takim warunku:

Polska - Niemcy - remis albo minimalna porażka np 2:1
Ekwador - Kostaryka 0:2 bądz 0:1

Potem
Niemcy - Ekwador 2:0
Polska - Kostaryka 2:0 wystarczyc powinno

I tym sposobem róznicą bramek awansujemy :)
  • 0

Dołączona grafika

#73 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 13.06.2006 - |10:29|

Do tego tematu doszło kilka postów, a mianowicie posty nr. 57, 58, 64 i 71. Myślę, że kilka osób będzie tym zainteresowanych :)
  • 0

->1019<-

#74 Vasco

Vasco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 13.06.2006 - |18:54|

licze ze jutro Togo urwie pkty Korei, tak jak T&T Szwecji,

Niestety Togo przegrało ale naprawdę było blisko. Podobnie jak Angola, czy Wybrzeże Kości Słoniowej,
Iran. Ja ogólnie kibicuje słabszym drużynom i trzymam Kciuki głównie za Togo i Angolą :D
  • 0

#75 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 13.06.2006 - |19:08|

Kolejna konferencja :)

I nie żałuję Francji. Jakoś ostatnio za nimi nie przepadam. Grają... jak my. ;)
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#76 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.06.2006 - |19:34|

Polacy mają szanse tylko w takim warunku:

Polska - Niemcy - remis albo minimalna porażka np 2:1
Ekwador - Kostaryka 0:2 bądz 0:1

Potem
Niemcy - Ekwador 2:0
Polska - Kostaryka 2:0 wystarczyc powinno

I tym sposobem róznicą bramek awansujemy :)

A nie decyduje przypadkiem bezpośredni bilans drużyn? Bo w pucharach europejskich i ligach tak jest. Jak jest na MŚ?

A apropo nieotrzymania nominacji przez Sląski to wydaje mi się, że główny powody to fakt, że jest w Chorzowie (mało medialne miasto) i, że infrastruktura Stadionu jest archaiczna (zbyt duża odległość murawy od trybun,itp). Najgorsze w tym wszystkim jest to, że mimo tego wszystkiego to nadal jeden z lepszych polskich stadionów. Jak widze te w niemczech to sie nóż w kieszeni otwiera.

Użytkownik PeaceMaker edytował ten post 13.06.2006 - |19:37|

• 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#77 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 14.06.2006 - |19:25|

No to za chwilę rozpocznie się część druga. Tylko czego: komedii, tragedii, dramatu, a może romantycznego endu? :> W każdym razie trzeba postawić ... na dobre piwo przed tv :D :hyhy: :look: . A nuż coś z tego wyjdzie. Oby, bo inaczej :censored: :censored:
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#78 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 14.06.2006 - |20:10|

Miejmy nadzieję, że im się uda, bo to mecz ostatniej szansy...

POLSKA !!!!!!!!!!!!
  • 0

Dołączona grafika

#79 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 14.06.2006 - |21:54|

1 cholerna minuta.:) Fakt, dużo szczęścia było z poprzeczkami. Boruc, brawo. Żurawskiego w sumie... nie widziałem. Ehhh...
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#80 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 14.06.2006 - |22:05|

Masz rację. Jeden błąd i taka wpadka. Ale mecz.... miodzio, choć ze skutecznością jest nadal nijak - czyli do bani. Wielki brawa dla bramkarza , Jelenia i obrońcy. Nowi idą super. Ciekawe jak sięjutro ułoży :/
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych