To że ostatnio Śląsk jest w niełasce - to widac.... Jedyny stadion spełniający kryteria FIFA a uzyskuje najmniejszą ilośc punktów wśród obiektów typowanych do rozgrywania meczy Euro. O dziwo komisja to ludzie nie ze ślaska - uprzedzenia ?? (ale to tylko ja jestem anty "L"). Przecierz to woła o pomstę do nieba, że jednym z najlepszych obiektów wg tej komisji okazuje się wirtualny stadion który dopiero się buduje....
A to że jestem uprzedzony do "L" to lekkie przegięcie - osobiście ze Legii uwielbiam Fabiańskiego - to co robił na meczu z Górnikiem to nawet normalni kibice Zabrza mu brawa bili, wsród nich ja też byłem.. ale co tam jestem uprzedzony do Legii.
Niewyobrażam sobie po tym co sie działo na Śląskim jakakolwiek reprezentacja Polski chciała tam grać przez najbliższe kilka lat - to dwa.
To tylko pretekst by grac we Warszawie - od dawna wiadomo ze Listkiewicz szukał pretekstu by najważniejsze mecze rozgrywac na stadionach we stolicy - teraz tylko głupi kibice dali mu pretekst. Ile tam u was na stadion wejdzie kibiców - 10.000 ?. U nas na Ślaskim (nie Narodowym - Narodowy to wymysł PZPNu, od zawsze to był Ślaski stadion) zwykle jest po 40.000. Ale mi to tam wsio rybka gdzie grają - kiedys jak cały ślask odbudowywał stolice a potem stawił gospodarke kraju po wojnie to było OK a teraz jak mamy tutaj we regionie biede to słycha tylko śmiechy i szyderstwa....ale oddalam sie od tematu.
Boruc miał rację, kibice na Śląsku są troche "inni". Jak Kazio Deyna strzelił bramkę Portugalii z rzutu rożnego to go wygwizdali, obrzucali i opluli. Nieważne, że Polak, ważne ze z Legii - to trzy
.LOL inni jesteśmy ?. Nie wiem jak to było ze Deyną, ale wiem ,ze wygwizdaliśmy (niech będzie że to tylko ślazacy chodzą na mecze na ślaskim, a że kibole leją się ze kibolami Legi - to pewnie dla tego że częsc sie przebiera i sie lejemy miedzy sobą

). drużynę nie Boruca - drużyna narodowa to nie tylko Legia - i tutaj mogę powiedzie, ze moze nie wiesz (i może to by dla Ciebie szok) ale tam grało niewielu zawodników z Legii

wiecej było z innych klubów.
Pewnie zaraz napiszesz że jak kibice ze ślaska przyjeżdzają do warszawy to nas witacie rzucając kwiaty do nóg ?. Tylko ci wredni ślazacy, to gniazdo patoloii społecznej są tacy źli.
Co do jego wypowiedzi to nie mówił on o Ślązakach a tylko o kibicach którzy byli na stadionie. Cytat: "kibice odwalili lekką wieś". Tak to brzmiało. I tutaj 100% poparcia dla Boruca.
Kibice odwalili wieś - to tak. Takie zachowanie powinno byc jakby kadra przegrywała 4:0 - sam bym gwizdał ale nie zaraz po 1:0 - należało kibicowac
Zakończe to miłym akcentem który powtarzam ciągle - nie przepadam za Legią (ale są drużyny które bardziej nie trawie) - to fakt, Legii sie należało mistrzostwo kraju jak nikomu innemu - to drugi fakt , ale to nie mój mistrz - to trzeci fakt

Mecz na ślaskim był tylko wstępem do blamażu ale ja dalej będe kibicował kadrze, a jeszcze bardziej kadrze bez Janasa
PS. Szykuje sie wypad górników do stolicy.... i znów bede słyszał jacy to "chorzy" ludzie mieszkają na ślasku.
Mimo wszystko pozdrawiam
Ja równierz pozdrawiam (bez "mimo wszystko") - ja tam do nikogo nie mam urazy a jeśli ty masz to troszkę szkoda mi cię, bo dąsasz się za mała sprzeczkę - no ale widocznie ślazcy kibice tak działaja na innych zwłaszcza tych ze ....
Użytkownik mmisiek edytował ten post 12.06.2006 - |10:45|