Stargate Universum
Napisano 01.06.2006 - |10:33|
Napisano 01.06.2006 - |15:41|
Użytkownik greco edytował ten post 01.06.2006 - |15:45|
Napisano 01.06.2006 - |21:03|
Prawo Clarke'a
Napisano 01.06.2006 - |21:30|
tu nie chodzi o silnik gry, tylko o nazwy, o nic innego.
Napisano 02.06.2006 - |00:09|
Czy można dostać link to tych gierek?Tak sobie przemyślałem sprawe tego MGM i przyszło mi coś do głowy. W internecie jest gra Stargate Wart w którą gram i ostatnio zostały dodane linki do 3 nowych gier. Nazywają się Ascended Wars, Chaosgate Wars i trzecia jest zamazana dlatego nie potrafie jej przeczytać. Można zagadać do nich (wiem że to strony angielskie dlatego osoba która do nich napisze musi angielski znać) i dowiedzieć się czy ich gra ma jakąś licencje na nazwy ras i statków (bo ja np. moge zbudować statek Jack O`Neill w Azgardzie) a jak nie mają to znaczy że się nie przyczepili czyli nasza gra też może wyjść, a jak mają licencje to zapytać jak można takową zdobyć i ile ona wynosi.
I w ogóle do tej o której tu rozmawiamy?
ad ras:
Można zrobić tak jak jest w Xwars. że każda rasa ma jakiś bonus co czegoś. np. Asgart będzie miał +100% przy badaniu technologi(czas albo koszty) Asgarskiej, a przy czymś innym minusa%
Napisano 02.06.2006 - |14:33|
Napisano 02.06.2006 - |20:00|
Napisano 03.06.2006 - |19:29|
A ja sądzę że przydało by się uporządkować to wszystko w grze co wymieniliście narazie, zrobić grafikę a potem ewentualnie dodać kolejne elementy!
Napisano 03.06.2006 - |22:40|
Napisano 04.06.2006 - |11:46|
Czy można dostać link to tych gierek?
O to link do Stargate Wars http://www.stargatewars.com/intel.php
Podaje go mimo iż był już taki temat o tej grze jeśli mnie pamięć nie myli. Na stronie głównej tej gry są 3 obrazki które są linkami. Ja osobiście w nie nie grałem ale może zaczne.
Napisano 04.06.2006 - |12:14|
Po długiej lekturze (nie wszystkich) postów nasunęło mi się kilka wniosków, ale na początek może powiem kim jestem...
Otóż już rok (z przerwami) pracuję nad grą ETW Empires - [chwila na autoreklamę] gra (napisana w PHP) jest oparta na uniwersum Gwiezdnych Wojen. Wyciąga najlepsze elementy zarówno z gier MMO jak i klasycznych, single-playerowych strategii i gier ekonomicznych. Rozgrywka będzie o wiele bardziej skomplikowana od tego co prezentuje Uniwersum, ale i będzie o wiele przyjemniejsza (mamy nadzieję). Udało mi się już zebrać ekipę i aktualnie pracujemy nad wersją Beta. Mamy wielkie plany i już całkiem sporo zrealizowanych. [koniec autoreklamy]
Po pierwsze szczere gratulacje - nie wiem, czy doszedłeś do prowadzenia bitew, ale przeglądając efekty pracy autora jestem pełen podziwu dla uporu - napisać tyle 'rzeczy' samemu - gratuluje.
Udało mi się znaleźć kilka "bugów" - choć nie wiem, czy one są bugami, czy zamierzonym działaniem, ale...
NShipYard //stocznia tylko na okrety naquadah - czy - logiczne patrząc - do budowy okrętów naquadah jest wymagana oddzielna stocznia? Nawet jeśli przyjmiemy, że do ich powstania jest wymagana specjalna technologia to czy nie wystarczy "zrobić dobudówki" do zwykłej stoczni? Nielogiczne.
CloneFactory //fabryka klonow, przyspiesza budowanie - a klony się produkuje (sic!) w..... fabryce! Tyż piknie.
AlienCenter //centrum obronne sojusznikow - ładna nazwa, ale czy polskojęzyczna gra musi mieć AlienCenter - w dosłownym tłumaczeniu - Centrum Obcych ?
ShipDeposit - j.w. + lepszy byłby dok - statki ciężko oddać do depozytu - pieniądze tak - statki nigdy.
Amphibia - ciekawa koncepcja.... statki lądują na możu i jednostki lądowe są zabierane amfibiami na ląd - nie lepiej zrobić po prostu - statki desantowe?
Jeszcze jedno bo zapomnialem w grze występują 2 czasy, lokalny i czas Universum; "Hak"; //poniedzialek - hehehe... tu się uśmiałem - Hak = HA'taK
co do technologii:
elektrownia atomowa - panele słoneczne poziom 7 - a wiesz, że najpierw była elektrownia atomowa, a potem panele słoneczne? I że panele słoneczne nie mają nic do elektrowni atomowej.... kompletny brak logiki - tutaj nawet Ogame Cie wyprzedza.
stocznia - fabryka klonów
fabryka klonów - kopalnia metalu
fabryka robotów - stocznia
więc tak... budujemy kopalnie metalu żeby mieć roboty (jeszcze w błocie przejdzie... ), potem roboty budują stocznie (no... całkiem nieźle) i na koniec stocznia buduje klony? Głupie... A może trzeba mieć możliwość budowy okrętów żeby móc fabrykować klony.... jeszcze głupsze - może ktoś mi wytłumaczyć tą pokrętną logikę? Z góry dzięki
Co do praw autorskich - zmiana nazwy (statków) to nie wszystko - za podobną fonetykę też można Was pozwać, tym bardziej jeśli cała gra naśladuje uniwersum Gwiezdnych Wrót. No i oczywiście pamiętajcie o kształcie statków - za identyczny, lub bardzo podobny też można pozwać do sądu.
Średni pomysł - po krótkim czasie będzie multum graczy mających wszystkie technologie odkryte....Witam ja mam taki pomysł odnośnie technologii aby można było nimi chandlować bądz sie wymieniać a naprzkład w sojuszu dzielić lub coś. Pozdro.
Na zakończenie jeszcze raz życzę powodzenia w dalszych pracach nad grą!
(ps. Nieoficjalnie (więcej szczegółów nie zdradzę - projekt nie mój i za wiele o nim nie wiem) - w przygotowaniu jest jeszcze jedna gra z uniwersum Gwiezdnych Wrót MMO - napisana w php i (na szczęście) nie wzorowana na Ogame. No i z o wiele większą ilością "bajerów")
Użytkownik Sky_walker edytował ten post 04.06.2006 - |13:04|
Napisano 04.06.2006 - |14:24|
Tu na forum wszyscy doradzają żeby gra była jak najwięcej oparta na SG.
Zgadzam się z tym,bo sam jestem ogromnym fanem tego serialu
A nie dało by sie dorzucić czegoś z BSG ? :>
Chodzi głównie o ew. dodanie okrętów występujących w serialu, ew. dodanie samej rasy i technologi Cylonów.
W razie czego mogę służyć wiedzą z zakresu tego serialu
Pozdrawiam
Napisano 04.06.2006 - |16:04|
zaciekawil mnie ten temat poniewaz jakis czas temu wciagnalem do ogame mojego znajomego i postanowilismy rozpoczac prace nad swoim projektem tego typu.
co do propozycji: moze tło w oknie glownym zalezne od 'ustroju' ?
PS> uf udalo mi sie zassac kod zanim zostal zablokowany.
PS2> oczywiscie do wgladu nie do skopiowania ;P
PS3> jednak nie udalo mi sie sciagnac calosci, brakuje mi BD i instrukcji tych co były
Użytkownik kinek edytował ten post 04.06.2006 - |23:01|
Napisano 05.06.2006 - |10:00|
Napisano 05.06.2006 - |11:10|
Czy masz łącze 1MB/s ?! Bo patrząc na rozmiar gifów przy technologiach to mam takie wrażenie...podrzuce wam tylko skina bo nie jestem pewien ile osob go widzialo, podglad maja tylko osoby ktore graja w ogame bo go ladujecie z tego linka bezposrednio do gry http://olsab1.free.fr/sg1/
199.gif 17-Jan-2006 03:40 651k - lol.... już mi się odechciewa grać...
bkd_page.jpg 14-Jan-2006 03:14 1.1M - WOHOHOHO!!! 1 MB!!! grafika w tle!!! ludu... powiedzmy, że stanowczo nie jest warta tego 1 MB do pobrania.
Użytkownik Sky_walker edytował ten post 05.06.2006 - |11:13|
Napisano 05.06.2006 - |13:13|
Dziekuje za zainteresowanie i ponizej kilka sprostowan.
Niestety nie bede kazdemu pokolei wysylal gry, gra jest dostepna na ftpie:
melmac.iinf.polsl.gliwice.pl
log: ip
pass: labip
w katalogu Universum.
NAJWAZNIEJSZE PYTANIE, CZY KTOS MA STALE LACZE I SERWER. Jak narazie mozna by uruchomi gre na tomcacie i moglibyscie sobie w nia pograc poprzez siec a nie lokalnie. Ciezko mi jest zalatwic serwer, tu gdzie korzystam z neta mam poblokowane porty przez firewall a firmy komercyjne nie chca udostepnic konta.
Potrzebowal bym ok 10mb konto + MySQL 4.0 i Tomcat 5.0, pomoge przy instalacji serwera zeby to smialo poszlo, co do domeny. Narazie mozna sie laczyc poprzez ip wiec nie ma zbytnio potrzeby. Jak juz projekt bedzie w zaawansowanej fazie to skusze sie sam wykupic konto na serwerze komercyjnym.
2. Niestety ale nie mam czasu odpisywac na kazdy wasz kolejny post ze macie problemy z odpaleniem tego, moge pomoc tej osobie ktora chce pomoc w tworzeniu Uni a nie graniu.
Sky_walker, zycze powodzenia, w robieniu gry, nie wiem jak twój projekcik wygląda, ale jak chcesz to skontaktuj sie ze mna to mozemy powymieniac koncepcje aby oba nasze projekty byly lepsze:)Rozgrywka będzie o wiele bardziej skomplikowana od tego co prezentuje Uniwersum, ale i będzie o wiele przyjemniejsza (mamy nadzieję)
CloneFactory - to jest nazwa kolumny z Bazy danych, opis i nazwa budynku jest otwarta. Tak jak inne nazwy do których masz zastrzezenia, poprostu wkleilem nazwy kolumn jakie zamapowalem do bazyCloneFactory //fabryka klonow, przyspiesza budowanie - a klony się produkuje (sic!) w..... fabryce! Tyż piknie.
Okręty desantowe? Moze cos w tym stylu byłoby dobre?Amphibia - ciekawa koncepcja.... statki lądują na możu i jednostki lądowe są zabierane amfibiami na ląd - nie lepiej zrobić po prostu - statki desantowe?
eszcze jedno bo zapomnialem w grze występują 2 czasy, lokalny i czas Universum; "Hak"; //poniedzialek - hehehe... tu się uśmiałem - Hak = HA'taK jezyk.gif (-"co mamy dzisiaj?" -"Ha'tak) ale serio: czy aby na pewno takie "udziwnienie" jest niezbędne? Przecież nikt nie będzie z tego korzystał....
"W miesiącu Hat'ak roku 2126 Alpha Centauri na planecie [1:3:4] flota x zaatakowala gracza x:)
stocznia - fabryka klonów
fabryka klonów - kopalnia metalu
fabryka robotów - stocznia
więc tak... budujemy kopalnie metalu żeby mieć roboty (jeszcze w błocie przejdzie... ), potem roboty budują stocznie (no... całkiem nieźle) i na koniec stocznia buduje klony? Głupie... A może trzeba mieć możliwość budowy okrętów żeby móc fabrykować klony.... jeszcze głupsze - może ktoś mi wytłumaczyć tą pokrętną logikę? Z góry dzięki
Gra jest juz zrobiona na tyle ze mozna juz budowac wszystkie budynki, rozwijac całą technologie i obecnie pracuje nad stocznią i prowadzeniem wojen.
Chcialem zamiescic obrazeczki z gierki ale jakos nie moge zaladowac z dysku plików, czy ktos moze mi powiedziec jak to zrobic?
Użytkownik sherkan edytował ten post 05.06.2006 - |13:44|
Napisano 05.06.2006 - |14:30|
Ja mam gierke w 100% Star Wars, więc wątpię, żeby jakieś pomysły znalazły zastosowanie - ale jak chcesz coś podebrać to zapraszam na stronke http://www.etw.uq.pl i na forum, gdzie po rejestracji możesz sobie poczytać nawet o koncepcjach które nie weszły do gry (polecam posty o algorytmie bitew - może wpadniesz na jakieś lepsze wnioski i coś podsuniesz, a jak nie to masz gotowe schematy algorytmu (przynajmniej opis słowny)).Sky_walker, zycze powodzenia, w robieniu gry, nie wiem jak twój projekcik wygląda, ale jak chcesz to skontaktuj sie ze mna to mozemy powymieniac koncepcje aby oba nasze projekty byly lepsze:)
CloneFactory - to jest nazwa kolumny z Bazy danych, opis i nazwa budynku jest otwarta.
No... to jesteś na wcześniejszej fazie rozwoju niż myślałem....Gra jest juz zrobiona na tyle ze mozna juz budowac wszystkie budynki, rozwijac całą technologie i obecnie pracuje nad stocznią i prowadzeniem wojen.
A może po prostu desantowce? ale to ^^^ tyż pikneOkręty desantowe? Moze cos w tym stylu byłoby dobre?
Chcialem zamiescic obrazeczki z gierki ale jakos nie moge zaladowac z dysku plików, czy ktos moze mi powiedziec jak to zrobic? jezyk.gif
zarzuć na ftp i daj linka w [ img][/ img] (ofq bez spacji)... jak nie masz to wyślij mi - podrzuce na swojego ftp. Jak chcesz to wyślij na PW mi swoje GG lub Tlena - skontaktuje się.
Użytkownik Sky_walker edytował ten post 05.06.2006 - |14:31|
Napisano 05.06.2006 - |20:19|
2 miesiace - jeden programista (grafik) = niezly efekt, tymbardziej ze ucze sie tych technologii od podstaw, nigdy nie pisalem wiekszych projektów w strustach i hibernate:)QUOTE
CloneFactory - to jest nazwa kolumny z Bazy danych, opis i nazwa budynku jest otwarta.
Gra jest juz zrobiona na tyle ze mozna juz budowac wszystkie budynki, rozwijac całą technologie i obecnie pracuje nad stocznią i prowadzeniem wojen.
No... to jesteś na wcześniejszej fazie rozwoju niż myślałem....
Z tego co wyczytalem na Waszym forum :
Jak na dwóch programistów robicie to od grudnia to ja wypadam lepiej w statystykach:)Witam
A czy można sie dowiedzieć kiedy ruszy ta gra bo z tego co ja czytałem w grudniu to premiera tej gry miałbyć na początku stycznia ale czy można sie okreśklić tak troche dokłądniej Smile
Troche śmiać mi się chce Sky_walker z Ciebie:) Tak wypowiadasz sie na forum jaką to gre nie robicie i jaki to nie jest zaawansowany projekt, ale troche rozwalają mnie opisy waszych update'ów na stronce
pozioma linia oddzielająca budynki na ich liście
Stworzyliscie stronke www o grze, fajnie ale czy nie uwazasz ze czas poswiecony na stworzenie strony i opisywanie takich pierdoł nie lepiej byłoby poswiecic na kodowanie? Ja robie gre sam, nie mam zadnego programisty ani grafika, jak narazie pare osób zadeklarowało sie pomocą ale to jak narazie nie jest duzy wklad. Jednak u mnie w grze problemem najwiekszym jest serwer. Serwerow PHP jest od groma i juz za 30zl /rok mozna kupic konto, jednak to tomcata serwer kosztuje 100zl/na pol roku i jak narazie nie stac mnei na taki wydatek, ale caly swoj czas poswiecam na kodowanie. Chyba sam przyznasz ze robienie gry od podstaw samemu i stworzenie jej do takiej postaci ze mozna juz rozwijac budynki i technologie, kontrolowac produkcje surowcow, zaprojektowanie i zamapowanie calej bazy danych to jednak cos:)
Użytkownik sherkan edytował ten post 05.06.2006 - |23:18|
Napisano 05.06.2006 - |22:46|
Bo Panie kolego skina trzbea najpierw sciagnac na dysk. Wtedy korzystanie bedzie szybkie i bezproblemowe.Czy masz łącze 1MB/s ?! Bo patrząc na rozmiar gifów przy technologiach to mam takie wrażenie...
199.gif 17-Jan-2006 03:40 651k - lol.... już mi się odechciewa grać...
bkd_page.jpg 14-Jan-2006 03:14 1.1M - WOHOHOHO!!! 1 MB!!! grafika w tle!!! ludu... powiedzmy, że stanowczo nie jest warta tego 1 MB do pobrania.
Link: http://olsab1.free.fr/sg1.rar
2 Link: http://olsab1.free.fr/sg2.rar
A wykonanie tego skina jest naprawde dobre. Ktos napracowal sie aby zrobic cos takiego.
- www.gwrota.com
Napisano 06.06.2006 - |00:09|
nie ma katalogu Universum, jest za to całe mnóstwo innychmelmac.iinf.polsl.gliwice.pl
log: ip
pass: labip
w katalogu Universum.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »