Serial nie wart polecenia
Napisano 01.09.2006 - |13:19|
- Invasion - przetrzymałem do 10 epa, już dalej nie dałem rady... nudy, aczkolwiek, niektóre [beeep] są fajne.
Napisano 01.09.2006 - |22:45|
Napisano 04.09.2006 - |12:47|
Battlestar Galactica - dla mnie kompletna beznadzieja i nuda
Smallville - to serial dla dzieci
Star Trek - jakos nie trawie tych seriali
Doliczyc moge wszelkie polskie g.....a np Niania, Zlotopolscy, Klan itp porażki.. jedynie pochwalić moge Kiepskich i M jak Milosc
prawie wszystkie seriale na AXN Polskim są do bani oprocz Losta i Early Edition
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 04.09.2006 - |13:21|
Nie bardzo podoba mi się także Blade - po 4 odcinkach nie mam ochoty na więcej.
To chyba w sumie na tyle.
Napisano 05.09.2006 - |16:59|
Ocenianie BSG po kilku odcinkach 1 sezonu to blad.
Napisano 05.09.2006 - |21:27|
Taaa M jak miłość chwalisz,ale Niania już nie :censored: Co do Smallville to nie jest wcale serial dla dzieci.Kiepska gra aktorów to jest w tym gniocie polskim jakim się zwie M jak miłość.To już w modzie na sukces są bardziej realistyczni bohaterowie :-DNajgorsze seriale hm:
Battlestar Galactica - dla mnie kompletna beznadzieja i nuda
Smallville - to serial dla dziecibardzo slabe efekty i kiepska gra aktorów.. jedyna zaleta filmu to ta szmula
Star Trek - jakos nie trawie tych serialinudne jak flaki z olejem
Doliczyc moge wszelkie polskie g.....a np Niania, Zlotopolscy, Klan itp porażki.. jedynie pochwalić moge Kiepskich i M jak Milosc
prawie wszystkie seriale na AXN Polskim są do bani oprocz Losta i Early Edition
Napisano 06.09.2006 - |01:31|
Napisano 06.09.2006 - |06:54|
A w szczegolnisci moj post
Jak mozesz mowic ze cos jest nieinteresujace ogladajac odcinek z historii o ktorej niewiesz.
Wez sobie swoj ulubiony serial i pomysl ze ktos ogladnal by losowy odcinek, 1 losowy odcinek, czy taki ktos uwazalby ze serial jest dobry? Nie, poniewaz nie zna historii nie zna fabuly nie wie nic o postaciach. Tak mozna tylko seriale komediowe ogladac i niektore seriale letnie (Eureka).
Napisano 06.09.2006 - |07:30|
1. LOST nuda nuda nuda nuda obejrzałem 1 odcinek
2. Saab. Scenarzyści chyba sami nie wiedzieli co kręcą.
3. Battlestar Galactica obejrzałem 1 sezon i połowę drugiego potem wymiękłem.
4. Star trek The next Generation z wyjątkiem odcinków z BORG i kilku innych. Co ciekawe Voyager był moim zdaniem o niebo lepszy.
Co do star treków to nie widziałem jeszcze DS9 i Enterprise, TOS-a nie zamierzam oglądać
Od roku zbieram się za B5 mam komplet set ale jakoś nie mogę. Sam nie wiem czemu.
Z seriali jakie przypadły mi do gustu oprócz Sg-1 i SGA to firefly, farscape, 4400, smallville,
pozdrawiam,
Miniak
Napisano 06.09.2006 - |12:36|
Zauważ jeszcze jedno kolega wyżej napisał, że Lost to dla niego nuda. Ja się z tym nie zgadzam, ale szanuje jego opinię i nie mam zamiaru go na serial „nawracać” choć uważam, że po jednym odcinku (45 min) ciężko stwierdzić czy serial jest dobry czy nie a tak naprawdę Lost rozkręca się według mnie od 3-4 odcinka.
I teraz moje pytanie czy serial jest inny niż pilot? Lepszy od niego? A jeśli tak to od którego odcinka to wszystko się rozkreca?
Napisano 06.09.2006 - |14:27|
Taaa M jak miłość chwalisz,ale Niania już nie :censored: Co do Smallville to nie jest wcale serial dla dzieci.Kiepska gra aktorów to jest w tym gniocie polskim jakim się zwie M jak miłość.To już w modzie na sukces są bardziej realistyczni bohaterowie :-D
M jak milosc przynajmniej nie jest zerżnięte z Amerykanskiej produkcji tak jak NIANIA .. bo zreszta takie filmy nigdy na dobre nie wychodzą i to jest najgorsze aby zerżnąć serial z USA i nie miec żadnych wlasnych pomysłów
i prosze cie o gustach się nie dyskutuje ani nie krytykuje
baku: 1 seria BSG byla w powolnym tempie rozwijana, dopiero 2 sezon wskakuje w nadswietlna i wciska w fotel (duzo akcji, bardzo duzo), naprawde polecam przemeczyc sie przez 1 serie (podobnie jak z Babylon 5, 1 seria byla zalosna, 2 juz spoko, kolejne cudo) zeby zobaczyc prawdziwy kunszt scenarzystow w drugim sezonie.
Ocenianie BSG po kilku odcinkach 1 sezonu to blad.
serial powinien od początku wciągać i przyciągac ludzi .. nie można mówic że ogladanie pare odcinków 1 sezonu to błąd .. wlasnie nie błąd serial musi wciągac od poczatku tak jest własie z LOST, itp
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 06.09.2006 - |16:47|
Jesli BSG utrzyma taki poziom przez 3 sezon i 4 (jesli bedzie) to wejdzie na stale do "klasykow" gatunku.
Ps. nie zmuszam nikogo do ogladania, tylko mowie ze jesli lubisz seriae na ciskiem na akcje (a tak wynika) to powinienes dac BSG szanse i dociagnac go conajmniej do 12 odincka 2 serii
Azazell: Proponuje ogladnac Babyolon 5 z takim nastawieniem, nie dotrwasz nawet do konca pilota
Napisano 06.09.2006 - |18:38|
Źle mnie zrozumiałeś ja nie mam zamiaru oglądać od 2 sezonu bo to głupota. Chciałem zobaczyć odcinek specjalny (The story so far) tam jest przedstawiona akcja z dwóch sezonów. Co ciekawe pierwsze 15 minut (z 45) to fragmenty odcinka pilotażowego.
Użytkownik baku edytował ten post 06.09.2006 - |18:42|
Napisano 06.09.2006 - |19:25|
Zastanawiajcie się też co oglądacie i czy to spełnia wymagania np:
Deadwood - himalaje realizmu i gry aktorskiej
co nie przeszkadza mi uznać Blade - serial AKCJI/SCIFI za BARDZO DOBRY serial akcji o wampirach.
W jednym miał być hiper realizm, aktorstwo godne shekspira, psychologia, coś dla bardzo wymagającego widza itd i jest
W drugim, akcja, efekty, walki, fajne bryki, broń i laski i jest
Nie można oceniać seriali poprzez CHCIEJŚTWO, porównywanie z filamami za 100 mnl $ itd.
I aby coś ocenić trzeba oglądnąć z 6-12 odcinków.
Wypowiadanie się na temat gatunku który nam nie leży, gdzie i tak nigy nie oglądaliśmy więcej jak 3 odcinków mija się z celem.
P.S. Ze swojej strony dodam że NOWOŚCI lato 2006 prócz Blade, mnie nie zachwyciły. Nie było jednak też totalnych gniotów.
Użytkownik Quendi edytował ten post 06.09.2006 - |19:33|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 07.09.2006 - |13:19|
prison break - to juz bylo ...
Napisano 07.09.2006 - |13:32|
Użytkownik Surin edytował ten post 07.09.2006 - |13:33|
= Teoria Prawdy Telewizyjnej =
Napisano 07.09.2006 - |18:58|
TO CO TY ROBISZ NA FORUM STARGATE ??
Sorry za capsa , ale mnie nieco poniosło .
Generalnie na forum Lostów , w różnych offtopicach itp. Patrzysz ale nie widzisz , popularny błąd wśród forumowiczów ^^ Poza tym Stargate nie jest żadną religią ( a może to zmnienili ?
Użytkownik Surin edytował ten post 07.09.2006 - |18:59|
= Teoria Prawdy Telewizyjnej =
Napisano 07.09.2006 - |19:13|
Wszystkie serie Stargate ....... koszmar do kwadratu , to już nawet Star Trek nie jest taki koślawy ..... dla mnie to seriale dla wytrwałych , coś jak rutynowe oglądanie wiadomości czy obrad sejmowych . A poza tym nic , gdyż nie daję szansy żadnemu burakowi w telewizji , szybko zmieniam kanał albo po prostu wyłączam tv . ( tyle kanałow a takie szmaciarstwo )
To czemu nie wywalisz telewizora prze okno nie będziesz miał problemu z tym szmaciarstwem jak to nazywasz
Użytkownik waski edytował ten post 07.09.2006 - |19:14|
Napisano 08.09.2006 - |15:10|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »