Skocz do zawartości

Zdjęcie

Taken (2002)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
78 odpowiedzi w tym temacie

#61 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.03.2006 - |16:14|

masz racje, przeoczylem ten fakt :)
czyli praktycznie 2 godziny siedzenia przed TV z czego co jakies 20,30 minut bedzie przerwa reklamowa czyli tak zwana - zamula :hyhy:
szczerze mowiac to nie wiem dlaczego TVN nadaje TAKEN o tak poznej porze, przeciez tam nie ma zadnych scen drastycznych ani nic takiego. zwykly serial sci-fi o ufoludkach :)
watpie aby nadawali powtorki wiec albo ktos bedzie ogladal na TVN albo sciagnie sobie czy cos takiego :)
to jest jedyne wyjscie :)
  • 0

#62 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.03.2006 - |10:09|

szczerze mowiac to nie wiem dlaczego TVN nadaje TAKEN o tak poznej porze, przeciez tam nie ma zadnych scen drastycznych ani nic takiego. zwykly serial sci-fi o ufoludkach :)
watpie aby nadawali powtorki wiec albo ktos bedzie ogladal na TVN albo sciagnie sobie czy cos takiego :)
to jest jedyne wyjscie :)

Przecież oni nawet Smallville dają teraz o 23:15 więc co tu się dziwić. Tylko że potem TVN się dziwi że jest taka mała oglądalność :lol: .
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#63 Żelazny

Żelazny

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów
  • MiastoW-wa

Napisano 09.03.2006 - |19:02|

Ave,

Znacie kogos kto nie ma do dyspozycji magnetowidu albo karty TV w kompie (aby ponagrywac) ?
...

przyznam sie bez bicia ze nie znam nikogo takiego :D :hyhy:

Ale chyba znam takiego co bedzie nagrywal, wiec moze sie uda mi porzywic :hyhy:

Żelazny
  • 0

#64 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.03.2006 - |23:49|

Zelazny - ty zyjesz:) dawno cie nie widzialem :P
moze uda mi sie zalatwic Taken na cd to wrzuce w net i podam gdzies linki do torrentow:P
ale to tylko pod warunkiem ze sie uda :P
jeszcze tydzien do emisji wiec juz przygotowujcie sie na seans nocny :P

Użytkownik szymcio edytował ten post 12.03.2006 - |15:07|

• 0

#65 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 12.03.2006 - |10:10|

Ważniejsze są seriale Na wspólnej, Kryminalni, Magda M. .... reszta to tylko dodatek - stąd Taken gdzies tam we paśmie nocnym...

No i ta brutalność we serialu :/
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#66 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.03.2006 - |15:09|

mmisiek ma racje - gdyby nie te seriale ktore wymienil to Taken bylby o normalnej do ogladania porze. a potem taka szycha w TVN sie dziwi ze zakupuja seriale zagraniczne a one maja slaba ogladalnosc. o tej porze to nic dziwnego :(
  • 0

#67 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 12.03.2006 - |15:14|

Trzeba by zrobić jak w tym dowcipie o profesorze i studentach.
Zadzwonić do jakiejś szych z TVN i zapytać się czy śpi. Jak odpowie ze śpi to mu powiedzieć: "A my jeszcze ... oglądamy" :)
  • 0
Zawsze po grudzie

#68 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.03.2006 - |15:24|

to by bylo nawet dobre :)
tylko czy masz numer do jakiejs szychy? jesli dobrze pamietam to szefem jest walter. wiec jak mozesz to daj mi tez numer do jego corki, sandry :P
  • 0

#69 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 12.03.2006 - |23:26|

A tak a propos "Taken" ogólnie.
Cóż, nie będę oryginalny, jesli powiem, że Spielberg to fantastyczny reżyser. Serial jest ekstra. Cały czas trzyma w napięciu. Podoba mi się też lekko filozoficzny aspekt wypowiedzi Ally. Nie jest to taka typowa "filozofia za 3,50", tylko głębsze wynurzenia. Cała seria naprawdę daje do myślenia.

Właśnie jestem po 9 godzinnym seansie Taken`a :) Dla mnie aspekt filozoficzny wypowiedzi Ally był najlepszym aspektem filozoficznym jaki kiedykolwiek widziałem w filmie/serialu.
Przez cały serial miałem wrażenie że to mogło zdarzyć się na prawdę:) To że serial nie został zaplanowany na 10 sezonów ale na 1 - sprawiało to że dla mnie był kompletnie nieprzewidywalny – Nie wiedziałem kto zginie lub co się z kim stanie. SG1 lub SGA - chce by te seriale trwały tak długo jak to możliwe tutaj jednak to że był tylko 1 sezon traktuje jako wielką zaletę. Ten serial jest dla mnie w 'pozytywny sposób przegadany':) Co parę odcinków to tak jakby zaczynać oglądać nowy serial (nowe postacie), nawet mi było żal starzejących się i umierających bohaterów poprzedniego odcinka:) Wiele cytatów sobie wypisałem bo są po prostu świetne:D „Nadzieja jest największym i najlepszym kłamstwem. Musimy żyć dalej jakby to miało jakieś znaczenie, bo inaczej wogule nie moglibyśmy dalej żyć”:) Gdybym miał ocenić serial to każdemu odcinkowi bym dał 10/10 ( starczy mi to że 9h siedziałem i bez przerwy oglądałem dzisiaj ten serial – z wielkim przejęciem i niemogąc się doczekać co będzie dalej:)
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#70 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.03.2006 - |23:33|

9 godzin? to ile ogladales ? 6 odcinkow ?
bo kazdy odcinek ma cos ok 1,5h wiec wychodzi na to ze ogladanales tylko 6. przynajmniej tak to rozumiem
  • 0

#71 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 17.03.2006 - |01:37|

A ja włsnie luknełem sobie na TVn i powiem ze no no no moze być ciekawe jak sie roziwnie dalej ale nieche mi sie czekać do nastepnego czwartku zaraz sobie go wykąbinuje z kąś . No ewekty zapowiadaja się całkie całkiem no i fabuła ciekawa troche trzeba odpocząc od SG1 i SGA
  • 0

#72 SIDeki

SIDeki

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoChorzów

Napisano 18.03.2006 - |00:28|

Dla mnie serial bardzo dobry, co prawda widziałem tylko 4 odcinki narazie,
ale do tej pory nie było nic co by mnie zniechęciło. Dla odmiany od SG i SGA,
nie ma w Taken dużo wybuchów, strzałów itd ... za to jest ciekawa fabuła.

Nie wiele serialów SF widziałem jak narazie, ale ten serial moge śmiało polecić każdemu =]

Jak coś to wiem gdzie są TV ripy z lektorem [c+] , nie zapoznałem sie z regulaminem [jeszcze:P] tak że nie podaje co by nie podpaść. Jak by co to PM.

SID
  • 0

#73 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.03.2006 - |00:38|

bez porownania jest to najlepszy serial o UFO jaki kiedykolwiek widzialem :)
Roswell i jemu podobne sa w rywalizacji daleko z tylu :)
szkoda ze nie nakrecili drugiego sezonu :(
  • 0

#74 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.08.2006 - |11:51|

Dopiero teraz skończyłem oglądać ten mini serial, ogląda sie całkiem miło na początku troche wiało nudą (odcinki 1-3) ale potem już się rozkręca . Podobało mi się też rozciągnięcie całej akcji na kilka pokoleń od rozbicia spodka w Roswell aż do naszych czasów. Ogólnie fajny pomysł i niezłe wykonanie, jedyne co mi nie pasowało to te kiczowate intro :D A i bardzo podobały mi się role z rodziny Crawford`ów (dziadka,ojca,córki :D) Co do UFO (spodka i obcych) też ciekawie pokazane :D
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#75 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 14.08.2006 - |13:43|

Serial Taken ogladałam juz wczesniej na jednym z płatnych kanałów.Spojrzałam na niego z ciekawosci ,bo :-był to serial sci fi Spielberga :looser:
- bo grała w nim Dakota Fanning (znana z filmu "Człowiek w Ogniu}
Heather Donahue ( znana z Blair Witch Project),oraz Eric Close (Dark Skies) :clap:
Na poczatku troche powiało nudą,ale dopiero potem sie zaczeło. Uważam ze to swietny serial :looser:
  • 0

#76 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 16.08.2006 - |17:24|

Kawał porządnego serialu :)
Zastanawiam się tylko, po co był ten odcinek w lesie ? Zrobiony w klimacie thrillera/horroru, nie pasuje do reszty odcinków. W sumie nic nie wnosi do głownego wątku serialu (procz tego, ze zobaczylismy napisy obcych w jaskini) - poganiali się troche, postrzelali, odcinek się skonczyl i juz wiecej do tego tematu nie powrocono.
  • 0

#77 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 16.08.2006 - |20:22|

DanielP: Wnosi to ze obcy starali sie polaczyc swoj gatunek z gatunkiem ludzkim i im to na poczatku nie wychodzilo. Podobnie zreszta jak na poczatku wszyscy "zabrani" umierali, tylko 1 przezyl i stal sie dla nich kims waznym. Poprostu uczyli sie na swoich bledach.
Pozatym mlodszy syn musial zginac, a jak mial zginac to tylko w zwiazku z obcymi. A czemu musial zginac? Poniewaz ojciec wiedzial ze zginie wskotek zawalu po wiadomosci iz jego ukochany syn nie zyje.
  • 0

#78 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 16.08.2006 - |20:58|

Serial do obejrzenia, w sumie trochę nudnawy tzn... w niektórych momentach się dłużył. Spodziewałem się trochę czegoś innego. Ale, w sumie mozna zobaczyć.
  • 0
Dołączona grafika

#79 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 17.08.2006 - |19:15|

Pozatym mlodszy syn musial zginac, a jak mial zginac to tylko w zwiazku z obcymi. A czemu musial zginac? Poniewaz ojciec wiedzial ze zginie wskotek zawalu po wiadomosci iz jego ukochany syn nie zyje.

Wlasnie tak sobie tlumaczylem, ze ten odcinek jest po to, aby zginal syn :)
Takie troche na sile, ale oczywiscie ogladalo sie dobrze. Po prostu odcinek inny niz wszystkie pozostale.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych