Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muzyka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
196 odpowiedzi w tym temacie

#61 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 19.01.2004 - |21:33|

Mam pytanko odnośnie Niemena.Zna ktoś tytuł pisoenki,która była o warszawie o stolicy.Często była grana przed każdym meczem Legii na łazienkowskiej w Canal+.Nie mogę sobie przypomnieć.Jest bardzo fajna,jeśli ktoś ogląda mecze na C+Niebieskim to będzie wiedział :) Z góry THX.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#62 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 19.01.2004 - |21:48|

Sen o Warszawie
Słowa: M. Gaszyński, Muzyka: Cz. Niemen

Mam tak samo jak Ty
Miasto moje a w nim
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam kolorowe sny

Kiedyś zatrzymam czas
I na skrzydłach jak ptak
Będę leciał co sił
Tam gdzie moje sny
I warszawskie kolorowe dni

Refren:
Gdybyś ujrzeć chciał nadwiślański świt
Już dziś wyruszaj ze mną tam
Zobaczysz jak przywita pięknie nas
Warszawski dzień

Mam tak samo jak Ty
Miasto moje a w nim
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam kolorowe sny

Refren:
Gdybyś ujrzeć chciał...
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#63 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 19.01.2004 - |21:56|

I dzięki ci wielkie!!!!Teraz tylko zassam i zapuszczę sobie.Dzięki nawet za text :)
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#64 Mad M.A.X

Mad M.A.X

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 20.01.2004 - |00:11|

Kto to nazwał muzyką. hip hop qrcze od samej nazwy mnie skręca. To jest tak tępa i tandetna ... hmmm jak to nazwać żeby czegoś nieobrazić. Ci ludzie mają nawalone tego sie słuchać nieda. A jedyny powód, że to jest popularne to fakt, że w amerykańskich teledyskach poza negasami jest full panienek extra bryki i wspominałem o panienkach. Nic pozatym. A polski ... ehhhh to jest cała masa shitu. Każdy ma swój gust ale to to już lekka przesada. Nienawidze hip hopu ... bleee. Też ktoś temat walnoł.
  • 0

#65 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 20.01.2004 - |07:14|

Kto to nazwał muzyką. hip hop qrcze od samej nazwy mnie skręca. To jest tak tępa i tandetna ... hmmm jak to nazwać żeby czegoś nieobrazić. Ci ludzie mają nawalone tego sie słuchać nieda. A jedyny powód, że to jest popularne to fakt, że w amerykańskich teledyskach poza negasami jest full panienek extra bryki i wspominałem o panienkach. Nic pozatym. A polski ... ehhhh to jest cała masa shitu. Każdy ma swój gust ale to to już lekka przesada. Nienawidze hip hopu ... bleee. Też ktoś temat walnoł.

Hmm - kolega widze przeczytal jedynie poczatek dyskusji :D - wiec czuje sie w obowiazku poinformowac go iz - temat zmienil swoj charakter i jest miejscem do dyskusji poruszajacych watki muzyczne - ogolnie :D

Czytalem na Onecie wlasnie iz Czeslawowi Niemenowi w Szczecinie pewien radny chce postawic ponik - moim zdaniem plan ten jest jak najbardziej na miejscu.
http://info.onet.pl/...11,11,item.html

[']['][']['][']['][']['][']['][']
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#66 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 20.01.2004 - |07:34|

Ale teraz, w 2003 roku, Hip - Hop stał się bardzo popularną muzyką! Mam pytanie? Czy wy Forumowicze, lubicie Polski Hip - Hop? Jakich wykonawców?

Moi ulubieni wykonawcy:
Peja, TeDe, Abra Dab, WWO, Liroy, Paktofonika, 52 Dębiec, Mezo, KASTA, OSTR, Włodi, Zipera, O.S.T.R., Fenomen, DKA, ARO, Eldo, DJ 600v, Jeden Osiem L, BRX...

A wasi? Zapraszam do dyskusjii!

I to mnie bardzo boli.W przeciągu 3 lat HH stał się jakąś mekką ludzi,zwłaszcza w Polsce <_< posłuchałbyś choć raz musyki,która coś wnosi:Metallica,System Of A Down,Tool,Soulfly,Korn,Kangaroz(polska fajna grupa),nie mówiąc już o Slipknot,Marylin Manson,czy znanych na całym świecie Limp Bizkit i Linkin Park.
  • 0

#67 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 20.01.2004 - |11:44|

kurcze pierwotnie ten temat był o muzyce tj hip-hopie, potem zaczęliscie besztac ten rodzaj muzyki, nastepnie zmieniono "profil" tego tematu na muzyke ogólną i potem znów ktoś zaczął sobie "jeździć" po HH - weście sobie stwórzcie temat : Jak ja nie nawidze hip-hopu i tam powtarzajcie ciagle to samo bo jak czytam posty w tym temacie to widze 90% ludzi powtarzajacych to samo, powielajacych poprzednei posty tylko po to by chyba sobie jakos ulżyc czy coś ......

BTW - proponuje by każdy sie zastanowił co pisze bo jedni moga kochać Mettalice a inni Peje ...:P

Można wywnioskować z waszych postów, ze ludzie słuchajacy HH to ludzie puści, jakies "bezmózgowia" i inne ale tylko wasza muzyka która słuchacie jest własciwa i bardzo dobra.

Do modów, proponuje albo zamknac ten temat albo kasować posty które pewnie po moim sie pojawia z tresciami typu: jak ja nienawidze HH czy HH słuchaja debile, bo wszystko co piszecie jest powielaniem poprzednich postów.

=========================
@MacGyver - piszesz o HH i o ludziach słuchajacych tej muzyki jakby byli skończonymi baławanami i głabami bo słuchaja takiej muzyki. Ja ją słucham, fakt ze 80% "wykonawców" nie znam (tylko nieliczne kawałki mi "pasują") ale co byś powiedział na to jakbym napisał, że Najgorszym zespołem piłkarskim jest Legia Warszawa ??.
(BTW to życze Legii w tym roku mistrzostwo polski.....)

Prosił bym o troszke luzu panowie - przeciwnicy hh
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#68 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 20.01.2004 - |12:02|

OK, z innej beczki. 31 maja na stadionie w Chorzowie wystąpi Metallica!!! Jako support ponoć SlipKnoT chociaż to ostatnie jeszcze nie jest potwierdzone. Ktoś się wybiera ? Bo ja raczej na pewno tam będę B) .
  • 0
"...something takes a part of me..."

#69 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 20.01.2004 - |12:42|

ooo hehehe moze bym sobie pojechał - w sumie nigdy nei byłem na takiej imprezie .... Nawet bym miał blisko :)

Inna sprawa: ostatnio nawet głosno jest o sporze pomiedzy Markiem Torzewskim a zespołem Blue Caffe. Co o tym sądzicie?. Ja sie nie wypowiem bo nie lubie Blue Caffe ale jak sadzicie czy jakby wszystko było legalnie zrobione tj za przyzwoleniem Torzewskiego wykorzystano by jego głos w podkładzie piosenki nie powinni by posiadac muzycy z Blue Caffe jakiegoś pisemnego pozwolenia od Torzewskiego ??
  • 0

Dołączona grafika

#70 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 20.01.2004 - |14:42|

Nie słyszałem o tej aferze ale wydaje mi się, że zgoda zainteresowanego powinna być. Możesz podać jakieś szczegóły, bo tak na sucho trudno się wypowiedzieć.

A koncert Metalliki polecam. Małem szczęście być na poprzednim w Warszawie (1999r.) atmosferka była zarąbista i zabawa genialna. Pełen stadion i super czad. Dla ludzi którym nie przeszkadza głośna muzyka prawdziwa gratka. A potęgę Metalliki najlepiej słychać właśnie na koncertach. Już się nie mogę doczekać chociaż mam tam baaardzo daleko. Ale co tam, żyje się raz a potem do piekła hehhee B) .
  • 0
"...something takes a part of me..."

#71 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 20.01.2004 - |17:15|

OK, z innej beczki. 31 maja na stadionie w Chorzowie wystąpi Metallica!!! Jako support ponoć SlipKnoT chociaż to ostatnie jeszcze nie jest potwierdzone. Ktoś się wybiera ? Bo ja raczej na pewno tam będę  B) .

No mowa!!!Pewnie,że pojadę z qmplami!!!Co do Slipknota to słyszałem,że znowu nagrywają płytę!!!W jakimś opuszczonym i nawiedzonym domu :D Pod koniec marca gra też Limp Bizkit w katowickim spodku.

P.S.Mmisiek ja nie nazywam każdego idiotą czy debilem,dlatego że słucha HH.Chodzi mi tylko oto,że Polski gatunek HH przyciąga tłumy,ale czemu???Co w tych textach jest???
  • 0

#72 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 21.01.2004 - |11:03|

o jaka fajna dyskusja. co do metallicy - dla mnie ten zespol jest teraz wlasnym cieniem, graja pod publike i niekiedy sciagaja od innych - to jest upadek moim zdaniem. moze sie jeszcze podniosa - choc w to watpie. na jednym koncercie bylem, bylo fajnie, ale na ten majowy to chyba sie nie pokusze.

co do HH - no nie slucham tego raczej, ale ja mysle ze to mozna spokojnie nazwac muzyka :P jak disco polo jest muzyka to HH tez hehe. a niektore kawalki nawet da sie sluchac (tak 1/1000 ;)) ja do HH nic nie mam - dopoki nikt mnie nie zmusza zebym tego sluchal to niech sobie bedzie ;)
aha - pewnie wielu z was wie w jaki sposob powstaja takie piosenki...
Dołączona grafika
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#73 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 21.01.2004 - |17:34|

Buahahaa naprawdę niezłe.Wracając do Metallici-to nie uważam,żeby to był cień zespołu.Mi naprawdę się podoba płyta St Anger i myslę,że tą płytą powrócili na tron.Wracając do koncertów to 13 marca w katowickim spodku na metalmanii mają grać 2 naprawdę dobre ekipy:Soulfly i Moonspel
  • 0

#74 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 21.01.2004 - |18:06|

Nie wiem jak u mnie z maturka kiedy beda terminy ustnych i obrony prac ale jesli wszystko bedzie ok to tez jade na koncercik Metallicy ]:->
  • www.gwrota.com

#75 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 25.01.2004 - |20:18|

Jak o tym usłyszałem to poprostu nie mogłem dac wiary czy ten po....dolony ku...wski styl musi sie wszedzie wepchac nie wiem co powiedziec juz dawno tak zły nie byłem najchętniej bym tych wszystkich raperów i innych HH pozabijał a tu sam Papiez przyjmuje te dziadostwo :angry: :angry: Link do info

Użytkownik Thor edytował ten post 25.01.2004 - |20:21|

• 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#76 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 25.01.2004 - |20:23|

Po prostu Papież chce być postępowy, dlatego ta audiencja. Wie, że hh jest modny wśród młodzieży, a Jemu, jako głowie kościoła zależy na dotarciu do młodzieży. Moge się zalożyc, że Jan Paweł II, ma dobry gust i woli rock, zamiast hh
  • 0
ISTNIEJĄ TRZY STRONY KAŻDEJ KWESTII:
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM

#77 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 25.01.2004 - |20:33|

Po prostu Papież chce być postępowy, dlatego  ta audiencja. Wie, że hh jest modny wśród młodzieży, a Jemu, jako głowie kościoła zależy na dotarciu do młodzieży. Moge się zalożyc, że Jan Paweł II, ma dobry gust i woli rock, zamiast hh

No i co dalej Papież z fifką i w spodniach z krokiem w kolanach a swojch przemówieniach "elo, ziomal, moja ekipa" czyli "Yo ziomale wyjebiście ze zebrała sie tu cała ekipa..... juz to widze :lol: " A młodzież prawdziwie oddana hh chu... boli że Papiez przyjol tych debów :angry:
  • 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#78 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.01.2004 - |21:26|

Papież wbrew niektórym osobą ma taką wartość jak tolerancję. Gdy jedni by wszystkich zabijali Papież udowadnia że należy akceptować i tolerować kultury ktrych między innymi ja i inni nie rozumieją....

.... Love rules.... :ph34r:
Log65: Happy camper

#79 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 26.01.2004 - |09:39|

Thor - wyluzuj ...... przypal jakies zioła ....;) :)
  • 0

Dołączona grafika

#80 Radeko

Radeko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 13.02.2004 - |17:26|

Pozwólcie, że pochwale się, jakiej ja muzyki słucham.

Jest to przede wszystkim cudowne elektroniczne brzmienie, ale broń Boże żadne techno czy inne [beeep], ale co będę owijał w bawełnę, moje zespoły to: Plaid, Bogdan Raczynski, Matmos, Daft Punk, LFO, Mouse On Mars, Autechre.

Następnie kocham trip-hop i nu-jazz, czyli: Massive Attack, Portishead, Morcheeba, Air, Nightmares On Wax, Gus-Gus.

Moja ukochana i ulubiona pod każdym względem Bjork - to od niej zaczęła się moja przygoda z prawdziwą muzyką i to dzięki niej odkryłem cudowna moc elektronicznych dźwięków i siłę pięknego kobiecego głosu i to ona odmieniła i wywróciła moja życie do góry nogami, za co serdecznie jej dziękuję.

Po za tym wszystkim, co wymieniłem uwielbiam jeszcze zespoły, których niestety nie potrafię sklasyfikować i są to: Múm, Sigur Rós.

No i to na razie tyle, ale żem młody i nienasycony, to z tygodnia na tydzień odkrywam nowe zespoły i zakochuje się w nowych wykonawcach i mój zbiór powiększa się o nowe płyty i tak chyba już będzie do końca mojego życia, gdyż muzyka to moje życie, nie potrafię żyć bez niej i nie wyobrażam sobie dnia bez muzyki. Już nie potrafię wyjść z domu bez discmana z zapuszczoną płytką jednego z moich ulubionych zespołów. Gdyby nie muzyka, to nie miałbym, po co żyć, to ona trzyma mnie jeszcze na tym świecie.

Dziękuję.
  • 0
Only a few find the way, some don't recognize it when they do, some don't even want to.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych