Muzyka
Napisano 19.01.2004 - |21:33|
Napisano 19.01.2004 - |21:48|
Słowa: M. Gaszyński, Muzyka: Cz. Niemen
Mam tak samo jak Ty
Miasto moje a w nim
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam kolorowe sny
Kiedyś zatrzymam czas
I na skrzydłach jak ptak
Będę leciał co sił
Tam gdzie moje sny
I warszawskie kolorowe dni
Refren:
Gdybyś ujrzeć chciał nadwiślański świt
Już dziś wyruszaj ze mną tam
Zobaczysz jak przywita pięknie nas
Warszawski dzień
Mam tak samo jak Ty
Miasto moje a w nim
Najpiękniejszy mój świat
Najpiękniejsze dni
Zostawiłem tam kolorowe sny
Refren:
Gdybyś ujrzeć chciał...
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 19.01.2004 - |21:56|
Napisano 20.01.2004 - |00:11|
Napisano 20.01.2004 - |07:14|
Hmm - kolega widze przeczytal jedynie poczatek dyskusji - wiec czuje sie w obowiazku poinformowac go iz - temat zmienil swoj charakter i jest miejscem do dyskusji poruszajacych watki muzyczne - ogolnieKto to nazwał muzyką. hip hop qrcze od samej nazwy mnie skręca. To jest tak tępa i tandetna ... hmmm jak to nazwać żeby czegoś nieobrazić. Ci ludzie mają nawalone tego sie słuchać nieda. A jedyny powód, że to jest popularne to fakt, że w amerykańskich teledyskach poza negasami jest full panienek extra bryki i wspominałem o panienkach. Nic pozatym. A polski ... ehhhh to jest cała masa shitu. Każdy ma swój gust ale to to już lekka przesada. Nienawidze hip hopu ... bleee. Też ktoś temat walnoł.
Czytalem na Onecie wlasnie iz Czeslawowi Niemenowi w Szczecinie pewien radny chce postawic ponik - moim zdaniem plan ten jest jak najbardziej na miejscu.
http://info.onet.pl/...11,11,item.html
[']['][']['][']['][']['][']['][']
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 20.01.2004 - |07:34|
I to mnie bardzo boli.W przeciągu 3 lat HH stał się jakąś mekką ludzi,zwłaszcza w Polsce posłuchałbyś choć raz musyki,która coś wnosi:Metallica,System Of A Down,Tool,Soulfly,Korn,Kangaroz(polska fajna grupa),nie mówiąc już o Slipknot,Marylin Manson,czy znanych na całym świecie Limp Bizkit i Linkin Park.Ale teraz, w 2003 roku, Hip - Hop stał się bardzo popularną muzyką! Mam pytanie? Czy wy Forumowicze, lubicie Polski Hip - Hop? Jakich wykonawców?
Moi ulubieni wykonawcy:
Peja, TeDe, Abra Dab, WWO, Liroy, Paktofonika, 52 Dębiec, Mezo, KASTA, OSTR, Włodi, Zipera, O.S.T.R., Fenomen, DKA, ARO, Eldo, DJ 600v, Jeden Osiem L, BRX...
A wasi? Zapraszam do dyskusjii!
Napisano 20.01.2004 - |11:44|
BTW - proponuje by każdy sie zastanowił co pisze bo jedni moga kochać Mettalice a inni Peje ...
Można wywnioskować z waszych postów, ze ludzie słuchajacy HH to ludzie puści, jakies "bezmózgowia" i inne ale tylko wasza muzyka która słuchacie jest własciwa i bardzo dobra.
Do modów, proponuje albo zamknac ten temat albo kasować posty które pewnie po moim sie pojawia z tresciami typu: jak ja nienawidze HH czy HH słuchaja debile, bo wszystko co piszecie jest powielaniem poprzednich postów.
=========================
@MacGyver - piszesz o HH i o ludziach słuchajacych tej muzyki jakby byli skończonymi baławanami i głabami bo słuchaja takiej muzyki. Ja ją słucham, fakt ze 80% "wykonawców" nie znam (tylko nieliczne kawałki mi "pasują") ale co byś powiedział na to jakbym napisał, że Najgorszym zespołem piłkarskim jest Legia Warszawa ??.
(BTW to życze Legii w tym roku mistrzostwo polski.....)
Prosił bym o troszke luzu panowie - przeciwnicy hh
Napisano 20.01.2004 - |12:02|
Napisano 20.01.2004 - |12:42|
Inna sprawa: ostatnio nawet głosno jest o sporze pomiedzy Markiem Torzewskim a zespołem Blue Caffe. Co o tym sądzicie?. Ja sie nie wypowiem bo nie lubie Blue Caffe ale jak sadzicie czy jakby wszystko było legalnie zrobione tj za przyzwoleniem Torzewskiego wykorzystano by jego głos w podkładzie piosenki nie powinni by posiadac muzycy z Blue Caffe jakiegoś pisemnego pozwolenia od Torzewskiego ??
Napisano 20.01.2004 - |14:42|
A koncert Metalliki polecam. Małem szczęście być na poprzednim w Warszawie (1999r.) atmosferka była zarąbista i zabawa genialna. Pełen stadion i super czad. Dla ludzi którym nie przeszkadza głośna muzyka prawdziwa gratka. A potęgę Metalliki najlepiej słychać właśnie na koncertach. Już się nie mogę doczekać chociaż mam tam baaardzo daleko. Ale co tam, żyje się raz a potem do piekła hehhee .
Napisano 20.01.2004 - |17:15|
No mowa!!!Pewnie,że pojadę z qmplami!!!Co do Slipknota to słyszałem,że znowu nagrywają płytę!!!W jakimś opuszczonym i nawiedzonym domu Pod koniec marca gra też Limp Bizkit w katowickim spodku.OK, z innej beczki. 31 maja na stadionie w Chorzowie wystąpi Metallica!!! Jako support ponoć SlipKnoT chociaż to ostatnie jeszcze nie jest potwierdzone. Ktoś się wybiera ? Bo ja raczej na pewno tam będę .
P.S.Mmisiek ja nie nazywam każdego idiotą czy debilem,dlatego że słucha HH.Chodzi mi tylko oto,że Polski gatunek HH przyciąga tłumy,ale czemu???Co w tych textach jest???
Napisano 21.01.2004 - |11:03|
co do HH - no nie slucham tego raczej, ale ja mysle ze to mozna spokojnie nazwac muzyka jak disco polo jest muzyka to HH tez hehe. a niektore kawalki nawet da sie sluchac (tak 1/1000 ) ja do HH nic nie mam - dopoki nikt mnie nie zmusza zebym tego sluchal to niech sobie bedzie
aha - pewnie wielu z was wie w jaki sposob powstaja takie piosenki...
Napisano 21.01.2004 - |17:34|
Napisano 21.01.2004 - |18:06|
- www.gwrota.com
Napisano 25.01.2004 - |20:18|
Użytkownik Thor edytował ten post 25.01.2004 - |20:21|
Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!
Napisano 25.01.2004 - |20:23|
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM
Napisano 25.01.2004 - |20:33|
No i co dalej Papież z fifką i w spodniach z krokiem w kolanach a swojch przemówieniach "elo, ziomal, moja ekipa" czyli "Yo ziomale wyjebiście ze zebrała sie tu cała ekipa..... juz to widze " A młodzież prawdziwie oddana hh chu... boli że Papiez przyjol tych debówPo prostu Papież chce być postępowy, dlatego ta audiencja. Wie, że hh jest modny wśród młodzieży, a Jemu, jako głowie kościoła zależy na dotarciu do młodzieży. Moge się zalożyc, że Jan Paweł II, ma dobry gust i woli rock, zamiast hh
Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!
Napisano 25.01.2004 - |21:26|
.... Love rules....
Napisano 26.01.2004 - |09:39|
Napisano 13.02.2004 - |17:26|
Jest to przede wszystkim cudowne elektroniczne brzmienie, ale broń Boże żadne techno czy inne [beeep], ale co będę owijał w bawełnę, moje zespoły to: Plaid, Bogdan Raczynski, Matmos, Daft Punk, LFO, Mouse On Mars, Autechre.
Następnie kocham trip-hop i nu-jazz, czyli: Massive Attack, Portishead, Morcheeba, Air, Nightmares On Wax, Gus-Gus.
Moja ukochana i ulubiona pod każdym względem Bjork - to od niej zaczęła się moja przygoda z prawdziwą muzyką i to dzięki niej odkryłem cudowna moc elektronicznych dźwięków i siłę pięknego kobiecego głosu i to ona odmieniła i wywróciła moja życie do góry nogami, za co serdecznie jej dziękuję.
Po za tym wszystkim, co wymieniłem uwielbiam jeszcze zespoły, których niestety nie potrafię sklasyfikować i są to: Múm, Sigur Rós.
No i to na razie tyle, ale żem młody i nienasycony, to z tygodnia na tydzień odkrywam nowe zespoły i zakochuje się w nowych wykonawcach i mój zbiór powiększa się o nowe płyty i tak chyba już będzie do końca mojego życia, gdyż muzyka to moje życie, nie potrafię żyć bez niej i nie wyobrażam sobie dnia bez muzyki. Już nie potrafię wyjść z domu bez discmana z zapuszczoną płytką jednego z moich ulubionych zespołów. Gdyby nie muzyka, to nie miałbym, po co żyć, to ona trzyma mnie jeszcze na tym świecie.
Dziękuję.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych