Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spory i kłótnie dotyczące Star Wars itp

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
67 odpowiedzi w tym temacie

#61 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 06.02.2010 - |16:48|

Ale jak już "uzgodniliśmy" ten tzw. kanon jest tak płynny, ciągle się zmienia, że ciężko cokolwiek ostatecznie uznawać za kanon.

Ten kanon nie jest taki płyny tylko istnieje ta głupia zasada że papa George ma ostatnie słowo co bardzo nie podobało się Tartakovskiemu który trzymał się tego co inni stworzyli przed nim i nie pozwalał się Lucasowi wtrącać do jego pracy i dlatego musiał odejść, podobnie Karen Traviss  której książki o Mandorianach i Klonach miały świetne recenzje i sprzedaż i też musiała odejść tylko dlatego że znów George wie lepiej, zreszta ptaszki ćwierkają że poszło właśnie o Clone Wars i olewanie jej wizji Klonów. I żeby były to tylko dwa takie przypadki. 

I skąd wiesz, że się ograniczam ?

Czytam twoje posty jak się podniecasz rzeczami które już dawno były zrobione i to o wiele lepiej. ;)

Użytkownik Krusty edytował ten post 06.02.2010 - |16:52|

• 0

#62 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 06.02.2010 - |17:02|

Czytam twoje posty jak się podniecasz rzeczami które już dawno były zrobione i to o wiele lepiej. ;)

LOL, faktycznie powalający argument.
Jak już napisałem oceniam TU i TERAZ a nie coś tam, gdzieś tam.
Nie napisałem, że znam wszystko a do tego zrobione Twoim zdaniem lepiej, a jako, że każdy ma swój gust to pozwolisz, że będę świat widział po swojemu. :)

Oki, kończmy ten offtop o złym papie Lucasie i wracajmy do serialu. :huh:

Użytkownik biku1 edytował ten post 06.02.2010 - |17:12|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#63 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 07.02.2010 - |10:38|

No faktycznie głupio mi z tobą dyskutować o fabule czy o pewnych utrwalonych rzeczach skoro ty ich nie znasz bo to jak dyskutowanie o Star Treku z kimś kto widział tylko nowy film.

Kolejny raz wyjeżdżasz z tekstami typu "ty się nie znasz", "nic nie wiesz", "jak to ci się może podobać", "ktoś tam zrobił to lepiej" itd itp.
Tak wygląda większość Twoich postów.  
Przyjmij w końcu do wiadomości, że niektórzy mają swoje życie, realne życie i nie siedzą tak zaczytani w bajki, komiksy, czytadła, powieści jak Ty.
I filmy i seriale traktują rozrywkowo a nie tak dogmatycznie jak Ty.  <_<
I NIE MUSZĄ znać wszystkiego co tam stworzyła jakaś "10 woda po kisielu" w stosunku do oryginału i w niczym to nie przeszkadza. :)
Kolejny raz pokazujesz tylko, że "jak zwykle" wiesz "najlepiej", i nie potrafisz uszanować zdania innych bo przecież mi "powinno" podobać się to co "słuszne". ;)
A już całkiem błysnąłeś tekstem do mnie przy Pandorum który tylko potwierdza powyższe zdanie i faktycznie nie mamy o czym dyskutować.

/biku

A ty skoro już uprawnienia moda to nauczyłbyś się ich nie nadużywać. I nie robić osobistych wycieczek.

Użytkownik Krusty edytował ten post 07.02.2010 - |16:46|

• 0

#64 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 07.02.2010 - |15:47|

No faktycznie głupio mi z tobą dyskutować o fabule czy o pewnych utrwalonych rzeczach skoro ty ich nie znasz bo to jak dyskutowanie o Star Treku z kimś kto widział tylko nowy film.

Masz bardzo ciekawe podejście. Niby dlaczego to co jest w książkach (co czytają nieliczni) jest ważniejsze od tego co się pojawia na małym i/lub dużym ekranie?

Dlaczego niby Lucas, twórca universum SW, ma się przejmować jakąkolwiek książką/historią napisaną nie przez niego, i co ważniejsze kontynuować je w swoich produkcjach?

I żeby nie było zbytniego offtopa, jak dla mnie Clone Wars są bardzo relaksującą rozrywką i z przyjemnością oglądam kolejne odcinki ciesząc się, że nie jestem "ekspertem" w dziedzinie całego świata SW. Dzięki czemu nawet motywy z zmobie nie są dla mnie niczym dziwnym czy nie na miejscu :)

Użytkownik mortis4321 edytował ten post 07.02.2010 - |16:15|

• 0

#65 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 07.02.2010 - |16:56|

Nikomu nie bronie przyjemności z tego serialu ale jak dla mnie serial utrwala najgorsze rzecze w SW, to że gorsze pomysły wypierają lepsze jeśli tylko pojawią się na ekranie, że nie podoba mi się postawa Lucasa który dał kiedyś zielone światło Expanded Universe i uznał za integralną część SW a teraz je olewa, nie podoba mi się nachalne wpychanie postaci z znikąd by sprzedać nowe rzeczy, nie podoba mi się jak nad serialem niby dla fanów nie pracuje nikt kto chociaż zadbał minimalnie o korektę.

BTW Biku jeszcze raz gratuluje internetowej odwagi w klasyfikowaniu ludzi i poczucia humoru odnośnie Pandorum jak by wiedział że weźmiesz to tak na serio to bym ci odpisał.... zawsze też mogłeś użyć priva ale widzę że funkcja moda wymaga wyższych kwalifikacji.

Użytkownik Krusty edytował ten post 07.02.2010 - |16:57|

• 0

#66 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.02.2010 - |17:18|

Nikomu nie bronie przyjemności z tego serialu ale......

BTW Biku jeszcze raz gratuluje internetowej odwagi w klasyfikowaniu ludzi i poczucia humoru odnośnie Pandorum jak by wiedział że weźmiesz to tak na serio to bym ci odpisał.... zawsze też mogłeś użyć priva ale widzę że funkcja moda wymaga wyższych kwalifikacji.

-- Nie bronisz? To czemu jak piszę, że coś mi się podoba w SW CW to kolejny raz zaraz wyjeżdżasz z swoimi standardowymi tekstami o "lepszych wersjach" ?

-- Sklasyfikowałem Twoje zachowanie już dawno bo chyba po raz 3 publicznie powtarzam to samo w kolejnym już temacie (wcześniej było chyba w SG-A i BSG) pod Twoim adresem, że nie potrafisz znieść, że komuś się może coś podobać innego, ale nic nie dociera.
A wszystko to wypowiadasz z pozycji "jedynie słusznej", :unsure: problemu by nie było gdybyś tak właśnie nie robił.
I teraz jeszcze te dziecinne uwagi o modzie i nadużyciach. :unsure: Może jeszcze mam prosić o pozwolenie w sprawie edycji postów.

Użytkownik biku1 edytował ten post 07.02.2010 - |19:15|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#67 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 07.02.2010 - |17:36|

Biku ja popełniłem jeden raz na tym forum osobistą wycieczkę odnośnie Sakramentosa, co było błędem i go przeprosiłem i nie zmierzam robić tego więcej więc w ocenianie ciebie nie zamierzam się bawić i tyle z mojej strony w tym temacie.  
  • 0

#68 Jedi Seven

Jedi Seven

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07.02.2010 - |20:28|

Dlaczego niby Lucas, twórca universum SW, ma się przejmować jakąkolwiek książką/historią napisaną nie przez niego, i co ważniejsze kontynuować je w swoich produkcjach?

Powinien i to bardzo, ponieważ te książki są zamawiane przez Lucasa i jego ludzi do napisania, autorzy dostają konkretne wytyczne co ma być i z czym mają przystopować. I jeżeli cokolwiek będzie sprzeczne z tym co chciał Lucas książka nie zostanie wydana.
Dobry przykład i to całkiem aktualny pisarki Karen Traviss. Miała ona za sobą 4 tomy Republic Commando oraz kontynuację Imperial Commando, 1 tom wydany i drugi prawie ukończony. Nagle została poinformowana, że na rzecz jednej z produkcji telewizyjnej (chodzi oczywiście o The Clone Wars) kanon się zmienia i historia Mandalorian potoczy się inaczej niż napisała w swoich książkach. Oczywiście drugi tom Imperial Commando został skasowany i kazano jej napisać od nowa tak aby wszystko pasowało do TCW. Traviss zrezygnowała, drugi tom napisze ktoś inny.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych