Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gry komputerowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

#61 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 31.01.2004 - |12:19|

Co ty gadasz ? Diablo 2 najlepsza grą ? Chyba nie grałes w Diablo 1 - pewnie jestes za młody by pamietac takie gry. Diablo miało to cos w sobie czego nie maja juz kolejne gry - ot choćby D2 które wg mnie było porazka.

Grałem w Diablo 1 (D2 jeszcze nie, ale na pewno zagram) i powiem że gierka z początku ciekawa. Nowe przedmioty, awanse, rozwała na przeciwnikach (z fireballa ich :) ), ale cały czas te podziemia i podziemia. Wpierw krypty ileś tam poziomów - takie same, potem lochy - takie same, podziemia - takie same, a dalej to już mi się odechciało grać... Diablo 1 to nie gra z moich czasów. Wiem, że to legenda, jedna z najbardzie kultowych gier wszechczasów... mam nadzieję, że Diablo 2 mi się nie znudzi tak szybko, a ferie już za dwa tygodnie. :)
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#62 wenlok

wenlok

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 04.02.2004 - |11:57|

Witam,

Co do gier, to moge wymienić dwa tytuły, nad którymi spędziłem najwięcej czasu:
- cała saga Baldurs Gate - niesamowicie mnie wciągneła.
- Civilization - w pirwszą część grałem jeszcze na Atari ST, w trzecią juz na PC.

Nie są to świerz gry, ale w sumie od dwóch latek w zasadzie w nic już nie grywam.
Starość nie radość :-P

Pozdrawiam
Wenlok

Użytkownik wenlok edytował ten post 04.02.2004 - |11:58|

• 0

#63 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 04.02.2004 - |12:03|

Właśnie zacząłem swoje przygody w świecie science - fiction. Rayden, może dołączę się do Ciebie? Jak zobaczę o co chodzi w tej grze.

gulus

Mozesz dołaczyć , ale jest jeden prblem , a wąłsciweie dwa :

1. Po kilkudniowym graniu stwierdziłem że gra nie jest ąz tak ciekawa ,

2. Krążą plotki że ma stac się płatna

Narazie testuję kilka innych gierek online z TOP10 TEJ STRONY
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#64 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 04.02.2004 - |12:21|

Witam,

Co do gier, to moge wymienić dwa tytuły, nad którymi spędziłem najwięcej czasu:
- cała saga Baldurs Gate - niesamowicie mnie wciągneła.

Grałem, namaxowałem drużynę, gierkę skończyłem. I muszę powiedzieć, że zawód totalny - autorzy nawrzucali 250 zadań pobocznych, żeby nie było widać lipnego głównego wątku. Teraz jest to chyba modne... <_<
A wątek główny jest mały, zadań związanych z nim jest mało, itd., itp. Osobiście nie muszę mieć gry "nieliniowej" (co z tego, że do celu prowadzi kilka dróg, skoro wynik zawsze taki sam - gdzie tu nieliniowość?), ważne żeby historia była ciekawa.
W kategorii Wątek Główny to jRPG koszą wysokobudżetowe zachodnie produkcje na całej linii. Final Fantasy, Xenogears, Vagrant Story - te pozycje nie mają sobie równych. Tylko jeden RPG na PC'ta zbliżył się do poziomu jRPG, mianowicie Planescape:Torment.
  • 0

#65 tomek111

tomek111

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 04.02.2004 - |12:51|

Do moich ulubionych gierek należą serie Final Fantasy i Resident Evil. Żeby w nie pograć musałem nawet PS2 kupić... Poza tym czy to nie paradoks: skrajnie różne gry, a podobają mi sie jednakowo :rolleyes: .

p.s. Wie ktoś może czy Xenosaga jest u nas dostępna, bo wyszła już chyba z rok temu, a u nas nie ma :(
  • 0

#66 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 04.02.2004 - |12:55|

Do moich ulubionych gierek należą serie Final Fantasy i Resident Evil. Żeby w nie pograć musałem nawet PS2 kupić... Poza tym czy to nie paradoks: skrajnie różne gry, a podobają mi sie jednakowo :rolleyes: .

p.s. Wie ktoś może czy Xenosaga jest u nas dostępna, bo wyszła już chyba z rok temu, a u nas nie ma :(

Final Fantasy - respect, respect...
Resident Evil - respect, respect, chociaż nie każdy Rezydent to było to... Na szczęście zawsze jest Silent Hill...

Xenosaga - nie wyszła w PALu, sorry... Może Namco wyda przy okazji premiery części II. :unsure: A jak nie to proste - lecimy do Stanów, kupujemy PS2 za grosze (ostatnio 149$) i Xenosagę. Do tego jeszcze Final Fantasy: Tactics, Chrono Cross i Xenogears (wszystko mam na emulatorze, głupia Europa, podbijmy Japonię, będziemy mieli gierki wcześniej :D )
  • 0

#67 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 04.02.2004 - |21:27|

Po pierwsze i po drugie do Castora:
1. co to jest jRPG, znam tylko RPG i cRPG
2. prawie 150$ to nie są grosze

Po trzecie do Raydana: masz rację z tą onlinówką, jest nudna, chyba z niej zrezygnuję. Jakbyś znalazł coś ciekawego, to daj znać, przynajmniej tak ciekawe jak Red Dragon ( chociaż też mnie nudził czasami ).

gulus
  • 0

#68 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 04.02.2004 - |21:37|

Po pierwsze i po drugie do Castora:
1. co to jest jRPG, znam tylko RPG i cRPG
2. prawie 150$ to nie są grosze

Jeden z moich ulubionych dyskutantów :D

Ad1. jRPG - japanease-RPG, czyli japońskie RPG, różniące się od Falloutów, Baldurs Gate'ów i innych cRPG w wielu aspektach np.: losowe walki

Ad2. Mówiłem w odniesieniu do realiów Polski, kiedy to na początku dystrybucji PS2 chodziła za niebotyczną cenę 2500zł. Nie wiem kto w Sony Poland ustala ceny dla PS2, ale taki człowiek zbyt rozgarnięty nie jest. :angry:
  • 0

#69 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 04.02.2004 - |21:44|

Ponieważ nie ten dział, nie będę dyskutował dalej. Co do tego tworu, który nazwałeś jRPG, to pogrywam właśnie w Onimushę, uczucia mam mieszane.
Ciekawe czy istnieją sRPG, nRPG?

gulus
  • 0

#70 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 04.02.2004 - |21:53|

Ponieważ nie ten dział, nie będę dyskutował dalej. Co do tego tworu, który nazwałeś jRPG, to pogrywam właśnie w Onimushę, uczucia mam mieszane.
Ciekawe czy istnieją sRPG, nRPG?

gulus

Onismusha - wybitnie japoński twór, chociaż to nie jRPG, a bardziej hack&slash (a'la Diablo). Mnie podobała się historia - zombiaki, demony, japońskie pierdóły. Ale mnie jarają takie klimaty, co nie można powiedzieć o każdym :D
Ciekawy patent z duszami i upgradem broni. Gierka jest naprawdę fajna.

Czy istnieją sRPG i inne? :lol: Chyba nie - jedyny podział to Japonia-Azja/reszta świata. Ja ostatnio psiocze na zachodnie cRPG, ale to dlatego, że moim zdaniem twórcy za bardzo skupiają się na 50/100/150/200 questach pobocznych. A przecież istotą RPG jest opowiedzenie historii!!! Wyjątek: Morrowind - questów pobocznych co niemiara, ale główny wątek ciekawy. Katuję gierkę już z dwa lata i jeszcze mi nie dość :)
  • 0

#71 Kondi

Kondi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 91 postów
  • Miastowawa

Napisano 04.02.2004 - |23:27|

No właśnie dzięki :) Szukałem w pogaduszkach tematu o grach i nie znalazłem,więc założyłem nowy a tu jednak był  B) Spoko,dobrze że admini czuwają  :lol: Wracając do DSJ 3D to ukazała się w necie wersja demo tej gry,m.in. na tej stronie
http://deluxe_3.webpark.pl/

Te demo u mnie na Win 2000 nie działa :angry: To jest jakaś lewizna jak dla mnie ;)
  • 0

#72 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 05.02.2004 - |00:03|

U mnie naXP, też nie działa, a na stronie Jusi Koskela nie ma wersji demo, to co to jest?

gulus
  • 0

#73 Sly

Sly

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 05.02.2004 - |16:45|

A co muslicie o polanach II http://polanie.topware.pl/ a gra jest swietana rpg i strategia 2 gry wjednej ładnie zrobina i polska potrzebny mi tylko serial :)
  • 0

#74 Grinch

Grinch

Nie będziesz mi tu przebywał obok stopy!

• Administrator
  • 1 304 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.02.2004 - |16:49|

A co muslicie o polanach II  http://polanie.topware.pl/ a gra jest swietana rpg i strategia 2 gry wjednej ładnie zrobina i polska potrzebny mi tylko serial :)

Ta gierkja jest jakas dziwna, ma dziwny klimat. Pogralem moze z 3h i wywalilem bo nudy jak nic... Wedlug mnie nie ma juz tego klimatu co polanie 1. W dodatku grane na 486DX4 :P
  • www.gwrota.com

#75 Kondi

Kondi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 91 postów
  • Miastowawa

Napisano 08.02.2004 - |15:37|

Czy moglby ktos napisac recenzje Counter Strike 1.6 :P ?

Slyszalem, ze to sie strasznie przycina nawet na 1GHz i 256MB ramu :angry: . Boty tez nie chodza ;) .
  • 0

#76 QbaH

QbaH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 17.02.2004 - |00:16|

Ulubiona gra to.. Saga Baldur's gate B)

I wszystkich fanow tej gry chcialbym poinformowac, ze jest super-mega-hiper-wielki mod...

Bg1+OzWM+Bg2+ToB+TDD+SoS+pare innych nieoficjalnych modow... wszystko w jednej grze :rolleyes: na silniku gry Bg2 oczywiscie calosc :) i oczywiscie trzeba miec te wszystkie oficjalne wersje baldursow samemu... a nieoficjalne mody sciagnac z netu... jednak oplaca sie, to wam moge zapewnic...
  • 0

#77 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 03.04.2004 - |22:10|

Hmmm - postanowilem odgrzac nieco ten temacik - zostal ostatnio troszku zapomniany :D.

Nie czynie tego bez powodu - o nie! Wpadla mi w lapska ostatnio pewna gra - Knight Online :D.

Jak sie domyslacie - jest to RPG. Spytacie - czym rozni sie ona od pozostalych gierek tego gatunku? - w koncu ostatnio duzo ich. Odpowiem - kilkoma rzeczami:

1. Jest calusienka absolutnie freeware :D - to duza zaleta - milo jest pograc w cos za darmo, nie lamiac zadnych praw :D

2. Jest niezbyt duza rozmiarowo - 280MB instalka cala - do tego dostepna na stronce tworcow.

3. Jest w 100% netowa (MMORPG) - grac w nia mozemy jedynie poprzez net - laczac sie z serwerami, co umozliwia nam wyzej wspomniany klient (nawe sam sie update'ujacy przed kazdym startem gry).

4. Jest absolutnie grywalna - na pewno slyszeliscie o grze World of Warcraft :D - otoz mamy tu do czynienia z gra bardzo do WoW podobna (jak niektorzy znawcy twierdzili - gameplay zerzniety z WoW - ale mnie to osobiscie nie przeszkadza :D)

To tyle moich odpowiedzi - gra mnie wciagnela - w ciagu 3 dni grania zdazylem pewnego Rangera awansowac na 24 lvl (+22 Assassin) i pewnego maga na 10 lvl :D Jesli zdecydujecie sie zagrac - kto wie moze mnie spotkacie - zwykle gram Rangerem - a nazywa sie on tak jak ja :D

Ale wrocmy do rzeczy - zostaly mi jeszcze tylko dwie rzeczy ktore wam podam - jakies screenshoty i link do stronki oczywiscie. Wiecej na temat gry nie chce pisac - moje zdolnosci pisarskie sa niewielkie i moge was niechcacy zniechecic :D

Oto screen:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Oto link do stronki:

http://www.knight-online.com.my/

A jeszcze zapomnialbym o napisaniu jakie ma ta gierka wymagania :D - otoz:

Dołączona grafika

To tyle - grajcie!!!!

Użytkownik Katharn edytował ten post 03.04.2004 - |22:14|

Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#78 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 10.05.2004 - |20:12|

Panowie i panie na głowne danie UEFA EURO 2004 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na samym początku mówie,że ta gra jest genialna,boska,fantastico i jeszcze wiecej przymiotników!!!!!!!!!!

Ludzie jakie plusy!!!???Chcecie plusy!!!Proszę bardzo!!!

1)Super realistyczne twarze....polskich zawodników!!!
-Szymkowiak(ma nawet własną taką od garnka fryzurkę)
-Dudek
-Olisadebe
-Kosowski(oczywiscie dlugie hery :) )
-Lewandowski
2)Grafika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3)Realistyczne faule...składne akcje...podania...mimika i gestykulacja piłkarzy wprawiają w zachwyt!!!!!!
4)Hymny i nawet Polski pzred każdym meczem!!!
5)Piłkarze strzelają bramki...nawet na leżąco(sam się nawet pzrekonałem...San Marino tak mi strzeliło)
6)Grywalność!!!
7)Stadiony!!!!!!!!!!

Jest tylko jeden poważny błąd gry!!!!!

-brak Andrzeja Niedzielana!!!!!!!!!!!!!

To najlepsza gra kopana w dziejach Electronics Arts.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#79 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 11.05.2004 - |18:18|

Panowie i panie na głowne danie UEFA EURO 2004 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na samym początku mówie,że ta gra jest genialna,boska,fantastico i jeszcze wiecej przymiotników!!!!!!!!!!

Ludzie jakie plusy!!!???Chcecie plusy!!!Proszę bardzo!!!

1)Super realistyczne twarze....polskich zawodników!!!
-Szymkowiak(ma nawet własną taką od garnka fryzurkę)
-Dudek
-Olisadebe
-Kosowski(oczywiscie dlugie hery :) )
-Lewandowski
2)Grafika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3)Realistyczne faule...składne akcje...podania...mimika i gestykulacja piłkarzy wprawiają w zachwyt!!!!!!
4)Hymny i nawet Polski pzred każdym meczem!!!
5)Piłkarze strzelają bramki...nawet na leżąco(sam się nawet pzrekonałem...San Marino tak mi strzeliło)
6)Grywalność!!!
7)Stadiony!!!!!!!!!!

Jest tylko jeden poważny błąd gry!!!!!

-brak Andrzeja Niedzielana!!!!!!!!!!!!!

To najlepsza gra kopana w dziejach Electronics Arts.

... a można już ją u nas dostać...na PC? B)
  • 0

#80 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 11.05.2004 - |18:21|

Tego nie wiem,ale pirata zawsze można dostać :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych