Wydanie filmu na QDVD
Napisano 15.07.2004 - |08:57|
WSPANIAŁE DODATKI (DOSTĘP DO SCEN)
PEWNIE KINOWO BO CO INNEGO
BEZ KONENTARZA
J.L. Picard
Teoria jest wtedy gdy nic nie działa choć wszystko jest wiadome.
Praktyka jest wtedy gdy wszystko działa choć nikt nie wie dlaczego.
Łącze teorie z praktyką, nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Napisano 16.07.2004 - |17:57|
Napisano 17.07.2004 - |01:15|
a ja sobie pozwolę na mały komentarz :-)NA E-DVD.PL W ZAPOWIEDZIACH PISZĄ, ŻE WYDANIE 31.12.2004
WSPANIAŁE DODATKI (DOSTĘP DO SCEN)
PEWNIE KINOWO BO CO INNEGO
BEZ KONENTARZA
jeżeli to się skonczy tak jak podaje to e-dvd to będzie znaczyło, że firma to wydająca w serii QDVD leci sobie ostro w kulki,co najmniej.
No nic, należy poczekac na wydanie i wtedy oceniać...
o poranku..."
Cytat z filmu "Apocalypse Now"
Napisano 30.09.2004 - |13:43|
Ba płycie z dodatkami do filmu "Total Recall" będzie zamieszczony materiał o Stargate.
Napisano 13.10.2004 - |14:42|
Muszę się pochwalić, że w ciągu ostatniego pół roku kupiłem co kilka niezłych filmów, w tym m.in. Highlender II, Highlender III i Highlander iV w cenie poniżej 20 zł każdy. Widziałem przy tym takie kuriozum, jak stojące obok siebie na półce SW II za 24,90 zł (kupiłem) i SW I za 89 zł (nie kupiłem). Jest dla mnie ciężką zagadką, czym kieruje się sprzedawca (dystrybutor ?) ustalając cenę. Może zjechany w kilku postach recenzent jednak nam się przysłuży i cena GW zostanie skalkulowana na poziomie obowiązującym dla filmów mało ambitnych, czyli poniżej 50 zł. Może powinniśmy temu panu jeszcze podziękować. Mam nadzieję, że tak będzie.Co do przecen - sam z nich często korzystam. Ostatnio trafił mi się film Czerwona Róża na podstawie powieści Kinga - wydanie 2 płytowe za 35 zł.
Napisano 13.10.2004 - |19:46|
A gdzie Ci się udało kupić SW II za taką cenę??!? Chętnie sam bym kupił Bo SW I za 89 mamWidziałem przy tym takie kuriozum, jak stojące obok siebie na półce W II za 24,90 zł (kupiłem) i SW I za 89 zł (nie kupiłem).
Napisano 18.10.2004 - |13:26|
Napisz gdzie trafiles na takie obnizki ?Muszę się pochwalić, że w ciągu ostatniego pół roku kupiłem co kilka niezłych filmów, w tym m.in. Highlender II, Highlender III i Highlander iV w cenie poniżej 20 zł każdy.
Larry Linville
Napisano 18.10.2004 - |21:07|
Napisano 18.10.2004 - |21:54|
Ostatnie dwa nabytki:
Slodki dran / Sweet and Lowdown
Zycie jest piekne / La Vita è bella (Life Is Beautiful)
Prawdziwe perelki kina, a kosztuja po 9.99... Czasem jednak dziekuje w duchu za popkulture i caly ten chlam przez ktory mozna takie dobre filmy kupic tak tanio:)
Wolności oddać nie umiem
~~~~~~~~~~~
Forum serialu 'Third Watch' / 'Brygada ratunkowa'.
~~~~~~~~~~~
Member of SG-21 TEAM (Czestochowa TEAM)
Napisano 16.11.2004 - |09:28|
Vision ujawnił wygląd swoich grudniowych premier QDVD: dwupłytowego, kolekcjonerskiego wydania "Gwiezdnych wrót" (wersja reżyserska - dłuższa o 8 minut) oraz jednopłytowego "Uniwersalnego żołnierza". Obydwa tytuły pojawią się w sprzedaży już 2 grudnia.
Tym razem główną premierą QDVD będzie film "Gwiezdne wrota" - pierwsze tak ekskluzywne wydanie tego tytułu w Europie! Dodatkowo film ten otrzymamy w wersji reżyserskiej - wzbogaconej o około 8 minut niepublikowanych wcześniej scen. Na pierwszej płycie poza samym filmem znajdzie się dodatkowa ścieżka dźwiękowa z komentarzem reżysera i producenta (z polskim tłumaczeniem w postaci lektora). Drugi dysk zawierać będzie nastepujące materiały dodatkowe:
- Zwiastun kinowy
- Reklamy TV
- Sylwetki aktorów i twórców
- Filmowy materiał promocyjny
- "Gwiezdne wrota": jak powstawał film - materiał filmowy
- "Czy Gwiezdne wrota istnieją naprawdę?" - film dokumentalny
- Wypowiedzi aktorów i twórców
- Sceny z planu filmowego
- Zwiastuny innych filmów QDVD
- Cykl reportaży o realizacji filmu:
- Fabuła
- Obsada
- Na pustyni
- Scenografia
- Reżyser z kosmosu
W przypadku obu wydań obraz będzie miał oryginalne kinowe proporcje 2.35:1 (anamorficzny 16:9) . Do wyboru będą aż trzy ścieżki dźwiękowe: oryginalne DTS ES i Dolby Digital 5.1 (z napisami) lub polski lektor DD 5.1 . Jedynie materiały dodatkowe będą miały obraz 4:3 i dźwięk DD 2.0.
Teraz tylko czekać, czy faktycznie się sprawdzi data premiery, no i czy będą wszystkie wymienione dodatki, bo kiedyś się naczytałem, że spis nie zawsze się pokrywał z tym, co na płycie.
Napisano 20.11.2004 - |12:04|
Napisano 24.11.2004 - |00:32|
Ten miły Pan (Robert Sosnowski) przypomniał sobie (albo pamięta) o nas (to jest o fanach ;-) ).
Oto co mi napisał (włącznie z poprzednim e-mail'em)
witam serdecznie, w nawiazaniu do zapytania o "Gwiezdne wrota" pragne poinformowac, ze film pojawi sie w sprzedazy 2 grudnia. Ponizej szczegoly edycji. pozdrawiam, Robert Sosnowski Gwiezdne wrota (Stargate), sci-fi, 1994 reżyseria Roland Emmerich wystepują Kurt Russell, James Spader Po raz pierwszy w Europie specjalne dwupłytowe wydanie. W 1928 roku w Egipcie archeolodzy znajdują tajemniczy obiekt. Dopiero po 60 latach młody naukowiec Daniel Jackson odkrywa jego przeznaczenie. Są to Gwiezdne wrota - maszyna skonstruowana przez istoty pozaziemskie i służąca do przenoszenia się między galaktykami. Daniel wraz z grupą żołnierzy wyrusza w podróż do niewiadomego, aby odkryć dokąd prowadzą wrota i co czeka po ich drugiej stronie. płyta 1 Komentarz reżysera i producenta. płyta 2 Zwiastun kinowy Reklamy TV Sylwetki aktorów i twórców Filmowy materiał promocyjny "Gwiezdne wrota": jak powstawał film - materiał filmowy "Czy Gwiezdne wrota istnieją naprawdę?" film dokumentalny Wypowiedzi aktorów i twórców Sceny z planu filmowego Zwiastuny innych filmów QDVD Cykl reportaży o realizacji filmu: Fabuła Obsada Na pustyni Scenografia Reżyser z kosmosu ----- Original Message ----- From: Robert Sosnowski To: tmseth@o2.pl Sent: Tuesday, October 19, 2004 2:13 PM Subject: Stargate na QDVD
a poprzedni e-mail był taki :
Szanowny Panie, W nawiązaniu do przesłanego zapytania dotyczącego filmu Stargate, w imieniu kierownictwa firmy, pragnę poinformować, że film ukaże się jako QDVD przed Świętami Borzego Narodzenia w tym roku. Wydanie będzie dwupłytowe i będzie zawierało większą ilość dodatków niż dotychczasowe wydania europejskie. serdecznie pozdrawiam, Robert Sosnowski www.vision.pl
Proszę nie zamykać tematu - niech ludzie się wypowiedzą co sądzą na temat tego co tu przedstawiłem.
Wielkie dzięki - Tadeusz Miszczyk (Setesh)
GG : 2320016
E-Mail : TMSeth@o2.pl
Programowanie i Borland C++ Builder (Powered by : L.A.M.P.) - na razie w fazie wstępnej
Napisano 24.11.2004 - |13:36|
Napisano 24.11.2004 - |14:27|
Na stronie Vision.pl wygląda to tak :
Gwiezdne Wrota
gatunek : thriller
Nooooo... nie wiedziałem o tym, że ten film zalicza się do filmów z "dreszczykiem" no... - ale ja się nie znam ;-)
GG : 2320016
E-Mail : TMSeth@o2.pl
Programowanie i Borland C++ Builder (Powered by : L.A.M.P.) - na razie w fazie wstępnej
Napisano 28.11.2004 - |11:58|
Jeszcze nie można kupić - jest to tylko zapowiedź iż od dnia 2 grudnia 2004 roku będzie w sprzedaży za tą kwotę, tj. 59,00 zł.Na stronie http://e-dvd.pl/ mozna juz kupic Gwizdne Wrota (seria QDVD) :clap: jest to wydanie 2 płytowe cena 59zł
Jest też tam fascynujący opis dodatków - na dwóch płytach dodatkiem jest... ale to sami zobaczcie >>link<<
Użytkownik tosli edytował ten post 28.11.2004 - |11:59|
Napisano 03.12.2004 - |17:09|
dzisiaj widziałem w mediamarkcie za niecałe 45 zł, może już ktos nabył i mogłby conieco powiedzieć o wydaniu? Zastanawiam sie czy kupić, ale jestem na tak w 70%
Napisano 03.12.2004 - |19:03|
Dwupłytowe wydanie specjalne: Pełna wersja reżyserska , czas ok. 124minWitam,
dzisiaj widziałem w mediamarkcie za niecałe 45 zł, może już ktos nabył i mogłby conieco powiedzieć o wydaniu? Zastanawiam sie czy kupić, ale jestem na tak w 70%
Płyta 1: Film wersja dżwiękowa angielska DD 5.1 i DTS ES
polska (lektor) DD 5.1
Obraz 16:9 (2.35:1) Napisy polskie
Płyta 2: Materiały Dodatkowe: Cykl reportaźy o realizacji filmu, Filmowy materiał promocyjny,Gwiezdne wrota jak powstał film, Czy Gwiezdne wrota istnieją naprawdę- Film dokumentalny, Wypowiedzi aktorów i twórców, Sceny z planu filmowego, Zwiastun kinowy, Reklamy Tv, Sylwetki aktorów i twórców, Gwiezdne wrota- polska premiera kinowa, Zwiastuny innych filmów.
Całość w srebrnej okładce, podobnej do Terminator2 QDVD.
Wydanie poprostu rewelacyjne, polecam każdemu miłośnikowi tego filmu. To poprostu trzeba mieć!
Cena w Media Markt :44,90 zł. To najniższa cena w kraju. Super
Cenzura to ograniczenie prawa do wypowiedzi jednej osoby przez inną.
Napisano 04.12.2004 - |00:52|
- ładne, estetyczne opakowanie z ciekawym, wykonanym z głową projektem;
- film świetny, ale to wiedzą wszyscy
- tłumaczenie całkiem niezłe, właściwie nie ma się do czego przyczepić;
- dla zwolenników polskiej wersji językowej - dobry lektor, bodajże p. Gudowski.
- duża ilość ścieżek dźwiękowych - dla każdego coś miłego - DTS, oryginał DD5.1, polski lektor DD5.1 i
komentarz reżysera z polskim lektorem DD2.0.
Ale żeby nie było, znalazłem też kilka minusów. Jako fan bardziej dopieściłbym to wydanie:
- napisy miejscami pojawiają się trochę za wcześnie;
- zdarza się (często), że napisy za wcześnie znikają z ekranu. Czasami nie można przeczytać ich do
końca.
- nie zastosowano wyróżnienia niektórych dialogów kursywą. Wiem, że to niekonieczne, ale ja to lubię
- autor tekstu chyba kończył inny kurs interpunkcji niż ja.
- znalazłem miejsce, w którym lektor wyprzedził listę dialogową Na szczęście szybko się zorientował.
- nie lubię reklam przed filmem. Nie są długie, ale zawsze.
Mimo to wydanie warte jest każdej złotówki z tych 45 zł.
Napisano 04.12.2004 - |10:48|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych