Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak zakończy się 2 seria?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
79 odpowiedzi w tym temacie

#61 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 08.05.2006 - |22:51|

Jak dla mnie finał to będzie bomba... Mam nadzieję, że jeszcze lepszy niż pierwszy, choć chyba trudno będzie przebić... Mam nadzieję, żę Abrams czymś nas zaskoczy...

Zapewnial, ze na pewno tak bedzie :)
  • 0

#62 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 09.05.2006 - |17:54|

Nie wiem jak się skończy druga seria, ale trzecia skończy się tak:

Z ROZJAŚNIENIA

WNĘTRZE. KOŚCIÓŁ. DZIEŃ

W ławkach stoją Lostowicze, a za ołtarzem stoi MR. EKO w sutannie uszytej z prześcieradeł.

MR. EKO
Usiądźcie.

Lostowicze siadaja.

MR. EKO (kontynuuje)
Ogłoszenia parafialne. Jak wiecie w zeszłym tygodniu brat Charlie wybrał się z wizytą misyjną do obozu Innych. Msze w przyszłym tygodniu odprawione zostaną w intencji jego szybkiego powrotu, a także powodzenia jego rekolekcyjnych kazań.

PLENER. GŁÓWNY RYNEK WIOSKI INNYCH. DZIEŃ

Na pal na samym środku rynku nabita jest zakrwawiona głowa Charliego. Wiatr rozwiewa jego włosy, a z jego oczu płyną krwawe łzy. Do ust ma wepchniętą koloratkę.

WNĘTRZE. KOŚCIÓŁ. DZIEŃ

MR. EKO
Cmentarz parafialny został ostatnio zaniedbany. Po mszy w zachrystii odbędzie się spotkanie poświęcone jego uporządkowaniu. Ochotników do sprzątania zapraszam zaraz po błogosławieństwie. Również w zachrystii można zakupić figurki Matki Boskiej i ręcznie żłobione krzyżyki z drewna wyrwanych przez potwora drzew. We wtorek o godzinie siedemnastej odbędzie się poświęcenie tych krzy...

Z hukiem otwierają się drzwi wejściowe do kościoła. Do środka wbiega obwieszony dynamitem SAYID. Zatrzymuje się między ławkami.

SAYID
AINA ATADI CHIRAA ZOGAGAT BIRRA!! LADAYA DAOARAM ALKHAMR MORHIB!!!

PLENER. PLAC PRZED KOŚCIOŁEM. DZIEŃ

Kościół wybucha w powietrze. Słup ognia sięga kilkunastu metrów, a drewniane odłamki fruwają na każdą stronę. Sto metrów od kościoła w trawie ląduje oderwana wybuchem głowa Jacka.

Zbliżenie na oderwaną głowę JACKA

Detal na jego martwe oczy.

ZACIEMNIENIE
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#63 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów

Napisano 09.05.2006 - |20:15|

Inteligentni ludzie nigdy się nie nudzą ;D

Co by tu dodać żeby tak całkowicie OT nie było... Może to: wspominał już ktoś, że podziękowania dla Hanso Foundation znalazły się w napisach końcowych M:I3?
  • 0

#64 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 10.05.2006 - |11:42|

Zapowiada się niesamowite zakończenie tej serii. Ponoć lepsze niż jedynki. Wszyscy twórcy zachwycają się jak to nam opadną szczęki. Nie znam szczegółów i nie chcę poznać aż do finału, jednakże po przeczytaniu informacji na OTG Lost - http://lost.gwrota.com/ , nie wiem jak przetrzymać te dłużące się oczekiwanie.

O MI3 i napisach końcowych również słyszałam. :)
  • 0

#65 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów

Napisano 10.05.2006 - |12:39|

po przeczytaniu informacji na OTG Lost - http://lost.gwrota.com/ , nie wiem jak przetrzymać te dłużące się oczekiwanie.

To tak jak z żarciem w sklepie.
- Panie, te kurczaki to świeże?
- Świeże, świeże. Jeszcze wczoraj kichały wesoło.
Kupujesz, przynosisz do domu, a tu się okazuje, że jak to ma jeden dzień to jesteś ksiądz (no w Twoim przypadku to byś musiała na Wyspach Brytyjskich mieszkać :) ). Tak samo z filmowcami, literatami etc. Żaden nie powie: "No cóż, staraliśmy się, na efekty specjalne poszło 100 mln dolarów, ale film szczerze mówiąc wyszedł słaby".

Zakończenie na pewno będzie fajne, nie mam wątpliwości, ale ja tam spokojnie sobie czekam, dużo bardziej mnie denerwuje, że nie wiem kiedy tym razem obejrzę nowe odcinki. Za duże oczekiwania zabiły niejedną przyjemność dlatego moja rada jest taka, że ciesz się Arwen, że jutro nowy odcinek, a następnymi sobie głowy nie zaprzątaj :) W końcu i tak ani się obejrzysz, a tu parę miesięcy przerwy nas czeka.
  • 0

#66 Pitwas

Pitwas

Szeregowy

• Email
  • 29 postów

Napisano 10.05.2006 - |16:55|

Ja nie uważam, że nie ma sensu wymyślac jakiś równań typu '' W pierwszyn sezonie byly cztery tajemnice rozwiązane to w drugim też będą cztery'' :/ . A w ostatnim odcinku tak jak koleżanki i koledzy mówią będzie zapewne jakiś BUUUUM (nie nie Boone :P ), i wiele spraw się rozwikła :D . Ja już nie moge doczekac sie konca 2 sezonu :afro:
  • 0

#67 paula19

paula19

Szeregowy

• Email
  • 57 postów
  • MiastoTeBeGie ;)

Napisano 10.05.2006 - |19:01|

Zapomnieli o szeptach ... zapomnieli o carnym dymku ?? Why ? Możliwe że wymyślą cos leprzego. Odwracają uwagę ojcem Jacka we wpomnieniach Any. Zwracają uwagę na Michaela ( co jednak na pewno ma poważny związek z rozwiazaniem zagadek ), ale zapominają o wcześniejszuch pomysłach. ;] może to sie jednak wyjaśni . . . :D
  • 0

#68 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 10.05.2006 - |19:10|

no ja mam taką nadziję, że się wyjaśni... bo może się okazać, że taki dymek można zrobić domowym sposobem w piwnicy :P
  • 0

Dołączona grafika

#69 amst

amst

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 10.05.2006 - |19:28|

Myslę, że koniec będzie o tyle spektakularny, że pokaże się czarny ekran i wyłoni się z niego coraz ostrzejszy biały napis L O S T.... :D :D :D

A powaznie - myslę, że może się wyjaśnieć sprawa z ojcem Jacka, szeptami i dymkiem.

Na Walta mogę ostatecznie poczekać do 3 serii jakoś strasznie za nim nie tęsknię...

Użytkownik amst edytował ten post 10.05.2006 - |19:28|

• 0

#70 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 10.05.2006 - |20:50|

W finale pojawia się Walt, Fenry, Zeke, Alex, chyba ten gościu od filmu instruktarzowego, Desmond, Calvin, jakiś gościu o nazwisku Widmore (chyba Charles)... Liczę więc na rozwiązanie tajemnicy bunkru (mapa, lockdown, liczby po części), powrót Walta, spotkanie z Innymi, wyjaśnienie bardziej czym się zajmuje Dharma.
  • 0
The memory remains.

#71 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów

Napisano 12.05.2006 - |10:18|

Zakończenie serii drugiej. Ze specjalną dedykacją dla Arweny :)

"ANOTHER ONE OF THEM"

Z ROZJAŚNIENIA

PLENER. LAS. DZIEŃ

Na ułożonym pod drzewem posłaniu z mchu leży tajemnicza postać z długimi, białymi włosami i spiczastymi uszami ubrana w białą, powłóczystą szatę. To elf SID. Śpi. Nagle słychać zbliżający się odgłos wyrywanych z korzeniami drzew. Odgłos ten zbliża się, a po chwili tuż przed SIDEM przelatuje CZARNY DYM wyrywając następne drzewa. CZARNY DYM oddala się. Hałas budzi SIDA. SID wstaje i przeciąga się.

SID
Hej, dobra, wstałem. W górę usy kołki!

SID zaczyna rozglądać się dookoła.

SID (kontynuuje)
Zenek? Ciocia? Berta? Wujek Gzyb? Gdzie oni są? Ej wy tam! Pzegapicie mi mi mi migracje.

SID zaczyna orientować się w sytuacji i zrezygnowany opiera się o drzewo

SID (kont.)
Zostawili mnie! Co rok ta sama heca. Posli na Zachód beze mnie! Dlacego? Nikt mnie nie kocha. Nikogo już nie obchodzi dola elfa Sida.

SID bierze się w garść.

SID (kont.)
Dobra, jak nie to idę sam.

SID odchodzi.

WNĘTRZE. HATCH. DZIEŃ

Na fotelu siedzi CHARLIE. Gra na gitarze i śpiewa.

CHARLIE
(śpiewa)
Słodką kąpiółkę śpiewaj o zmierzchu.
Co wszelkie błoto obmywa z wierzchu!
Kto nie chce śpiewać - z takim precz,
Gorąca woda to piękna rzecz!

Słodki deszcz, który pluszcze powoli,
I szmer potoku, co mknie wśród dolin,
Lecz nad oboma wciąż wiedzie prym
Gorącej wody para i dym!

Gdy nas pragnienie mocno przyparło,
Lać zimną wodę możemy w gardło,
Lecz lepsze piwo, gdy chce się pić,
Lub ciepłej wody po plecach nić!

Czysta jest woda, co w czas poranny
Strzela pod niebo snopem fontanny,
Ale nad słodki fontanny plusk
Milszy mi wody gorącej chlust!
La la la la la.

Nagle do pokoju wbiega zdyszana CLAIRE.

CLAIRE
Sam jesteś? Gdzie są wszyscy?

CHARLIE przestaje grać i zrywa się wystraszony.

CHARLIE
Aleś mnie wystraszyła... Gdzie są wszyscy? Jack i Locke wzięli linijkę i gdzieś poszli, Kate i Sawyer wspomnieli o jakimś czarnym koniu i poszli, a mnie zostawili do wciskania przycisku.

CLAIRE
Oo! I tak ci dużo powiedzieli!

CHARLIE
Stało się coś?

CLAIRE
W pułapkę Danielle znowu ktoś się złapał!

(tadam, tadam)

PLENER. LEŚNA POLANA. DZIEŃ

Złapany w siatkę przywiązaną do gałęzi wisi SID. Wierci się ze zbolałą miną.

SID
HEEJ!! POMOCY!! Jest tu kto? Coś mi się w tyłek wbiło!! POMOCY!!! Odetnijcie mnie! Nie mogę się rusyć!

Na polanę wbiegają CLAIRE i CHARLIE.

CLAIRE
Uff, jest jeszcze. Bałam się, że przetnie siatkę tymi spiczastymi uszami.

CHARLIE odcina siatkę, która wraz z zawartością spada na ziemię. Z siatki wygrzebuje się powoli SID staje obok i wkłada dłoń pod ubranie w celu zlokalizowania tego, co mu się wbiło w tyłek. Wyjmuje dłoń i spogląda na trzymaną w niej rzecz.

SID
SYSUNIA!!

SID odrzuca szyszkę na bok i spogląda na CLAIRE i CHARLIEGO. Zatrzymuje wzrok na CHARLIEM i ze zdumienia przeciera oczy. CHARLIE patrzy na SIDA i również jest zaskoczony. Przez dłuższą chwilę patrzą sobie w oczy.

SID
Merry??!!

CHARLIE
Sid??!!

(tadam, tadam)

WNĘTRZE. HATCH. DZIEŃ

Słychać odgłos alarmu. Do hatcha wbiega JACK.

JACK
Charlie! Co z tobą? Śpisz? Nie słyszysz alarmu?

JACK spogląda na zegar.

JACK (kont.)
O MÓJ BOŻE!!!

Zegar odlicza do zera. 03, 02, 01, 00

ZACIEMNIENIE

Użytkownik Quentin edytował ten post 12.05.2006 - |10:20|

• 0

#72 Hadekin

Hadekin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów
  • MiastoŻagań

Napisano 15.05.2006 - |20:00|

Quentin twoje scenariusze sa... no swietne. :P Tak swietnych rzeczy nie czytalem od dawna. Czasami mam wrazenie ze to co tutaj czytam jest lepsze od badziewnych Strasznych Filmow. ^^
  • 0

#73 Wolfie

Wolfie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 16.05.2006 - |15:09|

Moim skromnym zdaniem, uważam że na wyspie rozbije się jakis samolot lob statek. Przemawia za tym scena z trailera 2x22, gdzie wszyscy stoją na plaży święci im w twarz jakieś światło i Clair mowi " Oh, My God.
  • 0

#74 jestem

jestem

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 16.05.2006 - |16:04|

Wy sie zastanawiacie jak sie skonczy pobyt zaginiowych na wyspie, jak sie zakonczy sezon 2, 3, ale wciaz nie wiemy jak to sie zaczelo...

STEWARDESSA
Drodzy panstwo, wlasnie wchodzimy w chmure burzowa. Prosze zapiac pasy, gdyz moga nas czekac drobne turbulencje.

SAYID
Przepraszam, musze do toalety.

STEWARDESSA
Ale chmury burzowe... no dobrze, tylko niech pan sie pospieszy.

Sayid wchodzi do toalety, widzimy jak zostawia jakas paczuszke. Wychodzi, zajmuje swoje miejsce i zapina pasy. Samolot wlatuje w chmury burzowe. Targa nim przez chwile, wznosi sie ponad chmury, powoli prowadzony zreczna reka pilota. Widzimy, ze za oknami juz sie nieco przejasnia i nagle BUUM. Dwie ekspolozje rozrywaja samolot na kilka czesci. Kazda powoli pikuje ku ziemi. Dym i ogien ogarnia samolot. Pozostali pasazerowie ktorzy nie stracii przytomnosci przy wybuchu zakladaja maski, niektorzy traca przytomnosc od dymu.
Kamera przenosci sie na wyspe. Z lasu wylania sie postac w czerwonym uniformie, plaszczu i helmie. Unosi rece i przejmuje kontrole nad spadajacymi czesciami samolotu. Powoli opuszcza je na ziemie.

MAGNETO
No, wresznie, nowi ludzie.

Z lasu wylania sie Zeke.

ZEKE
Szefie, z nich tez zrobimy mutantow?

MAGNETO
Tak, ale zaczniemy od dzieci- sa bardziej podatne...

A tymczasem chmura smrodu Zeke'a widoczna pod postacia czarnej mgly dalej hula wsrod drzew...
  • 0

#75 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.05.2006 - |11:46|

Ja wam powiem jak się skończy 2 seria. CIĄG DALSZY NASTĄPI :>

Poza tym co za różnica jak się skończy 2 seria. Wspomnę że serial ma oglądalność i producenci będą go chcieli wycedzić do ostatniej kropelki. Stawiam więc na przynajmniej 6 sezonów wtedy zacznę spekulować ... nad jego kontynuacją :>
  • 0
don't try

#76 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.05.2006 - |15:24|

Moglibyście pisać jakieś prawdopodobne zakończenie?
  • 0

Dołączona grafika

#77 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.05.2006 - |15:47|

Moglibyście pisać jakieś prawdopodobne zakończenie?

Co tam pisać prawdopodobne zakończenia jak i tak pewnie nie bedą prawdziwe. :P Zreszta wszystkiego dowiemy sie już za tydzień więc chyba można se dać na luz i napisać coś smiesznego. :D
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#78 Silver

Silver

Kapral

• Użytkownik
  • 231 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 20.05.2006 - |20:16|

Ostatnie 2 odcinki wzbudziły we mnie taką obawe: finał będzie z pewnością widowiskowy itp. Ale wydaje mi się że to będzie tlyko pozorne. Reżyserzy wyjaśnią coś, jakiś wątek, który z pewnością jest ważny i który przykuje naszą uwagę. Jednak nie będzie to rzecz, która będzie miała wpływ na obecne sprawy - wyjaśnienie czegoś co sie wydarzyło, ale teraz już nie odgrywa roli. Gdy jednak ochłoniemy z emocji, to uświadomimy sobie, ze tak naprawde najważniejsze dalej pozostaje tajemnicą i do tego teraz jest jeszce bardziej zakręcone i wogóle już nie wiadomo o co chodzi. Czyli tak naprawde nic sie nie wyjaśni... No ale to tylko moje przeczucie. :D
  • 0
Milcz - albo powiedz coś, co lepsze jest niż milczenie.
E. J. Walten

#79 baku_tarnow

baku_tarnow

Starszy szeregowy

• Email
  • 128 postów

Napisano 20.05.2006 - |22:08|

Tak, ale czy J.J Abrams zdaje sobie sprawe, że LOST będzie miał przerwe do października badz listopada.Więc na pewno w finale wydarzą się takie rzeczy, o których nie śniło się żadnym fizjologom :)
  • 0
.

#80 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 25.05.2006 - |12:38|

temat zamykam - powod oczywisty.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych