Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 042 - S02E18 - Dave

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#61 kleox

kleox

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 06.04.2006 - |20:17|

To oczywiste ze sie wydarzyło PRZED. Hugo na wyspie w "rozmowie" z Davem mowi, że po wyjsciu z psychiatryka odzyskał pracę w knajpie z kurczakami a jak wiemy z 2x04 Hurley porzucił tą pracę po wygraniu na loterii. Poza tym wytypowal liczby ktore powtarzal gosc z zakladu a przeciez przed trafieniem tam go nie znał.

na tym się opierałem. to "chyba" jakoś tam się wplotło

4.Sayid jako żołnierz gwardii wypuszcza Roussoue

Sayid nie wypuszcza Rousseau lecz Nadię. Rousseau wcześniej na oczy nie widział.
  • 0

#62 mr.Eko

mr.Eko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 06.04.2006 - |20:20|

Ktoś zwrócił na to uwagę na jednym z zagranicznych for:

Znajdź 10 szczegółów:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

i jeszcze:

Pierwsza wizyta Hurley'a u doktora
Druga wizyta u doktora
(Zwróćcie uwagę na obraz nad Hurleyem)

Pytanie - błąd twórców, czy świadome wskazówki?

Wątpie, żeby aż tak się pomylili. Na jednym okiennice są zamknięte, a na drugim otwarte, więc może to celowe.

Odcinek oceniam na 5/10
Za dużo przeciągania w tej drugiej serii, widać, że serial teraz podąża w strone jak największego zarobku, a nie tylko jak najlepszej fabuły.
  • 0

#63 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 06.04.2006 - |20:25|

Znajdź 10 szczegółów:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

i jeszcze:

Druga wizyta u doktora

To zdjecie jest naprawde ciekawe zauwazylem to wczesniej ale mi z glowy wylecialo, nic sie na nim nie zgadza oprocz siedzacego Hurleya :D Chyba jest nawet w jakims innym pomieszczeniu :>
Ja jednak uwazam ze to nie jest zaden blad ani nawet wskazowki tworcow, sam nie wiem co o tym myslec :P A jezeli chodzi o obraz to jak dla mnie wystko sie na nim zgadza, jest identyczny :)

Użytkownik PaWs edytował ten post 06.04.2006 - |20:26|

• 0

#64 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 06.04.2006 - |20:29|

Druga wizyta u doktora

przecież te obrazy są identyczne... tam nic nie ma... tylko ciemniejsze miejsce po środku obrazu, ale to jest na jednym i drugim foto... :/
  • 0

Dołączona grafika

#65 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 06.04.2006 - |20:35|

Znajdź 10 szczegółów:

To już pewna przesada. 99,9999% ludzi oglądających ten film nie porównuje scen i nie oglada filmu klatka po klatce. Dla tego ,0001% producencji nie będą robic wyjątków.

Zdjecie musiał byc zrobione poza planem. Po nagraniu sceny lub kiedykolwiek innym momencie, Hurley ustawil się do zdjecia obejmujac puste krzesło. Widac to wyraźnie, jest nieco inaczej ustawiony. Zdjęcie z tego poloroida wogole by nie wyszlo w ten sposób, gdyz światło zza pleców hurliego spowodowało by, że jego postac byął by czarną plama aparat nie maił lampy błyskowej). Zdjecie zrobiono więc wieczorem, gdy na zewnątrz panował zmrok. Zresszta było zrobione innym aparatem, gdyz w oknie widać wyrażny odblask flesza. To cała tajemnica.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#66 PaWs

PaWs

Kapral

• Użytkownik
  • 163 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 06.04.2006 - |20:39|

To już pewna przesada. 99,9999% ludzi oglądających ten film nie porównuje scen i nie oglada filmu klatka po klatce. Dla tego ,0001% producencji nie będą robic wyjątków.

Zdjecie musiał byc zrobione poza planem. Po nagraniu sceny lub kiedykolwiek innym momencie, Hurley ustawil się do zdjecia obejmujac puste krzesło. Widac to wyraźnie, jest nieco inaczej ustawiony. Zdjęcie z tego poloroida wogole by nie wyszlo w ten sposób, gdyz światło zza pleców hurliego spowodowało by, że jego postac byął by czarną plama aparat nie maił lampy błyskowej). Zdjecie zrobiono więc wieczorem, gdy na zewnątrz panował zmrok. Zresszta było zrobione innym aparatem, gdyz w oknie widać wyrażny odblask flesza. To cała tajemnica.

No tak wszystko sie zgadza, ale dlaczego nie zrobili tego na planie w czasie krecenia, wystarczyloby tylko kilka minut. Wiem ze sie czepiam :P ale moze to tworcy zrobili to zdjecie specjalnie zeby znowu zapaleni fani mieli sie do czego doczepic i doszukiwac sie nowych spiskow :>
  • 0

#67 L o c k e

L o c k e

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 06.04.2006 - |20:40|

Znajdź 10 szczegółów:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

i jeszcze:

Druga wizyta u doktora

Niezłe,niezłe.
Coraz bardziej jestem przekonany,że ten zakład ma jakiś związek z projektem Dharma.
Zwróćcie uwagę na obraz podczas drugiej wizyty Hurleya(wyspa jest już jakby ogrodzona polem siłowym)
A Dave-a coś na pewno zwróciło uwagę(bo nagle zaczął biec do konkretnego celu-fakt fakt,twórcy celowo podłożyli taką ściezke dźwiękową w takim momencie,by nieco zmylić widza).
kto wie czy ten doktorek nie znajduje się ba wyspie i jest jedną z głównych szych Dharma)
  • 0

#68 Fear

Fear

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 06.04.2006 - |20:41|

Co do obrazu to nie chodzi o to że się czymś różnią..tylko że jest na nich nasza tajemnicza wyspa na której rozbili się nasi bohaterzy..
  • 0

#69 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 06.04.2006 - |20:47|

Czy ktoś może policzyć czas od pojawienia się hieroglifów w odcinku co Locke nie zdażył wpisać kodu do momentu jego wprowadzenia i zresetowania zegara. Można by go porównać z czasem o odcinku 17 i zobaczyć czy jest dłuższy, jeżeli tak to pseudo-Henry mówi prawdę. Bardzo mnie to ciekawi, a niestety nie mam poprzednich odcinków i nie mogę sprawdzić :/
  • 0

#70 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 06.04.2006 - |20:53|

No i co z tego, że 99% ludzi tego nie zauważa? Chociażby w "Podziemnym krągu" 99% ludzi nie zauważyło Brada Pitta wklejonego 5 razy w pojedynczej klatce i obrazu męskiego członka na końcu filmu, a jednak ktoś je tam wstawił. Po co? Żeby było ciekawiej, śmieszniej. Jest mnóstwo filmów, które fani analizują klatka po klatce i znajdują różne ciekawostki wstawione przez twórców. Lost jest już jednym z nich - każdy odcinek jest przeglądany właściwie klatka po klatce przez wielu ludzi. Dlatego, że tu jak chyba w żadnym innym filmie liczą się szczegóły. Jeśli chodzi o zdjęcie z gabinetu doktorka to pewnie "Easter Egg" - chodzi o to, że część obrazu jest jaśniejsza, a w lewym górnym rogu widać coś podobnego do spadającego samolotu. Oczywiście część ludzi powie, że tam nic nie ma. Może to i racja, jedni coś tu zobaczą, inni nie. Moim zdaniem akurat to nie ma wielkiego znaczenia. Jednak jeśli chodzi o zdjęcie, to różnice są zbyt wyraźne. Nie wierzę, by to było przeoczenie twórców.
  • 0

#71 ghosyf

ghosyf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 06.04.2006 - |20:53|

witam wszystkich.

wiem ze to juz przegiecie ale przygladalem sie tym obrazom wiszacym w pokoju u doktora i czy nie wydaje sie wam ze na drugim zdjeciu w lewym gornym rogu widac zarys spadajcego samolutu?
  • 0

#72 Senti

Senti

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 06.04.2006 - |20:55|

jedyne co warto zauwazyc to TO jak pozegnal na klifie sie z Hurleyem Dave. Czy kogos wam to nie przypomina :hyhy: ?

Jak Dave zaprowadził Hugo nad kliff to odrazu mi się przypomniało "Vanilla Sky" :hyhy:
  • 0

#73 EDiSON

EDiSON

Kapral

• Email
  • 230 postów

Napisano 06.04.2006 - |20:57|

ja naliczylem 3 offtop - masz temat o 17 to tam pisz o tym... [do goscia co sie pytam o licznik]

sadze ze to wpadka rezysera czasami w filmach koles trzyma cos w lewej rece a przy drugim ujeciu w prawej :) a to tylko chwila :}

ghosyf - to raczej "raczka" od mikrofonu :)

Użytkownik EDiSON edytował ten post 06.04.2006 - |20:59|

• 0

#74 L o c k e

L o c k e

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów

Napisano 06.04.2006 - |21:02|

witam wszystkich.

wiem ze to juz przegiecie ale przygladalem sie tym obrazom wiszacym w pokoju u doktora i czy nie wydaje sie wam ze na drugim zdjeciu w lewym gornym rogu widac zarys spadajcego samolutu?

Rzeczywiście.Ja też odnoszę wrażenie ,że po lewej stronie obrazu unosi się jakiś obiekt(samolot?)
  • 0

#75 grav!toN

grav!toN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 06.04.2006 - |21:02|

na tym się opierałem. to "chyba" jakoś tam się wplotło

Sayid nie wypuszcza Rousseau lecz Nadię. Rousseau wcześniej na oczy nie widział.

hmm ja myślałem że to Rouessou , czyżby siem mylił , a może sty się mylisz , nie wiem ;P pla o odpowiedź ^^
  • 0

#76 tasiorek

tasiorek

Szeregowy

• Email
  • 29 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 06.04.2006 - |21:06|

Moim zdaniem odcinek był tylko minimalnie gorszy niż poprzedni, nie rozumiem czemu niektórzy tutaj tak ubolewają nad nim.

1.Najlepsza scenka- kiedy Jin gnije z sawyera obrywającego w ryj

2.Myślałam że Dave okaże się być nieco realniejszy-miałam nadzieje że Libby widziała naprawde kapeć Dave'a a tu zonk

3.Jak już ludzie zauważyli- mina Libby w końcowej scence kiedy zchodzą z urwiska jest dobrze widoczna- Jak tylko Hurley odwraca wzrok jej udawany uśmiech momentalnie znika i praktycznie widać to na cały ekran. Czy to jakaś wskazówka że Libby ma jakieś wredne zamiary co do hurleya? Nie mogę się doczekać az coś więcej się o niej dowiemy

4. Wydaje mi się że scenka kiedy Sayid próbuje zabić Henrego to nie była zabawa w dobrego i złego glinę z Aną Lucią. Myśle że on by naprawdę go postrzelił, (no może nie zabiłby od razu bo trzeba z niego wyciągnąc informacje). Sayid ostatnio ma wielką ochotę żeby zabic jakiegoś innego bo wini ich za śmierć Shannon, co niedawno powiedział Anie

5 Scena z jedzeniem masła orzechowego była obleśna- biedny jest ten aktor ze ją musiał zagrać
  • 0

#77 ghosyf

ghosyf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 06.04.2006 - |21:10|

ghosyf - to raczej "raczka" od mikrofonu

byc moze - :D

do takich spostrzezen popycha mnie samo to forum i przygladanie sie najmniejszym drobiazgom.zastanawia mnie jak odbieraja serial ludzie ktorzy nie uczestnicza w zadnych publicznych rozmowach na ten temat.raczej ciezko samemu zaluwazyc wszystkie szczegoly.odcinek oceniam co najmniej na 8/10 i uwazam ze nie mozna czepiac sie ze cos zostaje nie wytlumaczone albo ze tworcy o czym zapominaja.wydaje mi sie(mam nadzieje) ze wszystko jest przemyslane i ma w tym serialu swoja kolej.
  • 0

#78 kleox

kleox

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 137 postów

Napisano 06.04.2006 - |21:28|

hmm ja myślałem że to Rouessou , czyżby siem mylił , a może sty się mylisz , nie wiem ;P pla o odpowiedź ^^

chodzi Ci o retrospekcję Sayida z pierwszego sezonu i przesłuchiwanie kobiety, a później postrzelenie żołnierza, prawda? to była zdecydowanie Nadia, nawet miał jej zdjęcie, które później zabrała Rousseau i pytała o nią, zresztą myślę, że nikt nie ma co do tego cienia wątpliwości.
przy okazji witamy na forum.

Moim zdaniem odcinek był tylko minimalnie gorszy niż poprzedni, nie rozumiem czemu niektórzy tutaj tak ubolewają nad nim.

święte słowa

Sayid ostatnio ma wielką ochotę żeby zabic jakiegoś innego bo wini ich za śmierć Shannon, co niedawno powiedział Anie

nawet nie jakiegoś innego, tylko wprost mówił, że rozprawi się konkretnie z nim, jeśli udowodni mu kłamstwo
  • 0

#79 grav!toN

grav!toN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 06.04.2006 - |21:32|

hehe Kleox dzięki za odp i za powitanie ^^
śledze lolsy naszych bohaterów od pcozątku ale dopiero teraz sie na forum dołączyłem ^^
btw. to na bank jest samolot na tym 2 zdjęciu w pokoju doktora !!
  • 0

#80 Sawyer88

Sawyer88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów

Napisano 06.04.2006 - |21:32|

Odcinek oceniam na 7/10. Nie lubię za bardzo Hurleya i być może dlatego taka nota. Coraz bardziej zaczyna intrygować mnie pan niby Henry. Skoro Zeke jest nikim, a bunkier odkryty przez lostowiczów to kpina/żart to o co chodzi ? Może znów kłamie ? Mam nadzieję, że w następnych odcinkach ukarzą się inni naukowcy Dharmy (?)

Podsumowując:

1. To co się zdarzyło na wyspie jest realne, z pewnością nie jest to jakiś schiz Hurleya, sami producenci kiedyś o tym mówili.

2. Libby nie jest tym za kogo się podaje ( tak jakby w sród Lostowiczów była to jakaś nowość).

3.Sawyer dostał troche po mordzie :) aczkolwiek należało mu się od jakiegoś czasu :P

4. Henry ... no właśnie, kim on jest ? Zbuntowanym naukowcem Dharmy ? Czy pozostali dharmowicze się o niego upomną ? A może zamiana Michael/ Walt - Henry ? A skoro już przy Michaelu jestem mogło by się wreszcie coś wyjaśnić. Henry wydaje mi się mimo wszystko postacią pozytywną.

5. Sayid wkońcu kogoś zabije, chyba zaczyna tracić nad sobą kontrolę, choć wątpie, aby chciał zabić Galea już teraz, myślę, że postrzelił by go a potem torturował/kaleczył.

6. Jeśli Henry mówi prawdę to po co wciskają ten guzik skoro nic się nie dzieje ? Może magnes nie ma połączenia z innymi bunkrami ? A może znak zapytania na środku mapki to jeden wielki magnes, a bunkry dookoła niego kryją mniejsze, które po wpisaniu osobnych kodów go aktywują ? Wszystko zaczyna sie robić coraz bardziej skaplikowane, ale za to kocham LOST :)

Użytkownik Sawyer88 edytował ten post 06.04.2006 - |21:33|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych