Skocz do zawartości

Zdjęcie

House M.D.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
386 odpowiedzi w tym temacie

#61 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 15.09.2007 - |18:30|

@fearless

znaczy mają podpisane kontrakty na 4 sezon??; a źródło mógłbym prosić;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#62 fearless

fearless

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 15.09.2007 - |19:08|

Dobrze jest śledzić chociażby Michaela Ausiello na tvguide.com.

Chociażby:

Question: Now that Gilmore Girls and Veronica Mars are over, I've directed all of my attention to House. Got scoop?— Alison
Ausiello: It's official: Replacements are being sought for Foreman, Chase and Cameron! Producers will be introducing four new underlings — two male, two female — at the start of the new season. But before you freak out, keep in mind what I've been telling you every week for the past month: It's my understanding that Jennifer Morrison, Jesse Spencer and Omar Epps all will be returning, making for one very crowded canvas.

Użytkownik fearless edytował ten post 15.09.2007 - |19:16|

• 0

#63 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów

Napisano 15.09.2007 - |19:20|

tą wypowiedź rozumiem, że aktorzy będą występować gościnnie, ale nie jako series regular(czy jak to się tam pisze);

Użytkownik inwe edytował ten post 15.09.2007 - |19:21|

• 0

Est modus in rebus

Horacy

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#64 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 26.09.2007 - |19:40|

401

Bardzo dobry odcinek. Dostajemy dokladnie to co oczekujemy, powolny wprowadzajacy odcinek. Odejscie wspolpracownikow Housa w ostatnim odcinku 3 sezonu oznaczalo ze pierwsze odcinku 4 sezonu beda lekkie gdzie house bedzie szukal nowych pracownikow i tak wlasnie jest.
Mysle takze ze pierwsze 6 odcinku 4 sezonu beda szalone, w sumie mam taka nadzieje ze przynajmniej 10 z tych chetnych do pracy pod Housem bedzie aktywnie uczestniczyc w serialu. House obchodzacy sie z tyloma ludzmi bedzie strasznie smieszny a do tego chaos jaki to wprowadzi w szpitalu doprowadzi do szalensta Cudy ... mam nadzieje ze tak to rozegraja.

Ocena: 8/10.
  • 0

#65 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.09.2007 - |13:48|

401

Bardzo dobry odcinek. Dostajemy dokladnie to co oczekujemy, powolny wprowadzajacy odcinek. Odejscie wspolpracownikow Housa w ostatnim odcinku 3 sezonu oznaczalo ze pierwsze odcinku 4 sezonu beda lekkie gdzie house bedzie szukal nowych pracownikow i tak wlasnie jest.
Mysle takze ze pierwsze 6 odcinku 4 sezonu beda szalone, w sumie mam taka nadzieje ze przynajmniej 10 z tych chetnych do pracy pod Housem bedzie aktywnie uczestniczyc w serialu. House obchodzacy sie z tyloma ludzmi bedzie strasznie smieszny a do tego chaos jaki to wprowadzi w szpitalu doprowadzi do szalensta Cudy ... mam nadzieje ze tak to rozegraja.

Ocena: 8/10.

A wlasnie w 4.02 Hause z pelna desperacja odmawia poszukiwania wspolpracowanikow. Uwaza, ze sa oni nic nie warci, a potrzebuje jedynie kogos kto bedzie ocbijal jego pomysly. By to odowodnic dozorce przebeira w bialy kitel i udaje, ze tamten jest lekarzem. W koncu jednak decyduje sie przeprowadzic rozmowe kwalifikacyjna z grupa kandydatow, ale to juz ostatnia scena. Mam przeczucie, ze bedzie to "magiel" typy Donalda Trumpha.

W drugim epizodzie daje sie odczuc pewna sztucznosc sytuacji, ale za to przyapdek chorobowy arcy-ciekawy.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 27.09.2007 - |13:49|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#66 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów

Napisano 27.09.2007 - |14:34|

podobnie jak Modes zgadzam się, że maglowanie newbies może być bardzo ciekawym motywem, ale żeby wymieniać cały team?; ciekawe byłoby zostawienie chociaż jednego członka starego zespołu i jego relacje z nowymi, bo jeśli stara gwardia będzie się pojawiać to tylko jako goście:/(przynajmniej takie mam wrażenie);
  • 0

Est modus in rebus

Horacy

Kartezjusz

C.S. Lewis

#67 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 27.09.2007 - |22:12|

A wlasnie w 4.02 Hause

1. House ;)
2. Opisujesz nie 402 ale 401 ;). 402 wyjdzie za jakies ... 5 dni :P
  • 0

#68 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 28.09.2007 - |10:12|

1. House ;)
2. Opisujesz nie 402 ale 401 ;). 402 wyjdzie za jakies ... 5 dni :P

401 it is.
  • 0
Genesis

#69 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 28.09.2007 - |13:34|

House świetny jak zawsze.
Akcja z "porwaniem" gitary bomba :D, brawa dla Wilsona B)

Mimo braku pomagierów House broni sie, choć oczywiście liczę na powrót ekipy.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#70 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 28.09.2007 - |15:53|

Rany czemu ja tego serialu wcześniej nie oglądałem. Teraz nagle widze że 3 sezony już są całe.
Rzeczywiście rewelacyjny - pierwszy szpitalny który mi się podoba. Choć nie koniecznie - pierwszy nip/tuck też bardzo mi się podoba jednak nie wiem czy to podciągnąć (w obu przypadkach pojawiają się np problemy etyki lekarskiej).
Nie miałem skojarzenia z CSI przy oglądaniu pierwszych odcinków - pewnie dlatego że serial wypada całkiem naturalnie. Żargonu jeśli nie rozumie nawet nie staram się zrozumieć :]
Główna postać - oczywiście rewelacyjna - od razu polubilem :D , to że zachowanie doktorka to tylko "zewnętrzna skorupa" daje się zauważyć bardzo łatwo (podobnie zdaje się postać jest tworzona do O'neilla - tam był inteligentny głupek a tutaj bezduszny altruista :]).

No i oczywiście przesłania zawarte w tym serialu są wyśmienite - wypowiedzi doktora w stylu "miał przeziębienie i w swej głupocie poszedł do lekarza" :D - rewelacja.
  • 0

#71 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 01.10.2007 - |18:52|

Szkoda , że w przedbiegach odpadł doktor Polerka :lol:

House dalej trzyma wysoki poziom
  • 0

#72 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.10.2007 - |13:44|

302 - kolejny bardzo dobry odcinek. House przeprowadza swoja super-rozmowe kwalifikacyjna, jak zwykle lamiac wszelkie zasady. Przypadek chorobowy, jak zwykle bardzo interesujacy choc jak zazwyczaj zupelnie "fantastyczny". Niespodzianka - pojawia sie stary zespol, choc w dosc dziwnych okolicznosciach.
  • 0
Genesis

#73 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 03.10.2007 - |18:37|

302

No i House wybral swoich "pomocnikow", szkoda ze ta zabawa nie trwala dluzej ni zten jeden odcinek. Niespodzianka jest ze bedzie mial 4 a nie 3 pomocnikow. Czwarty bedzia zatrudniony jako jego asystant z powodu tego ze nie ma dyplomu medycznego.
Niezla byla zabawa w "zwidy" tylko troche dziwne jest ze house przez 3 tygodnie nie zawuazyl ani Cameron ani Chase'a.

Ocena: 8/10

Ps. Wole Cameron jako brunetke :).
  • 0

#74 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów

Napisano 03.10.2007 - |19:50|

ja w przeciwieństwie do kolegów oglądałem 402 :P, ale fabuły dziwnie podobne(coś przeoczyłem na początku 3 sezonu ;) ??);

szczerze mówiąc nie podoba mi się za bardzo pomysł z asystento-sekretarzem;
  • 0

Est modus in rebus

Horacy

Kartezjusz

C.S. Lewis

#75 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 03.10.2007 - |19:55|

ja w przeciwieństwie do kolegów oglądałem 402 :P, ale fabuły dziwnie podobne(coś przeoczyłem na początku 3 sezonu ;) ??);

szczerze mówiąc nie podoba mi się za bardzo pomysł z asystento-sekretarzem;

No przeciez to juz 4. sezon! To wszystko przez ten Prison Break.
  • 0
Genesis

#76 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 03.10.2007 - |20:25|

no oczywiscie ze to 4ty sezon :ph34r: to jonasz wprowadzil mnie w blad. Zly, zly jonasz :P
  • 0

#77 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 07.10.2007 - |17:56|

Widzę, że dr Polerka się przyjęło ;)

Co do serialu, to nie wypada się nie zgodzic z przedmówcami, serial fascynujący od początku do końca, świetne poczucie humoru, fantastyczne kreacje aktorskie (przede wszystkim wiadomo - Hugh Laurie). Serial trzyma poziom od pierwszego odcinka do tych najbardziej aktualnych, pozycja obowiązkowa dla każdego :)
Właśnie to zamiłowanie do serialu spowodowało chęc tworzenia do niego napisów :)

PS: Również wolę Cameron jako brunetkę. But...let's give her a chance :)
  • 0
Dołączona grafika

#78 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 10.10.2007 - |11:21|

403

Wydawalo mi sie ze house juz wybral swoje trojke ale dobrze sie stalo ze to przeciagneli.
Dzisiejszy odcinek byl ok, przypadek medyczny nie byl zbyt ciekawy a i tez malo smiesznych momentow.

Ocena: 6/10

Ps. Z spolierow na koncu odcinka wyglada na to ze nastepny odcinek bedzie nieziemski, juz szykuje tabliczke z "10" wyryta na niej ;).
  • 0

#79 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 10.10.2007 - |15:05|

Fenomenalny epizod. Z sezonu na sezon, z odcinka na odcinek, ten serial staje sie lepszy.

Totalna rozmowa kwalifikacyjna trwa. Zabawne odniesienie do reality shows "Apprentice" Donalda Trumpha i "Survivor". Dwa ciekawe przypadki i dwie smierci. House po raz kolejny ociera sie o doznania mistyczne.

Zabawny watek Foremana jako House bis. nawet jego zespol przypomina stary team Housa, a sam Eric zachowuje sie dokladnie jak jego dawny szef choc stara sie jak moze by zachowywac sie inaczej. Na koniec ratuje pacjenta w Hosowska metoda tylko poto by zostac wylany z pracy. Jestesmy o krok blizej od reaktywowania starego zespolu.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 10.10.2007 - |15:07|

• 0
Genesis

#80 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 10.10.2007 - |15:08|

Moim zdaniem odcinek trzeci jest genialny. Przypadek medyczny był jaki był, ale za to wszystko co działo się w tle świetne. Poza tym zakończenie mimo wszystko nietuzinkowe.

Modes - co do kolejnego odcinka zgadzam się w pełni. To dopiero będzie coś :)
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych