House M.D.
Napisano 15.09.2007 - |18:30|
znaczy mają podpisane kontrakty na 4 sezon??; a źródło mógłbym prosić;
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 15.09.2007 - |19:08|
Chociażby:
Question: Now that Gilmore Girls and Veronica Mars are over, I've directed all of my attention to House. Got scoop?— Alison
Ausiello: It's official: Replacements are being sought for Foreman, Chase and Cameron! Producers will be introducing four new underlings — two male, two female — at the start of the new season. But before you freak out, keep in mind what I've been telling you every week for the past month: It's my understanding that Jennifer Morrison, Jesse Spencer and Omar Epps all will be returning, making for one very crowded canvas.
Użytkownik fearless edytował ten post 15.09.2007 - |19:16|
Napisano 15.09.2007 - |19:20|
Użytkownik inwe edytował ten post 15.09.2007 - |19:21|
Est modus in rebus
Horacy
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 26.09.2007 - |19:40|
Bardzo dobry odcinek. Dostajemy dokladnie to co oczekujemy, powolny wprowadzajacy odcinek. Odejscie wspolpracownikow Housa w ostatnim odcinku 3 sezonu oznaczalo ze pierwsze odcinku 4 sezonu beda lekkie gdzie house bedzie szukal nowych pracownikow i tak wlasnie jest.
Mysle takze ze pierwsze 6 odcinku 4 sezonu beda szalone, w sumie mam taka nadzieje ze przynajmniej 10 z tych chetnych do pracy pod Housem bedzie aktywnie uczestniczyc w serialu. House obchodzacy sie z tyloma ludzmi bedzie strasznie smieszny a do tego chaos jaki to wprowadzi w szpitalu doprowadzi do szalensta Cudy ... mam nadzieje ze tak to rozegraja.
Ocena: 8/10.
Napisano 27.09.2007 - |13:48|
A wlasnie w 4.02 Hause z pelna desperacja odmawia poszukiwania wspolpracowanikow. Uwaza, ze sa oni nic nie warci, a potrzebuje jedynie kogos kto bedzie ocbijal jego pomysly. By to odowodnic dozorce przebeira w bialy kitel i udaje, ze tamten jest lekarzem. W koncu jednak decyduje sie przeprowadzic rozmowe kwalifikacyjna z grupa kandydatow, ale to juz ostatnia scena. Mam przeczucie, ze bedzie to "magiel" typy Donalda Trumpha.401
Bardzo dobry odcinek. Dostajemy dokladnie to co oczekujemy, powolny wprowadzajacy odcinek. Odejscie wspolpracownikow Housa w ostatnim odcinku 3 sezonu oznaczalo ze pierwsze odcinku 4 sezonu beda lekkie gdzie house bedzie szukal nowych pracownikow i tak wlasnie jest.
Mysle takze ze pierwsze 6 odcinku 4 sezonu beda szalone, w sumie mam taka nadzieje ze przynajmniej 10 z tych chetnych do pracy pod Housem bedzie aktywnie uczestniczyc w serialu. House obchodzacy sie z tyloma ludzmi bedzie strasznie smieszny a do tego chaos jaki to wprowadzi w szpitalu doprowadzi do szalensta Cudy ... mam nadzieje ze tak to rozegraja.
Ocena: 8/10.
W drugim epizodzie daje sie odczuc pewna sztucznosc sytuacji, ale za to przyapdek chorobowy arcy-ciekawy.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 27.09.2007 - |13:49|
Genesis
Napisano 27.09.2007 - |14:34|
Est modus in rebus
Horacy
Kartezjusz
C.S. Lewis
Napisano 27.09.2007 - |22:12|
A wlasnie w 4.02 Hause
1. House
2. Opisujesz nie 402 ale 401 . 402 wyjdzie za jakies ... 5 dni
Napisano 28.09.2007 - |10:12|
401 it is.1. House
2. Opisujesz nie 402 ale 401 . 402 wyjdzie za jakies ... 5 dni
Genesis
Napisano 28.09.2007 - |13:34|
Akcja z "porwaniem" gitary bomba , brawa dla Wilsona
Mimo braku pomagierów House broni sie, choć oczywiście liczę na powrót ekipy.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 28.09.2007 - |15:53|
Rzeczywiście rewelacyjny - pierwszy szpitalny który mi się podoba. Choć nie koniecznie - pierwszy nip/tuck też bardzo mi się podoba jednak nie wiem czy to podciągnąć (w obu przypadkach pojawiają się np problemy etyki lekarskiej).
Nie miałem skojarzenia z CSI przy oglądaniu pierwszych odcinków - pewnie dlatego że serial wypada całkiem naturalnie. Żargonu jeśli nie rozumie nawet nie staram się zrozumieć :]
Główna postać - oczywiście rewelacyjna - od razu polubilem , to że zachowanie doktorka to tylko "zewnętrzna skorupa" daje się zauważyć bardzo łatwo (podobnie zdaje się postać jest tworzona do O'neilla - tam był inteligentny głupek a tutaj bezduszny altruista :]).
No i oczywiście przesłania zawarte w tym serialu są wyśmienite - wypowiedzi doktora w stylu "miał przeziębienie i w swej głupocie poszedł do lekarza" - rewelacja.
Napisano 01.10.2007 - |18:52|
House dalej trzyma wysoki poziom
Napisano 03.10.2007 - |13:44|
Genesis
Napisano 03.10.2007 - |18:37|
No i House wybral swoich "pomocnikow", szkoda ze ta zabawa nie trwala dluzej ni zten jeden odcinek. Niespodzianka jest ze bedzie mial 4 a nie 3 pomocnikow. Czwarty bedzia zatrudniony jako jego asystant z powodu tego ze nie ma dyplomu medycznego.
Niezla byla zabawa w "zwidy" tylko troche dziwne jest ze house przez 3 tygodnie nie zawuazyl ani Cameron ani Chase'a.
Ocena: 8/10
Ps. Wole Cameron jako brunetke .
Napisano 03.10.2007 - |19:50|
szczerze mówiąc nie podoba mi się za bardzo pomysł z asystento-sekretarzem;
Est modus in rebus
Horacy
Kartezjusz
C.S. Lewis
Napisano 03.10.2007 - |19:55|
No przeciez to juz 4. sezon! To wszystko przez ten Prison Break.ja w przeciwieństwie do kolegów oglądałem 402 , ale fabuły dziwnie podobne(coś przeoczyłem na początku 3 sezonu ??);
szczerze mówiąc nie podoba mi się za bardzo pomysł z asystento-sekretarzem;
Genesis
Napisano 03.10.2007 - |20:25|
Napisano 07.10.2007 - |17:56|
Co do serialu, to nie wypada się nie zgodzic z przedmówcami, serial fascynujący od początku do końca, świetne poczucie humoru, fantastyczne kreacje aktorskie (przede wszystkim wiadomo - Hugh Laurie). Serial trzyma poziom od pierwszego odcinka do tych najbardziej aktualnych, pozycja obowiązkowa dla każdego
Właśnie to zamiłowanie do serialu spowodowało chęc tworzenia do niego napisów
PS: Również wolę Cameron jako brunetkę. But...let's give her a chance
Napisano 10.10.2007 - |11:21|
Wydawalo mi sie ze house juz wybral swoje trojke ale dobrze sie stalo ze to przeciagneli.
Dzisiejszy odcinek byl ok, przypadek medyczny nie byl zbyt ciekawy a i tez malo smiesznych momentow.
Ocena: 6/10
Ps. Z spolierow na koncu odcinka wyglada na to ze nastepny odcinek bedzie nieziemski, juz szykuje tabliczke z "10" wyryta na niej .
Napisano 10.10.2007 - |15:05|
Totalna rozmowa kwalifikacyjna trwa. Zabawne odniesienie do reality shows "Apprentice" Donalda Trumpha i "Survivor". Dwa ciekawe przypadki i dwie smierci. House po raz kolejny ociera sie o doznania mistyczne.
Zabawny watek Foremana jako House bis. nawet jego zespol przypomina stary team Housa, a sam Eric zachowuje sie dokladnie jak jego dawny szef choc stara sie jak moze by zachowywac sie inaczej. Na koniec ratuje pacjenta w Hosowska metoda tylko poto by zostac wylany z pracy. Jestesmy o krok blizej od reaktywowania starego zespolu.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 10.10.2007 - |15:07|
Genesis
Napisano 10.10.2007 - |15:08|
Modes - co do kolejnego odcinka zgadzam się w pełni. To dopiero będzie coś
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych