Skocz do zawartości

Zdjęcie

100 odcinków "Gwiezdnych wojen" czyli Serial

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
99 odpowiedzi w tym temacie

#61 MonkeyNH

MonkeyNH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 22.04.2006 - |19:41|

Z tego co widze to troszeczke odbiegliscie od tematu :D "100 odcinkow <<Gwiezdnych Wojen>> czyli serial"
Mi sie wydaje ze powinnismy poruszac tu kwestie tego jak wyobrazamy sobie taki serial i co by nas najbardziej interesowalo!!!
Nie to zebym kogos krytykowal, ale moza zalozyc osobny temat o tym czy Jedi sa wojownikami czy nie :D

Wydaje mi sie jednak ze potrosze Jedi sa wojownikami, ale pacyfistami ktorzy nie wiarza sie w otwarta walke jezeli to nie jest konieczne! Wola drogi dyplomatyczne! A co do tego czy dolaczyli sie do wojny klonow to wydaje mi sie ze zrobili to tylko dlatego ze chcieli bronic granic Republiki ktora zostala zaatakowana przez Separatystow, z tego co wiem to Jedi zobowiazali sie do chronienia Republiki przed wszelkimi zagrozeniami! Do tego zostali powolani aby utrzymywac naturalny porzadek i rownowage w galaktyce!
  • 0

#62 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.04.2006 - |20:08|

Cóż, jak byś sie odrobinę cofnął, to okazałoby się, ze rozmowa wynika z faktu dziwnego podejscia San Ralla do SW i wg niego np. brak słowa o Sith w ST jest powodem, dla którego lepiej zapomnieć o NT i wogóle lepiej nie oglądać serialu. Tak samo z każdym kolejnym wymysłem. Zatem potraktuj to raczej jako taką sporą dygresję niż offtop:).
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#63 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.05.2006 - |23:06|

Cóż, jak byś sie odrobinę cofnął, to okazałoby się, ze rozmowa wynika z faktu dziwnego podejscia San Ralla do SW i wg niego np. brak słowa o Sith w ST jest powodem, dla którego lepiej zapomnieć o NT i wogóle lepiej nie oglądać serialu. Tak samo z każdym kolejnym wymysłem. Zatem potraktuj to raczej jako taką sporą dygresję niż offtop:).

Hans bądz łaskaw podać mi jeden mój post gdzie ja twierdziłem , że nie ma słowa Sith w starej trylogii. O ile pamiętam to zdzierałem sobie klawiaturę udowadniając , że słowo Sith w starej trylogii występuje. Co do nowej trylogii mam wiele zażutów, które omawiam w innym temacie. A jedyne czego bym pragnął to żeby serjal uniknął błędów NT, no i żeby moje posty były czytane z zrozumieniem.
  • 0

#64 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.05.2006 - |10:26|

Na 8 czerwca Wydawnictwo Amber zapowiedziało premierę powieści Jamesa Luceno o polskim tytule "Czarny Lord. Narodziny Dartha Vadera". Na odwrocie książki znajduje się takowy opis.

Ciąg dalszy gwiezdnych zmagań przedstawionych w Zemście Sithów

Kończą się Wojny Klonów. Toczący walki na Murkhanie żołnierze Republiki dostają rozkaz zabicia Jedi, ale rycerz Shryne, mistrzyni Chatak i jej padawanka Starstone uchodzą z życiem. Imperator Palpatine wysyła w pościg za nimi Dartha Vadera, który jednak nie czuje się jeszcze pewnie zarówno w nowym zmechanizowanym ciele, jak i w objęciach Ciemnej Strony Mocy. Kto wyjdzie zwycięsko z pojedynku na śmierć i życie?

Dołączona grafika

Powieść liczy sobie 328 stron i kosztować będzie 29,80 PLN. Tłumaczenia dokonał Andrzej Syrzycki.

Ciekawe czy to już zaczynają być książki których fabuły będą w serialu.
  • 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

#65 holger

holger

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoWronki

Napisano 27.05.2006 - |22:12|

Raczej tego nie będzie, Leonikus... ale... ale... kto wie ;)

Zapraszam do lektury próbki powieści ”Czarny Lord. Narodziny Dartha Vadera”

Czarny!!!! :o Jezu! A myślałem, że tłumacze mnie już niczym nie zadziwą! :blink:
  • 0

#66 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.05.2006 - |06:52|

Raczej tego nie będzie, Leonikus... ale... ale... kto wie ;)

Zapraszam do lektury próbki powieści ”Czarny Lord. Narodziny Dartha Vadera”

Czarny!!!! :o Jezu! A myślałem, że tłumacze mnie już niczym nie zadziwą! :blink:

Czarny bo on z Afryki. He hehehehe :D

Ale powiem szczerze, że Czarny w tytule bardziej pasuje jak Ciemny.Czarny w sensie koloru zbroi.A próbkę czytałem i zapowiada się ciekawie, dołączy do mojej kolekcji.

Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 29.05.2006 - |06:55|

• 0

#67 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 30.05.2006 - |13:09|

Ciekawa sprawa z tym serialem , w zasadzie podchodzę do tego raczej chłodno, mam jeszcze niemiłe wspomnienia z " Clone Wars" , serialem który potraktował niepoważnie tak ważny element jak chronologiczny spójnik pomiędzy II a III epizodem....... chciałbym zeby nie było to odcinaniem kuponików od Star Wars-ów ........ :/
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#68 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 31.05.2006 - |06:18|

Ciekawa sprawa z tym serialem , w zasadzie podchodzę do tego raczej chłodno, mam jeszcze niemiłe wspomnienia z " Clone Wars" , serialem który potraktował niepoważnie tak ważny element jak chronologiczny spójnik pomiędzy II a III epizodem....... chciałbym zeby nie było to odcinaniem kuponików od Star Wars-ów ........ :/

Ale CW było animowane, a ty będą aktorzy.
  • 0

#69 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 01.06.2006 - |11:49|

Ale CW było animowane, a ty będą aktorzy.

Wiem , ale to nie jest wytłumaczenie ;) Jak sie Lucas nie przyłoży to wyjdzie drewno aktorskie w stylu Padme & Skywalker ( E III ) ale ja jestem oczywiście pozytywnie myślącym ...........
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

#70 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.06.2006 - |18:45|

Patience, my friend. Patience. We will see.
  • 0

#71 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 01.06.2006 - |19:02|

Osobiście nie potrafie sie juz doczekac tego serialu :D Mam nadzieje ze Lucas sypnie kasa i ze efekty beda na najwyzszym poziomie. O fabule sie nie martwie bo z tym w SW nie bylo nigdy problemem a i aktorzy telewizyjni potrafia super zagrac swoje role.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#72 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.06.2006 - |08:15|

Osobiście nie potrafie sie juz doczekac tego serialu :D Mam nadzieje ze Lucas sypnie kasa i ze efekty beda na najwyzszym poziomie. O fabule sie nie martwie bo z tym w SW nie bylo nigdy problemem a i aktorzy telewizyjni potrafia super zagrac swoje role.

Oby tylko nie przesadził z tymi efektami.
  • 0

#73 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 02.06.2006 - |11:04|

Hmmmm , Star Wars na małym ekranie :/ to będzie dość dziwne doświadczenie , założe się ze w Stanach będą premiery w kinie ( a jak ! ) i na zlotach jak np. Celebration a u nas ............ ehhh tylko na ekranach monitorów .... :(
  • 0

#74 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 05.06.2006 - |15:57|

Hmmmm , Star Wars na małym ekranie :/ to będzie dość dziwne doświadczenie , założe się ze w Stanach będą premiery w kinie ( a jak ! ) i na zlotach jak np. Celebration a u nas ............ ehhh tylko na ekranach monitorów .... :(

Czy początki będą w TV czy w kinie tego nie wiadmo, czy będzie u nas też nie wiadomo. Dla mnie ważne jest jak będzie zrobionei czy będzie wydanie DVD :).

Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 05.06.2006 - |15:57|

• 0

#75 boski seba

boski seba

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • Miastozabrze

Napisano 04.07.2006 - |11:10|

:afro: mam nadzieje dla kasy nie zniszcza wielkieko dzieła i wszystko bedzie ok z serialem i mysle ze wkrótce zobaczynmy go w tv polskiej np w axn
  • 0
z płanącego nieba wyrwał sie okrzyk gwiazd upadła i brucząca krwią nadzieja wydaje ostatnitnie tchnienie

#76 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.07.2006 - |20:08|

Niestety doszło do kolejnej obsuwy. Serial będzie mial premierę w jeszcze przed 2010 rokiem co znaczy zapewne, ze nie wcześniej niż w 2009.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#77 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów

Napisano 25.07.2006 - |15:47|

:afro: mam nadzieje dla kasy nie zniszcza wielkieko dzieła i wszystko bedzie ok z serialem i mysle ze wkrótce zobaczynmy go w tv polskiej np w axn

:D :D :D Star Wars w tym brudnym AXN ? Już widzę Lucasfilm podpisujący kontrakt z tą telewizją . Ja tam nie potrzebuję takich koszmarnych programów ( biorąc pod uwagę że Axn , prócz Lostów nie ma nic ciekawego do zaoferowania ) żeby oglądać te rzeczy na które mam ochotę :) A kasa zniszczyła pewne dzieło - EI ... któe dla mnie jest klęską całego uniwersum SW .....
  • 0

#78 Apophis_

Apophis_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 124 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.07.2006 - |22:19|

Niestety doszło do kolejnej obsuwy. Serial będzie mial premierę w jeszcze przed 2010 rokiem co znaczy zapewne, ze nie wcześniej niż w 2009.

Pozatym AXN zapodaje filmy z lektorem i w obrazie nie panoramicznym (zniekształconym i przyciętym pełnym pikselozy) - tak jak wszystkie stacje - dlatego modlę się żeby polska TV nie pokazywała tego serialu - wolę go obejrzeć z torrenta w super jakości z napisami (oby tylko grupa Hatak przetrwała do 2010 roku żeby nam tłumaczyła :P Niby dam sobie rade spokojnie bez napisów, ale z nimi zawsze bardziej komfortowo). Oby tylko ten serial nie był robiony dla dzieci tak jak Prequele... A EI wcale nie jest najgorszy, jest coś dużo gorszego... EII i te piękne sceny np. przy kominku oraz dialogi (w III też niektóre wykręcają wnętrzności) - dlatego lepiej po raz 1587 obejrzeć epizod V niż po raz 92 epizod I albo II :)
  • 0

#79 yorar

yorar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 13.08.2006 - |15:57|

Fajnie że powstanie serial. Zresztą chyba każdy wiedział, że Lucas nie zabije kury składającej złote jajka, teraz tylo czekać i mieć nadzieję, że tego nie spieprzą... :|
  • 0

#80 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.08.2006 - |18:54|

:D :D :D Star Wars w tym brudnym AXN ? Już widzę Lucasfilm podpisujący kontrakt z tą telewizją . Ja tam nie potrzebuję takich koszmarnych programów ( biorąc pod uwagę że Axn , prócz Lostów nie ma nic ciekawego do zaoferowania ) żeby oglądać te rzeczy na które mam ochotę :) A kasa zniszczyła pewne dzieło - EI ... któe dla mnie jest klęską całego uniwersum SW .....

Raczej wątpliwe że zobaczymy STAR WARS THE SERIES w AXN. Bardziej możliwe, że C+ się pokusi, chyba że serial będzie w kinie , kto wie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych