CBS wznowi emisje serialu na jesienA wie ktos kiedy ruszy drugi sezon? Serial jest swietny i juz nie moge sie doczekac...
The Unit
Napisano 28.05.2006 - |23:05|
Napisano 04.06.2006 - |19:51|
Napisano 04.06.2006 - |20:00|
myslalem ze gdzies w srodku wakacji to dadza
zreszta i tak jak znam zycie to przeloza to o jakis czas i wydanie dvd moze wyjsc w pazdzierniku
Napisano 09.06.2006 - |09:03|
nie zrozumialem do konca zakonczenia :/
Jonas zostal postrzelony, a tamten mu tylko bron zabiera i odchodzi, nawet nie sprawdza czy jest mocno ranny, czy sie zaraz nie wykrwawi.
Jonas zdal sobie chyba sprawe z tego ze nie jest niesmiertelny
Napisano 09.06.2006 - |13:07|
no to po 1x13....
Jonas zostal postrzelony, a tamten mu tylko bron zabiera i odchodzi, nawet nie sprawdza czy jest mocno ranny, czy sie zaraz nie wykrwawi.
No cóz po prostu książka się skończyła...
możesz założyć, że poszedł po lekarza
Mnie najbardziej w tym odcinku podobała się jedna scena jak wszyscy członkowie zespołu zareagowali
na odgłos strzału. W jednej chwili z roześmianej grupy podchmielonych młodzieniaszków zamieniają się
w sprawną maszynę do zabijania i kontratakują w sposób, który cwiczyli kilka odcinków wcześniej....
Każdy z nich wie gdzie jest kolega i wie, że jego własne plecy sa chronione.
No scena naprawde miodzio
Użytkownik psjodko edytował ten post 09.06.2006 - |13:08|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 10.06.2006 - |23:21|
Gray widzial gdzie Jonas dostal i widocznie nie uznal tego za rane powazna, a pistolet mu zabral aby nie wystrzelil jak Jonas padalby na ziemie, lub pod wplywem szoku nie nacisnal spustuno to po 1x13....
Napisano 18.06.2006 - |16:57|
Z niecierpliwoscia czekam na 2 sezon :clap:
Napisano 15.07.2006 - |09:59|
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island
Napisano 19.07.2006 - |11:15|
Faktycznie scenka byla naprawdę świetna.Mnie najbardziej w tym odcinku podobała się jedna scena jak wszyscy członkowie zespołu zareagowali
na odgłos strzału. W jednej chwili z roześmianej grupy podchmielonych młodzieniaszków zamieniają się
w sprawną maszynę do zabijania i kontratakują w sposób, który cwiczyli kilka odcinków wcześniej....
Każdy z nich wie gdzie jest kolega i wie, że jego własne plecy sa chronione.
No scena naprawde miodzio
Bardzo dobrze ukazana jest obecna sytuacja ONZ, kóry z roku na rok obniża swój pretiż, jest uwikłany w coraz to nowe afery (jak ostatnio z wykorzystywaniem seksualnym kobiet w Afryce), staje sie coraz bardziej bezradny, zarównoe na szczeblu centralnym, jak i w lokalnych oddziałach stacjonujących w różnych stronach świata. Przez to głównie groźny zbrodniarz wojenny, zamiast trafić pod Trybunał w Hadze, wymyka się bez żadnego problemu. Jest to wyraźna aluzja do rzeczywistej sytuacji z Radovanem Karadziciem i gen. Radko Mladiciem, których od kilku lat nie udaje się zlapać zarówno serbskim siłom (policji i wojsku) jak i siłom międzynarodowym. W takim na przykład sytuacjach wychodzi na wierzch, wyższość rozwiązan siłowych stosowanych od lat przez USA, nad rozwiązaniami europejskimi.
OK, znalazłem czas na obejrzenie ostatnich odcinków i teraz mogę stwierdzić, że serial jest znakomity :clap:
Na początku bałem się trochę, jaki będzie odbiór serialu, który jest połączeniem "ognia" (typowo męski serial wojskowy) i "wody" (obyczajowki z wątkami typowo kobiecymi możnaby powiedzieć). Ku mojemu zaskoczeniu wyszło naprawdę rewelacyjnie, serial nie nuży, misje wojskowe są fantastyczne a problemy życiowe, dotykają nie tylko zwykłych szarakow ale też i wojskowych i ich rodziny. Jak widać po wcześniejszych postach w tym temacie, większośći z was, ta część serialu pokazująca pogmatwane losy bohaterów serialu (mężczyzn i ich żony) nie dość, że się nie spodobała, to nawet uważacie ją za balast i coś starsznie nudnego i beznadziejnego. Ja nie mogę się z tym zgodzić, gdyż uważam, ze właśnie te wątki są jakby esencją tego serialu i pokazuje ważne i ciekawe problemy, zarówno pod względem społecznym jak i czysto serialowym.
Mamy przecież bardzo interesujący wątek trójkącika Mack z żoną oraz jej rozmans z pułkownikiem Ryanem. Rozumiem dla część z was ten wątek do bzdura i zapchajdziura, a zamiast tych straconych minut wolelibyscie wiecej akcji i strzelaniny. Wlaśnie w tym wątku dobrze pokazano nam samotność żony żołnierza służb specjalnych, którego całe życie to narażanie życia. A żona żyjaca w ciągłym stresie i strachu o męża, ciągle kontrolująca co powie i komu aby tylko nie zdradzić profesji meża, wynikajace z tego problemy między małżonkami są leczone przez Tiff romansem z dowodcą Jednostki.
Kolejna sprawa, to problemy z zaklimatyzowaniem sie Kim w bazie, przystosowanie sie do różnego rodzaju zwyczajow i praw panujących w bazie, jej relacje z pozostałymi żonami, któych punktem kulminacyjnym jest jej rozmowa z Tiff i Molly (jeden z lepszych momentów ostatniego odcinka):
[12961][12996]Mówicie ciągle o honorze i wierze.|O tym, że tak zachowuje się dobra żona wojskowego.
[12998][13034]Ty sypiasz z pułkownikiem, a ty wciągasz mnie|do przekrętu z handlem nieruchomościami.
[13036][13067]I człowiek, który rzuca naszych mężów wprost na pole walki.
[13068][13089]Człowiek, który decyduje,|kto idzie na jaką misję.
[13091][13106]Który ma nasze życia w rękach.
[13108][13123]I ty z nim sypiasz.
[13125][13148]I wy dwie wydymałyście mnie.
[13150][13190]Nie chcę nigdy więcej was widzieć.
Ciekawą postacią jest na pewno Molly, ktora jest opoką dla wszystkich żon Jednostki, służy pomocą każdemu, ma tzw. Know-how, zna się na wielu rzeczach, jest przedsiębiorcza i dla dobra wszystkich postanawia zaryzykować. No i tutaj się przejechała znacznie, starciła kupę forsy, chciała zataić tę informację przed mężem ale jednak Jonas dowiedział się o tym, co na pewno przysporzy problemy w przyszłych odcinkach. Mam nadzieję, że ten wątek będzie nadal kontynuowany
Jako osoba mocno interesująca się polityką, w tym stosunkami międzynarodowymi jestem rad, z tych smaczków które pojawiają sie co jakiś czas. Misje od Azji, przez Afrykę, Europę, Amerykę Południową aż po USA są niezmiernie ciekawe. Poruszane są zarówno konflikty w byłej Jugosławii, światowy terroryzm, rosnąca potęga Chin, islamski fundamentalizm, kartele narkotykowe, ochrona VIP-ów itd.
O pomysł w 2 sezonie jestem spokojny, bo jest cała masa problemów i konfliktów na swiecie, które mogą stać sie inspiracja do masy nowych fajnych odcinków.
Co mi się nie podoba? Zbyt mała rola pozostałych członków Alfa-Team, bo w zasadzie to poza Bobem i Jonasem, pozostałe postacie są w cieniu, a wydaje się, że Mack będzie jeszcze mniej widoczny w 2 sezonie, jeśli rzeczywiscie odejdzie z Jednostki. Chciałbym jeszcze widzieć trochę wiecej akcji w ramach NATO lub przynajmniej jakiejś wspólpracy z jednostkami specjalnymi z innych krajów. No i dalszych interesujacych historii rodem z bazy (tak tych, które tak Wam forumowiczom się tak niepodobają
Niespodobał mi sie to, ze w jednym z odcinkow, w ktorym Bob ochraniał Sekretarza Stanu USA, to ow Sekretarz Stanu był facetem, a jak wiadomo jest nią kobieta Conoleezza Rice. Gdyby to było zmenione, choć trochę bardziej urealniłoby to serial.
Ogólnie rzecz biorąc - eksperyment sie udał, ładnie połączyli dwie tak różne części, gra aktorska jest dobra, a myślę, że w 2 sezonie bedzie jeszcze lepsza, akcja tam gdzie jej potrzeba jest, każdy odcinek ma momenty trzymające w napięciu a historie bohaterów serialu, jak i masa ciekawych problemów na arenie międzynarodowej gwarantują rónie dobry 2 sezon.
Jeszcze jedna rzecz, oby tylko nie zmieniali Intra, bo jest rewelacyjne; bardzo podoba mi się w nim i muzyczka i scenki ktore fajnie połączono i ta końcowka z tym napisem THE UNIT
zgadzam siętak dla mnie też jeden z lepszych nowych serialu tego roku
Użytkownik Halavar edytował ten post 19.07.2006 - |11:54|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 20.07.2006 - |14:43|
Niespodobał mi sie to, ze w jednym z odcinkow, w ktorym Bob ochraniał Sekretarza Stanu USA, to ow Sekretarz Stanu był facetem, a jak wiadomo jest nią kobieta Conoleezza Rice. Gdyby to było zmenione, choć trochę bardziej urealniłoby to serial.
Malutkie przypomnienie
Cały pierwszy sezon to ekranizacja książki wspomnieniowej byłego żołnierza Delty.
13 odcinków to 13 rozdziałów tej ksiązki.
Podejrzewam, że mamy du duuużo więcej realizmu niż nam się zdaje
Napisano 23.07.2006 - |02:37|
w ksiazce, czyli w czasie kiedy ta ksiazka byla pisana (na jej podstawie jak wiadomo jest scenariusz) sekretarzem stanu byl wlasnie facet, a nie pani Ryż
Napisano 23.07.2006 - |11:29|
A mam pytanie, czy 2 sezon również będzie oparty na książce, czy też będzie fikcją?
Napisano 23.07.2006 - |13:49|
jak dobrze pamietam to pisali ja byli juz czlonkowie Delta Force , wiec nawet jak ich watki sie skonczyly, to przeciez moga pogadac z kumplami z tej jednostki i wtedy miec nowe pomysly na odcinek
ale wydaje mi sie ze nadal bedzie bazowany na tej ksiazce
Napisano 19.09.2006 - |17:48|
Napisano 19.09.2006 - |21:50|
Dziś premiera drugiego sezonu. Tak tylko informuję
Wreszcie :clap: Całe lato czekałem na dalszą część, więc mam nadzieję, że producenci mnie nie zawiodą i 2 sezon będzie na poziomie pierwszego, a nawet jeszcze lepszy.
Mam pytanie - czy Grupa Hatak będzie robiła napisy do drugiego sezonu? Pytam, bo żadnej informacji na ten temat nie widziałem na hatak.pl. A jeśli odpowiedz brzmi twierdząco, to czy można spodziewać się napisów do 2x01 w tymtygodniu?
Napisano 19.09.2006 - |21:55|
Zgadza się na stronie nie ma zadnej wiadomości o 2 sezonie, ale nie przejmuj się, myśle ze jak nie hatak to chętni się znajda do tłumaczenia, mam taka nadzieję, bo sama będę czekać na napisy od kogokolwiek
zawsze można podnieść temat na napisy.org jeśli tutaj nic się nie wyjasni.
Użytkownik martina29 edytował ten post 19.09.2006 - |21:56|
Napisano 20.09.2006 - |15:09|
akcja lepsza... choć sytucja na punkcie kontrolnym taka dziwna jakaś... i wciąż nie chytam co tak ta Ospa przeraża zachód...
2x02 natomiast.. no cóż.. trochę dziwna akcja z tym snajperem, szczególne to strzelania na oślep jako osłona... reszta odcinka wydawała się poprawna...
a dziadkowie... no cóż takie gnoje też chodzą po tym świecie...
jakbym miał oceniać te dwa odcinki, to dałbym im 7,5
Napisano 20.09.2006 - |21:14|
2x02 natomiast.. no cóż.. trochę dziwna akcja z tym snajperem, szczególne to strzelania na oślep jako osłona... reszta odcinka wydawała się poprawna...
Nie miałem za bardzo czasu dokładnie to obejrzec ale rozwaliła mnie scena (w 2 odcinku) strzelaniny na ulicy
gdy członkowie Oddziału strzelają na odległośc 10/15 metrów do atakującyh żołnierzy i NIE trafiają...
A przeciez to wyborowi strzelcy i w dodatku strzelają na taką odległość używając lunetek na karabinach (!!).
Kilka minut później rehabilitują się rozwalając "bad guys" zasłaniających się zakładnikami.
I tym razem strzelają bezbłędnie z podrzutu bez celowania.
No jakis obłęd...
Użytkownik psjodko edytował ten post 20.09.2006 - |21:14|
Napisano 20.09.2006 - |21:19|
Napisano 20.09.2006 - |21:23|
psjodko, ale grilla mieli przedniego
O to było super
Przez chwilę żal mi było kur (i jeszcze je pomalowali dranie).
A sekunde później mało z krzesła nie spadłem gdy je grillował.
Scena przednia !!
Tak swoją droga niezła "zaprawa" dla snajperów.
Nic dziwnego, że ten czarny sie spocił i wysiadł bo mu się oczka rozjechały...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »